Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

haaf um haaf - gehakt in papier

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Antonius
    replied
    p.s.
    de andere ingrediënten die in bericht een staan zitten er natuurlijk ook in
    stonden echter niet op de foto

    en eerlijk gezegd heb ik aan het recept sinds een aantal jaren ook geelwortel / kurkuma toegevoegd

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    ueh wabbleef?
    mien veurige keuke waor 10 kier zoe groet in Amsterdam wie noe in Mestreech...
    Cateringk allein met aander lokaasie

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    Mooi Antonius

    Ik weet nu al wie de catering voor zijn rekening gaat nemen mochten we weer eens een MO-dag hebben

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    uit de oven en nabraden heel kort voor extra kleur en smaak
    maar heel sappig
    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Antonius; 7 januari 2021, 11:20. Reden: tekst

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    inrollen in bakpapier en de oven in
    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Antonius; 7 januari 2021, 11:14.

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    hier de foto's en ingredienten
    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Antonius; 7 januari 2021, 11:16.

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Ik wil nog even terugkomen op het rolletje gehakt in bakpapier gedraaid.
    Het is zoals annefien constateerde niet met lekkere aangebraden korst zodra je het uitrolt en uit de oven haalt.
    Maar je kan het wel nog even door de braadpan halen, zodat die mooie bruine korst er wel nog op komt. Ik zag namelijk dat chefkoks die dit "nabraden" van oven gegaarde gerechten ook toepassen voor kleur en extra smaak.

    Het blijft dan wel nog heel lekker sappig van binnen.

    Ik moet de volgende keer (misschien woensdag) deze bereiding nog eens met enkele foto's aanvullen.

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Annefine,
    Prima en respect voor die opruim actie van de oude kruiden die sommige zuinige mensen nooit zouden doen.

    Het is zo dat volgens de aromatherapie de belangrijkste stof die het meest werkzaam
    is in kruiden en bloemen / zaden de Etherische Oliën zijn.
    (dat goedje is dus redelijk vluchtig en verdampt snel)

    Ruikt het spannend en stimulerend is er een werkzame stof (je neus weet het)
    Ruikt het muf en ruik je poeder of as is het "uitgewerkt" (haal maar vers)

    Echt verse Kruiden gebruiken is niet altijd nodig, maar als je tuin ermee vol staat, waarom niet.

    Ik heb het gehakt rolletje ook al eens zonder Kardemom gemaakt maar in de plaats daarvan met wat VERS geraspte Gemberwortel... (als smaakversterker en antiseptisch scherp kruid)

    Daar ligt een verschil in persoonlijke smaak > mag ik het zelf zo waarderen?
    Kardemom is Latijns aardig
    Gember is Aziatisch scherp

    mvg

    Leave a comment:


  • Annefine
    replied
    kardemom

    De kardemom uit het potje van 2004 ruikt inderdaad ‘anders’ (beetje ranzig?) dan het potje kardemom uit 2014.Dus maar even op mijn tanden gebeten en de daad bij het woord voegend heb ik zojuist 50 potjes met kruiden over de datum waaronder veel dubbelexemplaren en een zeldzaam exemplaar uit 1997(tandoorikruiden) uit de kruidenlade verbannen.
    Het is nu een beetje leeg in mijn keuken.

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Annefine Bekijk bericht
    Heel verrassend die kardemom in het gehakt, kon ik het kruidenpotje uit 2004(!) eindelijk eens verlossen uit zijn eenzame opsluiting.
    soms begrijp je reacties pas goed en beseft deze in hun volle omvang en bedoeling als je die reacties nog eens leest...
    3x is scheepsrecht

    -Kardemom 10 jaar oud, kan inderdaad een heel aparte smaak toevoegen aan uw gehakt
    -Kardemom verse zaadjes of vers gemalen, is echt lekker in meerdere gerechten

    neem a.u.b. een vers potje Kardemom poeder als het al vooraf gemalen is!

    en men mag het ook op ander vlees (als 'n snufje) toepassen zelfs op een Chateaubriand
    (het overheerst eigenlijk nooit maar wees toch zeer zuinig met het poeder en vooral de zaadjes)

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    sprankelend schoon is die bij mij ook niet meer... maar hij zal niet nog vuiler worden van dit recept!

    leuk dat je het geprobeerd hebt

    Leave a comment:


  • Annefine
    replied
    gehakt in papier

    Heel verrassend die kardemom in het gehakt, kon ik het kruidenpotje uit 2004(!) eindelijk eens verlossen uit zijn eenzame opsluiting. Hoe het smaakte? Lekker, ik miste alleen een krokant korstje om de gehaktbal, maar dat werd dan weer ruimschoots goedgemaakt door de aardappelgratin. Het allerlekkerste vond ik de puntpaprika’s, die hebben helemaal niets nodig dan hun eigenste zelf, en daar heb ik in het kader van ‘eet meer groente’ een dubbele hoeveelheid van gemaakt.
    Nu nog een goed recept om de oven schoon te maken.
    Antonius , bedankt

    Leave a comment:


  • parel
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Annefine Bekijk bericht
    Weer wat geleerd.
    Ook ik Annefiene

    Leave a comment:


  • Annefine
    replied
    Gehakt in papier

    Weer wat geleerd.

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    twee lagen bakpapier brand niet onder 360 graden
    het heet niet voor niets bakpapier (voor in de oven)

    aluminium folie is ongeschikt voor deze bereidingswijze
    (de smaak en het zuur / aluminium oxideert, lost op en aluminium wordt afgeraden voor direct contact met vleeswaren en eiwitten)

    Voor de forel onder de barbecue elders in dit kook forum (eerst bakpapier en dan alufolie want dat is open vuur)
    Helaas staat dat op vele recepten websites MET die alufolie; DAT MOET U ECHT NIET DOEN DAT IS HEEL ONGEZOND EN BOVENDIEN SMAAKVERVALSEND

    de Maastrichtenaar was vroeger zeer zuinig en ook nu, papier / bakpapier is goedkoop, goedkoper dan al die oventuutte en aluminium
    Last edited by Antonius; 23 juni 2014, 12:11.

    Leave a comment:

Bezig...
X