lekker en speciaal nu dit jaargetijde
WANT als het kerstkind is geboren hebben Appels en Reuben hun smaak verloren.
p.s.
Schapenvlees, bekend om een strenge geur ( nog erger het Hamelvleis ) omdat het al wat ouder is als het bij uw slager van vertrouwen in de vitrine ligt.
(slachten, afhangen, rijpen, transport etc)
eigenlijk moeilijk verkrijgbaar zelfs in Maastricht
makkelijker verkrijgbaar is het Lamsvlees, en het riekt veel minder streng dus probeer het gewoon dit jaar eens met Lamsvlees uit de Lamsbout die je eerst als geheel kookt ( In een ruime ketel )
van 0 koud naar 100 graden Celsius kokend op je haardvuur moet ik erbij vermelden, zo blijven die vetoplosbare vitamines, enzymen en eiwitten beter bewaard in de soep en in het vlees dat je nadien natuurlijk eerst uit je ketel haalt en partitioneert ! Om het naderhand bij de gaar gekookte Reuben te voegen.
smakelijk, ook de dag erna nog lekker na het voorzichtig op te warmen en niet te laten koken.
een dessertlepel witte azijn, beter witte balsamico azijn maakt het soepje nog interessanter

Leave a comment: