Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Vis in Bladerdeeg

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Antonius
    replied
    Dat kan maar een asperge en een lekkere vastkokende aardappel gaat er ook prima mee samen.

    Het is zo makkelijk dat ik al sinds jaren diepvriesvis en bladerdeeg in de koel/vries combo heb liggen voor als het effe tegenzit met mijn tijdmanagement betreffende vers inkopen.
    En met de kaas kun je ook spelen qua soort en smaak.
    succes ermee

    Leave a comment:


  • Ingrid M.H.Evers
    replied
    Het lijkt a) makkelijk, en b) lekker, Antonius. Eet je er dan nog sla bij?

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Ik dacht, ik maak het voor u en mij makkelijker!
    Bij verschillende supermarkten vindt u ook Bladerdeeg in het koelvak als opgerolde versie. Die heb ik nu minstens 4 keer gebruikt en kan u vertellen dat werkt heel goed.

    1- vis laten ontdooien op een bord met een stukje folie erover
    2- de ingrediënten klaarzetten
    -- mierikswortel crème
    -- de knoflook / kruiden smeerkaas
    -- het opgeklopte ei
    -- die paar ringetjes ui of sjalot
    -- de oven op 250 graden voorverwarmen en het ovenblik voorzien van een velletje bakpapier

    3- dat neemt niet veel plaats in op uw aanrecht en een kwastje voor het ei en een vork voor de randversiering

    4- Ik snij na meerdere tests dus die bladerdeeg met bakpapier uitgerold op een snijplank in twee overlangs en nog eens in twee dwars dus 4 stukken.
    -- Dat past precies over twee ontdooide Kabeljauw blokken. Voor jouw en partner voldoende dus, voor mij alleen ook
    -- De ontdooide vis blok leg ik na hem even af te deppen met keukenpapier op één van de 4 bladerdeeg zo ook met de twééde. In 't midden!
    -- Ik strooi er een snufje zout op en gemalen peper
    -- Ik smeer alvast met kwastje een beetje opgeklopt ei aan de randen op de bladerdeeg ( lijm )

    5- ik leg er een ringetje of twee ui of sjalot op
    6- De kruiden smeerkaas smeer ik op de vis met een nat mes, dat blijkt makkelijker en is zo'n centimeter dik
    7- Dan doe ik er een tee lepel Mierikswortel Crème op (dat is een verrassing en een beetje scherp als je het na bakken opensnijdt)

    8- De twee overgebleven bladerdeeg stukken gaan er met een beetje boetseren overheen.
    -- je drukt het voorzichtig rondom aan met de vingers en neemt dan die vork om de randen goed vast aan te drukken zodat onderblad en bovenblad goed sluiten.
    -- druk niet een gat in de bladerdeeg die op en rond de vis ligt.

    9- de rest van dat opgeklopt ei gaat nu over het gesloten pakketje en wees niet te zuinig.

    10- de voorverwarmde oven op 250 graden zal het bakblik snel opwarmen zodat ook de bladerdeeg lekker hitte krijgt en goed vlokkig/luchtig word.

    11- een en ander afhankelijk van de oven soort ga ik na een 20 minuten al goede kleur zien van de toplaag en is het gerecht na 25 a 30 minuten klaar voor opdienen.


    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Antonius; 2 april 2022, 12:56. Reden: resultaat afbeelding

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    ingredienten bijna identiek:

    -vierkante diepvries boter bladerdeeg van Koopmans (als basis grootte en afmeting past het) 10 stuks per pak ^
    -diepvries visblokken witte vis of zalm (juist mooi qua portie per persoon en teveel terug in vriezer als je alleen bent) MEESTAL vier per verpakking

    - zwarte peper uit de molen + sell de fleur

    bladerdeeg is 10 a 15 minuten uit de vriezer maar net zodanig ontdooid dat men het blad kan rollen en vouwen zonder dat het breekt of scheurt

    per vispakketje twee bladen bladerdeeg rekenen

    we rollen even met deegroller over de bladen in twee richtingen opdat het net even groter wordt
    visblokken uit het diepvries pak leggen nadat die is ontdooit direkt op een uitgerold blad bladerdeeg dat net een snufje zout en peper uit de molen erop kreeg (houdt de randen 2cm vrij)

    Nu smeren we de overstaande rand in met een beetje geklopt ei

    We vullen het pakketje echter deze keer met die moot Zalm en een goede schijf Gorgonzola erop ***

    Nemen het tweede marginaal groter uitgerolde blad bladerdeeg en leggen het als deksel erop drukken aan met een vork opdat de rand een ribbel patroon krijgt.
    We smeren het deksel nu in met het resterende geklopt ei.


