Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Coronavirus Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Het gaat toch om de concentratie mogelijk "besmette lucht" van onbekende personen die wisselende contacten hebben
  Hier zit een addertje onder het gras: onbekende personen. Die lijken een groot risico te vormen, omdat je ze niet kent en dus ook niet weet met wie ze contact hebben gehad. Maar dat weet je van jou bekende personen ook niet. Echtgenoot of echtgenote, zoon of dochter, buurman of buurvrouw, iedereen heeft wel eens contact met anderen, soms ook te dichtbij. En dus kan iedereen een schakel vormen in het doorgeven van besmetting. Bekend of onbekend, de besmettelijkheid is even groot.

  Opmerking


  • Ik kan geen rekenschap afleggen voor anderen. Al helemaal niet voor die net nog door het winkelcentrum lopen zonder mond EN neusmasker of een zelf gebreid masker maaswijdte 8.

   Voor mezelf in ieder geval wel.
   Dus ik maak heel grote boog om derden en m'n buren vermijd ik als "de pest" daar ze zich niet aan de maatregels van de opgelegde beperkte contacten houden.


   iets te oud voor re-educatie
   iets te jong voor afschrijving
   m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

   Opmerking


   • Gisteren in Maastrichthet hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen (108 ) sinds begin dit jaar Gelukkig blijven de ziekenhuisopnames en sterfgevallen voorlopig nog laag. Ook zorgwekkend is het bericht dat gemeenteraadslid Jos Boelen en zijn vrouw beiden positief hebben getest voor het coronavirus, ondanks het feit dat ze al geruime tijd volledig gevaccineerd waren. Zo te horen is geen van beiden ziek geworden, dus dat is dan weer enigszins geruststellend. Maar het blijft oppassen met dat virus en zijn vele gezichten.

    Opmerking


    • Bonjour Loco, welkom terug!
     Een bijna dertiger in mijn omgeving heeft vorig jaar corona gehad, is twee keer inge├źnt en is een dag of wat geleden mogelijk aangestoken door iemand die positief is getest. Zit nu thuis in quarantaine in afwachting van eigen test en uitslag. Een ding is zeker: we blijven vatbaar. Ik heb mijn mondkapjes nog niet opgeruimd.

     Opmerking


     • Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
      Bonjour Loco, welkom terug!
      Een ding is zeker: we blijven vatbaar. Ik heb mijn mondkapjes nog niet opgeruimd.
      Zeer verstandig om toch in de supermarkten en winkels die mond en neus kapjes te dragen als zelfbescherming.
      Maar het is gewoon weg hopeloos als je kijkt naar afstand houden.

      iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afschrijving
      m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

      Opmerking

      Bezig...
      X