Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Gemeenteraadsverkiezingen 2014 (GR2014).

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Ik moet wel eerlijk bekennen dat deze woorden gingen over "een goede stadsprins" zijn.

    Maar deze woorden kun je natuurlijk ook reflecteren op het ambt van een burgemeester. Politieke partijen kunnen o.a. door de ontzuiling niet meer rekenen op een vaste aanhang. Gevolg is dat de rol van de burgemeester als (ver)binder steeds belangrijker wordt.

    Opmerking


    • Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
      Dat vraagt natuurlijk om uitleg.......
      Dat kunnen jullie alemaal nog terug lezen op het andere oude Maastrichtse forum http://maestricht.ning.com/main/sear...rch?q=trots+op

      Opmerking


      • Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
        De groepering groeit heel snel en er zijn een paar plaatsen die echt op het laatste moment nog deelnamen aan de verkiezing.
        Er Zijn 42 plaatsen in Nederland waar OPA voor de verkiezingen uitkomt
        De laatste gemeente die zich aangemeld heeft is den Bilt.

        De groepering OPA komt in Limburg in 7 plaatsen uit.

        http://www.opabeweging.nl/nieuws-det...-nl-maastricht aan de site wordt deze week nog hard gewerkt.

        Opmerking


        • Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
          Als OPA geen ouderenpartij is, dan hebben ze OF een hele slechte campagnevoerder/ghostwriter OF ze veronderstellen dat "we" met zo'n allen denken dat een ouderenpartij een partij voor 85-plussers is.
          Als oud directeur-eigenaar van een klein gerenomeerd reclamebureautje (Geleen) moet ik je helemaal gelijk geven. De profilering komt niet overeen met het gewenste imago. Bedenk dat er ook "jonge" opa's zijn, opa's die nog volop in het leven staan en die bezorgd zijn over de toekomst van hun klein-kinderen. Maar dit beeld komt bij de reclame uitingen van OPA (nog) niet goed uit de verf. OPA"'s hebben veel tijd voor politiek aktief te zijn en beschikken over vaardigheden, wijsheid en natuurlijk ervaring in allelei sectoren. Dat is ook een beetje wat de OPA beweging wil uitdragen, laat geen waarde volle kennis en ervaring veloren gaan. Ik persoonlijk heb geen inbreng in de reclame uitingen van OPA. Het imago doet echter toch niks af aan de intentie om veel misstanden aan te pakken en dat is toch waar het uiteindelijk om gaat.

          Opmerking


          • En nu OPA?

            Okay, OPA is er.
            Besturen valt te leren.
            Standpunten zijn zo algemeen, dat je er niet tegen kunt zijn.

            Maar nu?

            Wat is de vertaling van deze standpunten naar de huidige problematiek voor met name de stad Maastricht? Je kan wel roepen we willen verandering, dat willen we allemaal en om dit met wijsheid op te pakken is natuurlijk vanzelfsprekend. Dus ook ik typ nu van alles, maar heb nog steeds niets gezegd.

            Wat heeft OPA nog meer te zeggen?

            Opmerking


            • ouderen politiek actief

              ja prima initiatief
              waren ze dat dan NOG niet? (politiek actief)

              de profilering is eigenlijk een vraag aan derden; doe mee als je ouder bent
              kom op voor je rechten als oudere in deze samenleving

              dus wederom wordt gesuggereerd dat hier enorme verschillen in de politieke ambities van alle mensen op deze aardkloot middels de leeftijd te onderscheiden valt.

              jong stemgerechtigde / middelbare leeftijd auwwe zeiker / 55+ oud / 60+ oeroud / 67+ gepensioneerde of AOW ontvanger

              (aha, dus na 67+ ben je buiten de wet gesteld en geen partij maar een beweging)

              zou ik gemeen kunnen stellen; macramé en punniken.
              Iets te oud voor re-educatie
              iets te jong voor afdanking
              m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

              Opmerking


              • Oorspronkelijk geplaatst door Solange Dircke Bekijk bericht
                Okay, OPA is er.
                Besturen valt te leren.
                Standpunten zijn zo algemeen, dat je er niet tegen kunt zijn.

                Maar nu?

                Wat is de vertaling van deze standpunten naar de huidige problematiek voor met name de stad Maastricht? Je kan wel roepen we willen verandering, dat willen we allemaal en om dit met wijsheid op te pakken is natuurlijk vanzelfsprekend. Dus ook ik typ nu van alles, maar heb nog steeds niets gezegd.

