Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Landelijke verkiezingen 12 sept. 2012

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #76
    Ongelukkige periode deze vakantietijd, de nodige economische vluchtelingen zitten ergens aan een strandje in het zuiden of op de zeilboot. De harde werkers die over de grens wonen, zijn eindelijk blij dat ze van de Hollanders af zijn en hun kinderen kunnen laten genieten van Vlaams onderwijs.

    Opmerking


    • #77
      Het is 2 augustus over een krappe 6 weken zouden we dan mogen gaan stemmen? Op de opniepeilingen en een twittertje na (van blonde greet), lijkt het alsof de politiek is afgeschaft. De TV straalt vanuit London met het gezever van Smeets die zichzelf interviewt. Gisteravond hoorde ik tijdens de Ridderronde door een speaker ineens een bekend stemmetje van onze voormalige burgervader over de Markt galmen, hij durfde de naam van zijn club niet eens te noemen, maar wel dat we verstandig moesten stemmen en dat hij nog steeds onder ons is. Wat een geruststelling.
      Pas na de OS zullen de verkiezingsballetten losbarsten, een niet aflatend geraas en mediagedonder totdat de stilte van de formatie van onmoelijke coalities ons in een rouwproces zal dompelen en we ons allen voorgoed genezen van de politiek verklaren.

      Opmerking


      • #78
        Rouwproces

        Dat rouwproces heb ik al lang achter de rug. En ik kan jullie vertellen: het voelt goed aan, een soort opluchting. Maar monddood ben ik nog lang niet. Wel constateer ik, dat er een discrepantie bestaat tussen het politieke ideaal van meerderen en hun stemgedrag.
        Last edited by Breur; 2 augustus 2012, 11:39.

        Opmerking


        • #79
          Kermit, ik moet helaas zeggen dat ik me helemaal kan vinden in jouw pessimisme aangaande de politiek en de berichtgeving daarover
          Breur, gewoon door blijven gaan

          Opmerking


          • #80
            stemmen in september

            Ik houd stug vol. Ik ben een stemgerechtigd Nederlander en zal mijn stem uitbrengen al zou ik erbij moeten sneven! Desnoods blanco.

            Wel denk ik soms met heimwee terug aan na-oorlogse figuren die ik in meer of mindere mate heb 'meegemaakt'. In willekeurige volgorde en met vergeten van tal van namen denk ik dan aan principiële figuren als Sicco Mansholt, freule Wttewaall van Stoetwegen, De Geer, Luns, Cals, De Korte, De Quaij, Steenkamp, Den Uijl, Marga Klompé, Els Borst, Hans van Mierlo, Jan Terlouw, Ien Dales, Onno Ruding, ja zelfs aan Van Agt en Schmelzer. Ze stonden ergens voor (niet perse míjn richting) en bléven daar voor staan. Géén gepolder en dan toch zonder kiezersbedrog tot een werkbare coalitie komen; minder mediagedoe en minder 'lekken' die ondanks de verhevenheid (jawel!) van het ambt tegenwoordig strijk en zet voorkomen en zowel 'de politiek' als het land schade toebrengen.

            Verantwoordelijkheid werd toen genomen en de consequenties geaccepteerd. En wie zijn rug recht hield werd bij politieke rug- of tegenwind gerespecteerd, óók en met name door 'het volk'. Ongeacht de politieke denominatie.

            En zeg nu niet dat het politieke landschap is veranderd. Natuurlijk is het dat, mede omdat de Kamerleden inhoudelijk aan kwaliteit verliezen en verruwend taalgebruik voor negentig procent wordt geaccepteerd. (Dat laatste als een concessie aan de Mammon = de TV en het publiek).

