Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Equinox
  Gast antwoordde
  Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
  Volgens mij lopen in deze topic nu 2 verschillende dingen naast en door erkaar.

  1. de toename/afname van verkoop van drugs
  2. de toename/afname van de hinder/overlast die onstaat door de verkoop van drugs.

  Van het eerste punt hoeft de brave "doorsnee burger" in principe geen last te hebben, het tweede punt is echter een heel andere aangelegenheid.
  Is geen oorzakelijk gevolg tussen beide dan? Ik mis in jouw beide zinnen, de term 'straatverkoop' i.p.v. 'verkoop'

  1. de toename/afname van straatverkoop van drugs
  2. de toename/afname van de hinder/overlast die ontstaat door de straatverkoop van drugs.

  Dan lopen er geen zaken door mekaar m.i.

  Leave a comment:


 • Painterartist
  replied
  Volgens mij lopen in deze topic nu 2 verschillende dingen naast en door erkaar.

  1. de toename/afname van verkoop van drugs
  2. de toename/afname van de hinder/overlast die onstaat door de verkoop van drugs.

  Van het eerste punt hoeft de brave "doorsnee burger" in principe geen last te hebben, het tweede punt is echter een heel andere aangelegenheid.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  ‘Wietpas schiet doel voorbij’

  ‘Wietpas schiet doel voorbij’
  QUICKSCAN Onderzoekers zien forse toename illegale straathandel
  ANP

  Dagblad De Limburger van 9 juli 2012.

  DEN HAAG – De op 1 mei ingevoerde nieuwe regels voor koffieshops in de drie zuidelijke provincies, in de volksmond ‘wietpas’ genoemd, schieten hun doel voorbij. Als gevolg daarvan is de illegale straathandel fors toegenomen en is er een groot en ongrijpbaar netwerk ontstaan van nummers die gebeld kunnen worden voor de levering van wiet.

  Dat schrijven onderzoekers Nicole Maalsté, senior onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg, en Rutger Jan Hebben in een zogenoemde quickscan, gemaakt in opdracht van de stichting Epicurus, die de effecten van de wietpas in kaart brengt. De politie heeft onvoldoende capaciteit om de handel aan te pakken, aldus het onderzoek. Kopen in de koffieshop is minstens een kwart duurder dan via dealers op straat. Vooral de 18-tot 24-jarigen mijden de koffieshop. Hetzelfde geldt voor allochtone blowers. „Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze groepen massaal gestopt zijn met blowen”, aldus de onderzoekers. Illegale dealers maken geen onderscheid in leeftijd en verkopen naast wiet en hasj vaak ook nog andere drugs. „Hierdoor bestaat het risico dat jongeren bij de aanschaf van wiet of hasj in aanraking komen met harddrugs.”

  Een koffieshophouder in Roermond telde op één dag 25 drugsrunners: „De straatdealers werken in shifts. Ze komen met de trein of met de auto, draaien hun dienst en gaan terug naar hun eigen stad.”

  In Limburg worden veelal ‘brave’ minderjarige jongens geronseld. In Geleen is een jongen van 9 jaar op een fiets aangehouden, die mensen aansprak of ze drugs wilden kopen. De politie kon gisteren nog niet reageren op het onderzoek.


  P.s., ik constateer een toename van huisverkoopadressen.

  Leave a comment:


 • Pieke Potloed
  replied
  De drugs dealers en runners höbbe ouch rech op vekansie!

  Leave a comment:


 • Gast
  Gast antwoordde
  Maastricht Aktueel ...ZakelijkFors minder meldingen over drugs

  Geplaatst op 07 July 2012
  Tags: drugsoverlast, Gemeente Maastricht, meldpunt drugsoverlast, wietpas

  Er is in juni bij het gemeentelijk drugsmeldpunt aanzienlijk minder melding gedaan van drugsoverlast dan de maand ervoor.
  In juni kwamen 407 meldingen binnen, terwijl in mei 619 keer melding van incidenten werd gedaan bij het speciaal daarvoor in 2009 door de gemeente in het leven geroepen drugsmeldpunt.Dat is een afname met ruim een derde van het totaal aantal maandelijkse meldingen.
  Van de meldingen geschiedt minder dan 10 procent anoniem, meestal via de website van de gemeente.

