Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

A2 tunnel Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Wigo
  replied
  Equinox, in één woord Geweldig !.

  Merci voor deze zeer uitgebreide fotoserie.

  Leave a comment:


 • Rubke
  replied
  leuk om te zien hoe ze overal bezig zijn inderdaad

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Dat staat er weer mooi op Equinox!

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde

  bron www.a2maastricht.nl

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde
  Dank Klaas

  A2 bij Geusselt in weekend deels dicht  MAASTRICHT - In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december is de A2 bij de Geusselt een tijdje afgesloten omdat er werkzaamheden gebeuren. Voor de verkeerslichten bij de Geusselt vanuit de richting Eindhoven krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. Dat is nodig omdat er diepe sporen in het asfalt zitten die bij slecht weer voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

  Lees verder op maastrichtdichtbij.nl (bron) http://maastricht.dichtbij.nl/auto/a...nd-deels-dicht

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde

  bron: www.autosnelwegen.nl

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde

  bron:www.macareves.nl

  Ook interessant: http://www.macareves.nl/infographics_bouw_techniek.html

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde
  [ame]http://www.youtube.com/watch?v=CMxM9MohbwA[/ame]

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Zonnepanelen rond de A2?

  Tijdens de commissievergadering Stadsbeheer, Milieu en Mobiliteit van 8 oktober 2012 heeft Niels Peeters van de Partij Veilig Maastricht (PVM) voorgesteld om te onderzoeken of er zonnepanelen geïntegreerd kunnen worden in het A2-tunnel project. Wethouder Albert Nuss (PvdA) heeft aangegeven dit voorstel kenbaar te maken bij Rijkswaterstaat aangezien zij hier over gaan.

  Partij Veilig Maastricht wil dat er onderzocht wordt of bij het nog te bouwen geluidscherm, bij de wijk Amby, zonnepanelen kunnen worden geïntegreerd. Dit voorstel moet echter zowel bouwtechnisch als financieel wel haalbaar zijn.

  De bedoeling is dat er een bijdrage geleverd wordt aan de doelstelling om in 2030 een klimaat neutrale stad te zijn.

  De PVM wil met zo zonnepanelen rond het A2-tunnelproject de stad Maastricht niet alleen verduurzamen, maar tevens geluidshinder voor de wijk Amby reduceren.

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door klaas
  Werkzaamheden dit weekeinde.

  Werkweekend A2 van 26-29 oktober

  Bron Maastricht Aktueel. 25-10-2012
  Het is te zien via een webcam op de site www. A2maastricht.nl.

  http://www.l1.nl/inhoud/webcam-a2
  Last edited by wim54; 26 oktober 2012, 14:55.

  Leave a comment:


 • Roserije
  replied
  Equinox schreef:
  [ame]http://www.youtube.com/watch?v=XmhJHjnA2PY[/ame]

  Ik zie hierboven heel duidelijk een LIFTER!

  Dappere man! Zelf geef ik er - nu de liftersplaats weg is - de voorkeur aan om langs de N2 te gaan staan ter hoogte van station Randwyck (onder de brug bij het station) als ik richting Eindhoven wil.

  Totaal zonde dat het bord "liftersplaats" nu niet meer functioneel in gebruik is. Alles galmt tegenwoordig toch over duurzaamheid, wees dan ook consequent en hang dat bord opnieuw op, want het is nog lang niet versleten!

  Last edited by Roserije; 9 oktober 2012, 12:20.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  A2 deels dicht voor werkzaamheden

  27 september 2012. De A2 tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt is donderdagavond en -nacht afgesloten in noordelijke richting.


  Dan worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht tussen het kruispunt De Geusselt en de oversteek Professor Quixstraat-Schepen Roosenstraat.
  En ter hoogte van het kruispunt Scharnerweg worden tussen 9 uur donderdagavond en 6 uur vrijdagochtend zogenaamde detectielussen in het asfalt gemaakt. Detectielussen zijn nodig om verkeerslichten aan te sturen en verkeersdrukte te meten.

  Bron: http://www.l1.nl/nieuws/191758-a2-de...-werkzaamheden

  Leave a comment:


 • Clio
  replied
  vervuiling met asbest

  In aanmerking genomen dat we dertig jaar geleden nog weinig belangstelling voor vervuiling hadden, en deze grond waarschijnlijk reeds in de crisisjaren is gedumpt, denk ik inderdaad dat het allemaal een beetje te lang geleden is geschied.

