Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #91
    YES YES YES leuke discussie.
    D66 is wel een béétje elitair (denk: hans en connie, grachtengordel) maar de wapenfeiten die clio opsomt liegen er toch ook niet om. Verder hebben ze behoorlijk wat bekwáme bestuurders, veel burgemeesters enzo, en dus in elk geval een fatsoenlijk kader mocht het weer tot regeren komen. Wat we bij de puhvuhvuh nog maar moeten zien. Herinnert u zich hilbrand nawijn (LPF) nog.. of bomhoff, en heinsbroek. We gaan nog lachen.
    Don't PRESS me....

    Opmerking


    • #92
      Hertelling stemmen Maastricht !

      Zojuist meldt NOVA dat (een deel van) de stemmen in Maastricht ook opnieuw geteld gaan worden !

      Een schandaal....????
      Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

      Opmerking


      • #93
        Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
        Honderdtien euro per vergadering (!!).

        Kijk, dan stel ik voor minimaal 3 vergaderingen per week te organiseren.
        Ik wacht op het telefoontje van de partij die het meest wil vergaderen !!

        Meer bureaucratie is vanaf nu mijn motto ....
        Beste Pier,

        Het aantal commissievergaderingen staat vast, die vlieger gaat niet op. Er is een commissie vergadering per commissie gepland per maand. Er is nog een reserve datum (week verschil) indien de agenda te veel onderwerpen omvat. Jaarlijks komen de commissies gedurende 10 maanden bijeen. Dat zijn 10 bijeenkomsten en soms enkele extra (reserve data).

        En de rest, alle voorbereidingen en politieke activiteiten, die doe je in eigen tijd. Ben zelf als burger niet raadslid zo'n 10/15 uur per week er mee bezig.

        Groetjes,

        Lodewijk

        Opmerking


        • #94
          Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
          'Ze' richten zich op de belangen van de gehele bevolking, mannen en vrouwen, arm en rijk, jong en oud, als 'ze' staan achter een abortuswet, initiatiefnemer zijn van een euthanasiewet (2001) en deze ook in het Europees Parlement als speerpunt zien (2009), gelijke rechten nastreven voor homoseksuelen zodat ze kunnen huwen en belastingtechnisch dezelfde rechten krijgen als hetero's, zich druk maken voor gelijke salariëring van vrouwen, nu weer achter een uitbreiding van het zelfbeschikkingsrecht inzake vrijillige levensbeëindiging staan en net een balletje hebben opgegooid over de in financiële zaken ongelijke behandeling van ongehuwden.
          Beste Clio,

          Bovenstaande feiten zijn niet alleen door D'66 geregisseerd, noch uit hun koker ontsproten.
          Abortus was en is een item geweest wat, volgens mij, hoofdzakelijk werd gepromoot (geheel terecht overigens) door de PvdA, PPR en PSP en pas later door D'66.
          Euthanasie is inderdaad aangezwengeld door D'66. Daarvoor verdienen ze terecht alle credits
          Wat de homo-emancipatie betreft zou ik niet durven te beweren dat dit een D'66 issue is. Dit is een hele goede, breed maatschappelijke ontwikkeling en komt m.i. grotendeels op het conto van de publieke omroep, onder aanvoering van VARA en VPRO.

          Ik mis overigens 'de gekozen burgemeester', toch 'het kroonjuweel' van D'66.
          Ook daarvoor verdienen ze alle hulde !!

          Kortom, als ik alles overzie wat je opsomt, maar bedenk dat D'66 daar 44 jaar voor nodig heeft gehad, dan zou ik toch wat minder trots zijn op D'66 !!!

          Maar noem mij nu eens één D'66-er op die vroeger in een fabriek heeft gezwoegd en/of die ooit op de barricades heeft gestaan voor de vakbonden.
          Zelfs GroenLinks heeft ooit een (voormalig) vakbondsleider als lijsttrekker gehad, al was die toen nog lid van de PvdA als ik mij niet vergis.

          En wat zei Franca Tonnaer (D'66, no. 2) afgelopen woensdag in een interview voor TV Maastricht !?!
          Juist, ze heeft met name campagne gevoerd op de Universiteit en het HBO.
          Niets mis mee, maar kennelijk voelde ze er weinig voor om ook eens Sappi of de fabriekshallen van de MOSA te bezoeken.
          Neen, Franca verklaarde doodleuk dat er over 4 jaar wellicht nog veel meer winst is te behalen bij de studenten.
          Voorwaar een bezorgde D'66-er met oog voor de werkende klasse.

          Maar laat ik er dit nog over zeggen.
          Natuurlijk mag D'66 zich richten op 'academici' en op 'de Grachtengordel-behoeften', maar doe het dan niet onder het mom dat je 'links-liberaal' bent, maar zeg gewoon dat je voor de 'yuppen en elite' bent.

