Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Maastricht Aachen Airport

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Maastricht Aachen Airport

  Post hier alles over Maastricht Aachen Airport.

  http://www.maa.nl

  Maastricht Aachen Airport (ICAO: EHBK, IATA: MST) is een van de grotere vliegvelden van Nederland, met ruim 41.000 vliegbewegingen per jaar. De luchthaven is gelegen in de gemeente Beek langs de A2 en bevindt zich acht kilometer ten noorden van Maastricht. Sinds 21 juli 2004 is OmDV, een consortium van Omniport en Dura Vermeer, hoofdaandeelhouder met 70 procent van de aandelen. Daarvoor was de luchthaven in handen van NV Holding Businesspark Luchthaven Maastricht. Op Maastricht Aachen Airport worden door de luchtvaartscholen Stella aviation academy en Air Service Limburg opleidingen tot piloot en vlieginstructeur aangeboden. Bij het op de luchthaven gevestigde Regionaal Opleidingscentrum "Leeuwenborgh" zijn opleidingen tot vliegtuigonderhoudsmonteur te volgen. Op de luchthaven zijn verder een restaurant en een hotel gevestigd.

  Toekomstplannen

  Er zijn plannen voor een grote ringweg die het nieuwe bedrijventerrein gaat ontsluiten. Door Maastricht Aachen Airport worden momenteel ook de voorbereidingen getroffen voor realisatie van een nieuw vrachtarsenaal aan de oostzijde van de luchthaven. Dit vrachtarsenaal zal onder andere bestaan uit een nieuw te realiseren cargoplatform, dat ruimte moet gaan bieden aan 4 opstelplaatsen voor Code-E vrachtvliegtuigen (Boeing 747). Tevens zullen de hiervoor benodigde taxibanen worden aangelegd. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een cargoplatform, rijbanen en aansluitingen, platformverlichting, rijbaanlichtinstallaties, camarasignalering e.d. en alle bijkomende werkzaamheden. Ook heeft het vliegveld bekend gemaakt met de planontwikkeling te komen van de oostkant van het vliegveld. Zo zal er een nieuw en groter hotel komen en zal de bestaande terminal worden vervangen door een volledig nieuwe terminal aan de andere zijde van de landingsbaan.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Maastricht_Aachen_Airport
  Last edited by ; 15 januari 2012, 14:30.

 • #2
  Limburgers hebben vorig jaar een stuk minder geklaagd over laagovervliegende vliegtuigen, stank- en geluidsoverlast dan het jaar daarvoor. In 2011 kwamen iets meer dan 28 duizend klachten binnen, een afname van ruim dertienduizend. Dat blijkt uit jaarcijfers van het provinciale Klachtenbureau Luchtverkeer.

  De daling is volgens een woordvoerder voornamelijk het gevolg van een verminderd aantal Awacs-vluchten. De radarvliegtuigen vlogen in 2011 zo'n zevenhonderd keer minder wat meer dan dertienduizend klachten scheelde. Inwoners van Onderbanken, Brunssum en Schinnen hadden vooral last van de Awacs.

  Limburgers klaagden ook minder over de vliegbewegingen van en naar Maastricht Aachen Airport. Het aantal klachten naar vliegveld Düsseldorf-Weeze nam wel toe.

  fok.nl

  Opmerking


  • #3
   bron; photobucket.
   Last edited by ; 30 januari 2012, 18:38.

   Opmerking


   • #4
    Nieuwe buslijn tussen Maastricht en vliegveld

    Geplaatst op 10 April 2012 Tags: busdienst, maastricht, Maastricht Aachen Airport, Veolia, vliegveld

    Tussen Maastricht en vliegveld Maastricht Aachen Airport is vanaf deze week een extra buslijn in gebruik genomen. Door de buslijn 159 rijdt er in combinatie met de bestaande buslijn 59 (Sittard-Maastricht) ieder half uur een bus tussen Maastricht en het vliegveld.

    De extra bus rijdt alleen tijdens het vliegseizoen (tot en met zaterdag 27 oktober). De start van lijn 159 is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Limburg, Maastricht-Aachen Airport en de gemeenten Beek en Maastricht. In de loop van 2012 wordt het gebruik van lijn 159 geëvalueerd.

    Daarnaast heeft openbaar vervoersbedrijf Veolia ook de nieuwe lijn 150 (Gulpen – Margraten –Cadier en Keer – Randwyck – Centrum Maastricht) in gebruik genomen. Deze nieuwe spitslijn rijdt alleen op werkdagen. De spitslijn rijdt 2x per uur en verbindt Gulpen, Margraten en Cadier en Keer rechtstreeks met Randwyck. Lijn 150 rijdt vanuit Randwyck via de JF Kennedybrug over de Maas naar het Centrum. Hierdoor ontstaat tussen Randwyck (Mecc/Universiteit) en het centrum van Maastricht een snelle en directe spitsverbinding. Samen met lijn 50 (Aachen – Maastricht) biedt lijn 150 tijdens de spits zes vertrekmogelijkheden vanuit Gulpen en 6 vanuit Maastricht.

    De nieuwe dienstregeling is te downloaden via www.veolia-transport.nl. Dienstregelingboekjes zijn te bestellen via www.veolialimburg.nl en te koop bij het Veolia servicepunt in Maastricht. maastrichtaktueel.nl

    Opmerking


    • #5
     Meer vliegbewegingen Maastricht Aachen Airport     De vertrek- en aankomsthal van Maastricht Aachen Airport. Foto ANP

     DEN HAAG - Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) mag meer vliegtuigen laten opstijgen en landen. De Raad van State heeft vandaag bezwaren tegen de verruiming van de geluidzones afgewezen.
     Het beroep van de naastgelegen camping die vreest dat gasten wegblijven, werd verworpen. Wel krijgt de camping een schadevergoeding van 4500 euro omdat de procedure ruim 4 jaar te lang heeft geduurd. Een beroep van de gemeente Meerssen werd niet ontvankelijk verklaard.maastrichtdichtbij.nl

     Opmerking


     • #6
      Vliegtuigspotters-camping?

