Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Landelijke verkiezingen 12 sept. 2012

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
    De Pvda wil nu het klein- en middenbedrijf "kapot bezuiningen" door het afschaffen van de huidige zelfstandigen aftrek.
    Bezuinigen treffen het eerste de basis....het werkvolk en de middenstand. Nu zou dat op zich nog niet eens zo een groot probleem hoeven zijn voor die laatste groep. De middenstanders staan bekend als een hardwerkend en vooral inventief volkje, dat in het verleden telkens weer voor zich zelf nieuwe overlevingskansen heeft weten te creëerenen. Bij het wisselen van het tij verzetten ze steeds de bakens. Jammer genoeg kost het verzetten van de bakens (lees, vernieuwing, verandering, innovatie e.d.) geld. Helaas is de conjunctuur de afgelopen jaren niet zo geweest dat de middenstand veel reserves heeft kunnen opbouwen. Het geld voor de benodigde aanpassingen is er dus vaak niet. Lenen zou een optie kunnen zijn maar laat nu uitgerekend de banken (die mede schuldig zijn aan de huidige economische situatie) hierover momenteel moeilijker doen dan ooit. Voordelige leningen (hypothecair krediet e.d.) zijn vrijwel niet meer te krijgen, de regels zijn flink aangescherpt!

    Bezuinigen komt ons allen waarschijnlijk duur te staan. "Waar niks is verlies de keizer zijn recht" zult u zeggen. Maar het moet toch (voor de overheid) mogelijk zijn om projecten die voor de lange termijn gepland zijn (aanleg van infrastructuur bv,) naar voren te schuiven.....Er moet wat creatiever cq anders gedacht worden en men moet niet schuwen nieuwe paden te bewandelen. Primair, belangrijk lijkt mij dan Nederland aan het werk komt en blijft. Dat zou dan de basis kunnen zijn voor een zekere uitweg uit huidige malaise. Nu lijkt het erop dat de Partij van de Arbeid niet vóór de arbeid is en lijkt het dat men de prioriteiten toch ergens anders legt.

    Enigste voordeel dat ik kan ontdekken in een bezuinigingbeleid is het "hard" houden van de Euro. Vraag is alleen hoelang lukt dat nog? Kan men een deflatie tegenhouden met partnerlanden (met grote begrotingstekorten) als Griekenland, Spanje, Italië?

    Opmerking


    • Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht

      Enigste voordeel dat ik kan ontdekken in een bezuinigingbeleid is het "hard" houden van de Euro.
      'Enige', by the way.

      Opmerking


      • Oorspronkelijk geplaatst door klaas Bekijk bericht
        Door welke partij wordt je het minst genaait.
        Genaaid, klaas, genaaid.

        Dat word je trouwens.

        Opmerking


        • Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht
          Genaaid, klaas, genaaid.

          Dat word je trouwens.
          Goed opgemerkt Burgemeester.zelfs twee keer

          Opmerking


          • Het woord 'naaien' in de zin van naaien heb ik op televisie nog niet gehoord. Ze naaien wel eens iemand in een pak. Lijkt me iets voor de laatste campagneweek.
            Wie zich laat naaien, heeft erom gevraagd en de kans op zwangerschap is gelukkig vrij gering als er SGP is gestemd.

            Opmerking


            • Oorspronkelijk geplaatst door burgemeester Bekijk bericht
              'Enige', by the way.
              Is dat allles wat onze burgemeester weet te melden in het politieke café?
              Nota bene in het Engels!

              Bovendien zou het best kunnen dat Painterartist bedoelde dat het het "leukste" voordeel was.....
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • Misschien dat een partij hier iets mee kan, maar ik denk dat ik te laat ben. Verder vermoed ik dat MO niet echt goed gelezen wordt in Haagse kringen. Schande, natuurlijk.

                Ik denk dat Nederland toe is aan een nieuw project, aan nieuwe hoop. Een soort Deltawerken, een soort reis naar de maan, een soort New Deal. Ik mis een partij die reele vergezichten schildert, in plaats van de korte termijn economie.

                Ik denk dan zelf aan een actie om Nederland op elektriciteit te laten functioneren. Op kleine schaal de promotie van schone energie bij particulieren. Binnen 10 jaar alle auto's op eigen elektriciteit. PC Hooft tractoren vanaf morgen verbieden. Op grote schaal een energie eiland in de Noordzee.

