Ingelegde haringen. Carnavalstip!
De haringen 1 dag in water zetten en 2 tot 3 keer het water verversen.
Dan de haringen schoonmaken. Nogmaals wassen en in de azijn zetten; de azijn niet te veel verdunnen met water.
Rooie of witte uien in ringen snijden, ongeveer 10% van de hoeveelheid haringen. Voor ongeveer 50 haringen verder: 10 laurier bladeren, 15 kruidnagels en 2 citroenen (dun gesneden). Minimaal een week laten intrekken.
Je kunt die vissenkom nog meer smaak geven, door dille toe te voegen, rode pepertjes en wijnazijn. Een paar scheuten olijfolie kan ook nog.
De haringen 1 dag in water zetten en 2 tot 3 keer het water verversen.
Dan de haringen schoonmaken. Nogmaals wassen en in de azijn zetten; de azijn niet te veel verdunnen met water.
Rooie of witte uien in ringen snijden, ongeveer 10% van de hoeveelheid haringen. Voor ongeveer 50 haringen verder: 10 laurier bladeren, 15 kruidnagels en 2 citroenen (dun gesneden). Minimaal een week laten intrekken.
Je kunt die vissenkom nog meer smaak geven, door dille toe te voegen, rode pepertjes en wijnazijn. Een paar scheuten olijfolie kan ook nog.
Opmerking