Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Landelijke verkiezingen 9 juni 2010

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Pier, grootmoedig geef ik mijn nederlaag toe.

    Het kabinet gevallen.....

    Opmerking


    • Grappig dat dit nieuws alleen nog maar tot limburg is doorgedrongen, de rest loopt weer eens hopeloos achter de feiten aan.
      Don't PRESS me....

      Opmerking


      • Pier, het is stil hier....

        Ik denk dat het kabinet van jou mag opschieten met dat vallen, want tot nu toe lijkt het er nog steeds niet op. Ik kan me ook nog steeds niet voorstellen dat het valt voor midden 2011.

        Deze post d.d. 2 oktober staat nog steeds.

        Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht


        Het CDA is in politiek drijfzand gestapt. (....) Wilders kan dus op zijn kop gaan staan en de wildste dingen roepen: het CDA is gedwongen stand te houden. Vanuit deze hoek valt het kabinet volgens mij dus niet.

        Het PVV is sterk de onderhandelingen uitgekomen en kan feitelijk het kabinet niet tot afstappen dwingen: hij kan er niet uitstappen. Ik vermoed dat het PVV veel vruchten gaat plukken van dit (gedoog-)akkoord. (...) De noodzaak om het kabinet te laten vallen zie ik dus ook niet snel; Geertje kan toch zeggen en doen wat hij wilt.

        Dus moet Pier volgens mij zijn kaarten gaan zetten op de VVD. De VVD heeft een historisch hoge uitslag gehaald. Of dit in de toekomst snel nog hoger wordt durf ik te betwijfelen. We hebben het eerste kabinet Rutte. Onze vriend Rutte zal natuurlijk graag even in het pluche willen blijven. Daarnaast ligt deze partij programmatisch dichter tegen de PVV dan het CDA. Ik zie die dus ook niet snel de stekker eruit trekken.

        Zeg eens eerlijk, hoeveel euro leg je nu per maand aan de kant voor die fles?

        Opmerking


        • Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht
          Pier, het is stil hier....
          (..)
          Zeg eens eerlijk, hoeveel euro leg je nu per maand aan de kant voor die fles?
          Ja burgemeester,

          Het is zéér stil "hier"....
          Hoe dat komt weet ik ook niet precies. Ik krijg de boel niet meer aan de gang. Waarschijnlijk is MO (hopelijk tijdelijk) een beetje politiek moe. Dat is ook wel begrijpelijk met het weer van de laatste tijd....

          Nu naar het tweede deel van je vraag.
          Ik heb zojuist bij Nieuwsuur gehoord dat de grote Nederlandse banken "ons" weer aan het besodemieteren zijn en dat we weer aan de rand staan van een nieuwe bankencrises (in Nederland).
          Dus ik leg maar geen euro's weg voor die fles wijn.
          ALS ik de weddenschap al verlies, dan betaal ik hem dan wel. Als ik het geld nu spaar, dan heeft de raad van bestuur van ING, SNS of ABN-AMRO "onze" fles al soldaat gemaakt voordat ik überhaupt de kans krijg hem uit het rek te halen.

          Maar, verkoop de huid niet voor de beer geschoten is beste burgemeester....
          Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

          Opmerking


          • Verloren data 14 mei 2011 t/m 27 juli 2011

            Ten gevolge van een data-crash, waarover elders op de site genoeg te vinden is, is alle data van MestreechOnline (MO) verloren gegaan tussen 14 mei en 27 juli 2011.
            Met man en macht is getracht om e.e.a. via andere kanalen, bijv. Google in cache, terug te zetten.
            Op de een of andere manier is "het politiek café" van MO echter het zwaarst getroffen en is bijna niets terug te vinden.
            Slechts een deel van de thread "Stadsbestuur 2010-2014", en wel de berichten tussen 16 mei 2011 en 1 juni 2011, zijn via Google teruggevonden en weer geplaatst.

            Het is niet anders.

            Wellicht dat alsnog bijdragen terug worden gevonden en/of dat leden nog afschriften hebben, maar anders moeten we de draad maar weer gewoon oppakken.
            Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

            Opmerking


            • D'66 wil ontslagrecht vereenvoudigen

              Afgelopen woensdag, 27 juli 2011, we zaten als MO toen net in de bovengeschetste "data-crisis", las ik onderstaand bericht in DDL:

              "Oppositiepartij D66 komt met een initiatiefwet om het ontslagrecht te vereenvoudigen.
              Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya van D66 kondigde gisteren in tijdschrift Elsevier aan dat ze ontslag zonder tussenkomst van een rechter of uitvoeringsinstituut UWV mogelijk wil maken.
              „De werkgever en de werknemer moeten er dus samen zien uit te komen en de werkgever kan het dienstverband opzeggen”, aldus Koser Kaya.
              Er komt alleen nog een rechter aan te pas, als de werknemer bezwaar maakt tegen zijn ontslag.
              „Dan kan de kantonrechter kijken of er scholing is aangeboden, of er is geholpen met het zoeken naar een andere baan. Dat heeft natuurlijk invloed op de eventuele vergoeding. Maar het ontslag kan ook onredelijk zijn en dan komt er wel een vergoeding”, aldus de D66-politica.
              Koser Kaya pleit al jaren voor aanpassing van het ontslagrecht.
              Die is volgens haar nodig om te voorkomen dat werkgevers steeds huiveriger worden om personeel in vaste dienst te nemen en steeds vaker op flexkrachten overstappen.
              Het D66-Kamerlid hekelt regeringspartijen VVD en CDA die ook al tijden spreken over hervorming van het ontslagrecht, maar dit nu niet zouden aandurven wegens verzet van gedoogpartner PVV. „Dus nu rust er een taboe op. Maar ik neem aan dat de Tweede Kamerfracties eigenstandig kunnen beslissen en debatteren”, stelt ze in de hoop dat haar voorstel straks toch wordt gesteund een Kamermeerderheid.
              Volgens Koser Kaya zijn de huidige regels met twee ontslagroutes -kantonrechter met ontslagvergoeding en UWV zonder vergoeding - niet uit te leggen. „Het systeem is nu niet transparant en het geeft geen gelijke rechten, het is duur voor de werkgever en voor de werknemer is het psychisch een zware gang.”
              De D66-politica legt nu eerst haar initiatiefwetsvoorstel voor aan deskundigen en belanghebbenden, zoals werkgevers en vakbonden, voordat ze het voor advies naar de Raad van State stuurt en indient bij de Tweede Kamer."

              Nu sta ik er al niet bekend om dat ik een fanatiek D'66 aanhanger ben, want ik kan mij over dit initiatiefwet voorstel ontzettend kwaad maken.
              Hoe durft een partij die aan zo'n voorstel werkt zich nog SOCIAAL (liberaal) te noemen??

              Dit is absoluut a-sociaal.

              "De werkgever en de werknemer moeten er dus samen zien uit te komen en de werkgever kan het dienstverband opzeggen”, aldus Koser Kaya."
              Hoe moet een arbeider, die helaas niet gewend is om met bazen te communiceren en niet de capaciteiten heeft, om welke reden dan ook, om een juridisch gevecht aan te gaan met een (a-sociale) baas er nu met die baas samen uitkomen!?!
              Die arbeider gooit, bij wijze van spreken, een schop naar het hoofd van zijn baas als die hem komt vertellen dat hij, zonder reële redenen, ontslagen wordt.

              De veronderstelling dat een werkgever en een werknemer samen uit moeten komen, berust op het idee dat beide partijen vechten met gelijke wapens (Gelijkheidsbeginsel,
              Uit die essentiële gelijkwaardigheid vloeit voort dat alle mensen, zoals de Universele Verklaring het uitdrukt, gelijk in waardigheid en in rechten worden geboren. Historisch gezien is deze benadering van het menszijn beslist niet vanzelfsprekend.)
              De, over het algemeen, hoog opgeleide D66-er kan dat misschien wel, maar ik denk dat het gros van de arbeiders, met vaak helaas maximaal een MBO-diploma, dat niet kan.

              Daarom werd ik afgelopen woensdag zo boos toen ik dit las.
              Maar..... gelukkig las ik vandaag in de krant (Dagblad De Limburger) het navolgende.

              "TWIJFEL OVER D66-PLAN ONTSLAGWET

              In de Tweede Kamer worden vraagtekens gezet bij het plan van D66 voor een initiatiefwetsvoorstel over versoepeling van het ontslagrecht. Behalve dat regeringspartijen VVD en CDA wijzen op de afspraak met gedoogpartner PVV om niet te tornen aan het ontslagrecht, hebben diverse partijen ook twijfels over wat D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya heeft aangekondigd deze week.
              Zo zijn PvdA en ChristenUnie huiverig om een ontslag alleen nog achteraf te laten toetsen door de rechter als een werknemer bezwaar heeft gemaakt. De SP noemt het
              D66-plan verwerpelijk. „Het haalt de preventieve toets op ontslag zowel door de rechter als door het UWV onderuit. Het maakt van de arbeidsverhoudingen een vechtarena”,
              aldus SP’er Paul Ulenbelt.
              Koser Kaya pleit al jaren voor aanpassing van het ontslagrecht. Ze waarschuwt dat werkgevers steeds meer overstappen van personeel in vaste dienst naar flexkrachten.
              PvdA-politica Mariëtte Hamer wil deze trend ook stoppen, maar niet door ‘hapsnap zomaar het ontslagrecht te versoepelen’. Volgens Hamer dwingt een preventieve toets
              op ontslag werkgevers ‘zorgvuldiger personeelsbeleid te voeren’."

              Gelukkig ben ik dus niet de enige die zo denkt.

              Wat het bovenstaande echter m.i. wederom aantoont is dat D'66 geen parrtij is die we moeten indelen in het "linkse" spectrum van ons partijenstelsel.
              Hoewel ik het dus hartgrondig oneens ben met verreweg de meeste standpunten van D'66 mag die partij die standpunten van mijn verkondigen, maar roep dan niet mer dat je graag een SOCIAAL-liberale partij wilt zijn, maar zeg gewoon dat je van de "Club van salonsocialisten van de Grachtengordels" bent.
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • De fles wijn van Pier is inmiddels achter de kiezen. Pier verdient natuurlijk een faire kans om eentje terug te winnen. Daarom, beste Pier, doe ik een uiterst gewaagd voorstel. Na de volgende verkiezingen wordt Diederik Samson de nieuwe minister-president van Nederland.