                Mitt Romney gaf aan dat Obama zich alleen maar bezig houdt met vergezichten en toekomstige generaties. Hij zou zich alleen bezig houden met de Amerikaan van nu. Stompzinnig natuurlijk, je moet het beide doen. Romney (en de Nederlandse politiek) vergeet die toekomst. Dat zou niet alleen hem, maar ons allen wellicht nog eens duur komen te staan.

                Dan toch maar GroenLinks stemmen? Waarom ook niet. Ik hou van underdogs.

                Opmerking


                • BRON ELSEVIER..

                  zaterdag 1 september 2012 10:15
                  Verkiezingscampagne mag nog veel harder

                  VVD en SP hadden van de verkiezingscampagne een nek-aan-nekrace tussen Mark Rutte en Emile Roemer willen maken, maar dat mislukt. Rutte zuigt wel het CDA leeg, maar niet de PVV. Zijn verkiezingscampagne mist helderheid. Wat wil de VVD-premier nou precies?

                  Door Eric Vrijsen
                  De tweestrijd tussen Rutte en Roemer is niet van de grond gekomen
                  In de tv-debatten gooit Rutte het op de cijfertjes. Niet die van het eigen verkiezingsprogramma, maar vooral de cijfers uit het programma van zijn tegenstanders. Gisteren moest de VVD toegeven dat Rutte tijdens het laatste tv-debat de PvdA ten onrechte verweet de economie te laten krimpen. Pijnlijk voor Rutte. Een premier-lijsttrekker mag nooit de indruk wekken dat hij de feiten manipuleert.
                  Nationale kastelein
                  Roemer zal zoiets niet snel overkomen. Hij noemt zo weinig mogelijk cijfers om niet het risico te lopen dat hij zich vergist. Hij blijft maar leunen op dat gezellige imago van hem. Maar een nationale kastelein als minister-president, dat wil de doorsnee Nederlander ook weer niet. In de peilingen is de SP bezig in te zakken en die trend laat zich niet makkelijk ombuigen.
                  Diederik Samsom (PvdA) heeft de wind in de rug. Hij wilde nooit een stropdas om, maar iemand in de PvdA – en dat was níet partijvoorzitter Hans Spekman want die vindt het onzin – dwong de lijsttrekker een das om te knopen. Zodoende oogt Samsom niet langer als een actievoerder en kan hij doorgaan voor kandidaat-premier.
                  Zwevende kiezers beoordelen een lijsttrekker op twee onderwerpen. Is-ie betrouwbaar? En: is-ie slagvaardig? Tot dusver scoort Roemer goed op dat eerste punt, maar slecht op dat tweede. Rutte zwalkt een beetje tussen beide punten.
                  Toonzetting
                  Samsom daarentegen, scoort tijdens de tv-optredens op beide punten tamelijk goed. De PvdA snoept hierdoor – althans in de peilingen – zeteltjes weg bij de SP. Als dat zo doorgaat, houdt Samsom in ieder geval Roemer weg van de overwinning en kan Rutte als lachende derde zegevieren.
                  Her en der wordt veel misbaar gemaakt over de toonzetting van de campagne. Onzin. De campagne zou nog veel harder mogen zijn. Veel mensen zeggen wel dat ze niet van keffende politici houden, maar als het er in debatten stevig aan toe gaat, blijven ze geboeid zitten kijken. Mits het echt ergens over gaat, natuurlijk.

                  Opmerking


                  • Samsom daarentegen, scoort tijdens de tv-optredens op beide punten tamelijk goed. De PvdA snoept hierdoor – althans in de peilingen – zeteltjes weg bij de SP. Als dat zo doorgaat, houdt Samsom in ieder geval Roemer weg van de overwinning en kan Rutte als lachende derde zegevieren.
                    De hoop en visie van Rechts Nederland: de lachende derde. Duitsland heeft Merkel, Frankrijk Hollande, en wij hebben de 'lachende derde', (die weglacht).
                    Last edited by ; 1 september 2012, 14:10.

                    Opmerking


                    • Zolang die lachende derde niet uit Venlo komt, vind ik alles best.

