Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • wim54
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
    Het 'leven' bestaat vaker uit dweilen met de kraan open, maar het moet wel ergens toe leiden en geen tijdsverspilling of lijdensweg.... Ik hoop toch dat Hoes dit aspect in de gaten houdt, anders wordt het niet veel met de wietpas.
    Denk niet dat dit alleen aan Hoes zal liggen.
    Zolang men niet in Europese landen dit gezamelijk gaat aanpakken en goed begleiden waardoor het ook nog geld gaat opleveren voor de landen inplaats van kosten door extra politiewerk zal het "dweilen" blijven zonder
    resultaat.
    Zelfs de politiebond geeft dit nu al aan en strakjes word alleen nog maar erger als in het gehele land de wietpas gaat gelden.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Het 'leven' bestaat vaker uit dweilen met de kraan open, maar het moet wel ergens toe leiden en geen tijdsverspilling of lijdensweg.... Ik hoop toch dat Hoes dit aspect in de gaten houdt, anders wordt het niet veel met de wietpas.
    Last edited by ; 30 juli 2012, 19:15.

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht
    En dat is nu dweilen met de kraan open.
    Wie draait de kraan dicht?

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Drugsdealer kan het niet laten

    MAASTRICHT - Het lijkt dweilen met de kraan open. Afgelopen donderdag hield het speciale drugsteam van de politie een dealer aan die altijd op een rode brommer rijd en drugs verhandelt in het Statenkwartier en Boschstraatkwartier. De man kreeg een gebiedsontzegging, maar daar trekt de dealer zich weinig van aan. Gisteren werd hij weer aangehouden in het Boschstraatkwartier. Zodra de man weer op straat staat, zoekt hij zijn oude drugsgebied weer op.
    Ook in de Raamstraat werd zondag een man aangehouden die verdacht wordt van de handel in drugs. Sinds de invoering van de wietpas in mei heeft de drugshandel zich verplaatst naar de straat. De Volkskrant bracht vandaag een reportage die aantoonde hoe kinderlijk eenvoudig in Maastricht aan drugs gekomen kan worden. Vooral in de omgeving van de Van Hasseltkade is sprake van een levendige handel.
    http://maastricht.dichtbij.nl/112/dr...kan-niet-laten

    En dat is nu dweilen met de kraan open.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Vanmorgen in de Volkskrant een 2 pagina breed artikel gelezen over de straathandel in Maastricht. De titel luidt 'onder de brug is wiet kopen kinderlijk eenvoudig', met een foto van onder de Wilhelminabrug. Het artikel geeft geen nieuwe inzichten, maar bevestigt weer de onstane situatie van lege coffeeshops en een levende straathandel. 'Verkopers kunnen urenlang hun gang gaan zonder dat er politie aan te pas komt'. Een coffeeshophouder, als je wat zegt over de mindere kwaliteit van de straatwiet, komen ze met een aantal mannetjes op bezoek. De journalisten zijn volledig anoniem te werk gegaan om een beeld van binnenuit te schetsen.

    Zaterdag zag ik bij het voormalige pand van de Rabobank aan de van Hasselt, opmerkelijk veel 'bekende' gezichten. Ik heb de indruk dat veel straatdealers profiteren van deze vakantietijd, meer toerisme en minder agenten, ook zij hebben vakantieverlof.

    Vorige week las ik een artikel over een verbond tussen een aantal lokale wiettelers en wietgebruikers in Antwerpen die hun kleinschalige teelt binnen bepaalde marges in de wet, maar volledig transparant laten registreren en vastleggen. Het is als ik het begrepen heb een soort teelt op bestelling. Deze mensen willen niets te maken hebben met illegale tussenhandelaren. Tot nu wordt deze praktijk niet tegengewerkt door de justitiële autoriteiten.

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Opnieuw dealpand ontmanteld in Maastricht


    MAASTRICHT - De politie Limburg-Zuid en heeft gisteren in aanwezigheid van de rechter-commissaris een pand aan de Keersboomgaard in Maastricht doorzocht op de aanwezigheid van drugs. Dat gebeurde nadat een dag eerder werden twee Franse kopers (23 en 33 jaar) werden aangehouden omdat ze bij dit pand hun verdovende middelen hadden gekocht.
    In het pand zelf werden drie mannen aangehouden. De bewoner (35), nog een Maastrichtenaar (1 en een man uit Gouda (29). In het pand werd onder meer zo'n 400 gram heroïne, 75 gram cocaïne en een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen. Ook de auto van een van de verdachten en de auto van de kopers zijn in beslag genomen.
    Er wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt zodat de burgemeester het pand kan sluiten.
    Vorige week hield de politie zes mensen aan in een pand aan de Mimosabeemd in de Maastrichtse wijk Heugem. Dit pand is inmiddels voor de duur van zes maanden gesloten.

    http://maastricht.dichtbij.nl/112/op...eld-maastricht

    Ach dit was bekent al voordat de wietpas er was daar er diverse keren over gebelt is geworden en nu word er pas iets aan gedaan en morgen zitten ze weer in een ander pand.
    Zoals nu gaat is echt dweilen met de kraan open.

    En nu kan men zeggen bij ons in de buurt is het rustig en is zulks niet
    dan moet ik toch lachen

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Afname van klachten, meer straathandel

    Dagblad De Limburger 25 juli 2012:



    Het aantal meldingen van drugsoverlast in Maastricht daalt licht, maar de illegale straathandel neemt toe. Ook in Roermond en Venlo is de straathandel toegenomen. Dat zegt politiecommandant Rob Hutschemaekers van de Staf Grootschalig Bijzonder Optreden.


    Maastricht
    Van onze verslaggever


    Hutschemaekers is belast met de coördinatie van de drugsoverlastaanpak in heel Limburg. Tussen 1 mei (wietpas) en 11 juli heeft de politie in deze provincie 386 straatdealers opgepakt.
    Cijfers over het dalend aantal meldingen kon de politie gisteren niet geven. "We zien dat het met name rond de koffieshops rustiger is. Logisch, want buitenlandse drugstoeristen zijn hier niet meer welkom. Maar de illegale straathandel neemt wel toe in Maastricht, Roermond en Venlo. Wat de rest van de provincie betreft verschilt het per gemeente. Of de daling van het aantal meldingen betekent dat mensen ook daadwerkelijk minder overlast hebben, durven we niet te zeggen. Het is ook mogelijk dat ze minder vaak bellen”, zegt een woordvoerder van de politie Limburg-Noord. Dat drugsdealers steeds creatiever worden om de politie te slim af te zijn, blijkt in Kerkrade. Hier heeft de politie geconstateerd dat softdrugs tegenwoordig via postpakketjes worden verstuurd. Naar wie wordt nog onderzocht, evenals alle andere details.

    Zelf merk ik in mijn buurt een meldingmoe zijn van de mensen. Men ziet geen resultaat en sommige meldingen wordt niet juist genoteerd.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    @Wim54 De afhankelijkheid tav één bepaalde drug is het tegenwoordige probleem. Voor sommige mensen is de softdrug een harddrug geworden. Dat kan ook gelden voor slaappillen of antidepressiva. In die zin is nicotine ook een harddrug. Lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. Maar dit ter zijde.

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
    Canabisafhankelijkheid neemt toe
    dacht dat iemand bij hoog en bij laag beweerde in een van de eerdere berichten en reacties dat het niet afhankelijk maakt?is dus klaarblijkelijk een misvatting van diegene.

    greetz
    Tuurlijk is het bij veel en regelmatig gebruik verslavend net als
    bij een gewonen peuk.
    Maar dat is net zo met koffie en alcohol.
    Het grootste gevaar van cannabis gebruik is dat de stap
    naar harddrugs een groot en veel voorkomend "probleem" is.

