Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Klevarie

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Breur
    replied
    Transformatie Klevarie Maastricht 2014.

    Last edited by Breur; 20 december 2014, 18:08.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Laat het rusten Ton. Waar het om ging, wordt uitgevoerd. Maak van je vijanden vrienden en je komt ver.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Ton
    Een prachtig verhaal Breur (herontdekt)
    Ze hebben op de plaats waar de kraan zat ,
    Een nieuwe constructie gemaakt met een straatdeksel
    die het gewicht kan dragen van de auto's die er over rijden.
    Het personeel weet echt wel waar de kraan zit.
    Want men heeft hem vaker open gedraaid.
    Dat moet je dan wel aan de vrijwilliger mededelen die het werkt doet!

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    De vijver wordt nu bijgevuld en zal regelmatig worden bijgevuld. Men was even het waterpunt onder de voorlopige parkeerplaats kwijt, maar deze is herontdekt. De mensen van Envida waren heel vriendelijk en behulpzaam. Wat betreft de definitieve plannen betreffende deze vijver bestaat nog onduidelijkheid. Als oud beheerder van deze vijver was het voor mij gemakkelijker te communiceren over deze kwestie.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Het wordt vanzelf een moeras.

    Leave a comment:


  • Haas
    replied
    Helaas druipt de onverschilligheid bij die baliemedewerksters ervan af. Ik maak het regelmatig mee bij afgifte van de post. Beetje vriendelijkheid kost immers niets.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Ik zat in de wacht bij 144.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    De politie heeft de melding aangenomen.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Verplichtingen t.a.v. dieren.

    Ik zal maandag actie ondernemen om er voor te zorgen dat de dieren en planten in de vijver niet levend gekookt worden. Het houden van dieren brengt verplichtingen met zich mee.

    Dierenmishandeling en dierenverwaarlozing kunt u melden via het telefoonnummer 144. Afhankelijk van uw melding gaat deze door naar de politie, de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Die baliemedewerkster is rijp voor een cursus.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Lekt flink zo te zien en de gele plomp zou wat uitgedund dienen te worden.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Ton
    Herstel van het bericht archeologen zijn klaar
    Men gaat op een paar plaatsen verder men heeft wat scherven gevonden van
    CA 4000 jaar voor christus.

    Wel is men begonnen met het afvoeren (zachte grond)
    oa waar de gracht heeft gelopen
    Die rendierjagers langs de Jeker gooiden hun vaatwerk zo maar in het water. Zou nu niet meer mogen

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Zijsprongetje:

    Hier lezen wij:
    veel van de oude stadswallen en vestingwerken in Maastricht zijn in de loop der jaren verdwenen. Dat is ongunstig voor de muurhagedis die op de oude muren leeft. De muurhagedis komt in Nederland voor op de restanten van oude vestingwerken (de Hoge en de Lage Fronten) in Maastricht. De muurhagedis wordt ook aangetroffenop langs het spoor richting Lanaken (België). Dit gebied is door de muurhagedis gekoloniseerd nadat de spoorlijn in de jaren '80 van de vorige eeuw buiten gebruik raakte. Voordat de spoorlijn in 2011 weer in gebruik werd genomen zijn muurtjes aangelegd ter compensatie van het verloren gaan van het oorspronkelijk leefgebied. Deze muurtjes raken steeds meer in trek bij de muurhagedissen. Begin jaren tachtig waren er nog maar enige tientallen exemplaren van deze soort over.
    De muurhagedis staat op de Rode Lijst van reptielen en amfibieën.
    Herstel populatie
    Vanaf de jaren tachtig herstelt de populatie zich weer door bij het restaureren van muren in de Hoge Fronten rekening te houden met de muurhagedis en door de soort te kweken en weer uit te zetten. Ook een aantal warme zomers heeft aan de toename bijgedragen. In 2005 waren er circa 290 volwassen en halfvolwassen dieren in de Hoge Fronten. De Lage Fronten worden pas sinds 1996 onderzocht. Van het spoorwegemplacement zijn vanaf 1997 gegevens beschikbaar.
    In 2008 is de populatie behoorlijk gedaald; verstoring door werkzaamheden en recreanten zijn mogelijke oorzaken voor deze daling. Na 2008 herstelt de populatie zich weer.

    En in Dagblad de Limburger (12 mei 2014): ... wetgeving verplicht de gemeente om die nadelen te compenseren. Het leidde tot een totaalplan voor het hele gebied dat door het Rijk is goedgekeurd en waarvoor in totaal 13,1 miljoen euro beschikbaar is voor uitvoering. Niet alleen de beschermde muurhagedis profiteert, hazelworm, vleermuis en das liften mee met de versterking van het ecologisch netwerk. „Met minimale middelen bereiken we straks het hoogste rendement voor het milieu”, vat wethouder Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Natuurontwikkeling) samen.
    Het opmerkelijkste deelplan: een of meer tunneltjes voor muurhagedissen en mogelijk andere dieren onder de Cabergerweg als verbinding tussen Hoge en Lage Fronten.


    Met minimale middelen bereiken we straks het hoogste rendement voor het milieu? Verstoring van de door verwaarlozing ontstane biotoop van de muurhagedissen zal géén succes zijn!

    Deelplannen zonder inzicht in het totaal te hebben en zicht op eindresultaat. Kosten worden vaak overschreden (zie Geusselt-bak). Het kompas van Maastricht is tollend.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Voorschriften voor bouw op archeologische plekken bestemmingsplan

    En een van de "vestingjongens" maakte mij attent op:

    De gemeente Maastricht heeft ook voorschriften voor het bouwen op archeologische plekken omschreven in de bestemmingsplannen:
    In de bestemmingsplannen van Maastricht zijn of worden 3 archeologische zones aangebracht:
    • Zone A is gelegen binnen de eerste stadsmuur, binnen 50 meter rondom vindplaatsen, binnen terreinen met zeer hoge waarde die op de Acheologische Monumentenkaart (AMK) staan en rondom historische relicten, waartoe de zone van de vestingwerken behoort. Binnen zone A is archeologisch onderzoek verplicht als er bodemverstoring plaatsvindt dieper dan 40 cm
    • Zone B is gelegen tussen de eerste en tweede stadsmuur en binnen de historische dorpskernen. Binnen zone B is archeologisch onderzoek verplicht als er bodemverstoring plaatsvindt dieper dan 40 cm en de verstoringsoppervlakte of het projectgebied groter zijn dan 250 m2
    • Zone C zijn de overige buitengebieden. Binnen zone C is archeologisch onderzoek verplicht indien bodemverstoring plaatsvindt dieper dan 40 cm en de verstoringsoppervlakte of het projectgebied groter zijn dan 2500 m2

    Volgens alle geldende regels had hier dus ter plaatse archeologisch bodemonderzoek plaats moeten vinden. Door de vondst zal (mag) de voorbereiding voor de bouw geen vertraging oplopen.

    Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_van_Malta

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Nu zou ik graag weten wat met de zichtbare resten gebeurt.

    Leave a comment:

Bezig...
X