Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Vastelaovend 2013.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Vastelaovend 2013.

  Keurmerk voor karren carnaval Maastricht  De gemeente Maastricht gaat tijdens carnaval 2013 keurmerken uitreiken aan carnavalskarren. De ludieke actie is bedoeld om nog eens de aandacht te vestigen op mogelijke gevaarlijke situaties op 'kaare'.


  MAASTRICHT Dagblad De Limburger
  door Stefan Gybels


  Burgemeester Onno Hoes hoopt zo eigenaren van karren aan te spreken op situaties die niet wenselijk zijn. Meegezeulde wagens kwamen bij de carnaval van dit jaar onder een vergrootglas te liggen. Het meenemen van karren met tapinstallaties, frietketels en complete gasfornuizen stuitte vooral horecaondernemers tegen de borst. Ook handhavers zagen steeds vaker gevaarlijke situaties ontstaan. Reden om bijvoorbeeld de jaarlijkse gemeentelijke carnavalscampagne helemaal op te hangen aan veilige karren.

  Komende vastelaovend gaat de gemeente nog een stapje verder. "Ludiek, maar wel met een serieuze ondertoon”, zegt Gertjan Bos, woordvoerder van burgemeester Hoes. "We gaan de karren niet allemaal streng controleren. Dat is echt geen doen, maar we willen mensen wel gerichter aanspreken. Karren die aan alle voorschriften voldoen, krijgen van ons een keurmerk, eigenaren van karren waarbij iets mis is, spreken we aan. Maar dan nog is het aan henzelf om iets aan te passen. Tenzij er gevaarlijke situaties ontstaan natuurlijk.”

  Horecaondernemers opperden onlangs in een overleg met Hoes diverse opties om gevaarlijke karren of karren met eet-en drinkinstallaties (deels) te verbieden in het centrum. Volgens Bos bekijkt Hoes alle aangereikte ideeën. "Uitgangspunt blijft echter dat we carnaval niet te veel aan regels willen binden. Het blijft toch een feest met een licht anarchistische inslag. Desondanks hebben we zeker begrip voor de kritiek vanuit de horeca. Die moet voldoen aan allerlei vergunningen en voorschriften, terwijl op de hoek een kar zonder enige beperking bier staat te schenken en zelfs te verkopen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.”
  Verder geeft Bos aan dat de burgemeester ook een gesprek met de in het centrum aanwezige supermarkten overweegt. Gebleken is dat vanuit de winkels massaal alcohol wordt verkocht tijdens carnaval. Bos: "Wat ons zorgen baart, is dat die drank ook terechtkomt bij minderjarigen. Dat is niet uit te sluiten, maar we willen wel kijken of we samen met de winkels iets kunnen.”

 • #2
  Ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken, dat men ieder jaar probeert Carnaval steeds meer te beteugelen/beregelen.
  Er zijn genoeg actieve regels om misstanden te voorkomen of te beperken. Dat geldt voor ieder evenement in deze stad gehouden en voor iedere gewone dag.
  Mensen gebruiken over het algemeen hun gezonde verstand in de openbare ruimte.

  Opmerking


  • #3
   Laot de kaar toch reije…

   Leef luij,

   Veer numme al un paar jaor un kaar mèt en eeder jaor is ut gezellig. Veer doen ut zeker neet oet kosteeuverweging mèh umtot ut gezellig is, miestal un aontal bekinde roond de kaar. Veur höbbe gein ope vuur, get kaajds te ete, en get draank aon boord. Eppelke-eike zal iech zegke.

   Iech höb de lètste jaore zeker kaare gezeen die neet veilig waore, gaasbranners / keukeonderdeile en zaate leuij goon jummers neet altied good same. Dat dao aondach veur is kin iech miech zeker veurstellen en ondersteun iech vaan harte, daan höbbe veer ut euver de excesse. Dat die habsjaarders vaan d’n horeca met standaard met e verbod welle koume veur alle kaare um d’n umzat de spèkke höb iech problem mèt.

   In dit kader: wis geer dat de beerglaser die geer met Vastelaovend 2012 gekrege nog mèh 0.18 inhaajd höbbe ipv 0.20, en heet uuch dat eine vaan de kaffee’s gemeld….? Dat dach iech al. Unne ordinaire opslaag vaan 10%, zo snel kreig iech ze op ut wèrrek neet d’r beij. Veurdat gee ut weit stoon veer oet e jenevergleeske us beer te drinke!

   Dus luij vaan de kaffee: probeer es weijer daan de eige tés te kieke en loert ins nao dee prachtige Vastelaovend in Mestreech. Welliech help ut um de preiskes gét te verliege, zoedat d'r e bitsje normaal verhaajd kump tösse de pries en watste kreigs (nog los vaan ut feit dat d'r op väöl plaotse in de kaffees door 'hulpkes' e glaas beer getap weurt wat iech geine zow durve geve veur 2,10, iech zow miech genere!)

   Kortum: echte onveilige excesse maag gèt aon gedoon weure, de rés met rös laote. Wie iech ieder unne kier gesteld höb, veur Mestreech geldt: Vastelaovend is un evoluerend straotfies en daor huurt op dit memint de kaar beij. Dat dreug zeker beij aon e de gezèlliheid boete op straot.

   Zoonder miech weijer op te riete stop iech heij met Tot zowiet oet eige werk

   Kompleminte,
   Zsjef

   Opmerking


   • #4
    Bekroende vastelaovends leedsjes !

    Venaovend tösse 18 - 20 oor kint geer weer luustere nao kaffee Eus Mestreech !
    In 't ierste oor drejje veer alein meh bekroende vastelaovends leedsjes !
    In 't twiede oor höbbe veer weer 'ne leuk gas !


    Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:28.

    Opmerking


    • #5
     Wèt al iemes wat 't nuij Vastelaovendsleedsje 2013 vaan Mestreech is ?
     Mestreechter Geis mage beleve
     en dat door te kinne geve.
     God, wat is dat sjiek ! © Wigo

     Opmerking


     • #6
      Nog niets van gehoord!
      Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

      Opmerking


      • #7
       Vastelaovendsleedsje vaan Mestreech 2013

       Bert, Ursula & Hielemaol los! Meer hier.

       Opmerking


       • #8
        Vastelaovendsleedsje 2013

        Vastelaovendsleedsje 2013

        Eindelek! , geschreven door Bert en Ursula Garnier, wordt het Vastelaovendsleedsje 2013 van Maastricht. Het liedje gezongen door Hielemaol Los werd door een optelsom van drie jurygroepen (prominenten – kasteleins en ’t vollek) zondagmiddag tot beste carnavalsschlager verkozen in een volle en vooral warme en vochtige Platte Zaol.
        Hielemaol Los is een trio gevormd door: Eric Ghelen, Eric Cruts en Ludy van Dijk.

        Refrein

        Eindelek, bin iech!
        Wat iech altied höb wèlle zien
        Prins vaan Mestreech, of tant Katrien met häör wasmesjien!
        Eindelek, bin iech!
        De Romein dee Meestreech heet gestiech
        Beppie, Sint Servaos, Rieu of Sinterklaos!
        ’t Maak niks oet wat iech verzin,
        Minckelerers mèt vlam, Lang Lies of kakmedam!
        ’t Is Vastelaovend, alles kin!

        Couplèt:

        Ouch wat zouw iech toch gere,
        ’n ster wèlle zien en bekind vaan d’n teevee,
        D’n trompettis bij ’t Mooswief um 12 oor ’s nachs,
        Of de spits vaan MVV!
        En ouch dit jaor höb iech miech weer get bedach…
        Jao, op dee carneval höb iech zoe lang gewach

        Bron: Maastricht Aktueel
        Mestreechter Geis mage beleve
        en dat door te kinne geve.
        God, wat is dat sjiek ! © Wigo

        Opmerking


        • #9
         Oorspronkelijk geplaatst door olijfje
         Op de site vaan de Tempeleers of vaan SMV is nog niks te vinde op dit momint

         Hahaha, twee minuten geleden stond dat er nog niet, goed zo Wigo!
         Die zien nog neet thoes!

         Opmerking


         • #10
          En zij die het willen horen :

          Last edited by Breur; 3 januari 2015, 11:29.

          Opmerking


          • #11
           Merci Brother, sjiek gedoon.
           Mestreechter Geis mage beleve
           en dat door te kinne geve.
           God, wat is dat sjiek ! © Wigo

           Opmerking


           • #12
            Kaffee de Zeuten Inval

            Er is geen ontkomen meer aan. Het carnavalsseizoen is aanstaande.
            De drei zwoer daog lijken nog ver weg. Het aanbod van activiteiten op korte en iets langere termijn groeit evenwel met de dag.
            Zo start aanstaande zondag, op welke dag anders, 11 november de voorverkoop van het populaire Tempeleers Kaffee De Zeuten Inval.
            Op vrijdagmiddag en –avond (18 januari) en zaterdagavond (19 januari) opent deze carnavaleske kroeg drie keer haar deuren.
            Het belooft een bijzondere editie te worden. Niet op de laatste plaats vanwege het feit dat Kaffee De Zeuten Inval voor de 11e keer
            Maastrichtse carnavalsgekken inviteert van de partij te zijn.
            Het thema van deze jubileum editie ligt voor de hand: “t Zjubilei vaan Kaffee de Zeuten Inval”.

            Bron en meer informatie zie hier
            Mestreechter Geis mage beleve
            en dat door te kinne geve.
            God, wat is dat sjiek ! © Wigo

            Opmerking


            • #13
             'Hop Hop Bajke' nieuw nummer Radlers

             Gelegenheidsformatie De Radlers komt definitief met een opvolger van Super Sjoenen Daag. Hop Hop Bajke moet de volgende carnavalskraker van de groep worden.


             Maastricht
             Van onze verslaggever


             In de krant van woensdag stond te lezen dat De Radlers werken aan een nieuw nummer. Omdat het nog allemaal erg prematuur was, wilde Alain Rutten van de groep nog weinig loslaten. Zijn collega Patrick van de Weijer wil dat inmiddels wel. "We worden namelijk overstelpt met reacties. Van radiozenders die het nummer willen draaien, van mensen die vragen waar ze het kunnen horen, en ook van mensen die ons willen steunen. Vandaar ook dat we definitief de studio induiken om Hop Hop Bajke op te nemen." Café Jour de Fête aan de Markt heeft inmiddels financiële medewerking toegezegd aan het opnemen van het nummer. Voorwaarde voor De Radlers om Hop Hop Bajke te presenteren was dat er voor de groep geen kosten aan zouden zitten. Met de sponsoring door het café van eigenaar Roel Rutten is dat ondervangen.

             Gepubliceerd op: 07.11.12 13:03, laatste update: 07.11.12 13:33

             http://www.limburger.nl/article/2012...nummer_Radlers

             Opmerking


             • #14
              Eigenlijk kunnen wij als MO niet achterblijven. Misschien moeten wij ons eigen Steerke uit de lade halen en "Jij moet niet zo draai-haa- jen" in een nieuw jasje steken. Een actueel thema gelet op de politiek.

              http://hfeij.home.xs4all.nl/Leedsjes...o_draaien.html

              Opmerking


              • #15
               Vastelaovends Leedsjes Verkeezing 2013

               Oorspronkelijk geplaatst door Wigo Bekijk bericht
               Merci Brother, sjiek gedoon.
               Meer:

               [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Es6Ef1qrgmc[/ame]

               Opmerking

               Bezig...
               X