  Het drugsoverlastmeldpunt van de PvdA kent ook een gestage afname van het aantal meldingen, aldus raadslid Josje Godwin. “In het begin kregen we ruim 10 meldingen per week binnen. Nu zijn er nog slecht incidenteel meldingen van drugsoverlast.” Sinds de partij een eigen meldpunt startte, half mei, zegt het 120 meldingen te hebben ontvangen. Aanvankelijk kwamen de meldingen volgens Godwin vooral uit de buitenwijken en minder uit het centrum. Nu is dat andersom. “Bij de invoering van de wietpas was er in het centrum veel politie op de been. Nu die aandacht iets minder is, vormen meldingen uit de binnenstad weer een groter aandeel.”
  In een presentatie van de aanpak van drugsoverlast aan de buurtkaders die burgemeester Onno Hoes op 25 juni hield, meldt Hoes dat in de periode 1 mei tot 15 juni 109 dealers zijn aangehouden en 94 gebiedsontzeggingen zijn uitgevaardigd. Acht woningen zijn in die periode gesloten wegens drugsdelicten.
  Sjak Planthof

  Leave a comment:


 • Antonius
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Equinox Bekijk bericht
  Kleine nuancering; daar zijn mensen voor die er voor betaalt worden maar geen klote doen aan de overlast.
  dat schreef ik al eerder, dat de doorsnee politie diender zelve dat als een oneigenlijk probleem / taak ziet.
  en die er wel speciaal voor zijn, de narcotica brigade is zwaar onderbezet...
  (dat heb ik niet verzonnen maar van een politie rechercheur met wie ik goed bevriend ben)

  doet er niet toe...we blijven meekijken

  dus een quickscan terwijl we in 2014 meer weten
  tja dus ik juich nog steeds niet te vroeg.
  mvg.

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  Onafhankelijk onderzoek: onzorgvuldig ingevoerde wietpas schiet zijn doel voorbij

  van Hoorn
  MAASTRICHT – De wietpas die per 1 mei is ingevoerd in de drie zuidelijke provincies schiet zijn doel voorbij. De onzorgvuldigheid waarmee de pas is geïntroduceerd, leidt tot allerlei ongewenste effecten op lokale blowers. In veel gemeenten is het coffeeshopbeleid daarmee weer terug bij af. Tot dat oordeel komen de onafhankelijke onderzoekers Nicole Maalsté en Rutger Jan Hebben in een zogeheten quickscan, een eerste systematische analyse van de gevolgen van de invoering van de wietpas in Zuid-Nederland.
  Het onderzoek is te vinden op de site van VOC-Nederland, de organisatie die ijvert voor opheffing van het cannabisverbod in Nederland. Nicole Maalsté, senior onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en een van de opstellers van het stuk, bevestigt vanaf haar vakantieadres in Andorra de authenticiteit van de publicatie. Volgens haar is het voor het eerst dat de neveneffecten van de wietpas op een wetenschappelijke manier in kaart gebracht zijn. Wel benadrukt ze dat de conclusies die getrokken worden voorlopige conclusies zijn.

