Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Windpark Lanakerveld.

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • http://maastricht.dichtbij.nl/stad/i...windmolendebat

    Infeite doet Imtech dit wel daar de heer Ubachs in een gesprek
    dat we met hem hadden tijdje terug hij aangaf dat als windpark niet zou doorgaan de stekker uit alles zou trekken ook uit de biogascentrale op Belveder.

    Opmerking


    • Oorspronkelijk geplaatst door klaas Bekijk bericht
      Mijn mening de burger is niet mak
      ze worden zolang rond gestuurd dat ze er moedeloos van worden.
      en dan net als hun voorgangers de pijp en maarten geven.
      Er zijn maar weinige die doorzetten.

      (ik onder andere 7 jaar.)
      maar dit laatste hoort op een andere topic thuis.
      Klaas,
      ik wil niet beweerd hebben dat de burger Mak is.
      Maar veelal als "leek" in dergelijke procedures onwetend en onkundig is.
      Hetgeen zich in dat rondgestuurd worden kan uiten en het gevoel dat men van het kastje naar de muur of het gevoel dat men met een kluitje in het riet is gestuurd.

      Sturen - besturen - tegen sturen.

      Ken je die methodiek en die procedures inzake bezwaren indienen en relevante inspraak geven niet, dan reageert men veelal te laat als onwetende burger.
      Daar dient men zich dus beter te informeren en ook vakkundig te laten adviseren om dergelijke belangen effectief te kunnen positioneren en bundelen opdat men een schijn van kans heeft.

      Tegelijkertijd wilde ik echter wel uitspreken dat men ook te ver kan gaan met het ageren tegen nieuwe plannen. (die van je buur of die van de gemeente)
      Als ware het een hobby om alles tegen te houden aan vernieuwingen. (sommigen zien het als hobby)

      De kleine partijen, principieel, maar ook de andere (iets grotere) oppositie partijen hebben zich ook als onwetend en onkundig van hun taak gekweten.
      Dat siert hun niet.
      Minder nog siert hen, dat ze nu de besluiten zijn genomen toch nog even willen heroverwegen.

      ja dank je de koekoek, dat heroverwegen na genomen besluit is een teken van onvermogen + onkunde.

      mvg
      Iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afdanking
      m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

      Opmerking


      • Mede door het steeds heroverwegen en zo oh zo geprezen 'poldermodel' dat zelfs doorgedrenkt is op gemeenteniveau zal Nederland nooit verder komen dan waar ze nu zijn.

        Ik vraag me steeds af; is dat poldermodel zo heilig dan? Zo ja op lokaal niveau in Maastricht: waar ligt onze polder waar we steeds weer overnieuw over moeten praten? Het lijkt wel of elke duif op het Vrijthof een scheet moet hebben gelaten voordat men verder denkt.

        Hak die knoop door en ga verder.

        Opmerking


        • Vlaams Gewest moet adviseren over verplaatsing windmolens

          Maastricht moet eerst het Vlaamse Gewest om advies vragen voordat de vier 178 meter hoge windmolens in het Lanakerveld op 60 meter van de Belgische grens geplaatst kunnen worden. Dat heeft de jurdidische afdeling van het Gewest laten weten. Het vragen van advies is een vereiste zodra plaatsing van de windmolens zo dicht bij de grens een gevolg kunnen hebben voor geluidsoverlast, slagschaduw of bijvoorbeeld de vogeltrek. Meer hierover in de krant van zaterdag. limburger.nl

          Opmerking


          • Kitty Nuyts wil duidelijkheid: wordt er nog onderhandeld met Imtech of niet?