            In feite is er niets nieuws onder de zon. Ook de communisten, de socialisten en de PvdA waren vroeger redelijk recht voor de raap. Alleen beschikten die toen wel allerwegen over dossierkennis en bleef men beleefd, zij het redelijk venijnig. De mores hebben in de afgelopen twintig jaar zwaar geleden, mede door de vercommercialisering van het ambt. Daar zit hem de pijn en als het niet verandert, zal dat leiden tot steeds verdere afkalving van de democratie en minder waardering en belangstelling bij de kiezer.

            PS. Goddank hebben we voor het politiek commentaar waardige opvolging voor mr. G.B.J. Hilterman in de persoon Clairy Polak en Siep Wynia (al naar gelang je politieke 'windrichting').
            Last edited by Clio; 3 augustus 2012, 11:09. Reden: correctie

            Opmerking


            • #81
              Politieke journaille

              Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
              (..)

              PS. Goddank hebben we voor het politiek commentaar waardige opvolging voor mr. J.G.B. Hilterman in de persoon Clairy Polak en Siep Wynia (al naar gelang je politieke 'windrichting').

              In grote lijnen ben ik het helemaal eens met Clio.
              Op details zou ik commentaar kunnen en willen leveren, maar helaas ontbreekt mij daarvoor nu even de tijd.

              Getuige de aangehaalde quote zou ik wel op één ding willen reageren.

              De initialen waren natuurlijk de legendarisch combinatie G.B.J..
              Ik kan mij als kind, hooguit 9-10 jaar oud, nog de stilte herinneren die in de huiskamer viel wanneer deze deskundige op TV De toestand in de wereld besprak.
              Zijn mening werd toen als de waarheid aangenomen.
              Sommigen, o.a. ik, waren toen wel nog wat naïef, maar ik verberg mij nu maar achter mijn toenmalige leeftijd....

              Maar de allergrootste, vind ik, politiek commentator/journalist is en blijft voor mij Ferry Mingelen.
              Hij legt de stand van zaken uit, maar geeft nooit een mening!
              Dat is knap
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • #82
                @clio
                Verantwoordelijkheid werd toen genomen en de consequenties geaccepteerd. En wie zijn rug recht hield werd bij politieke rug- of tegenwind gerespecteerd, óók en met name door 'het volk'. Ongeacht de politieke denominatie

                Opmerking


                • #83
                  Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
                  @clio

                  Oorspronkelijk geplaatst door Clio
                  (..) Verantwoordelijkheid werd toen genomen en de consequenties geaccepteerd. En wie zijn rug recht hield werd bij politieke rug- of tegenwind gerespecteerd, óók en met name door 'het volk'. Ongeacht de politieke denominatie.
                  Was dat zo????

                  Vergeet niet dat er toen nog geen sociale media was en we alleen maar konden beschikken over één journaal, gelijktijdig!!, op beide Nederlandse zenders.

                  Weliswaar was toen wel sprake van "verzuiling". Maar desalniettemin was er niet veel ruimte en vooral tijd om veel tegenspraak te geven.

                  Zeker was er toen meer respect voor politici!
                  Of dit respect op z'n plaats was is de vraag, maar prettig was het wel.
                  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                  Opmerking


                  • #84
                    Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                    Was dat zo? Vergeet niet dat er toen nog geen sociale media was en we alleen maar konden beschikken over één journaal, gelijktijdig!, op beide Nederlandse zenders.
                    Er waren politieke commentaren op alle radiozenders en veel meer autonome kranten en weekbladen. Maar daar gaat het mij niet perse om. Het gaat mij om politici met een eigen mening (hetgeen tegenwoordig al een wonder is), die achter die mening blijven staan en daaraan geen concessies doen als zij niet principieel overtuigd worden door andermans argumenten.

                    Wat betreft Ferry Mingelen: ik schreef al dat mijn lijstje bewindslieden met tal van andere namen kon worden aangevuld. Dat zal ook wel gelden voor de commentatoren. Omdat ik een geweldige hekel heb aan al dat politiek herkauwen op TV zap ik meestal weg en ben ik met slechts weinigen bekend. Ik ben, vrees ik, een aanhanger van het geschreven woord.