  Vers van de pers
  Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging van Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) liet vanavond weten het onderzoek nog niet te kennen. ,,Ik wist dat het er aan zat te komen, maar dat het er al is, verbaast me."
  Volgens de quickscan heeft het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie diverse onderzoeken lopen. Maar de resultaten daarvan worden pas in de loop van 2014 openbaar gemaakt.
  Om zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de gevolgen van de invoering van de wietpas, zijn de onderzoekers persoonlijk poolshoogte gaan nemen in een aantal zuidelijke gemeenten, waaronder Maastricht. Daarnaast hebben zij aan de hand van een topiclijst uitgebreide telefoongesprekken gevoerd met coffeeshopondernemers.
  Coffeeshopondernemers in het zuiden van het land is bovendien gevraagd een vragenlijst in te vullen. ,,Op die manier hebben we informatie kunnen krijgen over de situatie in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Geleen, Goes, Maastricht, Oss, Roermond, Sittard, Terneuzen, Tilburg, Venlo, Waalwijk en Weert”, schrijven de onderzoekers in hun quickscan.

  Wietpas stelt jongeren eerder bloot aan harddrugs
  De analyse bevestigt wat coffeeshophouders en andere tegenstanders van de wietpas al langer roepen, namelijk dat steeds meer voormalige coffeeshopbezoekers zijn heil zoeken op de illegale markt. Hierdoor bestaat het risico dat met name jongeren bij de aanschaf van wiet of hasj in aanraking komen met harddrugs, concluderen Maalsté en Hebben.
  De overlast die met de invoering van de wietpas is ontstaan, is volgens de opstellers van de quickscan op dit moment nog te overzien. Toch, schrijven zij, rapporteren bewoners in buitenwijken een toename van illegale (straat)handel. ,,Als deze trend zich doorzet en consumenten die nu nog in coffeeshops in het noorden terechtkunnen ook een beroep gaan doen op de in de illegale (straat)handel, is de kans groot dat de overlast en gevoelens van onveiligheid zullen toenemen.”

  Kans voor georganiseerde buitenlandse criminaliteit
  Nog een opvallende conclusie uit de quickscan: de wietpas trekt georganiseerde criminaliteit uit het buitenland aan. ,,Naast de Marokkaanse jongeren vanuit Utrecht en Rotterdam die al langer actief zijn op de illegale markt, zijn er nu ook Albanezen, Hongaren, Roemenen en allochtonen uit Noord-Frankrijk actief in de illegale handel in Zuid-Nederland. Een coffeeshopondernemer uit Roermond telde op één dag 25 drugsrunners: ‘De straatdealers werken in shifts. Ze komen met de trein of met de auto, draaien hun dienst en gaan dan weer terug naar hun eigen stad. Het lijken wel forensen.’