          En dat D'66 fel tekeer gaat tegen de PVV is misschien wel lovenswaardig.
          Alleen is 'het Volk' niet gek en zien ze 'snobs' tekeer gaan tegen iemand die (zogenaamd) hun mening verkondigd.
          Rarara.... op wie gaan die mensen dan stemmen !?!?!?

          PVV en D'66 helpen elkaar het meest aan de zetelgroei. Hulde.....
          Last edited by Pier; 4 maart 2010, 22:50.
          Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

          Opmerking


          • #95
            Oorspronkelijk geplaatst door Lodewijk Brüll Bekijk bericht

            En de rest, alle voorbereidingen en politieke activiteiten, die doe je in eigen tijd. Ben zelf als burger niet raadslid zo'n 10/15 uur per week er mee bezig.
            Sorry Lodewijk,

            Dan is 'burger niet raadslid' niets voor mij.......

            Ik moet misschien eens met Rubke gaan praten voor een vergoeding per artikel op mestreech-online.

            Bij een kleine vergoeding per artikel zouden sommigen hier al miljonair zijn, hé Olijfje?
            Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

            Opmerking


            • #96
              D'66 elitair?

              Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
              Bovenstaande feiten zijn niet alleen door D'66 geregisseerd, noch [allemaal] uit hun koker ontsproten.
              Lees mijn tekst nog eens over, Pier (volgnr. # 104 hierboven). Ik zeg niet dat D'66 dat allemaal heeft geïnitieerd of tot stand gebracht. Ik schrijf dat de partij achter dit soort politiek heeft gestaan en nog staat. Het gaat mij om een bepaalde instelling, een gedachtegoed waarbij ik mij thuis voel, niet om gewonnen punten.


              Elitaire partij? Nee hoor, iedereen kan er lid van worden en net als in elke andere partij met de juiste capaciteiten en ambitie opklimmen tot de wetgevende macht (de volksvertegenwoordiging). Maar het is denk ik wel juist dat D'66 niet het hele electoraat aanspreekt. Dat betekent niet dat de partij 'elitair' is. Eigenlijk is dat de kiezer, die ook voor CDA, VVD of nog iets anders had kunnen opteren. Als D'66 met name de wat hoger opgeleiden trekt, lijkt mij dat voor het land alleen maar een goede zaak.
              Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
              Maar noem mij nu eens één D'66-er op die vroeger in een fabriek heeft gezwoegd en/of die ooit op de barricades heeft gestaan voor de vakbonden.
              D'66 is opgericht in 1966 door vogels van allerlei pluimage en haar eerste voorzitter was een 35-jarige journalist in Amsterdam. De partij kwam in 1967 meteen met zeven (7) zetels in de Tweede Kamer en had dat mede te danken aan het grote succes onder studenten. Uit eigen ervaring weet ik, dat daar heel wat beursstudenten tussen zaten die hun bescheiden overheidstoelage aanvulden als werkstudent, want ja hoor, werkstudenten bestonden toen ook al (en werkten toen met name in de fabriek aan de lopende band).


              Maar waarom zouden partijen als D’66 (of Groen Links) de werkvloer op moeten, c.q. haar leden als arbeider gewerkt moeten hebben om zich in jouw ogen te legitimeren? D’66 hoort thuis in de hoek van het sociaal liberalisme, nu bekender als sociaal democratie. De partij staat de (overheids)bevordering van de vrijheid van het individu voor en als dat individu zelf de barricaden op wil, prima. Maar de strijd wordt gevoerd in de Kamers, bij de wetgevende macht, niet door mobilisatie van de massa’s. Als jij dat ‘salonsocialisme’ wilt noemen, is dat je goed recht, maar juist is het niet. Met jouw 'definitie' wordt zelfs de socialist Troelstra een 'salonsocialist'. Die heeft nooit gewerkt 'in het zweet zijns aanschijns' en in de fabriek was hij pertinent níet welkom, niet alleen niet bij de patroons, maar lange tijd ook niet bij veel arbeiders!

              Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
              En wat zei Franca Tonnaer (D'66, no. 2) afgelopen woensdag in een interview voor TV Maastricht!?! Juist, ze heeft met name campagne gevoerd op de Universiteit en het HBO. Niets mis mee, maar kennelijk voelde ze er weinig voor om ook eens Sappi of de fabriekshallen van de MOSA te bezoeken.
              Het gaat er niet om of mw. Tonnaer wel of niet de fabriekshal in wil, maar waar zij kan verwachten gehoor te vinden. Waarom tijd, energie en kansen verspillen om potentiële stemmers warm te maken voor meer eigen verantwoordelijkheid en zorg voor het milieu (een speerpunt sinds 1966 toen nog niemand daar mee bezig was), als bekend is dat zich op de werkvloer daarvoor niemand interesseert? Je gaat toch ook geen haute couture staan verkopen in het buurthuis of buskaartjes aan verstokte automobilisten? Zelfs als ze te geef waren, zou men er niets van moeten hebben.


