Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Stadsbestuur 2022-2026

Sluiten
This topic has been answered.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Ik weet niet of het de gemeenteraad zou interesseren of er wel of geen trainer is. Zo diep op de inhoud zullen ze niet (zouden ze niet moeten) kijken. De gemeenteraad gaat niet over MVV of de toekomst daarvan, ze gaan over de gemeentefinanciën en de vraag of je als schuldeiser akkoord moet gaan met een schuldsanering. Het antwoord op die vraag is bij een schuldsanering meestal voor alle schuldeisers Ja, want zoals het college zegt is niet akkoord gaan vaak nog duurder (als je pech hebt krijg je niks; nu krijg je tenminste iets).

  Het is dus niet helemaal de discussie of ‘de gemeenteraad voor of tegen geld geven aan MVV is’. Er moet gewoon een verstandig financieel besluit genomen worden.

  Dat gezegd hebbende: als de vraag wel is “Moet de gemeenteraad MVV steunen”, snap ik het standpunt van GroenLinks wel. MVV is een onderneming, waar veel mensen in Maastricht van genieten maar ook veel niet. Genoeg Maastrichtenaren die niks met voetbal hebben of juist enorme overlast ervaren door wedstrijden van MVV en alle risico’s die daarmee komen kijken. En er zijn ook andere ondernemingen of initiatieven waar veel Maastrichtenaren van genieten die ook niet kunnen rekenen op steun van de gemeente.

  Samengevat: Ja, de raad moet een besluit nemen dat verstandig is voor de financiën van de gemeente. Nee, de raad moet daarbij niet proberen MVV te ‘steunen’ alleen omdat het MVV is. Nu niet, in de toekomst niet.

  Opmerking


  • MVV krijgt steun, maar de Eredivisie wordt het (voorlopig) niet meer
   (Extra domeinvergadering over steun aan MVV d.d. 27 mei 2024)

   De gemeenteraad in Maastricht zal met een grote meerderheid MVV tegemoetkomen. De gemeente Maastricht zal een vordering van pakweg 400.000 euro aan de BVO (Betaalde Voetbal Organisatie) MVV laten schieten.
   Daarmee is de gemeente de eerste crediteur (van velen) die, in het kader van de WHOA-regeling, hun vordering op MVV (deels) zullen afboeken.
   MVV kan, als alle crediteuren dit voorbeeld volgen, een nieuwe start maken en de proflicentie behouden.

   Deze uitkomst is niet erg verrassend en morgen, woensdag 29 mei 2024, zal in een extra raadsvergadering dit formeel worden afgehandeld.
   Gisteren waren de inleidende beschietingen van de - verre van kritische - raadsleden richting de MVV-leiding en/of het college.

   Weinig respect
   De enige partijen de 'wat moeilijk deden' waren GroenLinks en de SP
   Coen van der Gugten, de fractieleider van GL, had de meest kritische vragen. Of je het nu wel of niet eens bent met het standpunt van GL doet er niet toe. Je luistert gewoon naar de vragen van GroenLinks en eventueel interrumpeer je Coen van der Gugten, maar dan via de voorzitter!
   Maar kennelijk irriteerde Kitty "wij/ons" Nuyts (LPM) zich dermate aan de vragen van Coen van der Gugten dat ze hem gewoon in de rede viel en gewoon door bleef praten, ondanks dat de voorzitter van de domeinvergadering, Rene Betsch, haar verzocht haar mond te houden.
   Kitty Nuyts bleef Van der Gugten maar verwijten dat hij veel te lang aan het woord was. Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer..... ' De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet ' of zoiets


   MVV komt met een inspirerend verhaal
   MVV had zich goed voorbereid op deze vergadering en verscheen met Laura van Leeuwen (Algemeen directeur), Peter Nieuwenhuis (Hypercube), Huub Waterval (Maastrichts Collectief) en MVV-advocaat Jeroen Bakkers ten tonele.
   Iedereen met een beetje sympathie voor MVV kon niet anders dan onder de indruk zijn van hun pleidooien en enthousiasme.