  Letterlijke passages uit de quickscan:
  • Minst opvallend, maar misschien wel het meest alarmerend is de aantrekkingskracht die de illegale handel op onze eigen jeugd heeft. In Limburg worden veelal ‘brave’ minderjarige jongens geronseld voor de straathandel met het verhaal dat de politie ze toch niks kan maken als ze worden aangehouden. In Geleen is zelfs een jongetje van 9 jaar op een fiets aangehouden die mensen aansprak of ze drugs wilden kopen. Voor hen is dit een bijverdienste die vele malen lucratiever is dan een baantje in de supermarkt. Straathoekwerkers zien jongeren die zij met veel moeite in het gareel hadden gekregen weer afzakken naar dit illegale circuit.
  • Inmiddels is er in het zuiden een groot netwerk ontstaan van nummers die gebeld of ge-sms’t kunnen worden. De dealers komen de drugs dan op een afgesproken plek brengen. Ook zijn er adresjes waar gedeald wordt. De organisatie en werkwijze van de illegale handelaren is enorm efficiënt. Ze zijn zeer mobiel. Dealers en blowers lijken elkaar intussen te kennen waardoor de handel vrijwel onzichtbaar is. Ze kijken elkaar aan, de klant springt bij de dealer in de auto en ze rijden weg. Of andersom: de dealer springt bij de klant in de auto. Dat alles gebeurt binnen enkele seconden.
  • Op dealadressen zijn meestal meerdere mensen aanwezig die de taken verdelen: de een doet de wiet, de ander het geld en weer een ander staat op de uitkijk. Niemand van de aanwezigen heeft meer dan 5 gram op zak. Zo plegen ze geen direct strafbare zaken, waardoor ze vrijwel ongrijpbaar zijn voor de politie.
  • De lokale politie heeft onvoldoende capaciteit om deze nieuwe vormen van illegale handel effectief aan te pakken. Een politieman vertelde dat ze met zijn drieën zijn, terwijl ze op vijf plaatsen tegelijk moeten zijn. Hierdoor lopen ze voortdurend achter de feiten aan. Boetes worden probleemloos betaald, waarna de dealers weer vlug doorgaan met hun illegale praktijken. Het is dweilen met de kraan open. Door de toename van de illegale (straat)handel ontstaan er nieuwe vormen van overlast en criminaliteit die (nog) niet altijd zichtbaar zijn.
  • De overlast rondom de coffeeshops nam de eerste twee weken iets toe, maar is nu beperkt. De klanten weten inmiddels de weg naar de illegale adressen te vinden en de dealers houden zich gedeisd. Maar er zijn ook signalen dat de overlast in woningen, parken en hangplekken in bepaalde woonwijken toeneemt.
  • Het aantal meldingen bij de politie en speciale overlastpunten stijgt. In verschillende gemeenten hebben lokale politici en bewoners hun verontrusting hierover geuit. Zo heeft de wijkraad Donderberg in Roermond een brandbrief gestuurd naar B&W en heeft de PvdA Venlo een gedetailleerde rapportage gemaakt van drugsgerelateerde overlast in Venlo die na de invoering van de wietpas is ontstaan. Jeugdigen die nooit iets met drugs te maken hebben gehad, worden op straat lastig gevallen door leeftijdgenoten die vragen of zij wiet willen kopen. In de wijken waar straatdealers actief zijn, is daardoor sprake van een toename van overlast en gevoelens van onveiligheid.
  • Daarnaast klagen blowers die zich in een coffeeshop hebben laten registreren erover dat zij buiten de coffeeshop voortdurend worden lastig gevallen door mensen die zich niet willen laten registreren en hen vragen of zij wiet voor hen willen kopen.
  • Ook begint er in sommige gemeenten tussen de verschillende groepen dealers wrijving te ontstaan over wie er in welke wijk mag verkopen. Zo zijn er in Breda vechtpartijen gemeld tussen rivaliserende dealers om klanten die op de grens van de territoria hun wiet probeerden te kopen.
  • Er bestaat bij bestuurders, handhavers, coffeeshopexploitanten en blowers veel onduidelijkheid over de praktische invulling van de wietpas. Dat geldt met name voor de bescherming van de privacy en de inzage van autoriteiten in de ledenlijst. Dit heeft tot gevolg dat de nieuwe regels op verschillende wijze worden geïnterpreteerd.
  • Deze onduidelijkheid leidt ertoe dat een groot deel van de voormalige coffeeshopbezoekers zich uit oogpunt van privacy niet laat registreren. Het aanvragen van een GBA uittreksel is een grote drempel. In sommige gemeentehuizen moeten blowers in een aparte rij staan voor het aanvragen van een GBA uitreksel. In principe hoef je helemaal niet aan te geven waarom je een GBA uitreksel nodig hebt.