              Ik begrijp niet goed waarom jij het vermeende elitaire karakter van D’66 afmeet aan een gebrek aan openlijk vertoon van solidariteit met de arbeider. D’66 heeft duidelijke doelen die op termijn ook die arbeider ten goede komen. Maar nee, een volkspartij is het niet. So what? Er zijn veel wegen die leiden naar Rome en er is voor elk wat wils in dit land. Het behoud daarvan, die verworvenheid, is een van de dingen die D’66 nastreeft. Het verklaart de felheid waarmee (óók) D'66 het gedachtegoed van de PVV bestrijdt. (Let wel: het discriminatoire gedachtegoed, niet het recht om een rechtse partij op te richten!)

              Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
              (...) Als ik alles overzie wat je opsomt, maar bedenk dat D'66 daar 44 jaar voor nodig heeft gehad, dan zou ik toch wat minder trots zijn op D'66 !
              Jij suggereert, Pier, dat het allemaal lang heeft geduurd en weinig heeft opgeleverd en er dús weinig reden is om trots te zijn. Ik zie dat anders. De seculariserende en democratiserende uitgangspunten van D'66 zijn niet gemakkelijk, voor 'links' noch voor 'rechts'. D'66 zwemt tegen de stroom in en dat is niet eenvoudig, ook niet voor haar leden. De grote verdienste van de partij ligt in het feit, dat zij in voor- en tegenspoed door stug volhouden in de afgelopen veertig jaar (aanvankelijk geheel alleen) een mentaliteitsverandering teweeg heeft gebracht die geleid heeft tot wetgeving die voorheen ondenkbaar was in het homogeen christelijke Nederland. En van die wetgeving profiteren alle Nederlanders, ook de arbeider op de werkvloer die jij bij progressief links zo buitengesloten meent te zien.


              Naschrift:
              Voor wie geïnteresseerd is in (de geschiedenis van) D'66 zie: http://www.parlement.com/9291000/modulesf/g3aleic4. Ik zie dat ik nog steeds D'66 schrijf, terwijl sinds 1981 de apostrof is geschrapt (wat ik als taalpurist jammer vind). Het is dus al bijna dertig jaar: D66.
              Last edited by Clio; 5 maart 2010, 16:57. Reden: interpunctie

              Opmerking


              • #97
                Nee Paul Rosenmöller en Wim Kok, die stonden pas met hun poten in het bluswater..
                Don't PRESS me....

                Opmerking


                • #98
                  Oorspronkelijk geplaatst door elvis Bekijk bericht
                  Nee Paul Rosenmöller en Wim Kok, die stonden pas met hun poten in het bluswater..
                  .... en zwemmen nu in het geld .
                  Historie is niet alleen het weergeven van de as, maar ook het doorgeven van het vuur.
                  Thomas More

                  Opmerking


                  • #99
                    Beste Clio,

                    Ik geniet van de uitleg over (de geschiedenis van) D'66.

                    Blijft overeind staan dat IK het een elitaire partij vind en er totaal geen affiniteit mee heb.

                    Zoals reeds eerder moet ik ook nu constateren dat ik
                    "agree to disagree"

                    Blijft mijn laatste punt staan dat D'66, wellicht en hopelijk totaal ongewild, meewerkt aan het versterken van de PVV !
                    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                    Opmerking


                    • 'D66 werkt mee aan de groei van de PVV'?

                      Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                      Blijft mijn laatste punt staan dat D'66 (...) meewerkt aan het versterken van de PVV !
                      Tja, dat standpunt zou je dan eens wat duidelijker moeten uitleggen.
                      Last edited by Clio; 5 maart 2010, 16:58.

                      Opmerking


                      • En dat D'66 fel tekeer gaat tegen de PVV is misschien wel lovenswaardig.
                        Alleen is 'het Volk' niet gek en zien ze 'snobs' tekeer gaan tegen iemand die (zogenaamd) hun mening verkondigd.
                        Rarara.... op wie gaan die mensen dan stemmen !?!?!?


                        Dat is dit punt dus.
                        Het Volk, de arbeiders, stemmen in jouw optiek op de PVV omdat die hun mening verkondigt én omdat die mening bestreden wordt door snobs.
                        Daar zijn inderdaad wel voorbeelden van te noemen (zie een ander forum).
                        Maar de vraag is, ligt dat aan de 'snobs'? Omdat die niet genoeg zijn betrokken bij de arbeiders? Ligt het aan het volk, is dat te dom? Begrijp niet helemaal hoe je D66 de schuld kan geven van de groei van een partij als de PVV. Bovendien zijn het volgens mij juist een hoop voormalige SP- en PvdA-stemmers die 'overlopen' naar Wilders.
                        Don't PRESS me....