   Samengevat gaf Laura van Leeuwen aan dat ze een puinhoop aantrof bij haar komst naar MVV, maar dat er stilaan wat structuur komt in de organisatie en ze vertrouwen heeft in de toekomst.
   Huub Waterval kwam echt bij toeval in contact met Laura van Leeuwen en liet zich verleiden om eens samen met haar door de (balans)boeken van MVV heen te lopen. Dat duurde anderhalve week en wat Huub Waterval zag was dramatisch, maar tegelijk ook een enorme uitdaging voor een of meer ondernemer(s).
   De kans dat hij, dan wel een andere ondernemer van het Maastricht Collectief, winst gaat maken is niet erg groot. Maar de winst voor de ondernemers ligt in het netwerk dat zij mogelijk kunnen opbouwen en onderhouden via MVV.
   Peter Nieuwenhuis van het door MVV ingehuurde bureau Hypercube kwam vertellen dat er wel potentie zit bij MVV, maar dat voorlopig de verwachtingen niet erg groot moeten zijn.
   Hij toonde de door zijn bureau ontworpen en sinds 2007 bijgehouden onderstaande Euro Club Index van april 2024.


   Daaruit blijkt dat MVV slechts 1.109 punten scoort.
   Wil je meedraaien in de top van de Keukenkampioen Divisie (KKD) en soms een of 2 jaartjes Eredivisie spelen moet je een score hebben van minstens rond de 1.400 punten.
   (zie voor verdere duiding HIER)

   Eredivisie is niet reëel
   Met de plannen die er nu liggen kan MVV richting die 1.400 punten gaan. Dat betekent dat er soms een of twee jaar in de Eredivisie gespeeld zou kunnen worden en dat de statistische kans dat MVV kan promoveren eens in de pakweg 4 jaar is. Op dit moment zit dat er absoluut niet in, maar met de plannen die gemaakt zouden kunnen worden als MVV de WHOA-regeling succesvol afrond is dit wel op termijn mogelijk!

   Toekomstplannen
   Kortom, het spoorboekje voor het 'nieuwe MVV' is als volgt:
   - Eerst de WHOA-regeling goed afronden;
   - Dan plannen maken voor de toekomst met min of meer een garantstelling van 2.1 miljoen euro door het Maastrichts Collectief;
   - Het stadion stukje bij beetje renoveren met medewerking en betaald door de eigenaar de gemeente Maastricht, beginnend met de sanitaire voorzieningen en de kleedkamers de nog dateren uit 1982!!!;
   - Het oude en inmiddels gesloten supporterscafé De Gouden Ster ombouwen tot een multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden voor (interne-)vergaderingen, maar ook verhuurd kan worden;
   - Zorgen dat er meer businessclubs landen in het stadion.

   Fascinerend
   Het blijft fascinerend om te zien hoe (burger-)raadsleden van de 15 Maastrichtse fracties + Kitty Nuyts het presteren om over een dossier, waarvan iedereen al de uitkomst kent namelijk MVV krijgt de gevraagde steun van de gemeente, twee avonden lang uren en uren kunnen discussiëren (dan wel door elkaar heen gaan schreeuwen zoals Kitty Nuyts).

   Veel succes gewenst
   De extra raadsvergadering van morgen zal een hele uitdaging worden voor de voorzitter, burgemeester Wim Hillenaar, om het niet te laten uitlopen in een Poolse landdag.
   Het zou alle verstandige raadsleden sieren om eens na te denken of ze morgen wel hun - verder nauwelijks ter zake doende betoog - niet kunnen inkorten.
   De extra raadsvergadering begint om 19.00 uur en verstandige mensen zouden uiterlijk om 20.30 uur klaar moeten zijn.
   Maar ik vrees het ergste......

   Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

   Opmerking


   • Reguliere raadsvergadering dinsdag 28 mei 2024

    Je zou het bijna vergeten, maar vanavond is er een gewone reguliere raadsvergadering met deze voorlopige agenda.

    Er staan niet minder dan 4 (vier!) moties op de agenda.
    - Agendapunt 13: Motie van GroenLinks Sociale kaart op papier;
    - Agendapunt 14: Motie van D66 Inzinkbare paal Boschstraat (en die paal daar weghalen)
    - Agendapunt 15: Motie SP Introductie hardplastic statiegeldbekers bij evenementen;
    - Agendapunt 16: Motie van de VVD Uitbreiding Stadspark (naast het Hoofdbureau van Politie).

    We zullen het zien, maar ik denk dat de moties van D66 en de SP weinig kans van slagen hebben.
    De GroenLinks en de VVD-moties hebben genoemd mede-indieners en die zullen het wel halen.

    Lobby
    Het loont, alvorens een motie in te dienen, om goed te lobbyen.
    Juist dat is voor de SP, zoals uit de praktijk vaker blijkt, een groot probleem. De (Maastrichtse) SP is zelden bereid tot een compromis en krijgt dan, als ze zelf een goed idee hebben, de deksel op de neus van de andere partijen.
    Dit 'verwijt' dan wel deze constatering heb ik vaker richting de SP kenbaar gemaakt in een mail dan wel in een onderling gesprek, maar het is tegen dovenmansoren gericht.
    Maar wellicht heb ik vandaag ongelijk
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

    Opmerking


    • Ik reageer even ludiek op agendapunt 15

     Feestje, FEESTJE BOUWEN, DE BEUK DER IN, event managers met luide muziek tot aan Veldwezelt te horen en natuurlijk met afspraken tussen de HoReCa en brouwerijen. Dat is pas echte Lobby!

     Alles gewoon op straat gooien en onze schoonmaak colonnes per event extra belasten met die opruim taak ruim voor dat überhaupt een normaal mens de stad in gaat of door de stad heen moet.
     De algemene plaatselijke verordeningen kun je ook tijdelijk opheffen. Is allemaal maar hoe je het wenst te zien en wat er uit voortkomt. APV 2.18 + 2.53
     Niet te vergeten al die bladblazers en stofzuig wagens door de straten.

     Statiegeld voor hardplastic bekers, op een feest / event met wisselgeld en munten en zo? Ben je nog normaal?
     Geld op straat mee nemen in deze eeuw dat doet toch geen mens meer, of wil je overvallen worden voor een paar euro's?

     Neem gewoon je eigen drinkgerei mee aan een koordje om je nek en laat het indien nodig eens spoelen door de Castelijn voor er iets nieuws erin komt.
     Dat is sneller zonder cash munten en logistiek.

     Alle kantoren en instellingen + instituten hebben zich allemaal verplicht aan herbruikbaar porselein in plaats van fossiele kunststofbekers of wegwerpbekers.
     Statiegeld drankflessen en blik wordt ook nog maar voor 75% ingewisseld / gerecycleerd.

     Dus Bachus met minder afval of fossiele productie en reststoffen want recyclen kost ook teveel aangaande ons milieu. Weet je wat de energie behoefte is en CO2 die vrijkomt bij plastic recycleren? Ga er maar eens naar op zoek SP.


     Iets te oud voor re-educatie
     iets te jong voor afdanking
     m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

     Opmerking


     • Leuke vergadering, maar heel langdradig......
      (
      Raadsvergadering 28 mei 2024)

      Op de agenda van de raadsvergadering van gisteren stonden enkele leuke dossiers.
      Maar wel dossiers die allang en breed waren besproken en waarvan iedereen in de zaal de uitkomst allang wist.
      Desalniettemin hadden onze gemeenteraadsleden 6 uur nodig om daarover te praten en daarbij om 23.00 uur de laatste 2 agendapunten, de moties van de SP (hardplastic bekers) en de VVD (uitbreiding stadpark) ook nog doorschoven naar de extra raadsvergadering van vandaag die feitelijk alleen over de huurschuldsanering van MVV krachtens de WHOA zou gaan.

      Vrouwen oververtegenwoordigd in vertrouwenscommissie
      De verkiezing van de 6 raadsleden in de vertrouwenscommissie was eerder uitgesteld, omdat de vrouwen in de raad aangaven geen eerlijke kans te hebben gekregen om zich aan te melden als kandidaat-lid. (Zie raadsvergadering 23 april 2024).
      Dus werd vandaag opnieuw gestemd. Gekozen kon worden uit negen kandidaten, waarvan 4 vrouwen (Maren Slangen (PvdA), Kitty Nuyts (uiteraard!), Ria Strik (PvdD) en Miriam Elfassih (D66)) Dat terwijl slechts 23% van de gemeenteraadsleden vrouw zijn.
      Maar, niemand klaagde. Gelukkig!
      Uiteindelijk werden Maren Slangen en Ria Strik, naast Siem Verkooijen (VVD), Jos Gorren (SAB ), Nol Beckers (CDA) en Bennie van Est (50PLUS) gekozen als lid van de vertrouwenscommissie.
      Hoe dan ook, de vrouwen zijn percentagegewijs met ruim 10% oververtegenwoordigd in de vertrouwenscommissie. Maar hoorde iemand een man klagen......

      Vaststellen bestemmingsplan De Beyart
      Dit nieuw bestemmingsplan heeft het uiteindelijke doel om het complex te moderniseren en uitbreiden via nieuwbouw (zie het raadsvoorstel 30-2024​).
      Er werd zelfs nog door D66 een motie ingediend om het aantal (ondergrondse) parkeerplaatsen - zo mogelijk - uit te breiden.
      Zoals gezegd. Ook hier geen verrassing. De motie haalde het niet (14 stemmen voor en 22 tegen), maar het raadsvoorstel werd met ruime meerderheid (26 tegen 10 stemmen) wel aangenomen.

      SP - De tegenpartij
      En heel verrassend - nou niet echt - de SP stemde tegen het bestemmingsplan De Beyart!
      Oorspronkelijk geplaatst door Pier
      (..) Het loont, alvorens een motie in te dienen, om goed te lobbyen.
      Juist dat is voor de SP, zoals uit de praktijk vaker blijkt, een groot probleem. De (Maastrichtse) SP is zelden bereid tot een compromis en krijgt dan, als ze zelf een goed idee hebben, de deksel op de neus van de andere partijen.​ (..)
      In een stemverklaring van Stephanie Blom van de SP gaf ze aan " Dit is een prestige project voor de rijken. Als er niets wordt gedaan voor de ouderen in Nazareth, Wittevrouwenveld of Mariaberg..... dan ook niet voor De Beyart '.
      Zouden ze bij de SP nu werkelijk denken dat ze met deze instelling stemmen trekken en dadelijk steun krijgen voor hun eigen moties

      Uitbreiding Kruisherenhotel
      Maurice Ubags van De Nieuwe Ster (DNS) - naast mij op de perstribune - had zijn artikel over de uitbreiding van het Kruisherenhotel al klaar en er werd zelfs een quote van Camille Oostwegel, die de vergadering vanaf de publieke tribune volgde, in het artikel opgenomen, toen de stemming - waarvan iedereen al de uitslag kende maar waar kennelijk wel nog uitvoerig over moest worden gesproken - nog moest plaatsvinden.
      De verklaring van geen bedenkingen uitbreiding Kuisherenhotel werd met 27 stemmen voor en 9 tegen aangenomen. Weinig verrassend dus.....,

      Mediaoorlog.
      Overigens zat DNS dus links naast mij en RTV Maastricht-verslaggever Stephan Appeven rechts naast mij. (zie topic Mediaoorlog in Maastricht
      Tja.... Pier ging er maar tussen in zitten als een soort van bufferzone. Er is genoeg oorlog in de wereld en daarom wil Pier dus graag een peacekeeper zijn, al had een uurtje eerder al een vredesduif het loodje gelegd op het Mosae Forum.
      Overigens de 'oorlog 'tussen Dagblad De Limburger (DDL) en DNS schijnt bijgelegd te zijn. De vredesonderhandeling schijnen in een afrondende fase te zijn gekomen.
      De DDL-verslaggevers van dienst gisteren Joost Philippens en vandaag Siebrand Vos blijven altijd op speaking terms.....

      Wordt vervolgd met.....
      o.a. de moties, vreemd aan de orde van de dag!
      Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

      Opmerking


      • Extra raadsvergadering huurschuldsanering MVV

       Ik laat even de reguliere raadsvergadering van gisteren voor wat ie is. Op dit moment start de extra raadsvergadering over MVV.
       Aan de agenda zijn verder nog de twee moties toegevoegd die gisteren werden doorgeschoven.

       Normaliter zou je verwachten dat deze vergadering een hamerstuk zou zijn, maar let op…… we hebben het hier over de 15 raadsfracties (+ Kitty Nuyts) van de Maastrichtse gemeenteraad en dus duurt het waarschijnlijk uren!
       De uitkomst staat vast. De gemeente zal de huurschuld saneren.

       Wordt vervolgd….
       Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

       Opmerking


       • SP over agenda punt 15 nog even voor jullie

        Bij Hans van Wolde gaat op Preuvenemint Maastricht geen glas de tent uit: ‘Plastic, no way’
        kijk dat is nu nog eens proactief = niks plastic geen denken aan
        zelf initiatief nemen
        Iets te oud voor re-educatie
        iets te jong voor afdanking
        m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

        Opmerking


        • Motie SP/PvdD - Introductie hardplastic statiegeldbekers bij evenementen per 1 januari 2025
         (Extra raadsvergadering 29 mei 2024)

         Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
         Ik reageer even ludiek op agendapunt 15

         (..)
         Statiegeld voor hardplastic bekers, op een feest / event met wisselgeld en munten en zo? Ben je nog normaal?
         Geld op straat mee nemen in deze eeuw dat doet toch geen mens meer, of wil je overvallen worden voor een paar euro's?
         (..)

         Dus Bachus met minder afval of fossiele productie en reststoffen want recyclen kost ook teveel aangaande ons milieu. Weet je wat de energie behoefte is en CO2 die vrijkomt bij plastic recycleren? Ga er maar eens naar op zoek SP.

         SP over agenda punt 15 nog even voor jullie

         REACTIE:
         Bij Hans van Wolde gaat op Preuvenemint Maastricht geen glas de tent uit: ‘Plastic, no way’

         kijk dat is nu nog eens proactief = niks plastic geen denken aan
         zelf initiatief nemen​
         Gelet op de reacties van Antonius, pak ik dit agendapunt (motie) er maar gelijk even bij.

         Ik moet toegeven dat ik niet altijd gelijk heb met de bewering dat de SP niet goed lobbyt, wangt de motie van de SP/PvdD over de Introductie hardplastic statiegeldbekers bij evenementen per 1 januari 2025 is met een zeer ruime meerderheid aangenomen!

         PvdD verdedigt de strekking van de motie

         Misschien was het wel erg slim van de notoire tegenstemster Stephanie Blom (SP) dat ze Jules Vaessen van de Partij voor de Dieren het woord liet voeren.
         Dat de motie werd aangenomen heeft er wellicht mee te maken dat verantwoordelijk wethouder John Aarts positief was over deze motie en deze motie als het ware omarmde.
         De misschien wel belangrijkste reden voor dit positief advies was het feit dat de proef met de plastic (zachte) statiegeldbekers tijdens carnaval faliekant mislukte.

