Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Coronavirus Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #61
  Het NOS-nieuws van 6 oktober 2020 meldt, ik zou bijna zeggen in aansluiting op mijn vorige post, dat I&O Research - in opdracht van de NOS - constateert dat 2/3 van alle Nederlanders (66% om precies te zijn) voorstander is van een strenger coronabeleid.
  65% van alle ondervraagden wil mondkapjes verplicht stellen in winkels en publiek ruimtes.
  42% wil dit zelfs voor buiten.

  De steun voor het coronabeleid van het kabinet wel fors is afgenomen.
  Eerst steunde nog 75% van de Nederlanders het beleid, dat is nu nog slechts 65%.

  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • #62
   Bereid u maar voor op behoorlijk strenge maatregels die Dinsdag 13-10-2020 zullen worden publiek gemaakt door Minister President Rutten en Minister de Jonge.
   Het blijkt namelijk dat onze ziekenhuizen binnen 20 dagen overvol zullen zijn betreffende Covid-19 zorg behoevende patiënten.
   Met 57 opnames per dag die heden worden getoond op het Dashboard van de overheid kun je er zeker van zijn dat men bewegingen van personen zal moeten indammen om daarmee ook de besmettingen in te dammen. U heeft het in de winkelcentra en horeca gelegenheden echt niet beter dan thuis, dus blijf thuis.
   iets te oud voor re-educatie
   iets te jong voor afschrijving
   m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

   Opmerking


   • #63
    Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
    Bereid u maar voor op behoorlijk strenge maatregels die Dinsdag 13-10-2020 zullen worden publiek gemaakt (..) kun je er zeker van zijn dat men bewegingen van personen zal moeten indammen om daarmee ook de besmettingen in te dammen. U heeft het in de winkelcentra en horeca gelegenheden echt niet beter dan thuis, dus blijf thuis.
    Ik denk en vrees dat Antonius gelijk heeft.
    Ikzelf heb er ook weinig tot geen moeite mee en zal mij aan de (nieuwe) regels gaan houden.

    Ik zie echter in de praktijk dat steeds meer mensen de regels (voor zichzelf) anders interpreteren.
    Ik ken (oude) mensen in mijn buurt die iedere dag boodschappen gaan doen en die - voor zover ik het kan zien - geen mondkapje dragen.
    Als ik met hun spreek zeggen ze "Ik weet nooit vooruit wat ik 's avonds wil eten. Dus dat ga ik halen. Bovendien is het een uitstapje en kom ik onder de mensen".
    Tja.... wat moet je hier nu mee??

    Rutte kan morgen, 13 oktober, wel strengere maatregelen afkondigen, maar zolang mensen die zelfstandig willen en mogen interpreteren schiet het niet of nauwelijks op (vrees ik).
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

    Opmerking


    • #64
     Vanavond, dinsdag 13 oktober 2020, hadden we dus de (langverwachte) persconferentie van premier Rutte en onze (corona-)minister Hugo de Jonge.

     We gaan dus terug naar een nieuwe (gedeeltelijke) lockdown.
     Ik ben daar wel voor.
     Maar ja dat is gemakkelijk gezegd als je ergens op een avond in Maastricht een posting aan het typen bent voor MO.
     Ik draag voor de gevolgen van deze lockdown geen enkele verantwoordelijkheid en bovendien - niet geheel onbelangrijk - krijg ik iedere maand gewoon mijn salaris onafhankelijk of we nu in een (gedeeltelijke) lockdown zitten of niet.

     Maar toch!
     Ik heb de laatste weken te veel voorbeelden gezien van mensen die gewoon niet hun gezond verstand gebruikten.
     Dat we nu - dat wil zeggen formeel vanaf morgen 14 oktober te 22.00 uur - in deze nieuwe (gedeeltelijke) lockdown zitten verbaast mij helemaal niets.
     Sterker nog, ik had direct na de laatste persconferentie van Rutte wel een goede fles wijn willen zetten op het feit dat die maatregelen niet zouden helpen en dat we weer in een (gedeeltelijke) lockdown zouden belanden.

     Wat ik gewoon niet begrijp is dat mensen die geacht worden er verstand van te hebben 2 weken geleden niet konden bedenken dat we gewoon 2 weken verliezen door de toen genomen halfzachte maatregelen!?!
     Of laat ik het zo zeggen. Ik weet wel waarom, want het is politiek, maar ik zou willen dat ik het niet begreep.
     Als deze harde maatregelen voor een (gedeeltelijke) lockdown 2 weken geleden waren afgekondigd, dan was "Nederland te klein" geweest.
     Dan was iedere scepticus over het kabinet heen gevallen en was het verwijt dat het kabinet ons berooft van onze vrijheid.
     Neen, dan is het politiek en psychologisch gezien beter eerst het volk 2 weken te laten bungelen om ze zelf te laten ervaren dat het de verkeerde kant op gaat.
     En dan kom je met de nu afgekondigde harde maatregelen.
     Waarschijnlijk dat nu een ruime meerderheid van de Nederlanders achter deze maatregelen staat!