                Wat heeft OPA nog meer te zeggen?
                Opa heeft een aantal algemene standpunten die je bij elke partij aantreft, items als betaalbare woningen voor bejaarden, welzijn, zorg om de zorg de veiligheid, onderwijs enz. wat dat betreft is er niks nieuws onder de zon!
                Elke lijsttrekker heeft naast deze algemene standpunten een bijzonder (lees) eigen standpunt.

                Mijn persoonlijke standpunten hieronder:

                Als OPA kandidaat en als kunstenaar hoop ik met mijn creatieve ideeen en zienwijze iets kunnen veranderen in "Chic en Sjoen" Maastricht. Ik vind "sjoen" wel goed genoeg en het geld van chic kan beter aan andere dingen besteed worden zoals: armoede bestijding, zorg, ondersteuning voedselbanken en kringloopwinkels, correcte en coulante uitvoering van de sociale wetten en -voorzieningen zoals de WMO en AWBZ, méér doch kleinere subsidie's voor KLEINSCHALIGE kunst/cultuur projecten, enz enz. Geen elitaire, luxueuze, dure, prestigeprojecten meer in Maastricht. "Meer doen met minder geld" door de geldelijke middelen optimaal en efficient in te zetten en als een goede huisvrouw/man "op de kleintjes te letten"!

                Kortom: Het welzijn en de gezonheid van de Maastrichtse burgers boven alles!



                John van Kooten Opa-Maastricht Nr.7



                http://www.opabeweging.nl/nieuws-det...-nl-maastricht site zal in de loop van week in- en aangevuld worden!

                Enige officiële woordvoerders voor OPA-Maastricht:
                Alle vragen over het politieke programma: Leon.Hakke@opabeweging.nl
                Alle vragen over de beweging OPA-Maastricht: Theo.Meijer@opabeweging.nl


                Last edited by Painterartist; 6 februari 2014, 20:59.

                Opmerking


                • Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
                  ouderen politiek actief

                  ja prima initiatief
                  waren ze dat dan NOG niet? (politiek actief)

                  dus wederom wordt gesuggereerd dat hier enorme verschillen in de politieke ambities van alle mensen op deze aardkloot middels de leeftijd te onderscheiden valt.
                  Er zijn momenteel nog (te) weinig ouderen politiek aktief. Dit te meer het aantal oudere gestaagd groeit en er steeds vaker gesproken wordt over het "vergrijzingsprobleem". Als "probleem" wil je graag zelf beslissn hoe het laatste stukje van je toekomst uitziet. Natuurlijk verliezen deze ouderen de belangen van de jeugd niet uit het oog het gaat immers om de toekomst van hun kinderen en klein-kinderen. Door tijdig probleem oplossend te denken en handelen wil een organisatie als OPA de maatschappelijke problemen liefts voorkomen maar zeker bestrijden. Tijdig de problemen oplossen en niet op de lange baan schuiven.

                  Natuurlijk is er fundamenteel niet zo een groot verschil tussen de politieke ambities van jong en/of oud. Het grootste en duidelijk zichtbare verschil ligt in de accenten en de structurele aanpak van de problemen op korte termijn en die op de langere termijn.

                  Opmerking


                  • Oorspronkelijk geplaatst door Solange Dircke Bekijk bericht
                    Wat is de vertaling van deze standpunten naar de huidige problematiek voor met name de stad Maastricht? Je kan wel roepen we willen verandering, dat willen we allemaal en om dit met wijsheid op te pakken is natuurlijk vanzelfsprekend.
                    Soms wil je niet eens verandering maar wil je houden wat je hebt, hieronder een voorbeeld uit wat er in de Maatrischtse politiek aandacht verdiend.

                    De afgelopen week heb ik me voornamelijk verdiept naast in de ouderenzorg ook in de gehandicapten problematiek, ik krijg schrik op schrik en kom er achter dat het nog erger is dan ik had gevreest. Dit door de maatregelen van de landelijke politiek die de uitvoering van een aantal sociale voorzieningen (o.a. WMO en AWBZ) geheel bij de gemeente wil leggen. De komende "rampen" laten zich niet over zien. Het is nu zaak, meer dan ooit, een vinger aan de pols te houden. De gemeente beschikt vaak niet over de zeer specialistische kennis om adeqaat en correct de juiste indicaties af te geven. Veel hulpbehoevende dreigen hierdoor hun passende voorziening mis te lopen. Door o.a onderstaand wetsvoorsteling wordt de financiele druk op de "zwakste der samenleving" erg hoog zodat men (nog) eerder een beroep zal moeten doen op voorzieningen en verstrekkingen via de gemeente. Het is nu dus zaak om een vinger aan de pols te houden en er op toe te zien dat de uitkeringen zoals AWBZ en WMO coulant en correct uigevoerd worden Het gevaar bestaat immers dat deze gelden oneigenlijk gebruik gaan of kunnen gaan worden. Dus niet aan de bestemde doelen worden uitgegeven maar aan andere gemeentelijke projecten worden besteed. De eerste voortekenen hier van dienen zich reeks aan! Het passende bijzondere onderwijs zoals lom-ondewijs en nhet onderwijs aan autischtische kinderen e.d dreigt ook in gevaar te komen