         Met slechts twee tegenstemmen van Kitty Nuyts en Bram Nab werd de motie dus aangenomen.
         Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

         Opmerking


         • Welnu dan zou ik de volgende motie willen inbrengen.

          constaterende dat:
          - de partijen geen notie hebben van milieu vriendelijk evenementen organiseren
          - de partijen alleen maar snelle oplossingen zoeken zonder veel inzet

          Overwegende dat:
          - niemand van de raadsleden en partijen weet wat de economische schade is van Hard Plastic introduceren
          - niemand van de raadsleden en partijen weet hoeveel extra energie + afvalproducten met deze introductie in de productie, gebruik en recycling steekt

          besluit:
          antonius dat het een onwenselijke situatie is die iets beter is dan de soft cups welke per 2025 verboden zullen worden en vind het een scherts idee deze introductie.

          en gaat over tot de orde van de dag

          net zoals je aan glasscherven extreem gevaarlijke verwondingen kan oplopen is dat met hardplastic idemdito
          statiegeld op een event is niet slim qua tijd en afhandeling
          Last edited by Antonius; 30 mei 2024, 12:15. Reden: blauw
          Iets te oud voor re-educatie
          iets te jong voor afdanking
          m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

          Opmerking


          • VVD-motie uitbreiding stadspark
           (Extra raadsvergadering 29 mei 2024)

           Tijdens de reguliere raadsvergadering van 28 mei 2024 werd de motie over het uitbreiden van het stadspark (met het terrein (de Koompe) naast het hoofdbureau van politie te Maastricht, i.v.m. het late tijdstip, doorgeschoven naar de extra raadsvergadering van 29 mei 2024.

           Wens: Hekken rond De Koompe snel weghalen
           Ook deze motie werd door het college van B&W, in de persoon van verantwoordelijk wethouder Alain Garnier (PVM), omarmd.
           De wethouder stelde zelfs al voor om, alvorens er wellicht kan worden overgegaan tot de aankoop van het terrein (eigendom van defensie ic. het Rijksvastgoedbedrijf), de hekken rond het terrein weg te halen en dus toegankelijk te maken.

           Bouwgrond?
           Maar ook een winstwaarschuwing van de wethouder. In het verleden was de verkoper, het Rijksvastgoedbedrijf, niet erg meewerkend.
           Het Rijksvastgoedbedrijf vindt namelijk dat het bouwgrond is. Dat maakt de grond veel duurder. Dus er zal nog stevig onderhandeld moeten worden!

           Komt de wethouder uiteindelijk tot een deal met het Rijksvastgoedbedrijf, dan zullen enkele plannen worden uitgewerkt en is uiteindelijk de gemeenteraad aan zet om te bekijken welk plan het beste uitgevoerd kan worden om te komen tot een (gedeeltelijke?) uitbreiding van het Stadspark.

           Groen Hart.
           De indiener van de motie, Guiseppe Noteborn (VVD), hecht eraan om te zeggen dat de VVD zeker voor meer woningbouw is in Maastricht, maar dat De Koompe wellicht de laatste ongeslepen diamant is in de stad en dat op die plek ruimte moet zijn voor een uitbreiding van het stadspark. Dus op die plek geen woningbouw, maar een Groen Hart.

           Scenario's met deels bebouwing
           Niet altijd is zwart zwart en wit wit.....
           Coen van der Gugten (GroenLinks) stelt dat hij blij verrast is met een perfect GroenLinks-verhaal van de VVD
           Maar..... opvallend genoeg zegt hij er wel bij dat GroenLinks niet helemaal uitsluit dat een deel van dit gebied, gebruikt zou kunnen worden voor (ouderen)huisvesting of een eventuele uitbreiding van het Hoofdbureau van Politie.
           Ook vindt hij, terecht!, dat bij de plannen moet worden bekeken hoe er een acceptabele en veilige (fiets- en voetgangers)oversteek kan worden gecreëerd tussen het huidige stadspark, over de brede Prins Bisschopssingel, naar De Koompe.

           SP stemt (per ongeluk?) tegen
           Misschien doen ze het om hun reputatie als tegenpartij in ere te houden.
           In zijn bijdrage gaf de fractievoorzitter van de SP, Jack van Gelooven, aan dat het een prachtig plan is en hij voor zal stemmen. Een - zeer terechte - kanttekening maakte hij wel. Het is raar dat een dag eerder al in de Kaderbrief 2025 door het college wordt gemeld dat de hekken rond de Koompe moeten verdwijnen en dat daarna er een (VVD-)motie komt met die strekking. Eigenlijk is het dus een fait accompli. Overigens maakten ook anderen, o.a. Thomas Gardien van D66, daar gewag van.
           Maar eindconclusie van Jack van Gelooven was dat de SP voor zal stemmen.

