Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

A2 tunnel Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten • Vanaf dinsdag 29 mei 2012 werkt Avenue2 aan een nieuw riool in de Scharnerweg, Hunnenweg en Regentesselaan. Op deze locaties wordt de weg opengebroken. Dat gebeurt in fases:
  • Fase 1: Dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 8 juni 2012: Scharnerweg, tussen Koningsplein-Oost en de Hunnenweg (rijrichting Scharn-Wyck).
  • Fase 2: Vrijdag 8 juni, 19.00 uur tot en met maandag 11 juni 2012, 06.00 uur: kruispunt Scharnerweg en ter hoogte van de Hunnenweg.
  • Fase 3: Vanaf maandag 11 juni tot medio augustus 2012: Hunnenweg
  • Fase 4: Vanaf medio augustus tot medio september 2012: Regentesselaan

  Tijdens de werkzaamheden komt een grote, diepe sleuf in de straat waarin de riolering wordt aangelegd. Elk deel van de straat dat gereed is, wordt voorzien van puinverharding.  Dinsdag 29 mei 2012 start Avenue2 met de aanleg van een nieuw riool in een deel van de Scharnerweg. De Scharnerweg - rijrichting Scharn - Wyck (oost-westverkeer) - is dan tussen Koningsplein-Oost en Hunnenweg afgesloten. De rijrichting Wyck - Scharn (west-oostverkeer) is wél bereikbaar.
  Het parkeerterrein van Albert Heijn blijft bereikbaar. a2maastricht.nl

  Opmerking


  • A2 voetgangersbrug ter hoogte SMC

   Voetgangersbrug tijdelijk buiten gebruik   De voetgangersbrug over de N2. Foto ANP

   MAASTRICHT - Vanaf volgende week donderdag is de eerste tijdelijke voetgangersbrug - ter hoogte van het Sint Maartenscollege - boven de N2 buiten gebruik. Avenue2 verwijdert de brug omdat aanpassingen aan de N2 en voetgangersbrug nodig zijn. De buitengebruikstelling van de N2 - het deel van de A2 dat door de stad loopt - duurt tot medio juli.
   Nadat Avenue2 eind juni 2012 de eerste fase van de wanden-dakconstructie bij de ANWB-flat afrondt, wordt de N2 in westelijke richting verlegd. Door de wegverlegging komt ruimte vrij voor de tweede fase van de wanden-dakconstructie. Deze zal begin augustus 2012 – ter hoogte van de Gemeenteflat – beginnen.

   Door de verlegging van de N2, moet de voetgangersbrug zowel de N2 als de toekomstige bouwkuip overspannen. De brug verschuift daarom vijftien meter in westelijke richting en de trap aan de zijde van de James Wattstraat wordt in het verlengde van de brug geplaatst.
   In verband met het weghalen van de brug is de N2 – richting Luik-Eindhoven afgesloten in de nacht van donderdag 24 mei, 22.00 uur tot vrijdag 25 mei, 06.00 uur. Verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg. Verkeer richting Luik kan doorgaan.

   Medio juli plaatst Avenue2 de aanpaste brug op dezelfde locatie – maar vijftien meter westelijker -, tussen de James Wattstraat en het voormalig sportterrein van het Sint Maartenscollege.
   In september 2010 werd ter hoogte van het voormalige sportterrein van het Sint- Maartenscollege de eerste tijdelijke brug voor langzaam verkeer geplaatst. De brug werd vervroegd geplaatst op verzoek van de Centrale Ouderraad en directie van het Sint Maartenscollege. De tijdelijke verwijdering van de voetgangersbrug is afgestemd met het Sint Maartenscollege. Tijdens en na de eindexamenperiode maakt de school geen gebruik van de dependance in de voormalige Theresiaschool.maastrichtdichtbij.nl

   Opmerking


   • Vodafone houdt personeel uit de spits

    MAASTRICHT - Als er één bedrijf is, waar het personeel mobiel kan werken is het wel bij telecombedrijf Vodafone. Het bedrijf biedt klanten tal van oplossingen om te telewerken, dus dan moet het in eigen huis een fluitje van een cent zijn zou je zeggen. De baas van Vodafone, Peter van Doveren, gaat zijn personeel inderdaad uit de spits houden, zodat Maastricht bereikbaar blijft. Dat heeft Vodafone samen met nog 17 grote werkgevers vandaag afgesproken met minister Schultz van Haegen die in Maastricht was.


    Maastricht telt 18 grote werkgevers. Het Academisch Ziekenhuis bijvoorbeeld, maar ook de provincie, Rijkswaterstaat, de Universiteit, het callcenter van Mercedes-Benz en de Mosa. Veel van de medewerkers van deze bedrijven staan elke dag in de file voor de Geusselt. Om een verkeersinfarct te voorkomen nu de bouw van de A2-tunnel in volle gang is gaan de grote bedrijven proberen minimaal 1500 auto's uit de spits te houden. Personeel kan thuis werken, carpoolen, de fiets pakken of het openbaar vervoer.
    Met deze en andere maatregelen wordt voorkomen dat er 10% groei van het autoverkeer optreedt in een periode dat het wegennet kwetsbaar is door de aanleg van de A2-tunnel en aanpassing van de Noorderbrug.maastrichtdichtbij.nl

    Opmerking


    • Scharnerweg volgende week deels afgesloten     Tijdens het werk aan de A2 worden ook rioleringswerken uitgevoerd. Foto ANP/Marcel van Hoorn

     MAASTRICHT - Vanaf dinsdag 29 mei tot en met maandag 11 juni 2012 voert Avenue2 rioleringswerkzaamheden uit in een deel van de Scharnerweg. Omdat de weg moet worden opengebroken, zijn (gedeeltelijke) wegafsluitingen onvermijdelijk.
     Het rioolwerk vindt plaats in fasen. Per fase gelden verkeersmaatregelen. Tijdens de eerste fase, die duurt tot 8 juni, is de Scharnerweg - rijrichting Scharn-Wyck - afgesloten tussen Koningsplein-Oost en de Hunnenweg. De rioleringswerkzaamheden beginnen op dinsdag 29 mei vanaf 07.00 uur en duren tot en met vrijdag 8 juni, 19.00 uur.

     Het betekent dat de weg van Wyck naar Scharn tijdelijk eenrichtingsverkeer zal zijn. Verkeer vanuit de Scharnerweg richting N2 en westen wordt omgeleid via de 
Sibemaweg en Akersteenweg. Bussen vanuit de Scharnerweg wordt omgeleid via de Koning Clovisstraat, 
Frankenstraat en Koningsplein-Oost. Fietsers en bromfietsers kunnen er gewoon langs.
     
De parkeerplaats van Albert Heijn blijft bereikbaar vanuit beide rijrichtingen, Ter hoogte van de Hunnenweg mag verkeer tijdens de werkzaamheden linksafslaan richting parkeerterrein. Ook de overige winkels aan de Scharnerweg blijven bereikbaar.

     Op vrijdag 8 juni treedt fase twee in werking. Die duurt tot en met maandag 11 juni 6.00 uur. 
In deze fase wordt de riolering tussen Koningsplein-Oost en Oranjeplein-Oost vernieuwd. De Scharnerweg is dan tussen de Hunnenweg en het kruispunt Scharnerweg in beide rijrichtingen (Scharn-Wyck én Wyck-Scharn) afgesloten. 
 Tijdens de weekendafsluiting blijft het parkeerterrein van Albert Heijn bereikbaar, net als de overige winkels aan de Scharnerweg. maastrichtdichtbij.nl

     Opmerking


     • Barbara beschermt A2-tunnelbouwers


      De tunnelbouwers van de A2 hebben vanaf nu extra bescherming.

      Het gaat niet om fysieke maar om geestelijke bescherming. Want vanaf nu kijkt Sint Barbara over hun schouders mee. De bouwvakkers hebben dat te danken aan de parochianen van de Onze Lieve Vrouwekerk in Maastricht. l1.nl

      Opmerking


      • Op zaterdag 2 juni is het Dag van de Bouw. Speciaal hiervoor stelt Avenue2, bestaande uit Strukton en Ballast Nedam, de bouwput voor de A2-tunnel bij Geusselt en Europaplein open. Breng ons een bezoek en kom meer te weten over de bouw van de tunnel. In de tent voor het Geusseltstadion wordt u ontvangen met een drankje. Vandaar vertrekken de hele dag rondleidingen door de bouwput. Ook het informatiecentrum is die dag geopend.

       Geusselt
       Tijdens de rondleiding krijgt u de kans om over het bouwterrein van Avenue2 te lopen.
       • Aan de noordzijde van de Terblijterweg zijn de wanden van de bouwkuip geplaatst. Tussen de damwanden wordt de grond ontgraven zodat een groot gat ontstaat waarbinnen de tunnel wordt gebouwd. Op 2 juni zal de bouwkuip al gedeeltelijk uitgegraven zijn.
       • Aan de zuidzijde van de Terblijterweg is Zublin, in opdracht van Avenue2, bezig met het plaatsen van zogenaamde cement-bentonietwanden. De werknemers van Zublin werken op 2 juni, waardoor u tijdens de rondleiding ook live actie ziet.

       Europaplein
       Van bij de Geusselt kan u met een busje naar de bouwkuip bij Europaplein.
       • Bij Europaplein is de bouw van de tunnelmonden al het verst gevordert. De betonnen tunnelvloer is al gestort en de contouren van de tunnelwanden worden stilaan zichtbaar.

       Opgelet: De rondleidingen over het bouwterrein zijn moeilijk toegankelijk voor mindervaliden. Toegang tot de bouwkuip is enkel mogelijk via trappen. De tent en het informatiecentrum zijn wel toegankelijk voor mindervaliden.a2maastricht.nl

       Opmerking


       • Begin juni 2012 vindt in de omgeving van kruispunt Geusselt nachtwerk plaats, als voorbereiding op de bouw van de A2-tunnel. De werkzaamheden brengen wegafsluitingen en omleidingen met zich mee.

        Wat gaat gebeuren?
        In de week van maandag 4 juni 2012 wordt ’s nachts gewerkt in de omgeving van kruispunt Geusselt. De werkzaamheden die dan plaatsvinden, hebben te maken met het verleggen van de Terblijterweg over de Paardentunnel heen, het aanpassen van asfalt bij de Geusseltkruising en de aanleg van een inrit voor werkverkeer aan de oostkant van de N2, ten noorden van de Schepen Roosenstraat.

        Waar en wanneer?
        Er wordt gewerkt op de N2/A2 in de omgeving van kruispunt Geusselt én bij de Terblijterweg. Daarbij gaat het om de volgende nachten:
        • maandag 4 op dinsdag 5 juni
        • dinsdag 5 op woensdag 6 juni
        • woensdag 6 op donderdag 7 juni
        • donderdag 7 op vrijdag 8 juni

        De werkzaamheden gebeuren ‘s nachts om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Werktijden zijn dan van 20.00 tot 06.00 uur. Behalve in de nacht van 5 op 6 juni: dan wordt gewerkt tussen 00.00 en 06.00 uur. Buiten de genoemde tijden wordt ook gewerkt, alleen levert dat geen consequenties op voor verkeer.

        Wat zijn gevolgen?

        Hinder voor omwonenden
        Omdat ’s nachts wordt gewerkt en met machines, kunnen omwonenden overlast ervaren. Bijvoorbeeld van geluid veroorzaakt door werkzaamheden (zoals het opbreken van asfalt) of licht door bouwlampen.

        Wegafsluitingen en omleidingsroutes
        Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn verkeersmaatregelen in de nacht nodig. Het gaat om rijstrookafzettingen op de N2/A2 en (gedeeltelijke) wegafsluitingen van de Terblijterweg en Viaductweg.
        Rechtdoorgaand verkeer op de A2/N2 - richting Eindhoven of Luik - blijft altijd mogelijk. Wel gelden rijstrookafzettingen. a2maastricht.nl        Afsluiting Terblijterweg – ter hoogte van de aansluiting op de N2:
        • verkeer op de N2 kan niet afslaan naar de Terblijterweg of andersom;
        • verkeer vanuit de Viaductweg kan niet oversteken naar de Terblijterweg of andersom.

        1. Afsluiting Terblijterweg - ter hoogte van de aansluiting op de N2
        2. Afsluiting Viaductweg, uitzonderd de rijrichting Viaductweg > Luik:
        • verkeer op de N2 kan niet afslaan naar de Terblijterweg of andersom;
        • verkeer op de N2 kan niet afslaan naar de Viaductweg;
        • verkeer vanuit de Viaductweg kan niet oversteken naar de Terblijterweg of andersom;
        • verkeer vanuit de Viaductweg kan niet links afslaan naar de N2 richting Eindhoven;

