Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Hek Theresiapad

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Gast zijn avatar
  Gast antwoordde
  Je hebt gelijk, hier moet alles eenduidig en duidelijk zijn zodat iedereen kan weten waar hij/zij aan toe is en als men dan toch risico's neemt, tja , dan moet je de eventuele boete maar voor lief nemen, toch?

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Ik zal zeggen waarom ik hier regelmatig op heb aangedrongen dat dat hek er kwam (overigens werd er op mijn verzoeken eigenlijk nooit echt gereageerd, behalve dat er geen geld was om dit aan te passen).


  4 augustus 2006 reed ik met volle posttassen nietsvermoedend vanuit Biesland naar Jekerdal, over dit destijds net geplaatste bruggetje.

  Ik had toen een Spartamet, en ergerlijk genoeg met volle posttassen, mijn motortje weigerde dienst, dus ik moest trappen.

  Vanuit de kant van Biesland was geen bordje te zien. Aan de Jekerdalkant (Wijngaardweg) stonden twee stadswachten. Zij waren vanaf dat jaar bevoegd om ook proces-verbaal te mogen uitschrijven.


  Ik kreeg een bekeuring van 50 euro. De heren waren er niet blij mee dat ik hen erop attent maakte dat er vanaf Biesland geen (onder-bordje) te zien was. Het proces verbaal was uitgeschreven en men vertikte het om dit weer in te trekken.

  De heren beweerden dat ik daar met mijn Spartamet niet mocht komen, maar ik kon aantonen dat mijn motortje niet had aangestaan. Fietsen mag, immers........

  Ik mocht wel bezwaar maken, hetgeen ik ook echt overwogen heb. Een verkeersdeskundige gaf mij grote kans dat dit bezwaar zou worden toegekend.

  Alleen: ik moest eerst betalen, en het bezwaar zou in Utrecht worden behandeld. Dit afwegende, en het feit dat ik mijn reiskosten naar en van Utrecht vervolgens niet vergoed zou krijgen, heeft me doen besluiten om er maar vanaf te zien.


  Sindsdien heb ik er regelmatig op gehamerd, dat men dan wel consequent moest zijn, omdat ik regelmatig controle zag, maar ook dat er veel scooterrijders de dans ontsprongen.

  Gelijke monniken, gelijke kappen, nietwaar? IK een boete, iedere overtreder een boete.

  Overigens werd er aan de Bieslandkant binnen een week ook een onderbordje geplaatst met de tekst zoals Ton die aangeeft.

  Ik ben best bereid een boete te betalen als ik echt een overtreding heb begaan, maar dan moet die wel voor iedereen gelden, en de regels moeten eenduidig toepasbaar zijn.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  En nu maar hopen dat die hekwerken in het donker te zien zijn.

  Leave a comment:


 • Gast zijn avatar
  Gast antwoordde
  Jij zult ter plekke wel bekend zijn Ton; ik zie geen bord, wel een rood rijvlak dat inderdaad normaal aan een fietspad toebehoort.
  Snorfietsen mogen hier normaal wel gebruik van maken dacht ik.

  Leave a comment:


 • Gast zijn avatar
  Gast antwoordde
  Na hoeveel bijna- of echte ongelukken?
  Meestal wordt ook bij dit soort dingen de put pas gedempt als het kalf verdronken is?

  Leave a comment:


 • Haas
  started a topic Hek Theresiapad

  Hek Theresiapad

  Eindelijk, na 7 jaar vragen is het hek er dan:

Bezig...
X