           Maar helaas...... bij de stemming bleek dat iedereen voor de motie stemde, zelfs Stephanie Blom van de SP, maar....... Jack van Gelooven stemde tegen
           Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

           Opmerking


           • Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
            Welnu dan zou ik de volgende motie willen inbrengen.

            constaterende dat:
            - de partijen geen notie hebben van milieu vriendelijk evenementen organiseren
            - de partijen alleen maar snelle oplossingen zoeken zonder veel inzet

            Overwegende dat:
            - niemand van de raadsleden en partijen weet wat de economische schade is van Hard Plastic introduceren
            - niemand van de raadsleden en partijen weet hoeveel extra energie + afvalproducten met deze introductie in de productie, gebruik en recycling steekt

            besluit:
            antonius dat het een onwenselijke situatie is die iets beter is dan de soft cups welke per 2025 verboden zullen worden en vind het een scherts idee deze introductie.

            en gaat over tot de orde van de dag

            net zoals je aan glasscherven extreem gevaarlijke verwondingen kan oplopen is dat met hardplastic idemdito
            statiegeld op een event is niet slim qua tijd en afhandeling
            Ik zie hier zomaar de 17de raadsfractie in maart 2026 toetreden tot de raad.

            PAM oftewel Partij Antonius Maastricht, voor alle verloren zaken en ideeën
            Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

            Opmerking


            • Maakt de raad nog zwakker
             Nu maken de wethouders al de dienst uit
             De rest mag mee zingen
             of proberen nog wat tegen gas te geven Vergeefs.
             In mijn ogen een scheef groei
             Amsterdam 10 wethouders (of 9 ) voor bijna een miljoen inwoners

             Maastricht 7 wethouders voor ca 122,000 inwoners.
             en dan te horen krijgen och dit was ik vergeten mee te delen..
             SORRY .

             Opmerking


             • Pier ik pieker der niet eens over en al zeker niet met een 17e partij van niks met zo'n afkorting. Veel teveel splinters en ondoordachte bedoelingen c.q. moties.

              APV 2.18 uitvoeren en altijd handhaven, geen Bachus op straat.
              Iets te oud voor re-educatie
              iets te jong voor afdanking
              m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

              Opmerking


              • Partij voor de Dieren: Afschot zwijn Waldeckpark

               Het is geenszins verbazingwekkend dat het PvdD nog geen 3 uur na het doodschieten van het wildzwijn, op vrijdag 31 mei 2024, in het Waldeckpark, aan de rand van het centrum in Maastricht, al vragen stelt.
               Eerlijk gezegd vind ik het zelf - zonder overigens kennis van zaken te hebben ter plaatse en/of de ongetwijfeld ingewikkelde wetgeving te kennen - het ook zielig dat dit zwijn afgeschoten moest worden.

               Via google vind ik wel
               U mag niet jagen op beschermde dieren, zoals edelherten, moeflons en wilde zwijnen. Het verjagen of doden van beschermde dieren is in 2 gevallen toegestaan:
               Als dat nodig is voor het beheer van de wildstand.
               Als beschermde dieren overlast en schade veroorzaken. Of als er gevaar is voor de veiligheid en de volksgezondheid.


               Wellicht was er dus sprake van gevaar en/of overlast en/of schade.
               De PvdD in Maastricht denkt daar waarschijnlijk anders over, getuige hun schiftelijke vragen (no. 2024.01876) van enkele uren na het afschieten.

               Kern van hun vragen is het feit dat het zwijn al om 01u30 ’s nachts gesignaleerd en gemeld werd.
               Pas om 10u ’s morgens werd er een actie op touw gezet. Op het moment van afschot, rond 12u, zou het zwijn in de binnengracht van het Waldeckpark gezeten hebben. Met
               schepnetten aan weerszijden van de gracht had het dier ingevangen en uitgezet kunnen worden. Ook daarvoor had het dier volgens experts gevangen kunnen worden met netten.