  • Een andere drempel is de angst dat de autoriteiten de ledenlijst van de coffeeshops kunnen meenemen of misbruiken. Zo gebruikte de politie in Breda de ledenlijst om te checken of leden nog openstaande boetes hadden. Op die manier wordt de coffeeshop een fuik voor de politie.
  • Daarnaast is er een brief van de belastingdienst aan de coffeeshophouders in de publiciteit gekomen dat de ledenlijst onderdeel uitmaakt van de (fiscale) administratie en derhalve zeven jaar bewaard dient te worden. Voor veel consumenten is dit een volgende belemmering om lid te worden van een coffeeshop.
  • De onduidelijkheid over (de praktische invulling van) de nieuwe criteria leidt er ook toe dat de wijze waarop de handhaving plaatsvindt, per gemeente verschilt. In sommige gemeenten wordt helemaal niet gehandhaafd; in andere gemeenten zijn coffeeshops (zeker in het begin) veelvuldig gecontroleerd.
  • Op basis van deze quickscan concluderen we dat zo’n 15% van de voormalige klanten van coffeeshops in Breda, Den Bosch, Oss, Roermond, Sittard, Tilburg, Venlo, Waalwijk en Weert zich anderhalve maand na de invoering heeft laten inschrijven. Dat betekent dat 85% dat (nog?) niet gedaan heeft.
  • In Eindhoven is het aantal geregistreerde klanten aanzienlijk hoger dan in veel andere zuidelijke gemeenten. Kennelijk is het vertrouwen van de consumenten daar groter dan in veel andere gemeenten. Blowers in Eindhoven hoefden geen GBA-uitreksel te laten zien om zich te laten registreren. Mogelijkerwijs heeft dit ook te maken met uitspraken van bestuurders in de media. De burgemeester van Eindhoven heeft zich altijd positief uitgelaten over de functie van coffeeshops in de samenleving.
  • Het zijn niet alleen de toeristen die wegblijven, maar juist ook de consumenten uit de lokale markt. Opvallend is dat vooral de 18-24 jarigen de coffeeshop in grote getallen mijden. Daarnaast komen er nauwelijks nog allochtone blowers. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze groepen massaal gestopt zijn met blowen.
  • Verder vormen de prijsverschillen een belangrijke factor voor blowers om de coffeeshop te mijden. De prijzen in het illegale circuit liggen ongeveer 25% lager dan in de coffeeshop. De nieuwe leveranciers leggen de consumenten op allerlei manieren in de watten. Consumenten ontvangen gratis samples en de wiet wordt thuis of op een andere plek afgeleverd. Sommige coffeeshops hebben hun eigen prijzen daarom inmiddels verlaagd en proberen hun leden met stuntaanbiedingen te behouden.
  • In Rotterdam en Amsterdam zien coffeeshops in toenemende mate groepjes Franse toeristen en in Nijmeegse coffeeshops waar voorheen vrijwel nooit coffeeshoptoeristen kwamen, komen nu ineens Belgen en Duitsers. Naast deze coffeeshoptoeristen gaat het vooral om Nederlandse blowers die zich niet willen laten registreren. Als de invoering van de wietpas per 1 januari 2013 ook voor de rest van Nederland geldt, zullen al deze blowers ook op de illegale markt terechtkomen.
  • Consumenten die er geen moeite mee hebben om zich te laten inschrijven, doen dit vaak bij verschillende coffeeshops. Ook zijn er eenmalige bezoekers ingeschreven of personen die meekomen met een blower, maar zelf geen cannabis kopen. Het aantal inschrijvingen zegt daardoor weinig over de omzet.
  • Coffeeshops in Breda, Den Bosch, Goes, Oss, Roermond, Sittard, Tilburg, Venlo, Waalwijk en Weert rapporteren een teruggang in omzet van 70-90 %. Coffeeshops in Eindhoven melden een omzetdaling van 50-65%. Daarbij gaat het alleen over de verkoop van cannabisproducten. De teruggang van de verkoop van andere producten (frisdranken, snacks et cetera) is nog groter, omdat er maar weinig mensen in de coffeeshops verblijven.
  • De invoering van de wietpas leidt tot een instroom in de WW. Gemeenten draaien op voor deze kosten. Door de enorme omzetverliezen moeten veel coffeeshops fors snijden in hun personeelsbestand. In de gemeente Maastricht hebben 400 werknemers hun baan verloren. In andere gemeenten wachten coffeeshopondernemers af of het tij zich nog keert, maar ook daar is tweederde van het personeel in veel coffeeshops inmiddels ontslagen en geven ondernemers aan dat zij nog meer mensen zullen moeten ontslaan als dit zo doorgaat. De kans dat deze mensen snel weer aan de bak komen is gering. De verwachting is dat 10-20% van het oorspronkelijk personeel zal overblijven
  http://maastricht.dichtbij.nl/gezond...n-doel-voorbij