     Maar bedenk wel dat wij Nederlanders ons zelf te kort hebben gedaan en het virus als het ware een voorsprong hebben gegeven van 2 weken!

     Misschien is (een doorgeslagen vorm van) democratie wel de allerbeste voedingsbodem voor het coronavirus.
     Maar democratie is wel nog steeds de beste regeringsvorm die we kunnen hebben en soms moeten we een dure prijs betalen voor onze vrijheid


     Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

     Opmerking


     • #65
      Maar democratie is wel nog steeds de beste regeringsvorm die we kunnen hebben en soms moeten we een dure prijs betalen voor onze vrijheid
      Als je geen andere "regeringsvorm" hebt dan is het wel heel makkelijk om zo iets te stellen. Het is namelijk helemaal niet democratisch hoe de verhouding tussen rijk en arm is geregeld en aldus wie in bescherming genomen wordt en wie mag creperen zonder gezondheidszorg en voedsel of water.
      iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afschrijving
      m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

      Opmerking


      • #66
       Sinds vandaag zijn de mond en neusmaskers in de meeste Supermarkten verplicht om te dragen. Van een enkele supermarkt hebt u ook desbetreffend een email gehad als u meedoet aande kortingskaart registratie.
       Let wel, u kunt dat juiste gebruik van die maskers en het op of afdoen nergens vinden als instructie of handleiding. Dus wat moet u bedenken voor u naar een dergelijke supermarkt gaat?

       Doe het liever thuis voor de spiegel of in uw auto voor de spiegel op de parkeerplaats door enkel de elastieken vast te nemen en niet het stof (binnenzijde of buitenzijde). Neem het masker uit de originele verpakking nadat u uw handen ook heeft gewassen en/of gedesinfecteerd met de alcohol gel. Plaats het behoedzaam met de elastieken over uw oren en mond-neus en rek de geplooide stof maximaal uit waarna de strip boven aan uw neus even goed aangedrukt moet worden.
       Uw handen waren gewassen en vanaf nu gaat u onderweg. Als u tussentijds het masker afneemt en/of weer opzet compromitteert u de werking, vooral als u het masker op frommelt en in een binnenzak of damestas steekt. Pas als u weer thuis aangekomen bent mag u het masker weer afdoen nadat u wederom de handen heeft gewassen en/of gedesinfecteerd met de alcohol gel.
       Een masker kunt u eigenlijk niet meerdere keren gebruiken en dat is het dure kostentechnische aspect van die eenmalige maskers. Maar ook uw eigengemaakte stofmasker moet u na gebruik ook in de wasmachine steken.

       Ik hoop dat er nog eens wat instructie video's van de GGD en het RIVM op de TV komen omdat meer dan de helft zijn masker verkeerd gebruikt.
       iets te oud voor re-educatie
       iets te jong voor afschrijving
       m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

       Opmerking


       • #67
        Dat is ook al bijna een halve maand geleden dat ik erover berichte.
        En je kan het die intelligente universiteitsstudent die als parttime kracht werkt bij 't Kruidvat niet kwalijk nemen dat ze nog steeds haar mond en neus beschermend kapje net onder haar neus draagt. Op haar Universiteit wordt zo een toepassing niet gedoceerd.

        En straks wordt het ook nog plicht. Dus friemel je steeds meer en vaker aan je mond en neus beschermend kapje tijdens het gaan inkopen doen mag je wel de werkzaamheid ervan vergeten. Zoals RIVM woordvoerder van Dissel al in maart/april heeft aangegeven; Het helpt als niet medicinaal masker een beetje qua bescherming maar alleen als je het correct gebruikt.
        Dat men op 10 meter afstand nog de parfum of after shave ruikt van een passant geeft te denken over de werkzaamheid van de maskers. Maar gebruik ze a.u.b. op die 1,5 meter of minder. En dat is in elke supermarkt en winkelstraat, ook de Brusselsepoort waar je in één gebouw bent.

        iets te oud voor re-educatie
        iets te jong voor afschrijving
        m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

        Opmerking


        • #68
         voor de gein een aardig filmpje ter uwer vermaak
         Polygoon Journaal over Corona

         https://youtu.be/poXXuauP_Yo?list=PL...YUwXwOybcAAX8t
         iets te oud voor re-educatie
         iets te jong voor afschrijving
         m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

         Opmerking

         Bezig...
         X