                    Opmerking


                    • #85
                      De toestand in de wereld, door mr. G.B.J. Hiltermann. Onvergetelijk!

                      Opmerking


                      • #86
                        @pier
                        Voor mij zijn enkele criteria:
                        leiderschap, daadkracht en visie, besluitvorming, oppositie en pers en een zeker vertrouwen vanuit het volk
                        Het is moeilijk te beoordelen wanneer het 'beter' was, de tijden waren anders bv. ten tijde van de wederopbouw of de democratisering of jaren 80 en 90.

                        De afgelopen 10 jaar heeft geen een enkel kabinet het kunnen uitzitten. Veel politici gingen de mist in, in een moeilijk 'speelveld' en een samenleving vol spanningen (globalisering en nieuwe armoede) en vlak de individualisering niet uit (in denken en hoe we ons tot elkaar verhouden).

                        Opmerking


                        • #87
                          De Stemwijzer is er weer!!

                          Mocht iemand het in deze vakantie- en/of sporttijd toch nog even zijn ontgaan, dan wil ik hem/haar er even op wijzen dat over 29 dagen, als ik goed geteld heb, de Tweede Kamerverkiezingen zijn.

                          Dit betekent dat de Pierlementaire redactie uit haar zomerreces is ontwaakt en met heel veel belangstelling de komende 29 dagen alle politieke wetenswaardigheden zal opslokken.

                          Om te beginnen wil ik alle MO'ers wijzen op de stemwijzer!
                          Een handig hulpmiddel, maar lees wel de vragen goed!!!
                          De vraagstelling is bij enkele vragen redelijk misleidend, vind ik!

                          Mijn persoonlijke voorkeur werd bevestigd, al eindigde, heel opmerkelijk ,de Piratenpartij ex aequo ook op de eerste plaats!!!

                          Met afstand stond D66 op de laatste plaats
                          Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                          Opmerking


                          • #88
                            En met welke partij was u het in de afgelopen periode eens?

                            Grappig is dat je na het invullen de van de Stemmenwijzer ook nog de mogelijkheid krijgt op de Stemmentracker in te vullen.

                            Je kunt dan zien met welke partij jij in de afgelopen regeerperiode het meest ingestemd hebt.

                            Bij mij is dan opmerkelijk dat de 2de en 3de partij van de stemmenwijzer dan op één staan.
                            De partij die, naast de Piratenpartij, bij mij op de 1ste plaats komt bij de stemmenwijzer, staat bij de stemmentracker pas op de 6de plaats...

                            Verwarrend???......... ach, ik heb nog 29 dagen
                            Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                            Opmerking


                            • #89
                              Pierlement, ik had me net voorgenomen om me de komende dagen niet te laten bevangen door de zgn. verkiezingskoorts in de aanloop naar de verkiezingen...
                              Als we met z'n allen niet meer zouden kijken naar al die debatten en bijeenkomsten, dan zouden volgens mij politici zich echt moeten gaan bezinnen. Dan hebben al die vooringenomen standpunten en ingestudeerde soundbites, in het getwit en ook gedraai en de loze beloften en breekpunten geen enkele zin. W.b stemwijzer en stemmentracker heb ik ook een probleempje maar ik kan ermee leven.

                              Opmerking


                              • #90
                                Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                                De partij die, naast de Piratenpartij, bij mij op de 1ste plaats komt bij de stemmenwijzer, staat bij de stemmentracker pas op de 6de plaats...

                                Verwarrend???......... ach, ik heb nog 29 dagen

                                Komt dat niet omdat bij de stemmentracker gekeken wordt naar het verleden? Partijen die dan regeringsverantwoordelijkheid droegen of gedoogden hebben dan geregeld niet kunnen stemmen volgens de partijlijn. Ook de oppositie (bijv. PvdA en SGP) hebben geregeld het kabinet gesteund tegen (impliciet) politiek wisselgeld.

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X