Aankondiging
Sluiten
Financiële situatie van ons forum (april 2025)
Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,
Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.
In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.
Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.
Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!
Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.
In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.
Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.
Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.
Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.
Het stichtingsbestuur MestreechOnline
Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan
Meer lezen
Minder zien
haaf um haaf - gehakt in papier
Sluiten
X
-
Goeie vraag Annefine, misschien dat aluminiumfolie te warm wordt? ( lichtelijk gaat koken) ?
-
Gehakt in papier
Leuk idee;ga ik uitproberen. Hoop alleen dat het bakpapier niet verbrandt. Wat zou er gebeuren als er aluminiumfolie gebruikt wordt i.p.v. bakpapier ?
Leave a comment:
-
haaf um haaf - gehakt in papier
Alle vormen van gehakt klaar maken kennen de meesten wel.
En waarom gehakt populair is moet niet nogmaals besproken worden.
Het alledaagse wordt doorgaans niet echt op schrift gesteld. (dat kent men namelijk al)
Het buitengewone schrijft men vaker wel op.
Daarom is sowieso veel verloren gegaan over gewone dingen en dat gewoon eten en het alledaags bereiden van die bekende recepten.
300 gram half om half gehakt (portie voor twee volwassenen met honger)
een halve, of een hele kleine Ui heel fijn gesneden (nadruk op fijn)
een kippenei (loslopend bio-kipje als het kan)
Kardemom
Gember poeder
Zout
Zwarte peper uit de Molen
snufje Cayenne Peper
eetlepel broodkruim / paneermeel
Doe je oven aan op 220 graden (laat hem voldoende voorverwarmen)
Meng alles in een kommetje met je vork, totdat je voelt en ziet het stijft op. (wegens het ei)
Plaats twee lagen Bakpapier op elkaar en drapeer het gehakt erop.
Vorm een langwerpig hoopje farce en rol met het bakpapier een worst van deze farce.
Dicht knopen als een snoeppapier.
Op de rooster leggen en gedurende 30~40 minuten laten garen.
(4 a 5 cm dik pakketje > oneindig lang indien men voor meer personen voorbereid)
Dus geen echte boter en geen Pan.
Dit doe je als je ook andere oven gerechten tegelijkertijd maakt.
(spaar de boter en het gas <> maar gebruik de volle capaciteit van je oven)
- suggestie gratin
- suggestie zoete punt paprika's een per persoon (snij door ontkern en wikkel ze gewoon in bakpapier en leg ze erbij op de rooster)
- suggestie pompoen uitgeholt en in parten gesneden (wikkel ze in bakpapier en leg ze erbij) met een lekkere vinaigrette van olie en witte balsamico en zeezout
de oven voluit benutten was een ongeschreven gewoonte
de bakvorm met brooddeeg ging er ook gelijk in nadat het eten gaar was
vaker zelfs de bakvorm van de buurvrouwen
P.S. Dit recept, methode is "mijn eigen interpretatie" van hetgeen mijn Oma aan mij vertelde destijds toen ze nog leefde, hoe ze die Brabantse kolen Kachel in de woonkeuken optimaal gebruiken moest.Last edited by Antonius; 12 oktober 2014, 10:24. Reden: Bron vermelding verduidelijkt namelijk IK zelf van mijn Oma aangeleerd en overleverdTags: Geen
Leave a comment: