Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Stadsbestuur 2010 - 2014

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Worden ze ineens christelijk?
  Kompleminte

  Toller

  Opmerking


  • Geen zelfredzaamheid bij D66?

   Oorspronkelijk geplaatst door Toller Bekijk bericht
   Worden ze ineens christelijk?
   Het grappige is dat dit best een goede opmerking is....

   Ik denk dat Guido Mertens is aangesproken door een iemand die het "schandalig" vond dat hij op 6 januari de kerstboom al moest afbreken.
   Ik persoonlijk vind dat al rijkelijk laat, maar goed......

   De bewuste klager kan zijn kerstboom, wat mij betreft, tot juli 2014 laten staan, maar dan moet hij hem wel zelf wegbrengen.
   Zelfredzaamheid heet dat tegenwoordig in het lokale WMO-beleid van D66 lijsttrekster Mieke Damsma
   Maar D66 wil dit in het kerstbomenverhaal waarschijnlijk niet op haar geweten hebben, want dan wordt misschien de auto van deze D66-klager vies!
   Dus moet de gemeente daar maar voor zorgen, niet dan?
   Toch is het net D66 die pleit voor een terugtredende overheid.....!

   Zulke voorbeelden van "ikke-en-de-rest-mag-stikke" ideologie waarmee, m.i., met name D66 zich door onderscheidt van andere, vaak inderdaad christelijke, partijen is de reden waarom de liefde tussen mij en D66 nooit zal bloeien.....
   Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

   Opmerking


   • Bij mij is de bloem al verwelkt
    Kompleminte

    Toller

    Opmerking


    • Nu is het wachten op een persbericht van de een of de ander die Driekoningen wil verplaatsen naar een andere datum. Decadent.

     Opmerking


     • En wat dacht je van Caspar
      Kompleminte

      Toller

      Opmerking


      • Aansturing Muziekgieterij wordt (weer) een politiek item

       In de thread "Muziekgieterij" elders op MestreechOnline (MO) werd door mij gisteren al melding gemaakt van het feit dat het voltallige bestuur van de Muziekgieterij op 6 januari 2014 is opgestapt uit onvrede over het functioneren van directeur Wim Smeets als de zakelijke directeur.

       In een brief aan wethouder Costongs (PvdA) schrijft het bestuur:
       "(..) Het gevoel wat achterblijft, is dat er een voor de politiek gemakkelijkste weg is gekozen en niet voor een gezonde basis waarbij competenties en kwaliteiten leidend zijn. Het lijkt eerder om personen dan om een professionele organisatie te gaan. Heel graag had het bestuur samen met de directeur de komende periode het plan voor de verdere verbetering van de Timmerfabriek (een al goedgekeurde investering van ca. € 1.6 mln) in nauwe samenwerking met de gemeente uitgewerkt".

       Het bestuur wijst in haar brief duidelijk richting de gemeente en schrijft letterlijk dat het "bestuur van mening [is] dat wethouder en ambtenaren in het proces niet de afgesproken rol van bemiddelaar hebben gespeeld, maar van tijd tot tijd op de stoel van het bestuur zijn gaan zitten"

       Zoals in de thread "Muziekgieterij" al werd opgemerkt door Toller zal de politiek in Maastricht deze zaak uiteraard oppakken.

       Dit blijkt inderdaad vandaag gebeurd te zijn.
       De Seniorenpartij (SPM), Stadsbelangen (SBM) en de Liberale Partij Maastricht (LPM) hebben inmiddels aangegeven inzage te willen hebben in het gehele proces dat leidde tot deze bestuurscrisis.

       Kitty Nuyts (LPM) geeft aan dat zij inzage wil in het rapport/bevindingen van door de gemeente betaalde mediation van de Rondagroep.

       Dat deze kwestie nu speelt, terwijl de oorsprong wellicht al begin 2013 ligt of zo mogelijk nog veel eerder, is mn. voor wethouder Costongs cq de PvdA vervelend.
       Het is niet de eerste keer dat gesuggereerd wordt dat deze wethouder een wel zéér eigen koers vaart als het over cultuur(vrienden) van de PvdA gaat.

       Tot nu toe heeft deze wethouder vele stormen overleeft en gelet op de relatief korte tijd tot de a.s. gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014, zal ook deze affaire geen gevolgen meer voor zijn ambt hebben.
       Toch is het electoraal gezien dodelijk voor de PvdA, want reken maar dat de andere partijen dit "gefundenes Fressen" niet links laten liggen.
       Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

       Opmerking


       • Duurder cultuurbeleid college Maastricht was/is ramp voor jonge bandjes

        In mijn directe omgeving heb ik het meegemaakt.
        Jongeren dromen van een grote carrière als popster, waarbij ze een optreden op Pinkpop zo ongeveer als "een leuke regionale aanloop" zien voor de rest van hun dat jaar geplande wereldtour.

        Maar, ook als popster of popband moet je ergens beginnen en dus formeert men een bandje, repeteren ze een paar keer op hun slaapkamer en/of in een provisorisch verbouwde garage, totdat de ouders het, denkend aan hun verantwoord buurschap, het oefenen van hun kroost niet langer meer verantwoord vinden.
        Vervolgens gaat de kroost op zoek naar een beetje fatsoenlijke oefenruimte.
        In het verleden kwamen ze dan al gauw terecht bij de Muziekgieterij aan de Bankastraat, het voormalige L1-gebouw, die in januari 2007 de deuren opende.

        Via de muziekgieterij raakte men dan bevriend met de overige (beginnende) bandjes en zat men in een moeite door in het circuit van optredens voor (beginnende) bandjes. Daarna was het alleen nog hopen op DE doorbraak die er, helaas voor 99,5% van die bandjes, nooit komt.
        Ondanks dat de doorbraak er (nog) niet kwam had men toch een leuke hobby.

        Wellicht om volstrekt legitieme (politieke) redenen en/of ook (deels) vanwege klachten uit de buurt verhuisde de Muziekgieterij, inmiddels geleid door directeur Wim Smeets, begin 2013 (tijdelijk) naar de Timmerfabriek aan de Boschstraat te Maastricht.
        Vervelend voor alle bandjes die repeteerden in het gebouw aan de Bankastraat.
        Hun contract werd opgezegd en vrij abrupt stonden zij op straat.
        Bij de verhuizing werd hun echter te kennen gegeven dat er "binnenkort" weer oefenruimtes beschikbaar zouden zijn, al zou de huurprijs natuurlijk iets hoger liggen.

        Plotseling zaten tig bands dus zonder oefenruimten.
        Tot overmaat van ramp werd niet veel later ook nog door het college besloten dat het Citycentrum, waar nog 2 oefenruimtes waren, ook gesloten werd.
        Als klap op de vuurpijl werd in januari 2013 een initiatief van de Stichting Popmuziek Parkstad (SPP) om in Maastricht, zelfs nog goedkopere, oefenruimtes te creëren, door een ambtenaar van de gemeente Maastricht hautain van de hand gewezen met de opmerking dat SPP waarschijnlijk probeerde "de ALDI onder de oefenruimtes" te worden.
        Als die ambtenaar zich de moeite had getroost om de volledig geoutilleerde ruimtes in Parkstad te gaan bekijken, had hij gezien dat die ruimtes kwalitatief veel beter waren en bovendien inderdaad goedkoper dan de, zelfs al aan de Bankstraat, door de Muziekgieterij aangeboden oefenruimtes.

        Maar goed, wellicht had die ambtenaar al inzicht in de geweldige oefenruimtes die er zouden komen in de Muziekgieterij!

        Maar helaas......
        Een jaar later is er niet één oefenruimte gecreëerd in of door de Muziekgieterij en ligt in wezen het fundament onder een gezonde (pop)muziekcultuur totaal in gruzelementen!
        Op de website kondigt de Muziekgieterij al lange tijd aan dat de repetitieruimtes er komen, maar een definitieve datum is er (nog steeds) niet!
        Intussen krijgt men wel de subsidie die ook bedoeld was voor nieuwe oefenruimtes!

        Dit college, dat zoveel op had met Culturele Hoofdstad 2018 en, naar nu blijkt, veel energie heeft gestoken in het begeleiden van de Muziekgieterij, heeft de eigen, meestal jeugdige, Maastrichtse bands vergeten.
        De "Aldi" van de oefenruimtes wilde men niet, maar zelf creëerde men niets, nog niet eens een buurtwinkeltje!

        Veel bands bestaan inmiddels niet meer.
        Sommige zijn uitgeweken naar België, waar het ook nog veel goedkoper is, en andere hebben elders onderdak gevonden.
        Maastrichtse bands repeteren momenteel zelfs in Parkstad.
        Of deze nog terugkeren naar de veel duurdere Muziekgieterij is maar zeer de vraag!

        Rest enkel de conclusie dat ons college daar helemaal geen oog voor heeft gehad en mn. de PvdA-wethouder Costongs en zijn ambtenaren zich eens moet afvragen of hun, mogelijk zelfs veel duurder, beleid wel juist is geweest!
        Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

        Opmerking


        • LPM ervaart vertragingstechniek inzake rapport Muziekgieterij

         De Liberale Partij Maastricht (LPM) heeft op dinsdagochtend 7 januari 2013, ruim vóór 08.00 uur op de dag nadat het voltallige bestuur van de Muziekgieterij PvdA-wethouder Costongs een brief stuurde met daarin hun beweegredenen om per direct hun taken neer te leggen, het college verzocht om inzage in het zgn. Ronda-rapport.

         De Rondagroep was door de gemeente als mediator ingehuurd in het slepende conflict tussen het bestuur en de directeur, Wim Smeets, van de Muziekgieterij.

         Er vanuit gaande dat dit rapport digitaal voorhanden was bij de gemeente cq dat dit rapport in een moeite door zou kunnen worden ingescand, was de verwachting van de LPM dat ze het Ronda-rapport binnen 1-2 dagen in haar bezit zouden hebben.
         Het college had, tijdens haar wekelijks overleg op dinsdagmiddag, e.e.a. zelfs nog kunnen (voor)bespreken.

         Toch kreeg de LPM pas op vrijdagmiddag, 10 januari 2014, ruim na 17.00 uur, het bericht dat het college hun verzoek nog niet had bekeken en dat dit pas zal gebeuren tijdens de komende collegevergadering op dinsdagmiddag 14 januari 2014.

         Als het Ronda-rapport al op 14 jan. 2014 wordt aangeleverd is dat zéér kort voor aanvang van de Raadscommissie Economische & Sociale Zaken (ESZ), die om 17.30 uur gepland staat!

         Deze vertragingstechniek van de zijde van wethouder Costings wordt door de LPM beschouwd als het negeren van de controlerende taak van de gemeenteraad.
         Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

         Opmerking


         • Coalitiepartijen blaken van zelfvertrouwen.

          Zoals de trouwe lezer van dit politiek café wellicht weet, is er vanavond de voorlaatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

          De (voorlopige) agenda van deze vergadering is HIER te vinden.
          Het lijkt een korte vergadering te worden, waarbij ik betwijfel of de de dinerpauze, meestal zo rond 20.00 uur, wel halen.

          Een opmerkelijk punt is agendapunt 6.5, een actuele motie van de PvdA, gesteund door alle coalitiepartijen.
          Deze motie wordt dus aangenomen.

          In deze motie vragen de partijen aan het college van B&W in Maastricht om gouverneur (CvK), Dhr. Bovens, te verzoeken om het provinciale rapport
          'Rapport onderzoek stand van zaken bij gemeenten'
          vóór de gemeenteraadsverkiezingen openbaar te maken.

          Ik denk dat dit een héél redelijk verzoek is en dat "iedereen" dat rapport graag voor de gemeenteraadsverkiezingen wil zien.

          Toch is de gouverneur van mening dat het wellicht beter is om dit rapport pas NA de verkiezingen openbaar te maken.

          Ik ben blij dat de coalitiepartijen nu proberen om dit rapport voor de verkiezingen openbaar te laten maken.
          Kennelijk hebben de coalitiepartijen in Maastricht niets te verbergen.
          Dat is goed
          Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

          Opmerking


          • Motie Inkomenpositie Chronisch zieken en gehandicapten

           De raadsvergadering van vandaag, 21 januari 2014, is punctueel om 17.00 uur van start gegaan.
           In totaal zijn er 9 motie's vandaag in behandeling.
           De eerste motie gaat over Inkomenspositie Chronisch zieken en gehandicapten van de Maastrichtse Volkspartij.

           Nadat de fractievoorzitter van de MV, dhr. Hoen, de motie had toegelicht, gaf wethouder Mieke Damsma (D66) aan dat ze de motie best wil overnemen.

           Als een wethouder aangeeft een motie over te willen nemen, komt een motie, normaliter, niet meer in stemming.
           Ook de rest van de partijen hadden geen probleem met deze motie.

           De motie werd dus aangenomen, of politiek beter gezegd, overgenomen.
           Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

           Opmerking


           • Vuurwerk in de raad

            D66 had een motie aangekondigd over de Overlast van vuurwerk met Oudejaarsavond.

            Het CDA kondigde echter een nog verdergaande mootie aan.
            Het CDA, bij monde van fractievooorzitster Vivianne Heijnen, kwam met een motie om het vuuurwerk te beperken van Oudejaarsavond te 22.00 ur tot 02.00 uur met Nieuwjaarsdag.
            Voorts wil het CDA een stengere controle en hogere boetes bij het overtreden van deze regels.

            Burgemeester Hoes geeft in een reactie, als portefeuillehouder, aan dat de motie van het CDA, om juridische gronden, momenteel niet mogelijk is.
            Landelijk wordt daar onderzoek naar gadaan, maar de termijn is nu wettelijk van 31 dec. te 10.00 uur tot 1 januari te 02.00 uur.

            De motie van D66 kan uiteraard wel, maar de burgemeester stelt voor om e.e.a. lokaal, maar mn. ook regionaal en landelijk te onderzoeken.
            Hij wil daarbij de strekkingen van de moties wel in gedachte houden.

            Zowel het CDA als D66 geven aan met dit antwoord tevreden te zijn.
            Formeel is daarmee de motie van D66 overgenomen en trekt het CDA te motie in in de wetenschap dat de burgemeester de wensen, zoals zij hebben kenbaar gemaakt, in het achterhoofd houdt.

            Iedereen gelukkig
            Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

            Opmerking


            • D66 en VVD willen een Klanttevredenheidsonderzoek

             Ik heb wel eens de indruk dat het woord "klanttevredenheidsonderzoek" tegenwoordig door bestuurders als een toverwooord wordt gezien.

             D66, op dat gebied erg modebewust, komt dus vandaag met een motie over een klanttevredenheidsonderzoek.

             De motie wordt alleen gesteund door de VVD-fractie.
             Opmerkelijk is dan dat de verantwoordelijk VVD-wethouder, John Aarts, de motie ontraadt.
             De reden is dat er al zoveel onderzcht wordt op dat gebied en dat dit onderzoek daar niets extra's aan toevoegt.
             In een reactie geeft dhr. Ed Sabel (SPM) ook aan dat de mensen een beetje moe worden van al die onderzoeken.

             Alleen de VVD en D66 blijven deze motie toch handhaven, maar de andere partijen zien er niets in.
             PVM-fractievoorzitster Esmiralda Thieme zag nog even de kans om D66 even te kapittelen.
             "D66 wil graag veel onderzoeken zien en houden, maar we weten dat D66 met uitkomsten van onderzoeken niets doet! Wij steunen de motie dus niet"
             Esmiralda Thieme doelt daarbij waarschijnlijk op een onderzoek over het I-criterium van de coffeeshops, dat D66 als coalitiepartij vervolgens ook naast zich neerlegde.

             De bewuste motie werd dus met een ruime meerderheid verworpen.
             Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

             Opmerking


             • Motie voor onaffhankelijk bestuur Muziekgieterij

              D66 heeft het vandaag op met de moties. Ik weet niet of er een causaal verband ligt met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014
              Hoe dan ook, raadslid Franka Eurlings-Tonnaer komt met een motie voor een Onafhankelijk bestuuur Muziekgieterij.
              Ook het CDA heeft deze motie mede ondertekend.

              Verantwoordelijk wethouder Jacques Costongs (PvdA) ontraadt de motie ten stelligste, want volgens de wethouder is er geen sprake van dat de gemeente de intentie heeft om een bestuur te benoemen, dan wel daarop directe invloed uit te oefenen.
              Als de motie echter wordt aangenomen is een constructief overleg met de Muziekgieterij niet mogelijk. Costongs: "We willen op afstand blijven, maar op dit moment nemen we onze verantwoordelijkheid en zijn we constructief in gesprek over de Muziekgieterij".

              John Guther, de aanstaande lijsttrekker van de SP, krijgt even de lachers op zijn hand, want hij meldt dat de SP het voor het eerst in de afgelopen 4 jaar eens is met de wethouder, althans in het dossier over de muziekgieterij.

              Buiten het CDA en D66 hebben bijna alle partijen vragen bij de bewuste motie en vinden ze, in het algemeen, het pleidooi van wethouder Costongs.

              In tweede termijn geeft het CDA aan dat men tevreden is met het antwoord van de wethouder en men de steun vooor de motie intrekt.
              D66 handhaaft de motie wel en is daarmee de enige partij die voor de motie stemt.
              De motie is dus verworpen.
              Last edited by Pier; 21 januari 2014, 17:58.
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • Motie over provinciaal onderzoek gemeentes

               De raad gaat als een trein, of misschien wel als een tram.....

               In ieder geval zijn we al aan motie nummer 5 bezig en dat binnen een goed uur!
               Zelden vertoond!
               Fractievoorzitter Frans Bastiaans van de PvdA dient een motie in voor een verzoek om een provinciaal onderzoek naar de gemeenten vóór de verkiezingen openbaar te maken.
               De motie is HIER te lezen.

               De volledige raad is het met deze motie eens, m.u.v. de Maastrichtse Volkspartij!
               Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

               Opmerking


               • Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                etc etc..

                De motie is HIER te lezen.

                De volledige raad is het met deze motie eens, m.u.v. de Maastrichtse Volkspartij!
                Huh? Wat is de reden voor deze bijzondere houding van MV?

                Opmerking

                Bezig...
                X