Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Vastelaovend 2013.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #46
  Help mee aan unieke expositie over de Mestreechter Vastelaovend

  Carnavalsvereniging Pollepels van verzorgingshuis Scharwyerveld organiseert overzichtstentoonstelling carnaval in Maastricht vanaf 1946 meldt MaastrichtAktueel:

  De Pollepels, de carnavalsvereniging van het verzorgingshuis Scharwyerveld, ziet zichzelf als een bescheiden carnavalsvereniging. De idee om een heuse expositie te houden over de Mestreechter Vastelaovend is evenwel van allure. De tentoonstelling wordt gehouden van 6 januari tot en met 31 januari 2013. Een oproep om nog meer historisch carnavalsmateriaal ten toon te stellen is bij deze gedaan!  Leon Geerts (r) en Tonnie Thewissen hopen op veel reacties van de Mestreechter Vastelaovendvierders


  Tonnie Thewissen bezit sinds jaar en dag een uitgebreid archief van affiches, krantenknipsels, foto’s en programmaboekjes van het carnaval van Maastricht sinds 1946. De verzamelaar komt uit een echt Mestreechter Vastelaovesnest . Broer Frans is niet alleen een van de oprichters van de Tempeleers in november 1945; in 1955 wordt hij uitgeroepen tot stadsprins Frans II. Tonnie verzamelt intussen allerhande carnavalsvaria op los. Samen met de Pollepels komt hij tot de conclusie: hier moet iets mee gedaan worden. Thewissen stelt zijn hele archief ter beschikking aan de carnavalsvereniging van het Scharwyerveld.
  Van idee een komt het vanzelf tot idee twee. Indien een persoon al zoveel materiaal over de trots van Maastricht bij elkaar heeft verzameld, wat moet er dan nog niet meer te vinden zijn over de Vastelaovend. Een van de initiatiefnemers, in Maastricht West bekend als de supervrijwilliger die waar maar kan de helpende hand toesteekt, Léon Geerts over de expositie en de vraag aan ’t vòllek vaan Mestreech om mee te helpen: “We gaan er iets heel moois van maken en wij denken dat alle carnavalsliefhebbers een uurtje plezier kunnen hebben om straks een kijkje te komen nemen. Voor nu is het echter zaak om de expositie zo compleet mogelijk te maken. Daarom doen we graag een oproep aan alle carnavalsverenigingen en – groepen om ons met enig materieel te steunen. We hopen zo veel mogelijk variatie hiermee in de expositie te krijgen”
  Waar zijn de Pollepels naar op zoek: steken; medailles; affiches; kostuums; programmaboekjes. Léon Geerts: “Nu we het toch vragen: het liefst met enige (historische) beschrijving van hetgeen wordt aangeboden. Natuurlijk zorgen wij er voor dat alle aan ons uitgeleende spullen na de tentoonstelling weer terug komen bij de aanbieders. Stichting Struys aon de Moer (conservator van het carnavalskunstwerk van Chrit Rousseau) en Garderizzjemint De Kachelpiepers hebben inmiddels al een toezegging gedaan om het initiatief fysiek te ondersteunen.
  De expositie wordt op 6 januari 2013 officieel geopend en is tot en met 31 januari vrij toegankelijk. De organisatoren hopen met de tentoonstelling joonk en aajd naar Scharwyerveld te trekken.
  Wie interesse heeft iets aan te bieden aan de Pollepels kan een email sturen naar Léon Geerts – leongeerts@home.nl - of kan telefonisch contact opnemen met Maud Lucassen of Hugo Sins van de activiteitenpool van Scharwyerveld (043 354 94 00)

  Opmerking


  • #47
   De opbrengst van carnavalsnummer Hop Hop Bajke is bestemd voor stichting De Knoevel

   De opbrengst van het nieuwe carnavalsnummer
   Hop Hop Bajke van De Radlers is bestemd voor stichting De
   ... Knoevel, die zich inzet voor zieke kinderen.
   De Radlers, eerder succesvol met Super Sjoenen Daag, halen
   hun opbrengst uit optredens, die aardig beginnen te lopen,
   zegt bandlid Patrick van de Weijer. „We hopen een mooi
   bedrag in te zamelen.” De clip van Hop Hop Bajke op
   YouTube is in een week tijd 1450 keer bekeken. Super Sjoenen
   Daag scoorde in vier jaar tijd dik een miljoen hits.

   Bron: facebook.

   Opmerking


   • #48
    Frans Theunisz - Jao Achmed

    De nuije vastelaovendshit vaan 2013 vaan Frans Theunisz:

    Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:40.

    Opmerking


    • #49
     Hielemaol Los - Met Vaol Tam Tam

     Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:40.

     Opmerking


     • #50
      Carnaval Rap muziek de RegeWörm van Rebzjie met John Coenen

      Nr. 1 kaffee Eus Mestreech top èlf vaan 2012:

      Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:42.

      Opmerking


      • #51
       Mesjieu Maurice - Boonte Vastelaovend

       De nieuwe carnavalshit van Mesjieu Maurice van 2013!

       Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:42.

       Opmerking


       • #52
        Vrouw Versjevee en 't Dreigestirn

        Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:28.

        Opmerking


        • #53
         Fabrizio - De Körk

         Dit nieuwe liedje van Fabrizio zal vast en zeker vaak te horen zijn tijdens carnaval.

         Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:44.

         Opmerking


         • #54
          Oetrope vaan de Stadsprins op zoondag 13 jannewarie 2013

          Bron: De Tempeleers:

          Vaan Groeten Oonbekinde nao Hoegen Hoeglöstegheid.

          Op de Merret weurt op zoondag 13 jannewarie de nuie Stadsprins oetgerope. De Stads-Vastelaovends- organisatie De Tempeleers zal de Groeten Oonbekinde nao de Merret begeleie. ’t Thema vaan ’t oetrope is dit jaor ’t Nejkiske en is gelink aon de Tempeleersmedaalje vaan 2013. Vrouw Verzjevé is in Mestreech e zier bekind figuur die al jaorelaank de versjeie eveneminte opluuster mèt häör Nejkiske.

          De Groeten Oonbekinde zal verkleid zien es “de maan vaan Vrow Verzjevé”, temidde vaan De Tempeleers, die de rol vaan “Vrouw Verzjevé” veur hun rekening zalle numme. De Groeten Oonbekinde zal door die aw dames nao de Merret weure begeleid. Op weeg daonaotouw numme zie vaan al mèt. Ze speule hun speul mèt väöl plezeer; ze wèrke mèt draod en gare, knippe en mete, en ze vermake al loupentere de versjeie carnevalspekskes. ’t Pebliek langs de rót zal oongetwiefeld mote oppasse tot ze neet aanders gekleid thoeskoume es wie ze hun hoes höbbe verlaote.

          Um 13.30 oor zal de stoet, veuraofgegaange door Garderizzjemint de Kachelpiepers, vertrèkke vaanaof de Spoorweeglaon. Ouch dit jaor zalle de versjeie Mestreechse Vastelaovendsvereineginge, tal vaan meziekkorpse en e väölvoud aon Zate Hermeniekes neet oontbreke.
          En ouch dit jaor weurt de bekinde rót gevolg. Dees rót geit vaan de Spoorweeglaon via Stationsplein, Stationsstraot, Wieker Brögkstraot, Aw Brögk, Mestreechter Brögkstraot, Kleine Staat, Groete Staat, Spèlstraot nao de Merret boe de Prins nao verwachting um oongeveer 15.00 oor zal arrivere.
          Oondertösse heet de wachtende meinegte hei oet volle boors ’t nui Vastelaovendsleedsje “Eindelek !” kinne rippetere. Op ’t podium op de Merret weurt iers aofsjeid genome vaan ex-prins Han I en zien Ingeborg die op zoe’n veurtreffeleke meneer de carneval zien veurgegaange in ’t jaor 2012.
          Nog éine kier zal zie liefleed “Vendaog höb iech geinen tied” gezoonge weure. Vervolges zal ’t enkelek momint goon plaotsvinde: veur ’t oug vaan ’t Volk vaan Mestreech zal de Groeten Oonbekinde gedémaskeerd weure en kinne veer zien wee Mestreech zal veurgoon tijdens de Vastelaovend 1013.

          Nao ’t oetrope zalle de nuie Stadsprins en ziene Raod vaan Èlf, oonder begeleiing vaan Garderizzjemint de Kachelpiepers ’ne kleine roondgaank make door de binnestad vaan Mestreech. Daonao is in de Bonbonnière gelegeheid veur naoder kinnesmaking mèt ’t Volk vaan Mestreech. De Stadsprins 2013 geit noe veer sjoen, meh zwoer weke tegemoot, die oeteindelek hun hoegtepunt vinde in de drei Vastelaovendsdaog.

          Opmerking


          • #55
           Et zal wel gene oet de Heimoweeg zien............           Meh dee mins dee oonder dat maske vaan Minckelers zit, dee kin iech TOCH, let vollegende week mer ins op.
           I am not a complete idiot. Some parts are missing

           Opmerking


           • #56
            Jordie I (Nulens) prins van Mosasaurussen in de ‘Vrijheid’ Sint Pieter

            Jordie I (Nulens) prins van Mosasaurussen in de ‘Vrijheid’ Sint Pieter


            Opmerking


            • #57
             Ziesjoem!-konzèr aon de veuj vaan de Mestreechter Geis aon 't Bat

             En ouch dit jaor weer op vastelaovendsmaondag, roond nege oor: 't Ziesjoem!-konzèr aon de veuj vaan de Mestreechter Geis aon 't Bat!

             2012:

             Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:44.

             Opmerking


             • #58
              Oetrope prins.

              14:52 Väöl loker op de Merret.

              Opmerking


              • #59
               De "Groeten Oonbekinde" is oonderweeg.

               Opmerking


               • #60
                Rippetere

                Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:45.

                Opmerking

                Bezig...
                X