        Verkeer vanuit de Viaductweg richting Luik kan door.
        Rechtsafslaande verkeersbewegingen bij kruispunt Geusselt zijn mogelijk, met uitzondering van de rijrichting Terblijterweg > Eindhoven:
        • verkeer vanuit het noorden (Eindhoven richting Maastricht) kan rechts afslaan richting Viaductweg en rechtdoor rijden richting Luik. Links afslaan richting Terblijterweg is niet mogelijk.
        • verkeer vanuit het zuiden (Maastricht richting Eindhoven) kan rechts afslaan richting Terblijterweg en rechtdoor rijden richting Eindhoven. Links afslaan richting Viaductweg is niet mogelijk.
        • verkeer vanuit de Viaductweg kan alleen rechts afslaan richting Luik. Oversteken naar de Terblijterweg of links afslaan richting Eindhoven is niet toegestaan.
        • verkeer vanuit de Terblijterweg is niet mogelijk: rechts afslaan richting Eindhoven, links afslaan richting Luik en oversteken naar de Viaductweg is niet toegestaan.

        Opmerking


        • Mannen betrapt bij stelen stroomdraden werkzaamheden A2         Mannen betrapt bij stelen stroomdraden werkzaamheden A2
         31-05-2012 | 10:46|Maastricht
         De politie heeft vannacht twee mannen betrapt terwijl ze bezig waren om stroomdraden te stelen bij de wegwerkzaamheden op de A2 in Maastricht.
         Rond middernacht kwam er een melding binnen dat twee personen aan het rommelen waren met stroomkabels die ter hoogte van de Viaductweg in Maastricht worden gebruikt bij de werkzaamheden aan de A2. Toen de twee, een 24-jarige man uit Heerlen en een 36-jarige Maastrichtenaar, in de gaten kregen dat de politie er aan kwam zetten zij het op een lopen. De agenten konden het tweetal achterhalen. Op de plek waar de mannen het eerst gezien waren lag een partij "vers" losgeknipte stroomkabels, die vanwege het koper voor de mannen interessant waren.

         © Copyright Politie Limburg-Zuid 2010

         Opmerking


         • Uur in de rij voor Maastrichtse 'Efteling-attractie'


          MAASTRICHT – Bij de bouwkuip nabij de Geusselt en het Europaplein, waar het A2-projectbureau vandaag 'open huis' houdt, loopt het storm. Vooraf hadden zich zo’n 1100 mensen gemeld voor een rondleiding in het kader van de Dag van de Bouw, maar rond het middaguur hadden zich al ruim 2000 belangstellenden gemeld bij de grote witte tent voor het Geusselt-stadion. ,,De wachttijd is momenteel een uur”, zegt woordvoerster Desiree Florie van het A2-projectbureau.
          Om de vaart erin te houden, is besloten het aantal busjes dat belangstellenden heen en weer rijdt tussen de parkeerplaats en de bouwput, van acht naar twaalf uit te breiden. Dat mensen desondanks geruime tijd moeten wachten, vinden ze niet erg, zegt Florie. ,,Ik heb nog niemand horen klagen. Mensen zeggen zelfs dat ze bij de Efteling soms ook zo lang in de rij moeten staan. Nee hoor, de sfeer zit er hier goed in.
          De Dag van de Bouw wordt voor de zevende keer gehouden. De dag is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ die Bouwend Nederland samen met haar leden voert. Zo’n 200 grote en kleine bouw- en infraprojecten (wegen, woningen, scholen, kantoorpanden, winkelcentra, tunnels, stations, sportaccommodaties en ziekenhuizen) zijn vandaag open voor het publiek.
          De ‘open dag’ bij de A2 in Maastricht duurt nog tot vanmiddag 16.00 uur. In de tent voor het Geusselt-stadion wordt het publiek ontvangen met een drankje. Vandaar vertrekken de rondleidingen door de bouwput. Ook het informatiecentrum vandaag geopend. ,,We zijn om tien uur vanochtend begonnen, maar al om kwart over negen kwamen er mensen om te vragen of ze soms te laat waren”, zegt Desiree Florie.
          Een uitgebreide foto-impressie volgt.
          http://maastricht.dichtbij.nl/auto/u...ling-attractie

          Opmerking          • In de week van 4 juni 2012 vinden bij Geusselt de volgende werkzaamheden plaats:

           Verleggen van Terblijterweg over Paardentunnel
           In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juni (20.00 tot 06.00 uur) wordt de Terblijterweg voor de tweede keer verlegd. Deze weg schuift ter hoogte van de Paardentunnel weer terug naar het noorden en komt daarmee over deze tunnel (die onderdeel is van de weg voor bouwverkeer) heen te liggen. Voortaan rijdt het verkeer over de Terblijterweg dus een stukje hoger dan tot nu toe gewend. De weg sluit vervolgens weer aan op de bestaande Geusseltkruising.