  Leave a comment:


 • Equinox
  Gast antwoordde
  Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht
  Antonius als je werkelijk goed om je heen kijkt zie
  je dit op meerdere plaatsen maar ik zou er ook geen foto van maken .
  Daar zijn mensen die er betaalt voor worden .
  Kleine nuancering; daar zijn mensen voor die er voor betaalt worden maar geen klote doen aan de overlast.

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
  ik ben oplettend ex-inwoner maar zeer regelmatige bezoeker van maastricht en zie de inzittenden van die bestelbussen met een ogenschijnlijke "geleende opschrift van een of ander installatie bedrijf" wel dealen aan die knapen op de scooters met een iPhone constant in handen.

  lukraak geparkeerd aan de via regia durfde ik dat gadegeslagen te hebben niet mijn altijd bij de hand zijnde fotocamera erop te richten.

  het zien of ervoor ( al foto's makende ) in mekaar getimmerd te worden lijkt me niet mijn opdracht.
  mvg
  Antonius als je werkelijk goed om je heen kijkt zie
  je dit op meerdere plaatsen maar ik zou er ook geen foto van maken .
  Daar zijn mensen die er betaalt voor worden .

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Coffeeshop Fantasia in Maastricht heeft de zaak gesloten als gevolg van de invoering van de nieuwe regels voor coffeeshops in het zuiden van Nederland sinds 1 mei.
  one down, six to go.

  Opgeruimd staat netjes.

  Leave a comment:


 • Antonius
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht

  En nu uitzoeken van wie de scooterrijdertjes hun spullentjes krijgen
  ik ben oplettend ex-inwoner maar zeer regelmatige bezoeker van maastricht en zie de inzittenden van die bestelbussen met een ogenschijnlijke "geleende opschrift van een of ander installatie bedrijf" wel dealen aan die knapen op de scooters met een iPhone constant in handen.

  lukraak geparkeerd aan de via regia durfde ik dat gadegeslagen te hebben niet mijn altijd bij de hand zijnde fotocamera erop te richten.

  het zien of ervoor ( al foto's makende ) in mekaar getimmerd te worden lijkt me niet mijn opdracht.
  mvg

  Leave a comment:


 • Antonius
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
  Algemeen>

  punt punt punt (afkorting)

  Maar of het gaat werken, ik weet het niet?

  punt punt punt (afkorting) <

  Kan de wiet pas dat hier en tegelijkertijd ook in het buitenland oplossen?

  Net als de belasting paradijzen neem je alomvattende regelingen in de EU die het integraal onmogelijk maakt.
  Dus nergens Wiet <of> overal Wiet.
  enigszins aangenaam verrast met die nieuwe berichtgeving inzake de werking en/of consequenties / juicht nog niet te vroeg .

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  Eerste Maastrichtse coffeeshop legt het loodje