                      Hij zal nooit de meederheid KUNNEN halen, gezien het simpele feit dat ie maar 48 andere oogkleppen-dragenden bereid heeft gevonden om op de lijst te staan.


                      Wat ik inmiddels van een paar van mijn collega's weet, is dat ze er op 12 september vanaf zien om hun stem aan de pvv te geven, terwijl ze begin dit jaar nog overtuigd waren van hun gelijk.

                      Als het erop aankomt zullen de verschillen wellicht kleiner zijn. Ik vraag me dus af wat er gaat gebeuren wanneer de pvv inderdaad een stuk kleiner wordt dan in 2010. Bij iedere normale partij zegt de lijsttrekker dan dat ie gefaald heeft, en kondigt zijn vertrek aan.

                      Ben dus benieuwd wat de pvv in dat geval gaat doen. Met andere woorden: heeft de pvv zonder wilders eigenlijk draagvlak?
                      I am not a complete idiot. Some parts are missing

                      Opmerking


                      • Wilders gaat door alleen al om nog 4 jaar beveiliging te krijgen op kosten van de belastingbetaler.

                        Opmerking


                        • BRON AD. NL
                          Floriade. © anp.
                          VVD-leider en premier Mark Rutte gaat alleen nog maar zijn eigen campagne voeren. Dat zei hij tijdens een campagnebezoek aan Breda.
                          Rutte stelde niet meer in te willen gaan op uitspraken van andere politici. SP-leider Emile Roemer zei eerder op de dag dat hij een rechts blok niet aan een meerderheid wil helpen. De premier had daar niets aan toe te voegen.

                          Ook op een oproep van eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) om de PVV uit te sluiten, ging Rutte niet in. 'De VVD sluit geen partijen uit', zei hij enkel. Eerder gaf Rutte wel aan dat een samenwerking met de PVV zeer onwaarschijnlijk is.

                          Samsom
                          Rutte wilde tevens niet reageren op de uitspraak van PvdA-leider Diederik Samsom dat Rutte betrouwbaar is, ondanks onjuiste uitspraken tijdens een eerder debat. 'Die fout in de campagne is rechtgezet. En zo hoort het ook', was alles wat Rutte erover wilde zeggen.

                          Rutte gaf verder geen antwoord op de vraag of hij Samsom ook betrouwbaar vindt. Uiteindelijk stelde Rutte dat al zijn collega's betrouwbaar zijn.

                          Gesteggel
                          De premier gaf aan wel klaar te zijn met terugblikken op het gesteggel van de afgelopen dagen over leugens en halve waarheden. Overigens zeiden Samsom en CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zaterdag ook dat ze hoopten dat de toon van het debat de komende dagen verandert.

                          Rutte voerde campagne in Tilburg en Breda. Hij wierf onder meer nieuwe leden voor de VVD. Mensen die al lid waren kregen een stapeltje folders van de premier mee, om bij de buren in de brievenbus te doen. Ook ging hij met tientallen mensen op de foto. Dat laatste ging steeds gepaard met een grap: VVD-leden mogen gratis met hem op de foto, de rest moet een tientje betalen.

                          Ik denk dat weinige een tientje willen betalen om met hem op de foto te staan ha/ha.

                          Opmerking


                          • Bron NRC.


                            ‘Nederland moet kiezen’ – Rutte en Roemer gaan elkaar niet aan meerderheid helpen


                            door Annemarie Coevert

                            ‘Nederland moet kiezen’ sprak Roemer vandaag, en wees daarmee een eventuele samenwerking met Rutte na 12 september resoluut van de hand. Dat beide heren niet van plan zijn elkaars beleid uit te voeren is nu wederzijds expliciet gemaakt.

                            Rutte meldde volgens de NOS afgelopen week al luid en duidelijk niet van plan te zijn links aan een meerderheid te gaan helpen na de verkiezingen van 12 september. Roemer beet vandaag terug tijdens zijn campagne in Boxmeer, en legt de kiezer een duidelijke keuze op: het is links OF rechts. Die twee gaan niet hand in hand:

                            “Vandaag geef ik antwoord: ik ga niet een rechts blok aan een meerderheid helpen. Ik ga de VVD niet aan een meerderheid helpen. Nederland moet kiezen.”

