Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Stadsbestuur 2010 - 2014

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Pier
    replied
    Hoofdelijke stemming beide moties

    Zag het er even naar uit, mede n.a.v. de opmerking van Jan Hoen (MV), dat beide moties zouden worden ingetrokken, is het nu zo dat beide moties toch in stemming worden gebracht.
    De motie "Pvda-D66" zoals ik ze maar even blijf noemen werd aangenomen.

    Over de 2de motie (MV, LPM, PVM, CDA en SP) wordt, op verzoek van Kitty Nuyts zelfs hoofdelijk gestemd.
    Deze motie wordt echter verworpen met 12 stemmen voor en 26 stemmen tegen.

    Wat wethouder Grootheest nu echter moet met deze motie is mij persoonlijk een beetje een raadsel anders dan e.e.a. te verwoorden in de Kadernota 2014, maar goed.....

    Het voorstel van Jan Hoen was zo gek nog niet!
    Last edited by Pier; 24 september 2013, 18:24.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Reactie wethouder Grootheest over moties dierenbescherming/dierenambulance

    Wethouder Grootheest (GL) geeft aan dat hij de geest van de PvdA-D66 motie wel wil volgen, maar dat hij liever ziet dat deze motie wordt ingetrokken.
    De wethouder zegt echter toe met een nota te komen en deze dan in de raad te bepreken.

    De motie van LPM, MV, PVM, SP en CDA wijst hij wel af.

    In de 2de ronde legt Peter Corsius (CDA) uit dat het CDA beide moties, dus ook de PvdA-D66 motie, heeft mede-ondertekend.
    Deze motie geniet bovendien, mede n.a.v. het antwoord van de wethouder, de voorkeur van het CDA.

    Ook de SP blijkt deze eerste motie ook mede te hebben ondertekend.
    De SP vindt deze motie nog steeds heel goed en is blij met het antwoord van de wethouder.

    Vervolgens legt de SP-fractievoorzitster, Leny Eijssen, uit dat ze ook de 2de motie blijft steunen.
    Helaas doet ze dit echter zo uitvoerig, dat ik de draad na 2 minuten kwijt ben.
    De SP blijft de motie wel steunen..... (geloof ik).

    Jan Hoen (MV) stelt voor om beide moties in te trekkken en de de wethouder, Gerdo Grootheest, met de commentaren van vandaag op pad te sturen om z.s.m. een goede nota over dit probleem voor te leggen aan de raad.
    Last edited by Pier; 24 september 2013, 17:45.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Dierenwelzijn: Dierenbescherming vs. Dierennambulance

    Op de publieke tribune hebben inmiddels circa 20 vrijwillgers van de dierenambulance plaatsgenomen.

    De reden is dat er 2 moties liggen.
    Een motie van de PvdA en D66 en een motie van de Maastrichtse Volkspartij, de Liberale Partij Maastricht, PVM, CDA en SP.

    Deze moties moeten, hoewel ze iets anders verwoorden doch feitelijk hetzelfde beoogen, er toe leiden dat er een goed gemeentelijk beleid komt in het belang van het dierenwelzijn, waarbij de fricties tussen de Dierenbescherming en de Dierenambulance goed worden uitgesproken en geregeld.

    Feit is wel dat de PvdA-D66 motie iets meer neigt naar de kant van de Dierenbescherming en de motie van de MV, LP, PVM, CDA en SP wat meer pro dierenambulance zijn.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    .... en weer naar de motie over de toegankelijkheid

    "We" zijn weer terug bij de D66 motie over de toegankelijkheid van vergaderingen met mensen met een functiebeperking.

    De Seniorenpartij, Ad Frijns, verwoordt dat het al bestaand beleid is en dat de motie dus feitelijk overbodig is.
    Mocht de motie echter in stemming worden gebracht, dan zal men wel voor stemmen.

    Dhr. Hoen van de Maastrichtse Volkspartij deelt de vergadering mee dat dhr. Gorrren als voorzitter van de Cie Breed Welzijn al uitvoerig zijn excuses heeft aangeboden en dat het als bestaand landelijk beleid is.
    Dhr. Hoen wil van het college en de raad wel expliciet horen dat men raadsbreed vindt dat dit nooit meer mag gebeuren.
    Als dit gebeurt is de motie, aldus dhr. Hoen, overbodig.

    Wethouder Aarts deelt namens het college dat dit nooit meer mag en zal gebeuren en dat er eens gekeken moet worden naar de toegankleijkheid van gemeentelijke gebouwen.

    Kortom, de gehele raad en het college zijn het eens.
    Normaliter wordt dan een motie als "overgenomen" beschouwd en wordt een motie ingetrokken.

    De motie is bij meerderheid als overbodig beschouwd.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Motie Schaliegas verworpen

    Omdat de gemeenteraad zo snel gaat, gebeurt het dat sommige woordvoerders daar ook niet op gerekend hebben en wordt er even wat gehutseld met de agenda.
    De motie van D66 over de toegankelijkheid wordt even ter zijde gelegd en we gaan nu door met de motie van GL, LPM, PvdA en de SP over Schaliegas.

    Vivianne Heijnen van het CDA geeft aan dat het een sympathieke motie is, maar dat het een zaak van de Rijksoverheid is. Het CDA zal daarom de motie niet steunen.
    Ook de Seniorenpartij, D66, VVD, PVM, SBM en de MV hebben redenen om de motie (nu) niet te steunen.

    De motie is daarom afgewezen.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Motie over toegankelijkheid vergaderingen door personen met een functiebeperking

    "We" gaan vandaag als een speer!
    Na een klein half uur zijn we al aan agendapunt 6.6, een motie van D66 over de toegankelijkheid van raads- en commissievergaderingen door mensen met een functiebeperking.

    Aanleiding tot deze motie is dat onlangs het burger-nietraadslid, Peter Vrehen, van de Maastrichtse Volkspartij een commissievergadering niet kon bezoeken.
    Ik verwijs even naar bovenstaande postings #1440 e.v.

    Opmerkelijk is dat D66 met een dergelijke motie komt, omdat dit feitelijk al werd afgesproken in een raadsbesluit in 2007.
    Het is dus een herhaling van zetten.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Wijziging notulen raadsvergadering 18 juni 2013 t.b.v. MestreechOnline

    Door de fractievoorzitster van het CDA, Vivianne Heijnen, werd terecht opgemerkt dat in de notulen van de raadsvergadering van 18 juni 2013, op pagina 35, abusievelijk staat vermeld dat ons forum genoemd wordt als "MaastrichtOnline.nl.

    Dat moet natuurlijk "MestreechOnline.nl" zijn!!!

    De fractievoorzitster vermeldde geheel terzijde nog even dat we vandaag een succesvolle Ouderen-bijeenkomst hadden georganiseerd in zorgcentrum Scharwyerveld te Malberg i.s.m de Stichting Kompas Nederland.
    Last edited by Pier; 24 september 2013, 21:30.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Raadsvergadering 24 september 2013

    De raadsvergadering van dinsdag 24 september 2013 is begonnen.
    I.v.m. " zwangerschapsverlof" zal het D66 raadslid Franca Eurlings-Tonnaer gedurende haar "zwangerschapverlof" worden vervangen door het huidige D66 burger-niet-raadslid Marlene Hameleers.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    "De vergadering van a.s. maandag kon i.v.m. gemaakte afspraken en een overvolle agenda", aldus dhr. Gorren, "niet meer verplaatst of afgezegd worden".

    Dit bureaucratisch excuus getuigd van een ernstig gebrek aan flexibliteit en improvisatievermogen. Dat noemt mensen in een rolstoel ook nog mensen met een beperking. Men zou eens zichzelf als zodanig moeten benoemen.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Reactie voorzitter raadscommissie (Cie) Breed Welzijn, dhr. Gorren

    In het kader van hoor- en wederhoor heb ik de voorzitter van de Cie Breed Welzijn, dhr. Jos Gorren, telefonisch gevraagd om een reactie op het feit dat Peter Vrehen niet aanwezig kan zijn bij de a.s. Cie Breed Welzijn.
    Dhr. Gorren erkende dat het een blunder van jewelste is dat de gekozen vergaderruimte in Belvédère niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.
    Nadat hij door Jan Hoen hierop werd gewezen, heeft hij onmiddellijk contact gezocht met de ambtenaren die deze locatie hebben gekozen.
    Dhr. Gorren erkent dat hij als voorzitter van de Cie verantwoordelijk is voor deze fout en eerdere problemen betreffende de ontoegankelijkheid voor rolstoelgebruikers van vergaderlocaties.

    "Deze locatie en andere voor rolstoelgebruikers niet toegankelijke locaties zullen in de toekomst niet meer gebruikt worden door de Cie Breed Welzijn.
    Zeker de Cie Breed Welzijn moet hierin het goede voorbeeld geven. Ik verzeker iedereen hierbij dat dit nooit meer zal gebeuren zo lang ik voorzitter ben van deze commissie", aldus dhr. Gorren.