    Door de wietpas gaan veel coffieshops bezoekers de straat op
    en daar komen ze straatdealers en woningdealers tegen die maar al te graag harddrugs verkopen wat ze voorheen ook deden.

    Geef Hoen gelijk met wat hij in brief schrijft en dit word ook
    door de politie bond gezegt en zeker als straks de wietpas overal
    word toegepast .
    Als probleem niet Europees goed wordt aangepakt dan blijft het dweilen
    met de kraan open.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Door de (misleidende) benaming - soft en hard drugs ...

    http://www.cannabishulp.be/afhankelijkheid

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Ik wens Jan Hoen veel succes met deze brief, waar ik me wel in kan vinden. Echter ten tijde van verkiezingen branden partijen niet graag hun vingers aan netelige kwesties. Het risico kan hierin bestaan dat men een zeperd oploopt tijdens debatten en dat het zeteltjes gaat kosten. Ik verwacht dat de VVD en CDA het liefst hun kop in het zand steken en dat 'linkse' partijen ook voorzichtig te werk gaan. Maar wie weet, dat er daarna als er geformeerd wordt wel wat gaat schuivdn. ???

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    CVP wil af van registratieplicht

    Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
    Overzicht uit de Volkskrant:

    Alle partijen hebben inmiddels hun (concept)verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het vergelijken kan beginnen. Vandaag: wat willen de partijen met drugs?
    (...)
    Alle landelijke (concept) verkiezingsprogramma's ten spijt, maar de lokale CVP heeft een andere visie op de (lokale) aanpak van de problemen die zijn ontstaan n.a.v. de invoering van de Wietpas.

    Gisteren, 23 juli 2012, heeft de CVP onderstaande open brief verstuurd aan Minister Opstelten.

    Excellentie,

    De CVP fractie Maastricht wil middels dit schrijven een dringend beroep op u doen inzake de criteria van de clubpas.
    Gezien het feit, dat er nu knelpunten zijn, willen/kunnen wij niet wachten totdat het zomerreces voorbij is, als de evaluatie van het de clubpas/wietpas zal plaatsvinden.
    Allereerst willen wij voorop stellen, dat onze fractie nadrukkelijk voorstander is van de door u ingevoerde clubpas/wietpas, laat dat duidelijk zijn.
    De positieve resultaten zijn nu al zeer goed merkbaar in Maastricht.
    Waar zit dan het knelpunt, zult u vragen.

    Onze fractie is van mening dat de maatregel inzake het registreren en lid worden van een coffeeshop voor geen meter werkt, integendeel!
    De illegale handel tiert ongebreideld in de straten en buurten van de stad; dit gaat onaanvaardbare proporties aannemen als we er nu niet snel bij zijn.

    De CVP stelling is: zolang er in ons land gedoogd wordt om softdrugs te kopen en te roken, dan moet er ook de gelegenheid worden geboden om deze te kunnen kopen in een coffeeshop.
    Registratie en lid worden van een “club”, werkt averechts; daarom zijn wij van mening, dat alleen het tonen van een Nederlands legitimatiebewijs voldoende moet zijn om buitenlandse kopers te weren, die voor (soft)drugs naar ons land komen.
    Veel Nederlandse drugsgebruikers en verslaafden zoeken nu de straathandel op, met alle gevolgen van dien.
    Hier is met geen politiemacht tegen te knokken!

    Excellentie, het is een feit, dat de politie haar uiterste best doet en er regelmatig arrestaties en aanhoudingen plaatsvinden, maar we zijn ervan overtuigd, dat indien u de bepaalde beperkingen opheft, het succes van de clubpas/wietpas veel groter kan zijn.
    Minder coffeeshops zullen hun zaken gaan sluiten, want Nederlanders kunnen bij het tonen van hun legitimatiebewijs daar terecht.
    Alle aandacht kan dan intensief op de kwalijke straathandel worden gericht.
    Geef uw eigen idee de volle kans en wacht er niet mee, nu u het nog kunt regelen!

