Bruine bonen of capucijners "met sajs"
Het volgende bericht is verzonden via het MestreechOnline - Forum Stad
Maastricht-mailformulier door John Keulen.
Dit is heel lekker bij bruine bonen of capucijners uit blik of pot. Je
vangt het sap op van de peulvruchten. Na gelang de hoeveelheid, stel een
koffiekop vol. Doe een ca. halve kop vol met keukenazijn en twee volle
eetlepels mosterd. Voeg een eetlepel suiker toe. Goed door elkaar roeren
en daarna toevoegen aan het sap. In een grote pan 3 ons ongerookte
spekblokjes in een beetje boter op een zacht vuur bakken. Dan 1/2 kg
uien klein snijden en in pan glazig bakken. Dan het vocht erbij voegen
en alles verwarmen. Wat laten inkoken zodat de massa dik vloeibaar
wordt. Nog even proeven en eventueel wat suiker bijvoegen naar eigen
smaak. Dit is het recept van mijn moeder en is honderd jaar oud; wij
vinden het erg lekker, ik hoop jullie ook.
M.v.g. John
Het volgende bericht is verzonden via het MestreechOnline - Forum Stad
Maastricht-mailformulier door John Keulen.
Dit is heel lekker bij bruine bonen of capucijners uit blik of pot. Je
vangt het sap op van de peulvruchten. Na gelang de hoeveelheid, stel een
koffiekop vol. Doe een ca. halve kop vol met keukenazijn en twee volle
eetlepels mosterd. Voeg een eetlepel suiker toe. Goed door elkaar roeren
en daarna toevoegen aan het sap. In een grote pan 3 ons ongerookte
spekblokjes in een beetje boter op een zacht vuur bakken. Dan 1/2 kg
uien klein snijden en in pan glazig bakken. Dan het vocht erbij voegen
en alles verwarmen. Wat laten inkoken zodat de massa dik vloeibaar
wordt. Nog even proeven en eventueel wat suiker bijvoegen naar eigen
smaak. Dit is het recept van mijn moeder en is honderd jaar oud; wij
vinden het erg lekker, ik hoop jullie ook.
M.v.g. John
Opmerking