           Voor het verplaatsen van de Terblijterweg zijn verschillende werkzaamheden nodig. Denk aan het opbreken (frezen) en aanbrengen van asfalt, aanleggen van kabels en leidingen, verplaatsen van lichtmasten en aanbrengen van wegmarkering.

           Voorafgaand vinden - waar mogelijk - al voorbereidende werkzaamheden plaats buiten het verkeer, zoals het aanbrengen van funderingslagen waarop asfalt komt te liggen. De nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni (00.00 tot 06.00 uur) geldt als reservenacht voor het verleggen van de Terblijterweg over de Paardentunnel.

           Zodra de Terblijterweg op de nieuwe plek ligt - over de Paardentunnel heen - start Avenue2 met het vrijmaken van de locatie van de ‘oude’ Terblijterweg. Hier komt een verdiepte in-/uitgang van de Paardentunnel, als onderdeel van de werkweg. Daarom worden de bestaande barriers weggehaald, het asfalt opgebroken, grondwerk verricht en bermen afgewerkt. Vanaf medio 2012 rijdt vrachtverkeer door de Paardentunnel heen.

           Realisatie van werkinvoeger
           In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juni legt Avenue2 ook een zogenaamde werkinvoeger aan, bij de N2 ten noorden van de Schepen Roosenstraat. Via deze inrit voor werkverkeer bereiken vrachtauto’s en dumpers de werkweg langs de Burgemeester Bauduinstraat. De werkzaamheden voor de aanleg van de werkinvoeger bestaan met name uit grond- en asfaltwerk en het aanpassen van verkeersmaatregelen (zoals markering op de N2).

           Aanpassen van asfalt bij Geusselt
           In nacht van 6 op 7 juni en de nacht van 7 op 8 juni vervangt Avenue2 een deel van het asfalt bij kruispunt Geusselt. Zo is op het kruisingsvlak zelf een kleine kuil aanwezig, die wordt uitgevuld en hersteld. Langs de eerste vijf Nazarethflats (bekeken vanaf het kruispunt) wordt geluidsarm of ‘stil’ asfalt aangebracht. Hiervoor is het nodig het bestaande asfalt op te breken en te vervangen door nieuw asfalt.a2maastricht.nl

           Opmerking


           • Aangepast nachtwerk bij Geusselt
            Eerder werd aangekondigd dat deze hele week nachtwerk wordt verricht in de omgeving van kruispunt Geusselt: voor het verleggen van de Terblijterweg over de Paardentunnel heen, het aanpassen van asfalt bij de Geusseltkruising en de aanleg van een inrit voor werkverkeer bij de N2, ten noorden van de Schepen Roosenstraat. Inmiddels is een wijziging opgetreden in de planning. Die houdt in dat het aanpassen van asfalt bij de Geusseltkruising later plaatsvindt, naar verwachting eind juni 2012. Concreet betekent dit dat bij Geusselt deze week alleen in de nachten van 4 op 5 en 5 op 6 juni wordt gewerkt. Dan gelden ook verkeersmaatregelen. De nachten van 6 op 7 en 7 op 8 juni vervallen.a2maastricht.nl

            Opmerking


            • Iech bin aofgeloupe zaoterdag ouch ins goon loere, iech waor um 1 oor aongeslote in de rij mèt luij wachtend op de böskes, iech höb nog gein haaf oor mote wachtte.
             Iech wèl ouch zègke tot die luij die neet gewees zien, ech wel get gemis höbbe, 't waor giganties groet allemaol, euverziechtelik mèt oetlegk vaan de luij vaan Avenue 2 en foto's op de bowplaotse.
             Iech had daor ouch al gevraog of dit dèkser zow kinne, get wat miech positief beantwoord woort door de luij vaan Avenue 2.
             Kompleminte, Pieke

             Opmerking


             • uh
              Brood en spelen?
              Iets te oud voor re-educatie
              iets te jong voor afdanking
              m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

              Opmerking


              • [ame]http://www.youtube.com/watch?v=rAOw2MBChgc&feature=player_embedded[/ame]

               Opmerking


               • [ame]http://www.youtube.com/watch?v=F5QnFIrsU9w[/ame]
                Last edited by ; 24 juni 2012, 15:56.

                Opmerking

                Bezig...
                X