                            Rutte stelde afgelopen woensdag dat SP, PvdA en GroenLinks een blok aan het vormen zijn. De VVD doet niet mee aan een kabinet waar deze drie linkse partijen in zitten, zei de premier. Die partijen hebben een lijstverbinding gesloten. De VVD en de SP zijn nog altijd de twee grootste partijen in de peilingen.

                            Samenwerking binnen partijen wel besproken

                            Dat de heren elkaar uitsluiten als coalitiepartner lijkt na de afgelopen debatten geen verrassing, maar binnen de partijen werden de laatste weken wel degelijk dergelijke overwegingen gemaakt, zo schreef Jaap Jansen, politicoloog en redacteur bij Pauw & Witteman, op 23 augustus in nrc.next:

                            “In de VVD en de SP wordt serieus overwogen om samen te regeren. Oud VVD-leider Hans Wiegel is als formateur van een coalitie met VVD en SP in Noord-Brabant zeer te spreken over de socialisten, die hij ‘compromisbereid en constructief’ noemt. Eerste-Kamervoorzitter Fred de Graaf (van de VVD) vindt dat zijn partij heel goed met de SP het volgende kabinet in kan.”

                            Jansen gaf daarbij aan wat het strategische voordeel kan zijn voor de SP om de VVD wel aan een meerderheid te helpen:

                            “Door – als het moet met de VVD – succesvol aan een kabinet deel te nemen, kan de SP strategisch twee vliegen in één klap slaan. Ze maakt de PVV een kopje kleiner door te bewijzen dat ook een protestpartij in staat is zich te transformeren tot betrouwbare coalitiepartner. Met uitstekende bewindspersonen en aantrekkelijk voor grote groepen kiezers. En, belangrijker: de SP kan de PvdA van het veld spelen en definitief haar rol overnemen als grootste op links.”
                            Lees meer over:coalitie, Emile Roemer, Mark Rutte, SP, VVD

                            Opmerking


                            • En, belangrijker: de SP kan de PvdA van het veld spelen en definitief haar rol overnemen als grootste op links.”
                              In de de debatten heeft Roemer tussen al dat verbale geweld het nog niet kunnen waarmaken. Er is nog volop een meningsvorming gaande zie de verschuivingen in de peilingen. Rutte heeft ook straks een stevige coalitie met draagvlak onder het volk nodig. Probleem is de grote verdeeldheid in opvattingen, de economie, huizenmarkt, arbeid, zorg en Europa. Het lijkt erop dat ieder zijn gelijk denkt te hebben.
                              Last edited by ; 2 september 2012, 10:58. Reden: Woord vergeten

                              Opmerking


                              • debat op 2 gisteren met die meneer met BAARD

                                Helft senioren voelt zich ongewenst en afgedankt op de arbeidsmarkt.

                                En in zo'n debat walst die boomsma over alle uitgenodigde sprekers heen, het lijkt dat hij die gevoelswereld niet kent en er zich nog minder iets bij kan voorstellen.
                                zie eventueel uitzending gemist bij debatop2


                                Die jonge beroepspolitici die we voorgeschoteld krijgen hebben wellicht hetzelfde gebrek aan dat voorstellingsvermogen hoe het is om van hot naar haar te worden gestuurd.



                                Ik denk dat Emile Roemer nog heel wat aanwas krijgt als de echte verkiezingen plaatsvinden.
                                De debatten zijn geen meetlat voor de weldenkende mens het is een Quiz wie sneller en beter kan praten; dan heeft diegene in de opiniepeiling even wat punten vergaard.

                                Die keuze vindt plaats als men zich eindelijk, in het stemhokje, beseft wat op hem afkomt met die Quizwinnaar.


                                Werk en Arbeid in functie van een duurzame maatschappij en niet als rekensom van de hedendaagse Keizers (de financiële instituten en rijksten der aarde) die de regeringen in pachtcontract hebben.

                                (ja Willem Schinkel heeft een juiste kijk op de zaak - nu nog een oplossing vinden voor de Keizers kleren die doorzichtig zijn)

                                mvg
                                Iets te oud voor re-educatie
                                iets te jong voor afdanking
                                m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X