    Terwijl u hiermee aan de slag gaat, zou u ook nogmaals de achterdeurproblematiek kunnen bekijken.
    Het is toch onbegrijpelijk, dat er wel “legaal” (gedoogd) softdrugs gekocht mogen worden, maar dat ze niet mogen worden ingekocht?
    Dit klopt van geen kant!

    Excellentie, de CVP is maar een kleine partij in Maastricht, maar heeft wel zo’n 40 jarige ervaring op gemeentelijk bestuurlijk vlak.
    Wij hopen dat u snel wilt en in actie zult komen om van de clubpas/wietpas een succes te maken, door de neveneffecten aan te pakken.

    Hoogachtend,

    Jan Hoen – fractievoorzitter CVP Maastricht

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Canabisafhankelijkheid neemt toe
    dacht dat iemand bij hoog en bij laag beweerde in een van de eerdere berichten en reacties dat het niet afhankelijk maakt?is dus klaarblijkelijk een misvatting van diegene.

    greetz

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Jaarlijks verslag / drugsmonitor Trimbos instituut

    Canabisafhankelijkheid neemt toe, meer beroep op verslavingszorg en canabisgebruik onder scholieren is relaties hoog in vergelijk met andere landen.

    Persbericht;:
    http://www.wodc.nl/images/2044-persb...m44-437963.pdf

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Overzicht uit de Volkskrant:

    Alle partijen hebben inmiddels hun (concept)verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het vergelijken kan beginnen. Vandaag: wat willen de partijen met drugs?

    VVD: 'Ook softdrugs kunnen voor jongeren tot verslavingsproblemen of geestesziekten leiden.' Overlastgevende coffeeshops moeten dicht, de wietpas moet het drugstoerisme terugdringen en er komen zwaardere straffen voor softdrugsdelicten.

    PvdA: Het gedoogbeleid veroorzaakt veel problemen zoals overlast en georganiseerde criminaliteit. Coffeeshops moeten horecabedrijven worden en de wietteelt wordt gereguleerd. De wietpas is een schijnoplossing. Begeleide heroïneverstrekking waar nodig. *

    PVV: Geen coffeeshops in een straal van een kilometer rondom scholen. Rijden onder invloed van alcohol en drugs keihard aanpakken.

    CDA: Een steviger aanpak van drugs is nodig. Uiteindelijk moeten alle coffeeshops verdwijnen. Eerst worden ze teruggedrongen, vooral in de nabijheid van scholen. De wietpas is noodzakelijk. Illegale handel wordt hard aangepakt. Er komt meer voorlichting over de schadelijke gevolgen van drugs.

    SP: Om overlast en criminaliteit tegen te gaan, wordt de verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt gereguleerd. Er is geen behoefte aan de wietpas. Er komt betere voorlichting. *

    D66: De productie van cannabis wordt gereguleerd en legaal. Zo worden criminelen geweerd. De wietpas is niet nodig. De partij is voor het creëren van gebruikersruimten en het medisch
    verstrekken van harddrugs binnen een afkickprogramma. Meer voorlichting.

    GroenLinks: Softdrugs wordt legaal. De verstrekking van harddrugs wordt gereguleerd. Er komt intensieve voorlichting over middelengebruik. De wietpas wordt afgeschaft.

    ChristenUnie: Stoppen met het gedoogbeleid voor softdrugs. Coffeeshops moeten verdwijnen en blowen in de openbare ruimte mag niet meer. Geen onderscheid tussen soft- en harddrugs. 'Het tweeslachtige drugsbeleid is de laatste tientallen jaren een bron van ellende geweest.'

    PvdD: Softdrugs wordt legaal, zodat het ook belast kan worden. De overheid zorgt voor goede voorlichting. Nederland pleit voor een minder streng beleid in Europa. De wietpas wordt afgeschaft.
    Last edited by ; 19 juli 2012, 19:04.

    Leave a comment:

Bezig...
X