Ik dacht, ik maak het voor u en mij makkelijker!
Bij verschillende supermarkten vindt u ook Bladerdeeg in het koelvak als opgerolde versie. Die heb ik nu minstens 4 keer gebruikt en kan u vertellen dat werkt heel goed.
1- vis laten ontdooien op een bord met een stukje folie erover
2- de ingrediënten klaarzetten
-- mierikswortel crème
-- de knoflook / kruiden smeerkaas
-- het opgeklopte ei
-- die paar ringetjes ui of sjalot
-- de oven op 250 graden voorverwarmen en het ovenblik voorzien van een velletje bakpapier
3- dat neemt niet veel plaats in op uw aanrecht en een kwastje voor het ei en een vork voor de randversiering
4- Ik snij na meerdere tests dus die bladerdeeg met bakpapier uitgerold op een snijplank in twee overlangs en nog eens in twee dwars dus 4 stukken.
-- Dat past precies over twee ontdooide Kabeljauw blokken. Voor jouw en partner voldoende dus, voor mij alleen ook
-- De ontdooide vis blok leg ik na hem even af te deppen met keukenpapier op één van de 4 bladerdeeg zo ook met de twééde. In 't midden!
-- Ik strooi er een snufje zout op en gemalen peper
-- Ik smeer alvast met kwastje een beetje opgeklopt ei aan de randen op de bladerdeeg ( lijm )
5- ik leg er een ringetje of twee ui of sjalot op
6- De kruiden smeerkaas smeer ik op de vis met een nat mes, dat blijkt makkelijker en is zo'n centimeter dik
7- Dan doe ik er een tee lepel Mierikswortel Crème op (dat is een verrassing en een beetje scherp als je het na bakken opensnijdt)
8- De twee overgebleven bladerdeeg stukken gaan er met een beetje boetseren overheen.
-- je drukt het voorzichtig rondom aan met de vingers en neemt dan die vork om de randen goed vast aan te drukken zodat onderblad en bovenblad goed sluiten.
-- druk niet een gat in de bladerdeeg die op en rond de vis ligt.
9- de rest van dat opgeklopt ei gaat nu over het gesloten pakketje en wees niet te zuinig.
10- de voorverwarmde oven op 250 graden zal het bakblik snel opwarmen zodat ook de bladerdeeg lekker hitte krijgt en goed vlokkig/luchtig word.
11- een en ander afhankelijk van de oven soort ga ik na een 20 minuten al goede kleur zien van de toplaag en is het gerecht na 25 a 30 minuten klaar voor opdienen.
Bij verschillende supermarkten vindt u ook Bladerdeeg in het koelvak als opgerolde versie. Die heb ik nu minstens 4 keer gebruikt en kan u vertellen dat werkt heel goed.
1- vis laten ontdooien op een bord met een stukje folie erover
2- de ingrediënten klaarzetten
-- mierikswortel crème
-- de knoflook / kruiden smeerkaas
-- het opgeklopte ei
-- die paar ringetjes ui of sjalot
-- de oven op 250 graden voorverwarmen en het ovenblik voorzien van een velletje bakpapier
3- dat neemt niet veel plaats in op uw aanrecht en een kwastje voor het ei en een vork voor de randversiering
4- Ik snij na meerdere tests dus die bladerdeeg met bakpapier uitgerold op een snijplank in twee overlangs en nog eens in twee dwars dus 4 stukken.
-- Dat past precies over twee ontdooide Kabeljauw blokken. Voor jouw en partner voldoende dus, voor mij alleen ook

-- De ontdooide vis blok leg ik na hem even af te deppen met keukenpapier op één van de 4 bladerdeeg zo ook met de twééde. In 't midden!
-- Ik strooi er een snufje zout op en gemalen peper
-- Ik smeer alvast met kwastje een beetje opgeklopt ei aan de randen op de bladerdeeg ( lijm )
5- ik leg er een ringetje of twee ui of sjalot op
6- De kruiden smeerkaas smeer ik op de vis met een nat mes, dat blijkt makkelijker en is zo'n centimeter dik
7- Dan doe ik er een tee lepel Mierikswortel Crème op (dat is een verrassing en een beetje scherp als je het na bakken opensnijdt)
8- De twee overgebleven bladerdeeg stukken gaan er met een beetje boetseren overheen.
-- je drukt het voorzichtig rondom aan met de vingers en neemt dan die vork om de randen goed vast aan te drukken zodat onderblad en bovenblad goed sluiten.
-- druk niet een gat in de bladerdeeg die op en rond de vis ligt.
9- de rest van dat opgeklopt ei gaat nu over het gesloten pakketje en wees niet te zuinig.
10- de voorverwarmde oven op 250 graden zal het bakblik snel opwarmen zodat ook de bladerdeeg lekker hitte krijgt en goed vlokkig/luchtig word.
11- een en ander afhankelijk van de oven soort ga ik na een 20 minuten al goede kleur zien van de toplaag en is het gerecht na 25 a 30 minuten klaar voor opdienen.
Opmerking