               Tja..... nogmaals zonder de exacte situatie en omstandigheden ter plaatse te kennen, kan ik de redenatie van de PvdD wel volgen.
               Maar ik ben ook benieuwd naar de antwoorden.
               ​​
               Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

               Opmerking


               • Afhandelen extra raadsvergadering 29 mei 2024 over huurschuldsanering MVV - vervolg
                Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                Extra raadsvergadering huurschuldsanering MVV

                Ik laat even de reguliere raadsvergadering van gisteren voor wat ie is. Op dit moment start de extra raadsvergadering over MVV.
                Aan de agenda zijn verder nog de twee moties toegevoegd die gisteren werden doorgeschoven.

                Normaliter zou je verwachten dat deze vergadering een hamerstuk zou zijn, maar let op…… we hebben het hier over de 15 raadsfracties (+ Kitty Nuyts) van de Maastrichtse gemeenteraad en dus duurt het waarschijnlijk uren!
                De uitkomst staat vast. De gemeente zal de huurschuld saneren.

                Wordt vervolgd….
                Nog even deze extra raadsvergadering van 29 mei 2024 ordentelijk afronden op MestreechOnline.

                Ten eerste moet ik toegeven mij vergist hebt in onze raadsleden. Ik had dus verwacht dat men alweer uren ging debatteren.
                Dat was dus niet zo. Al na 1 uur en 55 minuten volgde de stemming.

                Aangenomen
                Vier raadsleden stemden tegen, te weten: Coen van der Gugten, Lex Vos en Anne Lucas (allen GroenLinks) en de notoire tegenstemster Stephanie Blom (SP) .
                Alle andere 33 aanwezige raadsleden, onder wie Mark Mulders (GL), stemden voor huurschuldsanering voor MVV o.g.v. de WHAO-regeling.

                Humor
                In het debat waren nog een paar leuke momenten.
                Zo zag de PvdD, bij monde van fractievoorzitter Jules Vaessen, nog wel wat beren op de weg. Ik neem aan dat beren in Nederland ook een beschermde status hebben, dus waarschijnlijk stemde hij daarom uiteindelijk voor de huursanering.
                Jos Gorren (SA overhandigde burgemeester Hillenaar alvast een MVV sjaal, zodat hij in de toekomst bij een bezoek aan MVV zich daarin kan tooien.
                Bram Nab vond het jammer dat Ernie Brandts de raad van commissarissen verlaat en wordt opgevolgd door Bert van Marwijk. Hij had liever Bert & Ernie samen gezien bij MVV

                Niet NU
                Tot slot...... een grap die de meesten niet opmerkten, maar die Thomas Gardien (D66), via een whatsappje snel onder onze aandacht bracht was de navolgende
                Jo Smeets van MAASTRICHT van NU (MvN) gaf aan dat hij werkt aan cq nadenkt over een motie voor het kopen van 1000 seizoenskaarten door de gemeente. Deze 1000 kaarten kunnen
                dan verdeeld kunnen worden onder minder bedeelden. Jo Smeets voegde daaraan toe dat dit NIET NU moest, maar dat het later bekeken kan worden.
                Hebt u hem al door.....???
                We hebben hier dus van doen met MAASTRICHT niet van NU.....

                De buren uit Kerkrade
                En het kon natuurlijk niet uitblijven rond een welhaast feestelijke stemming waarbij (althans voorlopig) MVV gered werd.
                Er werden voor, tijdens en na de vergadering enkele sneren uitgedeeld naar de 3-minuten promovendus Roda JC.
                Deze promotie duurde dus amper 3 minuten. En dat was heel goed nieuws voor MVV, want bij een promotie van de (grotere) buur uit Kerkrade was dat heel slecht nieuws geweest voor de marketing van MVV, aldus Peter Nieuwenhuis van Hypercube tijdens de extra domeinvergadering van 27 mei 2024.
                Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                Opmerking

                Bezig...
                X