  Het heeft weinig zin nu nog met een beschuldigend vingertje te wijzen, temeer omdat men zich toentertijd hoogstwaarschijnlijk van geen gevaar bewust was. Die oude Maasarm / - overlaat moest worden gedempt. Ik denk dat men blij was iets 'nuttigs' te hebben gevonden voor de opvulling, in plaats van er goede landbouwgrond aan te moeten spenderen.

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  En die vervuilde grond (asbest) is er natuurlijk van zelf gekomen of men weet niet meer te achterhalen wie het er destijds heeft gebracht en waar vandaan het is gekomen

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Equinox
  Gast antwoordde
  In de omgeving van kruispunt Viaductweg / Meerssenerweg moeten kabels en leidingen worden verlegd voor gas, water, internet en telefonie.

  Wat gaat gebeuren?

  Voorbereidingen
  Vanaf maandag 20 augustus begint firma BAM met de voorbereidende werkzaamheden.

  1. Hoek Meerssenerweg / Kolonel Millerstraat
  Op het braakliggend terrein bij de hoek Meerssenerweg / Kolonel Millerstraat (locatie van de gesloopte flat) komen hekken te staan om het werkterrein af te bakenen, en wordt het aanwezige groen weggehaald. Daarna graaft BAM op deze plek een groot gat. Van hieruit gaat later een aantal boringen onder de Viaductweg door.

  2. Hoek Kasteel Bleienbeekstraat / Meerssenerweg
  Voorbereidend op het kabel- en leidingwerk, wordt de berm bij de hoek van de flatwoningen Kasteel Bleienbeekstraat 33A t/m 35D met de Viaductweg vrijgemaakt (a). Eind augustus verdwijnen ook de struiken tussen deze flat en de Meerssenerweg. Een gedeelte van de bestaande parkeerplaats aan deze zijde én de naastgelegen groenstrook zijn nodig als werkterrein. Dat brengt met zich mee dat zo’n 6 tot 7 parkeerplekken tijdelijk vervallen. De garageboxen blijven bereikbaar. De trap van het parkeerterrein naar de Kasteel Bleienbeekstraat is tijdens het werk niet te gebruiken (b).


  (a) De berm bij de hoek van de flatwoningen Kasteel Bleienbeekstraat 33A t/m 35D wordt vrijgemaakt.
  (b) Een gedeelte van de parkeerplaats en de naastgelegen groenstrook zijn tijdelijk nodig als werkterrein.

  Boringen
  Om de kabels en leidingen aan te kunnen leggen, is een aantal boringen nodig. De boringen gaan onder het wegdek door en hebben geen gevolgen voor verkeer. Het gaat om de volgende locaties:

  3. Onder de Viaductweg door
  Deze boring speelt naar verwachting vanaf begin september en eindigt in de berm voor de flat Kasteel Bleienbeekstraat 33A t/m 35D.

  4. Onder de Meerssenerweg door
  Vanaf eind september volgt een boring vanaf het parkeerterrein bij de hoek Kasteel Bleienbeekstraat / Meerssenerweg, richting flat aan de Kasteel Terwormstraat (25E t/m 37A). De boring eindigt hier in het gazon.

  Graven van sleuven
  Als alle boringen zijn verricht, worden sleuven gegraven waarin kabels en leidingen worden aangelegd.

  5. Langs flat Kasteel Bleienbeekstraat 33A t/m 35D
  Een grote, diepe sleuf komt te liggen in de stoep van de Meerssenerweg tussen Viaductweg en Kasteel Bleienbeekstraat. De stoep ligt hier dan tijdelijk open. De sleuf loopt door tot in de groenstrook langs het parkeerterrein (zie afbeelding c hierboven).

  6. Langs flat Kasteel Terwormstraat 25E t/m 37A
  Hier komt een sleuf te liggen in het groen naast het fietspad.

  Wanneer?
  Er wordt gewerkt in fasen. De totale werkzaamheden duren naar verwachting zo’n 3 maanden. Dit is afhankelijk van de voortgang van het werk. Sleuven worden tussentijds aangevuld en dichtgemaakt. De werkterreinen blijven in gebruik totdat alle kabels en leidingen zijn aangelegd. Werktijden zijn van 7.00-17.00 uur. Als dat nodig is, wordt ’s avonds doorgewerkt.

  Wat zijn gevolgen?
  Omdat met machines wordt gewerkt, kunnen omwonenden geluidsoverlast ervaren. Bijvoorbeeld tijdens het boren of van de aggregaten die in de omgeving komen te staan. Het werkterrein wordt afgezet met hekken. De groenstrook naast het parkeerterrein behorend bij de flat aan de Kasteel Bleienbeekstraat, wordt later weer hersteld.a2maastricht.nl

  Leave a comment:

Bezig...
X