    Inmiddels heeft hij de Maastrichtse Volkspartij zijn excuses aangeboden.
    In de toekomst zal uitdrukkelijk rekening worden gehouden met de beperkingen van Peter Vrehen of iedere andere rolstoelgebruiker.
    "Zo zullen in de toekomst", aldus dhr. Gorren, "ook geplande bezoeken, zoals bijvoorbeeld aan de proeftuin Caberg-Malpertuis, op een later tijdstip plaatsvinden en niet meer om 10 uur 's ochtends, omdat Peter Vrehen afhankelijk is van begeleiding en daarom niet 's ochtends vroeg aanwezig kan zijn".

    "De vergadering van a.s. maandag kon i.v.m. gemaakte afspraken en een overvolle agenda", aldus dhr. Gorren, "niet meer verplaatst of afgezegd worden".

    De fractievoorzitter van de MV, Jan Hoen, zal zijn collega Peter Vrehen a.s. maandag, tijdens de Cie vergadering in Belvédère, vervangen.
    Hij zal bij aanvang van deze Cie het woord vragen om t.o.v. alle commissieleden aan te geven dat dit de laatste keer zal zijn, als het aan de Maastrichtse Volkspartij ligt, dat de Cie Breed Welzijn vergadert in een voor rolstoelgebruikers niet toegankelijke locatie.

    Leave a comment:


  • Ingrid M.H.Evers
    replied
    Dit is werkelijk een aanfluiting. De raadscommissie die gemeentelijke (fysieke) toegankelijkheid in haar portefeuille heeft, vergadert bij voorkeur op plaatsen waar fysiek beperkten geen toegang hebben. Is men bang voor de terechte inbreng van iemand die niet alleen ervaringsdeskundige is, maar tevens ter zake kundig en van de tongriem gesneden? Maakt men bewust een burger-niet-raadlid èn een democratisch in de gemeenteraad gekozen partij monddood?

    Men zou zich moeten schamen daar op het stadhuis. Als er geen behoorlijke accomodatie voorhanden is, moet men beter plannen. En anders verhuist men maar naar bijvoorbeeld het Centre Céramique. Dat is via parkeergarage met lift en toegang op Plein 1992 niet alleen toegankelijk, maar zal - op aanmelding - ook nog wel een ruimte beschikbaar hebben.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Volksvertegenwoordiger wordt het bijwonen van een vergadering onmogelijk gemaakt

    Het Maastrichts burger-niet-niet-raadslid, Peter Vrehen, die namens de Maastrichtse Volkspartij in de raadscommissie (Cie) Breed Welzijn zit, en geldt als een van de deskundigen op het gebied van de WMO, wordt het voor de vierde keer (!!) onmogelijk gemaakt om een raadscommissie (Cie) bij te wonen!

    Terecht dat Stefan Gybels van DDL hier aandacht aan besteedt.
    De Cie Breed Welzijn staat op het punt een gehaktbal te verdienen.
    Jammer dat Peter dit culinair hoogstandje dan weer zal moeten missen!

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
    Nu ben ik weliswaar geen journalist, maar ik zou wel geheel belangeloos....* kuch *..... zijn meegegaan om verslag te doen over de toekomstige (?) forumband tussen MestreechOnline en ChengduOnline
    Ik had het je graag gegund, wat pieren tussen de Chengen.

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Chengdu Online

    Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
    (...) Veel bewindslieden nemen graag een journalist in hun kielzog mee. Bij handelsmissies is dat ook niet ongewoon. Een stedenband is er ook voor het volk.

    De Sjengen en de Chengen moeten de kans krijgen elkaar te leren kennen.
    Nu ben ik weliswaar geen journalist, maar ik zou wel geheel belangeloos....* kuch *..... zijn meegegaan om verslag te doen over de toekomstige (?) forumband tussen MestreechOnline en ChengduOnline

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Voor de burgers is het louter speculeren, waar ik graag aan meedoe. Maar het zou op zijn minst gepast zijn, om ons goed te informeren over de reden van dit bezoek, zo vlak nadat de bevolking in de regio hun betrokkenheid toonden op het Vrijthof. Gisteren zag ik nog een tv verslag van minister Ploumen bij een reis naar het buitenland. Veel bewindslieden nemen graag een journalist in hun kielzog mee. Bij handelsmissies is dat ook niet ongewoon. Een stedenband is er ook voor het volk.

    De Sjengen en de Chengen moeten de kans krijgen elkaar te leren kennen.

    Leave a comment:

Bezig...
X