                        Opmerking


                        • Uit het verkiezingsprogramma van D66 in 2006

                          'Veel gedaan…
                          D66 bestaat veertig jaar. Al die tijd is onze missie ongewijzigd gebleven: mensen meer te
                          zeggen geven over wie hen bestuurt en hoe zij hun eigen land en leven inrichten. Langzaam maar zeker zijn deze standpunten van Democraten ‘66 gemeengoed geworden. Zelfbeschikking is inmiddels de norm: abortus, euthanasie en homohuwelijk zijn maatschappelijk geaccepteerd. Ombudsman, patiëntenrechten en spreekrecht voor slachtoffers [in rechtzaken] zijn niet meer weg te denken. Je kunt tegenwoordig [in veel plaatsen] winkelen wanneer je wilt. [Bij AH Amsterdam/Museumplein ook op Kerstdag en Nieuwjaar; in Maastricht op zondag bij AH op het station en bij sommige banketbakkers]. Innovatie en duurzaamheid staan op de politieke agenda. Economie en ecologie kunnen samengaan, zie de Waddenzee. En ook al durft bijna geen partij het aan, de gekozen premier en de gekozen burgemeester moeten er hoe dan ook een keer komen. Omdat steeds meer mensen zelf willen kiezen. [cursivering en toevoegingen tussen vierkante haken: IMHE, die overigens zelf niet zo dol is op die gekozen burgemeester.]

                          …en weer veel te doen
                          Je zou kunnen zeggen: de missie van D66 is voltooid. Want D66 ontstond als een reactie op het regentendom en de verzuiling. Maar de politiek blijft achter bij de snelle ontwikkeling van de moderne samenleving. Nog steeds is er niets veranderd in de verhouding tussen burgers en gekozenen [Google eens op 'dualisme in de politiek', IMHE]. Des te groter is de verantwoordelijkheid van D66 om dit punt op de politieke agenda te blijven houden. Bovendien zijn er nieuwe behoudende krachten die de ontwikkeling naar een werkelijk open en sociale samenleving proberen tegen te houden. En alleen in een open samenleving kan iedereen zijn talenten ontplooien.'

                          Opmerking:

                          Jawel, dit is een D66-tekst, een verkooppraatje dus. Maar heeft het daarom geen waarde?
                          Wie de rest wil lezen en er met de kennis van 2010 de meetlat langs wil leggen, zie: http://www.d66.nl/9359000/d/tk06_vp_d66_internet.pdf.
                          Last edited by Clio; 5 maart 2010, 13:23.

                          Opmerking


                          • Waar haalt de PVV zijn stemmen vandaan?

                            De analyses die voor 2010 een antwoord kunnen geven op die vraag, zijn nog niet beschikbaar. Wat betreft de Europeese verkiezingen van 2009 stelt een bericht op Internet (Google zoekfunctie met de trefwoorden 'PVV analyse stemmers'):

                            De PVV blijkt [in 2009] vooral stemmen te hebben getrokken onder kiezers die in 2006 nog stemden op Wilders' oude partij de VVD, [en verder] de SP of het CDA. Ruim 23 procent van de PVV-stemmers komt van de VVD, 16 procent van de SP en 12 procent van het CDA. Opmerkelijk is dat van de uiterst trouwe SGP-stemmers die donderdag zijn opgekomen, dit keer bijna 10 procent het hokje van de PVV heeft aangekruist.

                            Dat was dus samen 61% van de stemmen. De rest was waarschijnlijk al PVV-stemmer. D66 werd in deze analyse in elk geval niet genoemd.
                            Last edited by Clio; 5 maart 2010, 13:11. Reden: uitbreiding tekst

                            Opmerking


                            • Hihi, Clio kan zo aan de slag als nieuwe PR-mevrouw bij D66. Zal ik Alexander even bellen Clio?
                              Don't PRESS me....

                              Opmerking


                              • Oorspronkelijk geplaatst door elvis Bekijk bericht
                                Hihi, Clio kan zo aan de slag als nieuwe PR-mevrouw bij D66. Zal ik Alexander even bellen Clio?
                                Alexander kan het best zonder mij af! Ik ben geen lid van die partij en ook niet altijd even enthousiast. (Ook een beetje bangig voor al die eigen verantwoordelijkheden?). Het gaat mij om een eerlijke benadering, niet alleen wat betreft D66. Waarschijnlijk zou ik mij bij een onjuiste of tendentieuze verslaglegging inzake de SGP of de PVV even druk maken. Maar ja, ik ben dan ook een soort Don Quichote. (Loop met molentjes?)

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X