      Oorspronkelijk geplaatst door Equinox Bekijk bericht
      Meer vliegbewegingen Maastricht Aachen Airport. De Raad van State heeft vandaag bezwaren tegen de verruiming van de geluidzones afgewezen. Het beroep van de naastgelegen camping die vreest dat gasten wegblijven, werd verworpen.
      Spijtig voor de campinghouder. Maar elk nadeel heb se voordeel: misschien kan hij zijn stekkie profileren als een eldorado voor vliegtuigspotters?

      Opmerking


      • #7
       MAA wordt vaste thuisbasis van RyanAir


       Maastricht Aachen Airport wordt de eerste vaste thuisbasis van RyanAir in Nederland.

       Dat maakt de Ierse prijsvechter bekend op een persconferentie op de luchthaven.
       Mogelijk krijgt Maastricht Aachen Airport daardoor meer routes en passagiers.
       RyanAir heeft op dit moment ruim 40 vaste bases in Europa.l1.nl

       Opmerking


       • #8
        Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
        Spijtig voor de campinghouder. Maar elk nadeel heb se voordeel: misschien kan hij zijn stekkie profileren als een eldorado voor vliegtuigspotters?
        Nou ja..... ik weet geen details, maar volgens mij was het vliegveld er veel eerder dan de campinghouder!
        Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

        Opmerking


        • #9
         Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
         Nou ja..... ik weet geen details, maar volgens mij was het vliegveld er veel eerder dan de campinghouder!
         Ik las ergens dat die camping in Berg & Terblijt ligt, dus als die er al last van hebben, dan kan half Zuid-Limburg wel gaan klagen.

         Wel verbazingwekkend dat het ineens zo up-up lijkt te gaan met die luchthaven. Twintig jaar lang geëmmerd over de oostwestbaan, die er uiteindelijk niet kwam, en nu kan het extra verkeer blijkbaar toe met die ene baan. Voor de Maastrichtse economie en de Maastrichtse vakantiegangers goed nieuws; voor het milieu en het woongenot van de omwonenden iets minder positief natuurlijk.

         Opmerking


         • #10
          Blijkbaar wonen er in Zuid-Limburg alleen maar vakantiegangers, aangezien het meeste luchtverkeer toch echt naar Bierset gaat en ook over ZL vliegt.

          Maar goed, inherent aan de NL-se karakteristiek: liever wegjagen dan geld verdienen. Dankzij het tegenhouden van de OW-baan is Luchthaven Bierset/Luik nu een grote speler.

          Opmerking


          • #11
           Weekendje Milaan lijkt me wel wat!
           Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

           Opmerking


           • #12
            Drie goede plaatsen dus....

            Moet ik het toch hebben van weekendjes weg?
            Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

            Opmerking


            • #13
             Terugkeer lijndienst Schiphol-Maastricht ophanden

             Reizigers kunnen mogelijk dit jaar weer vliegen tussen Schiphol en Maastricht. Er is een investeerder gevonden die plannen heeft om drie of vier keer per dag op en neer te vliegen, zegt directeur Jan Tindemans van luchthaven Maastricht-Aachen Airport maandag in De Limburger.
             Het plan heeft volgens Tindemans een redelijke kans van slagen. Hij benadrukt dat dat alleen kan als het om een eenvoudige lijndienst gaat met een vliegtuig met vijftig tot zeventig passagiers. Wie de investeerder is, wil Tindemans niet zeggen. Het gaat volgens hem niet om een luchtvaartmaatschappij.

             Vier jaar geleden schrapte KLM de laatste binnenlandse vlucht vanwege te hoge verliezen. Het vliegveld Maastricht-Aachen hoopte de lijndienst vorig jaar al nieuw leven in te blazen. Dat mislukte echter toen de provincie Limburg niet wilde investeren. De lijndienst moet vooral veel zakelijke passagiers trekken. fok.nl/novum


             Terugkeer lijndienst Schiphol-Maastricht ophanden (Foto: Novum)

             Opmerking


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door elletje Bekijk bericht
              Drie goede plaatsen dus....

              Moet ik het toch hebben van weekendjes weg?
              Tip Malaga.
              Vanaf het vliegveld ca 200 meter de trein richting malaga..
              een halte voor malaga uitstappen.
              Het walhalla voor de vrouwen.(shoppen)
              Ook de mogelijkheid om elk badplaatsje te bezoeken voor een paar euro.
              Het valt steeds meer op dat men in het buitenland zowel belgie als spanje.
              Voor een paar euro goed kunt reizen per trein./tram

              Opmerking


              • #15
               Niet best voor mensen die een all-in hebben geboekt op basis van vertrek en terugkeer op Maastricht-Aachen-Airport. Al die boekingen moeten worden gewijzigd. Veel mensen boekten juist op grond van deze mogelijkheid, en nu is er grote kans dat ze een een vakantie hebben geboekt die ze eigenlijk niet wilden.

               Ik bedoel met dat laatste: als ze niet vanaf MAA zouden kunnen vertrekken, hadden ze wellicht een andere keuze gemaakt.
               I am not a complete idiot. Some parts are missing

               Opmerking

               Bezig...
               X