Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Maastricht Aachen Airport

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Equinox
  Gast antwoordde
  bron; photobucket.
  Last edited by ; 30 januari 2012, 19:38.

  Leave a comment:


 • Equinox
  Gast antwoordde
  Limburgers hebben vorig jaar een stuk minder geklaagd over laagovervliegende vliegtuigen, stank- en geluidsoverlast dan het jaar daarvoor. In 2011 kwamen iets meer dan 28 duizend klachten binnen, een afname van ruim dertienduizend. Dat blijkt uit jaarcijfers van het provinciale Klachtenbureau Luchtverkeer.

  De daling is volgens een woordvoerder voornamelijk het gevolg van een verminderd aantal Awacs-vluchten. De radarvliegtuigen vlogen in 2011 zo'n zevenhonderd keer minder wat meer dan dertienduizend klachten scheelde. Inwoners van Onderbanken, Brunssum en Schinnen hadden vooral last van de Awacs.

  Limburgers klaagden ook minder over de vliegbewegingen van en naar Maastricht Aachen Airport. Het aantal klachten naar vliegveld Düsseldorf-Weeze nam wel toe.

  fok.nl

  Leave a comment:


 • Equinox
  Guest started a topic Maastricht Aachen Airport

  Maastricht Aachen Airport

  Post hier alles over Maastricht Aachen Airport.

  http://www.maa.nl

  Maastricht Aachen Airport (ICAO: EHBK, IATA: MST) is een van de grotere vliegvelden van Nederland, met ruim 41.000 vliegbewegingen per jaar. De luchthaven is gelegen in de gemeente Beek langs de A2 en bevindt zich acht kilometer ten noorden van Maastricht. Sinds 21 juli 2004 is OmDV, een consortium van Omniport en Dura Vermeer, hoofdaandeelhouder met 70 procent van de aandelen. Daarvoor was de luchthaven in handen van NV Holding Businesspark Luchthaven Maastricht. Op Maastricht Aachen Airport worden door de luchtvaartscholen Stella aviation academy en Air Service Limburg opleidingen tot piloot en vlieginstructeur aangeboden. Bij het op de luchthaven gevestigde Regionaal Opleidingscentrum "Leeuwenborgh" zijn opleidingen tot vliegtuigonderhoudsmonteur te volgen. Op de luchthaven zijn verder een restaurant en een hotel gevestigd.

  Toekomstplannen

  Er zijn plannen voor een grote ringweg die het nieuwe bedrijventerrein gaat ontsluiten. Door Maastricht Aachen Airport worden momenteel ook de voorbereidingen getroffen voor realisatie van een nieuw vrachtarsenaal aan de oostzijde van de luchthaven. Dit vrachtarsenaal zal onder andere bestaan uit een nieuw te realiseren cargoplatform, dat ruimte moet gaan bieden aan 4 opstelplaatsen voor Code-E vrachtvliegtuigen (Boeing 747). Tevens zullen de hiervoor benodigde taxibanen worden aangelegd. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een cargoplatform, rijbanen en aansluitingen, platformverlichting, rijbaanlichtinstallaties, camarasignalering e.d. en alle bijkomende werkzaamheden. Ook heeft het vliegveld bekend gemaakt met de planontwikkeling te komen van de oostkant van het vliegveld. Zo zal er een nieuw en groter hotel komen en zal de bestaande terminal worden vervangen door een volledig nieuwe terminal aan de andere zijde van de landingsbaan.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Maastricht_Aachen_Airport
  Last edited by ; 15 januari 2012, 15:30.
Bezig...
X