            MAASTRICHT – Het liberale raadslid Kitty Nuyts (Liberale Partij Maastricht) wil van het college van B en W opheldering over de status van de onderhandelingen tussen de gemeente Maastricht en Imtech, het bedrijf dat officieel nog altijd klaarstaat om vier 178 meter hoge windmolens in het Lanakerveld te plaatsen.
            Hoewel inmiddels duidelijk is dat de windmolens er niet komen (het raadsvoorstel werd vorige week na urenlang crisisberaad door de wethouders van de agenda afgehaald omdat er op het allerlaatste moment geen getekende overeenkomst bleek te bestaan) zegt Imtech nog altijd in onderhandeling te zijn met de gemeente. ,,Zonder tegenbericht gaan we er vanuit dat we in onderhandeling zijn met de gemeente", liet Imtech-directeur Bert Ubachs zich vorige week tijdens een schorsing ontvallen tegenover een handjevol journalisten.
            De lezing dat er nog altijd wordt onderhandeld, lijkt in tegenspraak met de opvatting van verantwoordelijk wethouder Albert Nuss (PvdA, Duurzaamheid). Die gaf staande de raadsvergadering een korte verklaring af waarin hij stelde dat Imtech zich vlak vóór de aanvang van de behandeling raadsstuk Bestemmingsplan windturbines Lanakerveld had teruggetrokken. Imtech wilde immers de eerder opgestelde anterieure overeenkomst niet ondertekenen. Wel had het de gemeente een gewijzigde anterieure overeenkomst doen toekomen, maar die was voor de gemeente weer niet acceptabel.
            In verband met de kwestie heeft de LPM het college de volgende schriftelijke vragen gesteld:
            1. Heeft u inmiddels al een ‘tegenbericht’ gestuurd?
            2. Is de communicatie met Imtech zo slecht dat Imtech op de woensdag na de Raadsvergadering er nog steeds vanuit gaat dat u in een onderhandelingsfase verkeert?
            3. Heeft u Imtech er niet op gewezen om 16.55 uur (tijdstip dat Imtech nogmaals weigerde de oorspronkelijke (niet door Imtech gewijzigde) anterieure overeenkomst te ondertekenen, dat de Bestemmingsplanwijziging Lanakerveld hierdoor dan van tafel was?
            4a. Wat was het antwoord van Imtech hierop?
            4b. Imtech zegt ‘nog steeds in een onderhandelingsfase te verkeren met de gemeente.’ Waar onderhandelt u dan met Imtech nog over?
            5a. Met welke mededelingen/afspraken heeft u en Imtech die dinsdagavond tegen 17.00 uur) de bijeenkomst - die bedoeld was de door de gemeente opgestelde anterieure overeenkomst te ondertekenen - verlaten?
            5b. Zijn er verder nog afspraken met Imtech gemaakt die u aan de raad niet heeft medegedeeld, en hoe luiden die dan? U heeft de Raad medegedeeld dat de gemeente de woensdag voorafgaande de raadsvergadering van 24 april een door Imtech gewijzigde anterieure overeenkomst heeft toegestuurd gekregen.
            6a. Wat is de datum dat u de gewijzigde anterieure overeenkomst van Imtech heeft ontvangen? Heeft de gemeente toen niet onmiddellijk contact opgenomen met Imtech om helder te krijgen of partijen de onderhandelingsfase nog tot een goed einde konden laten komen?
            6b. Wat is er gebeurd tussen de ontvangst van de gewijzigde anterieure overeenkomst en de 24e april? Kortom heeft u die overeenkomst van Imtech gewoon laten liggen tot de dinsdagavond van de raadsvergadering?
            6c. Op een van onze vragen tijdens de raadsvergadering antwoordde u dat u dacht was dat de overeenkomst getekend was. Heeft u de afronding van de onderhandelingen dan niet op de voet gevolgd en gecontroleerd; het ging toch om een investering in de stad van 700 mln? (sic!, red.)
            6c. Was het toesturen van een door Imtech gewijzigde anterieure overkomst dan voor u niet een dermate verontrustend signaal dat de onderhandelingen die moesten leiden tot ondertekening van de overeenkomst, in gevaar waren gekomen?
            6d. Vond u niet dat u de raad onmiddellijk op hoogte moest stellen dat Imtech de overeenkomst in plaats van te ondertekenen, een gewijzigde overeenkomst in de plaats retour had gezonden? Waarop was uw gerechtvaardigde vertrouwen dat het goed zou komen nog op gebaseerd (als dat het antwoord mocht zijn dat u vond dat u de raad niet hoefde te informeren)?
            7. Is er door Imtech met de gemeente nog besproken of Imtech de komende jaren met windmolens of andere soorten energie in Maastricht aan de slag gaat?
            8. Heeft Imtech de gemeente laten weten dat ze de gemeente aansprakelijk gaat stellen voor evt. opgelopen schade, ondanks dat zoals u stelt de gemeente contractueel schadeplichtigheid heeft uitgesloten?
            9. Tot welke datum kan Imtech de subsidieaanvraag 1e tranche bij de Provincie indienen om 7 mln te genereren?
            10. En tot welke datum kan Imtech uit de 2e tranche subsidie putten?
            11. Dient de provinciale aanbesteding - waarbij Imtech als gegunde partij uit de bus is gekomen - opnieuw te worden uitgeschreven, of loopt die gunning van Imtech nog ?

            Opmerking


            • opbouw van windmolens

              Je kan dit alles best bekijken op een grootte van 75%.


              Als je de opbouw van zo'n windmolen eens wil zien

              http://members.chello.nl/~ahj.domhof/Windmolen/Windmolens.htm

              Opmerking

              Bezig...
              X