    10 minuten voorbereiden

    Meteen in de vooraf verwarmde oven op 220 graden op Blik met bakpapier 25 minuten, om mogelijk onmiddelijk de bladerdeeg goede hitte te geven anders wordt die papperig en niet crocant. (Hete Lucht Oven.)

    U ziet de goudbruine kleur van de bladerdeeg na 20~25 minuten al mooi ontstaan en dan kan de Oven al uitgeschakeld worden, de restwarmte gaart de vis mals en sappig gedurende de overige 5 minuten.

    Dus geen mierikswortel kick dit maal maar de zeer smaakgevende Gorgonzola

    (Zalm = beetje weeïg <> Gorgonzola = gezouten en scherp)
    past prima als tegenpolen

    o ja *** de Gorgonzola is natuurlijk vooraf ook op keuken temperatuur gekomen

    we kunnen deze ook op het maximum van onze voorraad bladerdeeg reeds voorbereiden en in de oven afbakken (5 stuks gezien de courante verpakkingen ^ )

    nadien kan die gewoon in de koelkast of diepvries bewaard worden en in de oven of magnetron opgewarmd worden.
    in de afgekoelde staat in de koelkast neem ik er ook mee naar het werk
    en "nuke" die per magnetron met 1,5 minuten 1000 Watt

    succes

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    elletje ...
    En beviel het recept?

    maak er maar een tweede van, hier volgt een nieuw

    Leave a comment:


  • elletje
    replied
    Dat ziet er lekker uit! Volgend weekend maar eens maken volgens recept van Antonius!
    Zal de smaakuitslag laten weten......

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
    DE Maastrichtse variant van een Freiburg / Baseler gerecht (extreem eenvoudig en zeer voedzaam alsook variabel betreffende alternatief ingredienten)

    ingredienten:

    -vierkante diepvries boter bladerdeeg van Koopmans (als basis grootte en afmeting past het) 10 stuks per pak
    -diepvries visblokken witte vis of zalm (juist mooi qua portie per persoon en teveel terug in vriezer als je alleen bent) vier per verpakking
    - een halve ui in zeer fijne schijfjes gesneden
    - een doosje smeerbare Bresso met Kruiden en knoflook (precies genoeg voor vier porties)
    - een klein potje mierikswortelcreme ( een theelepeltje per portie vis ~ gewenning ~ begin met half theelepeltje)
    - zwarte peper uit de molen + sell de fleur

    bladerdeeg is 10 a 15 minuten uit de vriezer maar net zodanig ontdooid dat men het blad kan rollen en vouwen zonder dat het breekt of scheurt


    per vispakketje twee bladen bladerdeeg rekenen

    we rollen even met deegroller over de bladen in twee richtingen opdat het net even groter wordt
    visblokken uit het diepvries pak leggen nadat die is ontdooit direkt op een uitgerold blad bladerdeeg dat net een snufje zout en peper uit de molen erop kreeg (houdt de randen 2cm vrij)
    Leggen twee ringetjes Ui erop.
    Smeren 1/4 van het doosje Smeerkaas Kruidenkaas erop met een nat mes.
    Smeren die theelepel Mierikswortelcreme erover.
    Nu smeren we de overstaande rand in met een beetje geklopt ei

    Nemen het tweede marginaal groter uitgerolde blad bladerdeeg en leggen het als deksel erop drukken aan met een vork opdat de rand een ribbel patroon krijgt.
    We smeren het deksel nu in met het resterende geklopt ei.


    10 a 15 minuten voorbereiden (afhankelijk van de oefening erin)

    Meteen in de vooraf verwarmde oven op 200 graden op Blik met bakpapier 25 minuten, om mogelijk onmiddelijk de bladerdeeg goede hitte te geven anders wordt die papperig en niet crocant. (Hete Lucht Oven.)

    U ziet de goudbruine kleur van de bladerdeeg na 20 minuten al mooi ontstaan en dan kan de Oven al uitgeschakeld worden, de restwarmte gaart de vis mals en sappig gedurende de overige 5 minuten.

    Het is tot 20 minuten uit de oven nog steeds warm genoeg om op te dienen met witlof gebakken in boter en gecaramelliseerd in theelepel basterdsuiker en sap van halve citroen dan afgeblust met scheutje witte wijn en een aardappeltje in de schil (naar believen).
    dus voor meerdere uitgenodigden heeft u 1 uur tijd
    smakelijk
    aangepast, met nieuwe recente foto
    Bestanden bijvoegen

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    klasse bijdrage Breur
    nagenoeg hetzelfde recept heb ik net voor nieuwjaar gemaakt (iets minder Peperkorrels) zo leeft het recept op de juiste manier verder.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Knien in 't zoer.

    Onze raschauvinist Paul Berben:

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=uEIK0s43U-c[/ame]

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Fien Bekijk bericht
    Oeh. Ik ben erg benieuwd naar Maastrichste streekgerechten! Ik vond op het internet ook een recept voor Zoervleis Ben erg benieuwd of iemand anders hier nog een goed recept heeft!
    daar is een heel andere bereidingswijze gedocumenteerd dan we hier in maastricht kennen
    http://forum.mestreechonline.nl/show...0&postcount=59 klikken om nog even een reminder voor zuurvlees te geven.

    maar dit bericht handelde over VIS als gerecht op tafel.

    Ofschoon die oorspronkelijke vis en de vissoorten in 1960 kompleet werd uitgeroeid en vergiftigd in onze maas door de Luikse industrie met haar illegale "zogenaamd per ongeluk" gift afvoer in het Maaswater.

    De nieuwe kweek en uitgezette vissen waren veelal niet inheemse soorten.
    Enkel de Kopvoorn en de Barbeel wisten het op een of andere manier te overleven en zijn inheemse soorten.
    De zalmforel en of regenboogforel is qua leefgebied slecht gedocumenteerd in Limburg / de Maas en Maastricht. (ofschoon ze wel beschermd zijn)

    Maar de inheemse zoetwatervissen zijn eigenlijk allemaal beschermd en staan ons niet meer als levensmiddel ter beschikking.

    Vandaar dat ik een Marine Stewardship Council gevangen vis in het recept opgenomen heb.
    Het recept kan echter met elke vissoort gemaakt worden en >>
    - een doosje smeerbare Bresso met Kruiden en knoflook (precies genoeg voor vier porties)
    dat kan elke Kaas en of chutney zijn.

    veel plezier bij het experimenteren

    Leave a comment:


  • Antonius
    replied
    leuk

    Erg leuk dat je middels een recept zo ingeburgerd raakt
    Ook op dit machtig mooi forum.

    Bovendien de beste introductie is de eet cultuur hetgeen overal en altijd met streek, klimaat, levensmiddelen en dus ook gewoonten te maken heeft.
    Gewoonten gevormd uit overlevering en overleven.

    Ja overleven want zo zijn aan onze welstand generatie meerdere generaties vooraf gegaan die het moeilijk hadden.
    Maastricht is rijk in geschiedenis maar was niet een rijke stad tijdens haar geschiedenis.
    (correct me if i am wrong)

    mvg
    Antonius
    recept volgt

    Leave a comment:


  • Fien
    replied
    Dankjulliewel! Wat een hartelijkheid!

    Leave a comment:


  • Wigo
    replied
    Ook van mij een hartelijk welkom Fien en veel succes gewenst met jouw studie hier in Maastricht.

    Als je ’MestreechOnline’ wat vaker bezoekt, dan zal je zeer zeker nog meer over Maastricht en alles
    wat ermee te maken heeft te weten komen.
    Misschien helpt jou dit om vanuit Noord Holland hier snel in te burgeren.

    Twee belangrijke tips wil ik jou graag meteen meegeven, t.w.:

    1. Doe mee aan de Nieuwjaarsquiz 2011 van MestreechOnline !

    2. Ga niet meteen in op vragen zoals bijv. ’Wanneer kunnen wij komen proeven ?’ alvorens jij van het
    recept ’Ingelegde haringen (Carnavalstip !)’ van Brother Breur hebt mogen genieten !

    Er zijn nog diverse andere tips, maar die komen misschien een andere keer ter sprake.

    Leave a comment:


  • Breur
    replied
    Welkom Fien! Wanneer kunnen we komen proeven?

    Leave a comment:


  • elletje
    replied
    Welkom Fien! Mogelijk staat dat recept al op deze site!

    Leave a comment:

Bezig...
X