                    Lees en huiver een van de vele maatregelen die gehandicapten en ouderen zwaar gaan treffen:

                    Schaamt Nederland zich niet diep, nu 600 miljoen euro’s worden weggehaald bij chronisch zieken en gehandicapten, dat de media er zelfs geen melding van maken?

                    Donderdag 23 januari werd in de Tweede Kamer Wetsvoorstel 33726 ingediend door M.J. van Rijn (PVDA), staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aangenomen.
                    Normaal wordt elk gebeurtenis in de Tweede Kamer breed uitgemeten in de media. Maar het aannemen van deze wet waardoor op chronisch zieken en mensen met een beperking € 600 miljoen extra wordt bezuinigd, hebben we nergens kunnen vinden.

                    De partijen VVD, PVDA, D66, SGP, CU, stemden voor wet, waardoor chronisch zieken en mensen met een beperking €600 miljoen armer worden. Er wordt €600 miljoen weggehaald bij chronisch zieken en mensen met een beperking. Mensen die het toch al bijzonder moeilijk hebben en die ook financieel niet erg ruim in hun jasje zitten, worden nu ook nog eens financieel geplukt.

                    Wat gaat er gebeuren?

                    Afschaffing van:
                    - de algemene tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten,
                    - de compensatie voor het verplicht eigen risico,
                    - de fiscale aftrek van uitgaven voor specifieke zorgkosten en de
                    - tegemoetkoming specifieke zorgkosten en
                    - wijziging van de grondslag van de tegemoetkoming voor arbeidsongeschikten


                    Al met al een bezuiniging van € 600 miljoen per jaar op chronisch zieken en mensen met een beperking.

                    De SP heeft in de Tweede Kamer getracht door diverse moties om de effecten van deze wet tegen te gaan of te beperken, maar deze moties werden door dezelfde partijen weggestemd. Zo vroeg Renske Leijten onder ander of het rechtvaardig was om de gevolgen van economische crisis extra neer te laten komen op de chronisch zieken en mensen met een beperking, die part noch deel hebben gehad aan het ontstaan van deze crisis.

                    Voordat dit wetsvoorstel definitief is aangenomen moet het nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. VVD en PVDA hebben daar geen meerderheid, maar door de steun van d66, SGP en CU is er ook daar een meerderheid.

                    Het ziet er naar uit, dat dit wetsvoorstel alleen nog kan worden tegengehouden, indien er in Nederland een enorme en terechte publieke verontwaardiging zal ontstaan over het bezuinigen van € 600 miljoen per jaar op chronisch zieken en mensen met een beperking door VVD, PvdA, D66, SGP en Christen Unie.
                    Last edited by Painterartist; 6 februari 2014, 22:02.

                    Opmerking


                    • Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
                      Voordat dit wetsvoorstel definitief is aangenomen moet het nog door de Eerste Kamer worden goedgekeurd. VVD en PVDA hebben daar geen meerderheid, maar door de steun van d66, SGP en CU is er ook daar een meerderheid.
                      Uw verontwaardiging is volkomen terecht. Overigens is niet alleen de SP tegen deze schandalige bezuiniging ook de PVV en de Ouderenpartij hebben herhaaldelijk te kennen gegeven tegen dit wetsvoorstel te zijn. Er dient wel nadrukkelijk te worden gewezen op de rol die de drie bovengenoemde oppositiepartijen spelen om de minderheidscoalitie PvdA/VVD alsnog aan een meerderheid in de Eerste Kamer te helpen. Deze drie partijen achten het belang dat enkele van hun eigen programmapunten verwezenlijkt worden belangrijker, dan het groter algemeen belang van voldoende maatschappelijke zorg voor de groep chronische zieken en gehandicapten. Voor de een is het vasthouden aan zondagsrust, voor de tweede gezinsondersteuning en voor de derde investeren in innovatie. Tja en de invulling van die wensen mag dan ook bij deze partijen ten koste gaan van chronisch zieken en gehandicapten. De enige manier om zoiets effectief af te straffen is niet op deze partijen (meer) te stemmen!

