Alle vormen van gehakt klaar maken kennen de meesten wel.
En waarom gehakt populair is moet niet nogmaals besproken worden.
Het alledaagse wordt doorgaans niet echt op schrift gesteld. (dat kent men namelijk al)
Het buitengewone schrijft men vaker wel op.
Daarom is sowieso veel verloren gegaan over gewone dingen en dat gewoon eten en het alledaags bereiden van die bekende recepten.
300 gram half om half gehakt (portie voor twee volwassenen met honger)
een halve, of een hele kleine Ui heel fijn gesneden (nadruk op fijn)
een kippenei (loslopend bio-kipje als het kan)
Kardemom
Gember poeder
Zout
Zwarte peper uit de Molen
snufje Cayenne Peper
eetlepel broodkruim / paneermeel
Doe je oven aan op 220 graden (laat hem voldoende voorverwarmen)
Meng alles in een kommetje met je vork, totdat je voelt en ziet het stijft op. (wegens het ei)
Plaats twee lagen Bakpapier op elkaar en drapeer het gehakt erop.
Vorm een langwerpig hoopje farce en rol met het bakpapier een worst van deze farce.
Dicht knopen als een snoeppapier.
Op de rooster leggen en gedurende 30~40 minuten laten garen.
(4 a 5 cm dik pakketje > oneindig lang indien men voor meer personen voorbereid)
Dus geen echte boter en geen Pan.
Dit doe je als je ook andere oven gerechten tegelijkertijd maakt.
(spaar de boter en het gas <> maar gebruik de volle capaciteit van je oven)
- suggestie gratin
- suggestie zoete punt paprika's een per persoon (snij door ontkern en wikkel ze gewoon in bakpapier en leg ze erbij op de rooster)
- suggestie pompoen uitgeholt en in parten gesneden (wikkel ze in bakpapier en leg ze erbij) met een lekkere vinaigrette van olie en witte balsamico en zeezout
de oven voluit benutten was een ongeschreven gewoonte
de bakvorm met brooddeeg ging er ook gelijk in nadat het eten gaar was
vaker zelfs de bakvorm van de buurvrouwen
P.S. Dit recept, methode is "mijn eigen interpretatie" van hetgeen mijn Oma aan mij vertelde destijds toen ze nog leefde, hoe ze die Brabantse kolen Kachel in de woonkeuken optimaal gebruiken moest.
En waarom gehakt populair is moet niet nogmaals besproken worden.
Het alledaagse wordt doorgaans niet echt op schrift gesteld. (dat kent men namelijk al)
Het buitengewone schrijft men vaker wel op.
Daarom is sowieso veel verloren gegaan over gewone dingen en dat gewoon eten en het alledaags bereiden van die bekende recepten.
300 gram half om half gehakt (portie voor twee volwassenen met honger)
een halve, of een hele kleine Ui heel fijn gesneden (nadruk op fijn)
een kippenei (loslopend bio-kipje als het kan)
Kardemom
Gember poeder
Zout
Zwarte peper uit de Molen
snufje Cayenne Peper
eetlepel broodkruim / paneermeel
Doe je oven aan op 220 graden (laat hem voldoende voorverwarmen)
Meng alles in een kommetje met je vork, totdat je voelt en ziet het stijft op. (wegens het ei)
Plaats twee lagen Bakpapier op elkaar en drapeer het gehakt erop.
Vorm een langwerpig hoopje farce en rol met het bakpapier een worst van deze farce.
Dicht knopen als een snoeppapier.
Op de rooster leggen en gedurende 30~40 minuten laten garen.
(4 a 5 cm dik pakketje > oneindig lang indien men voor meer personen voorbereid)
Dus geen echte boter en geen Pan.
Dit doe je als je ook andere oven gerechten tegelijkertijd maakt.
(spaar de boter en het gas <> maar gebruik de volle capaciteit van je oven)
- suggestie gratin
- suggestie zoete punt paprika's een per persoon (snij door ontkern en wikkel ze gewoon in bakpapier en leg ze erbij op de rooster)
- suggestie pompoen uitgeholt en in parten gesneden (wikkel ze in bakpapier en leg ze erbij) met een lekkere vinaigrette van olie en witte balsamico en zeezout
de oven voluit benutten was een ongeschreven gewoonte
de bakvorm met brooddeeg ging er ook gelijk in nadat het eten gaar was
vaker zelfs de bakvorm van de buurvrouwen
P.S. Dit recept, methode is "mijn eigen interpretatie" van hetgeen mijn Oma aan mij vertelde destijds toen ze nog leefde, hoe ze die Brabantse kolen Kachel in de woonkeuken optimaal gebruiken moest.
Opmerking