                Wat zeg je?

                Opmerking


                • Hahahaha, wat een goeie!
                  Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

                  Opmerking


                  • Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht
                    De fles wijn van Pier is inmiddels achter de kiezen. Pier verdient natuurlijk een faire kans om eentje terug te winnen. Daarom, beste Pier, doe ik een uiterst gewaagd voorstel. Na de volgende verkiezingen wordt Diederik Samson de nieuwe minister-president van Nederland.

                    Wat zeg je?
                    Het is niet te hopen voor Nederland.

                    Opmerking


                    • Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht
                      De fles wijn van Pier is inmiddels achter de kiezen. Pier verdient natuurlijk een faire kans om eentje terug te winnen. Daarom, beste Pier, doe ik een uiterst gewaagd voorstel. Na de volgende verkiezingen wordt Diederik Samson de nieuwe minister-president van Nederland.

                      Wat zeg je?
                      Akkoord!
                      Ik wed dat Diederik Samsom NIET de nieuwe (volgende na verkiezingen) minister-president wordt.
                      Logischerwijs kan dat namelijk niet.
                      Punt 1.
                      Het is maar zéér de vraag of bij de volgende verkiezingen Diederik Samsom de PvdA-lijsttrekker wordt. Dat zou heel goed toch Lodewijk Asscher kunnen worden.
                      Punt 2.
                      De PvdA zal wellicht niet de grootste partij worden en mogelijk zelfs niet de grootste coalitiepartij. Zoals het er nu naar uitziet wordt de SP, ter linkerzijde, en de VVD, ter rechterzijde, groter.
                      Een coalitie zonder een van die partijen is haast onmogelijk.
                      Punt 3.
                      Als de PvdA toch de grootste (coalitie)partij wordt en de minister-president mag leveren, is het maar zeer de vraag of Samsom, als hij dan nog partijleider is, dat wordt. De tijd dat de partijleider automatisch de premier werd is wellicht voorbij.
                      3a. Mocht Lodewijk Asscher dan inmiddels de partijleider zijn, dan wordt Samsom zeker niet de premier. Dan heb je namelijk weer twee kapiteins op het PvdA-schip.

                      Dus, beste burgemeester, dit alles overwegende is die fles wijn zo goed als van mij.
                      Evenwel wil ik je, nu je deze argumenten kent, nog een laatste kans geven om van de weddenschap af te zien en een nieuwe te bedenken (met iets meer spanning ).

                      Overigens wil ik de weddenschap ook wel met alle plezier verliezen!
                      Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                      Opmerking


                      • Punt 1. Samson wordt de nieuwe leider. Let maar op.
                        Punt 2/3. Ja, dat is het grootste struikelblok, natuurlijk. De PvdA staat er niet al te best voor. Maar die Samson, dat is niet eens zo'n gek menneke. Misschien snoept hij weer wat af van de SP en PVV.

                        Overigens vind ik het uiterst hoffelijk om me de mogelijkheid te bieden om van de weddenschap af te stappen. Maar ach wat, des te leuker als ik against all odds win.

                        Wat vroegen ze gisteren aan Samson bij RTL? "Zit u in het najaar in het torentje?" Dat wordt aan Wilders niet meer gevraagd!!

                        Opmerking


                        • Trouwens, Pier, wordt het niet eens tijd om een nieuw draadje te starten over de landelijke politiek? 'Landelijke verkiezingen 9 juni 2010' is toch ernstig gedateerd'.

                          Opmerking


                          • Samsom wordt géén nieuwe premier maar Lodewijk Asscher ook niet want die heeft inmiddels aangegeven dat hij de eer aan Samsom gunt om de partij te leiden. Premier Samsom, bewaar me. Premier Roemer, echter, lijkt me nog veel enger. Dan maar weer koersen op PAARS? Met ons eigen fuifnummer Mark in de herkansing?
                            Don't PRESS me....

                            Opmerking


                            • Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en de rechttoe rechtaan berichtgeving van de heer W. gaat nogal kort door de bocht. Liever een relatief korte pijn dan eindeloos in de problemen blijven. Ik (bij-schnabbelende AOWer) geef Mark het voordeel van de twijfel.

                              Opmerking


                              • Oorspronkelijk geplaatst door elvis Bekijk bericht
                                Samsom wordt géén nieuwe premier maar Lodewijk Asscher ook niet want die heeft inmiddels aangegeven dat hij de eer aan Samsom gunt om de partij te leiden. Premier Samsom, bewaar me. Premier Roemer, echter, lijkt me nog veel enger. Dan maar weer koersen op PAARS? Met ons eigen fuifnummer Mark in de herkansing?
                                Hoelang geleden is er een werkelijke linkse regering geweest?
                                En bedoel dan werkelijk links .

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X