                      Opmerking


                      • Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
                        Er zijn momenteel nog (te) weinig ouderen politiek aktief. Dit te meer het aantal oudere gestaagd groeit en er steeds vaker gesproken wordt over het "vergrijzingsprobleem". ...
                        en de structurele aanpak van de problemen op korte termijn en die op de langere termijn.
                        Het moet ook een generatie pakt zijn.

                        Dat is wel enigszins verstoord door het beheer van de financiën en pensioenen.
                        Maar de jongeren worden gegarandeerd ook oud en dan komt ook het lange termijn denken in zicht.
                        Hoop dat er genoeg bompa's en grandmère's kleinkinderen krijgen.
                        mvg.
                        Iets te oud voor re-educatie
                        iets te jong voor afdanking
                        m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

                        Opmerking


                        • Een kieswet-technische vraag, wie weet wat de kieswet zegt over het bezorgen van de stempas? En wat zegt de kieswet over het bezorgen van de kandidatenlijsten?

                          Is er ergens een passage in die wet te vinden over het wel of niet samen, wellicht in 1 envelop, bezorgen van beide zaken?

                          Mag het samen, mag het niet samen, als het niet samen mag worden bezorgd, is daar dan een reden voor?

                          Ik kan me voorstellen dat de gemeente zich onafhankelijk moet opstellen, en de kiezer op geen enkele wijze mag beinvloeden. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer er een foto van 1 kandidaat zou mogen meegestuurd. Maar met het meesturen van de volledige kandidatenlijst is er mijns inziens geen sprake van wat voor beinvloeding dan ook.

                          Kan iemand mij daar opheldering over geven? Mijn argument om het wel samen te doen, is dat er dan sprake is van een forse kostenbesparing.
                          I am not a complete idiot. Some parts are missing

                          Opmerking


                          • Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
                            Het moet ook een generatie pakt zijn.

                            Dat is wel enigszins verstoord door het beheer van de financiën en pensioenen.
                            Maar de jongeren worden gegarandeerd ook oud en dan komt ook het lange termijn denken in zicht.
                            Hoop dat er genoeg bompa's en grandmère's kleinkinderen krijgen.
                            mvg.
                            Je slaat de spijker op z'n kop!

                            Opmerking


                            • Oorspronkelijk geplaatst door Hollender Bekijk bericht
                              Uw verontwaardiging is volkomen terecht. Overigens is niet alleen de SP tegen deze schandalige bezuiniging ook de PVV en de Ouderenpartij hebben herhaaldelijk te kennen gegeven tegen dit wetsvoorstel te zijn. Er dient wel nadrukkelijk te worden gewezen op de rol die de drie bovengenoemde oppositiepartijen spelen om de minderheidscoalitie PvdA/VVD alsnog aan een meerderheid in de Eerste Kamer te helpen. Deze drie partijen achten het belang dat enkele van hun eigen programmapunten verwezenlijkt worden belangrijker, dan het groter algemeen belang van voldoende maatschappelijke zorg voor de groep chronische zieken en gehandicapten. Voor de een is het vasthouden aan zondagsrust, voor de tweede gezinsondersteuning en voor de derde investeren in innovatie. Tja en de invulling van die wensen mag dan ook bij deze partijen ten koste gaan van chronisch zieken en gehandicapten. De enige manier om zoiets effectief af te straffen is niet op deze partijen (meer) te stemmen!

                              Helemaal mee eens

                              Opmerking


                              • Beste lezers,

                                Voor de duidelijkheid, hier op het forum geeft ik mijn eigen mening en visie.

                                Een mening en visie waar ik aan zal vast houden als ik in de raad mocht komen (ik sta nr.7 op de lijst OPA Maastricht). Ik spreek dus niet voor de groepering noch voor of namens andere kandidaten!

                                Alle uitspraken hier door mij gedaan neem ik dan ook geheel voor mijn rekening.

                                Als u vragen heeft betreffende de mening of visie van de groepering zijn uw vragen van harte welkom op de onderstaande email-adressen.

                                De enige officiële woordvoerders voor OPA-Maastricht:

                                Alle vragen over het politieke programma: Leon.Hakke@opabeweging.nl
                                Alle vragen over de beweging OPA-Maastricht: Theo.Meijer@opabeweging.nl

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X