  MAASTRICHT - Coffeeshop Fantasia in Maastricht heeft de zaak gesloten als gevolg van de invoering van de nieuwe regels voor coffeeshops in het zuiden van Nederland sinds 1 mei. Open blijven heeft volgens woordvoerder Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) geen zin meer, omdat de klanten massaal wegblijven.
  Nadat op 1 mei 13 van de 14 Maastrichtse coffeeshops uit protest dichtgingen, waren medio juni weer 7 coffeeshops open, waaronder Fantasia. ,,Maar 95 procent van de 25.000 Zuid-Limburgse blowers weigert zich te laten registreren als klant van een coffeeshop'', aldus de woordvoerder. ,,Fantasia besloot vervolgens dat langer openblijven niet loont.'' Fantasia wil weer openen als de nieuwe regels door politiek of rechter worden afgeschaft.
  De klanten van de coffeeshops kopen hun wiet nu nagenoeg allemaal in het illegale circuit, aldus Josemans. ,,Er zijn jongeren die met het bezorgen van wiet op hun scootertje zo'n 250 euro per dag verdienen. Een bedrag dat ze bij een gewone baas niet verdienen'', zei Josemans. ,,Voor de klant is dit dubbel voordeel: het wordt aan huis gebracht, het is goedkoper dan in de coffeeshop, de kwaliteit is hetzelfde en je hoeft je niet te laten registreren.'' (ANP)

  http://maastricht.dichtbij.nl/regio/...op-legt-loodje

  En nu uitzoeken van wie de scooterrijdertjes hun spullentjes krijgen

  Leave a comment:


 • Gast
  Gast antwoordde
  Opstelten zei verder geen medelijden te hebben met coffeeshophouders die hun klandizie zien teruglopen door de invoering van de wietpas.
  Van deze liberaal geen ondernemerstaal...

  Leave a comment:


 • Equinox
  Gast antwoordde
  Antiwietpasdag trekt vijfduizend man Nederland • Geschreven door Novum op 17-06-2012 @ 18:17 fok.

  De vierde Cannabis Bevrijdingsdag heeft zondag naar schatting vijfduizend mensen naar het Westerpark in Amsterdam getrokken. Coffeeshophouders en wietliefhebbers uit het hele land protesteren daar tegen de wietpas, die het kabinet op 1 januari in het hele land wil invoeren.

  Bezoekers krijgen in de zondag gelanceerde campagne Vote to Smoke het advies in september te stemmen op een partij die tegen de wietpas is. "Dat kan GroenLinks zijn, of de SP, PvdD of Piratenpartij", zegt een woordvoerder van de organisatie. "Maar PvdA of D66 kan ook."

  "Alles wat rechtser is is onzeker", vervolgt de zegsman."Niet op stemmen. Deze regering is duidelijk uit op het einde van het gedoogbeleid en de sluiting van coffeeshops. Dat is slecht voor openbare veiligheid en de volksgezondheid." Er moet volgens hem een duidelijke regulering komen voor de 'achterdeurproblematiek' en meer aandacht worden besteed aan 'de vele positieve eigenschappen van marihuana', die nu onderbelicht zouden blijven.

  Het gratis cannabiscultuurfestival wordt voor de vierde keer georganiseerd door het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Er zijn bands, dj's, theater, sprekers, een grote hennepmarkt, een ganjadancehall en een filmfestival. Nu zijn er ongeveer 3500 man, zei de woordvoerder rond 18.00 uur, maar over de hele dag waren het er zeker vijfduizend.

  De Groningse coffeeshops gaven eerder aan zondag dicht te zijn, zodat hun personeel en klanten massaal kunnen komen. Twee volle bussen en een hoop auto's reden naar de hoofdstad."Maar er zijn ook Friezen, Drenten en Limburgers."

  De wietpas, die onder meer drugstoerisme tegen moet gaan, is inmiddels een feit in de drie zuidelijke grensprovincies. Diverse politiekorpsen hebben melding gemaakt van een flinke stijging van de straathandel en de daarmee samenhangende overlast.

  Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zei begin deze maand desondanks 'in de kern' tevreden te zijn over de invoering van de pas. Het belangrijkste is dat het aantal drugstoeristen is teruggelopen, zei hij. Ook is hij tevreden over de 'scherpe' aanpak van de straathandel door politie en Openbaar Ministerie. Opstelten zei verder geen medelijden te hebben met coffeeshophouders die hun klandizie zien teruglopen door de invoering van de wietpas.

  Leave a comment:

Bezig...
X