Er is roomboter bladerdeeg in het koelvak bij enkele supermarkten en geen diepvries noodzakelijk gelukkig.
Dat is voor je tijdmanagement in de keuken bij het voorbereiden van je taart een heel stuk praktischer.
Aankondiging
Sluiten
No announcement yet.
De Resepte
Sluiten
X
-
Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk berichtIk moest nu toch even terug refereren aan de recepten die olijfje hier gaf. Door een wissel van de server op Linux naar Windows zijn enkele leestekens heel onduidelijk.
Een recept voor een quiche met RommedoeElisabeth Behr-de Milly (Paramaribo 1776- Maastricht 1855) uit circa 1800 (bewerkt naar de tegenwoordige tijd)
voor de bodem: vier plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
voor de vulling:
2,5 dl ongeklopte slagroom
175 g Rommedoe-kaas
5 eidooiers (no.4), op kamertemperatuur (bewaar het eiwit)
Bereiding
Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedoe. Snij de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedoe eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room. Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg weg. Zorg dat de binnenranden van de plakjes goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik met een vork wat gaatjes in de taartbodem. Giet nu de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Last edited by Ingrid M.H.Evers; 10 december 2020, 22:31.
Leave a comment:
-
Ik moest nu toch even terug refereren aan de recepten die olijfje hier gaf.
door een wissel van de server op linux naar windows zijn enkele leestekens heel onduidelijk
vandaar dat ik u een website linkje wil geven naar
op klik de link hier
Leave a comment:
-
Oorspronkelijk geplaatst door olijfjeEen recept van Thérèse Behr–de Milly uit ± 1800 (bewerkt naar de tegenwoordige tijd)
Ingrediënten (vorm ø 24 cm)
voor de bodem (bladerdeeg)
vier plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
voor de vulling
2,5 dl ongeklopte slagroom
175 g Rommedou-kaas
5 eidooiers (no.4)
Bereiding
Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedou. Snij de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedou eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room.Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Prepareer dan de bodem. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg eraf. Zorg dat de binnenranden goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Ik kon de Rommedou niet echt snijden, het moest dan maar als kleine klompjes in de room.
Ik had enkel een redelijk hoge springvorm ter beschikking maar ook dat werkt.
Dat lijdt ertoe die Marie Michon recepten en dochter Thérèse de Milly eens nader te bestuderen.
mvg
Leave a comment:
-
Oorspronkelijk geplaatst door Cuijpers Bekijk berichtBoe vinde ver in Mestreech eigelijk allemaol peerdsvleis?
Iech weit allein tot de c1000 soms poulet heet, mer bin eigelijk es op zeuk nao bufstuk. Aandere veurstelle zien netuurlijk altied welkom.
En get boete Mestreech kin netuurlijk ouch.
Leave a comment:
-
Boe vinde ver in Mestreech eigelijk allemaol peerdsvleis?
Iech weit allein tot de c1000 soms poulet heet, mer bin eigelijk es op zeuk nao bufstuk. Aandere veurstelle zien netuurlijk altied welkom.
En get boete Mestreech kin netuurlijk ouch.
Leave a comment:
-
Gast antwoorddeOorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk berichtvan de hak op de tak: recept met peerd vleisj...
800 gram veulen of paardenvlees (poulet)
5 dl water
5 dl azijn
500 gram dikke uien
5 eetlepels perenstroop
2 plakken ontbijtkoek
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
peper uit de molen
zout
Marineer de poulet 24 uur in water en azijn met zout, peper, laurier en kruidnagels. Laat het vlees goed uitlekken, dep het droog en braad het aan in hete olie (en/of boter). Blus af met de marinade. Snijd de uien grof en bak die apart. Doe ze bij het vlees, voeg marinade toe totdat het vlees net onder staat en laat alles in een paar uur gaar sudderen.
Schep van tijd tot tijd het schuim er af. Als het vlees gaar is, doe de plakken ontbijtkoek en de perenstroop erbij om te binden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat stroop toe. Serveer met dikke friet en mayonaise.
bron volkskrant/cafe sjiek
veur good peerd vleisj motte veer nao ut belsj
Leave a comment:
-
Gast antwoorddepeerd vleisj
van de hak op de tak: recept met peerd vleisj...
800 gram veulen of paardenvlees (poulet)
5 dl water
5 dl azijn
500 gram dikke uien
5 eetlepels perenstroop
2 plakken ontbijtkoek
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
peper uit de molen
zout
Marineer de poulet 24 uur in water en azijn met zout, peper, laurier en kruidnagels. Laat het vlees goed uitlekken, dep het droog en braad het aan in hete olie (en/of boter). Blus af met de marinade. Snijd de uien grof en bak die apart. Doe ze bij het vlees, voeg marinade toe totdat het vlees net onder staat en laat alles in een paar uur gaar sudderen.
Schep van tijd tot tijd het schuim er af. Als het vlees gaar is, doe de plakken ontbijtkoek en de perenstroop erbij om te binden. Breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak eventueel nog wat stroop toe. Serveer met dikke friet en mayonaise.
bron volkskrant/cafe sjiek
veur good peerd vleisj motte veer nao ut belsj
Leave a comment:
-
gaan we proberen Breur klinkt lekker. (karwijzaad? wegens gassen)
mvg
Leave a comment:
Leave a comment: