Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Waterschap Roer en Overmaas

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Waterschap Roer en Overmaas

    Het CDA Maastricht waakt kennelijk goed over ons water


    Op 18 maart 2015 zijn de verkiezingen “voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas”.
    Deze verkiezingen vallen, volgens mij voor het eerst, maar eerlijk gezegd heb ik er geen idee van, samen met de verkiezingen van de Provinciale Staten.

    Voordat überhaupt iemand verder leest wil ik nu al verklappen dat ik tot vanochtend helemaal niets, maar dan ook echt niets wist van het Waterschap (Roer en Overmaas), buiten hetgeen mij was bijgebleven van mijn vroegere lessen staatsinrichting.
    Hoewel staatsinrichting altijd een van mijn favoriete vakken was, kan ik mij nog maar bar weinig herinneren van de les “Waterschappen”.
    Om die reden had ik ook geen enkele behoefte om ook maar enige aandacht te besteden aan de verkiezingen voor het Waterschap.

    Vanochtend kreeg ik, zoals waarschijnlijk alle gezinnen in Maastricht al hebben of nog zullen krijgen, de kandidatenlijsten van de Waterschaps- en Provinciale Verkiezingen, in de bus.
    Zo’n lijstje van namen trekt altijd mijn aandacht, want ik vraag mij, meestal vanaf plaats 10 van de onderscheidenlijke kandidatenlijsten, af wie ze dit jaar hebben weten te strikken om zijn naam te verbinden aan een lijst.
    Altijd zie je weer verrassende namen opduiken.
    Aanvankelijk zag ik de kandidatenlijst van het Waterschap Roer en Overmaas zelfs over het hoofd, maar toen ik de 8 partijlijsten eindelijk had gevonden werd ik gefascineerd door de namen van zowel de lijsten als de kandidaten.

    Als natuurlijk iemand gekozen dient te worden, dan is dat Jo Maes, kandidaat no. 10 van de lijst “Water Natuurlijk”.
    Ik ken de goede man niet, maar alleen al vanwege het feit dat hij uit Maastricht komt, Maes heet en Water Natuurlijk vindt, verdient deze man al een stem.

    Als we dan toch zouden besluiten om niet op “uzze” Jo Maes te stellen, wordt het even zoeken.
    Als Mestreechteneer zie ik mij namelijk niet zo gauw stemmen op “Waterbelang Parkstad”, “Waterbelang Westelijke Mijnstreek”, “Waterbelang Heuvelland” of “Waterbelang Midden-Limburg”.
    Niet gehinderd door enige kennis van zaken zou dan de lijst “Waterbelang Maastricht” uitkomst kunnen bieden.

    Maar let op!
    Niet dat ik jullie wil ontraden om op “Waterbelang Maastricht” te stemmen, maar feitelijk is de naam Waterbelang Maastricht misleidend. Op alle (waarschijnlijk) verkiesbare plaatsen van die lijst staan CDA-(burger)raadsleden van onze Maastrichtse CDA-fractie en oud CDA-wethouder Jim Janssen
    Een stem op Waterbelang Maastricht is dus een stem op het CDA-Maastricht.
    Nogmaals, niet dat dit een verkeerde keuze zou zijn, maar weet dat!

    Ogenschijnlijk is het CDA Maastricht de enige politieke partij in Maastricht die enige aandacht heeft voor het Waterschap.
    Ons Maastrichts water(schap) is of komt dus volledig in handen van het CDA.
    Weliswaar stelt de VVD respectievelijk de partij 50Plus daar nog het Maastrichts gemeenteraadslid Paul Limpens, die overigens nu al lid van het Waterschap blijkt te zijn, en de mijn onbekende Willy Bonckers tegenover, maar voor de rest zie ik geen Maastrichtse politicus op de kandidatenlijst staan.
    Kennelijk hebben alle Maastrichtse partijen vrede met het (CDA-)beleid.

    De enige inwoners van Maastricht die, buiten de al genoemde namen, nog op de kandidatenlijsten zijn te vinden, staan allen op de lijst “Water Natuurlijk” en zijn
    - Marianne den Broeder, plaats 4
    - Theo Wilken, plaats 6
    - Liesbeth van Binnebeke, plaats 7 en
    - Arie Boersma, plaats 22.

    Kennelijk worden er 25 leden gekozen.
    Eerlijk gezegd wist ik dat ook niet.
    Mocht het zo zijn dat ik iemand geïnteresseerd heb, dan is HIER meer te vinden over het Waterschap Roer en Overmaas en kan men zelfs een kieskompas Roer en Overmaas invullen.

    Ik heb deze kieskompas ingevuld, maar eerlijk gezegd was het puur gokwerk want ik weet feitelijk niets over hetgeen mij werd gevraagd.
    Last edited by Breur; 28 februari 2015, 19:16. Reden: redactie.
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  • #2
    Het Waterschap Maas en Roer heeft een 'dependance' in Limmel, namelijk de waterzuiveringsinstallatie in de Beatrixhaven, even voorbij de rotonde naar Borgharen, aan de rechterkant van de weg. Die locatie is voor groepen gratis te bezichtigen (inclusief een kopje koffie). Het is even wat gehannes om dat te organiseren, want van Limmel loopt het over het kantoor in Roermond. Daar regelt men dan een datum en een of meer (gratis) gidsen. Die komen dan naar ik meen van de Milieufederatie Limburg, zodat er wel eens miscommunicatie is. Met die gidsen is overigens niks mis: zeer kundige vrijwilligers, waarvan sommigen professionele biologen zijn. Het Waterschap organiseert ook zogenaamde waterwandelingen, langs rivieren of beken. Ik liep twee uur mee langs de Maas vanaf Borgharen en het was geweldig interessant, een echte aanrader, ook voor de jeugd. Maar het kan ook op andere locaties, zie de website van het waterschap.

    Opmerking


    • #3
      MO uitje?

      Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
      Het Waterschap Maas en Roer heeft een 'dependance' in Limmel, namelijk de waterzuiveringsinstallatie in de Beatrixhaven, even voorbij de rotonde naar Borgharen, aan de rechterkant van de weg. Die locatie is voor groepen gratis te bezichtigen (inclusief een kopje koffie).
      (...)
      Het Waterschap organiseert ook zogenaamde waterwandelingen, langs rivieren of beken. Ik liep twee uur mee langs de Maas vanaf Borgharen en het was geweldig interessant, een echte aanrader, ook voor de jeugd. Maar het kan ook op andere locaties, zie de website van het waterschap.
      Clio,

      Bedankt voor deze bijdrage

      Wellicht een aanrader voor een georganiseerd MO-uitje?
      Wordt hoogtijd dat we dit nog eens organiseren.

      Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

      Opmerking


      • #4
        Is het CDA Maastricht zo slim?

        Het feit dat op de kandidatenlijst van de waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015 het (Maastrichtse) CDA zo prominent vertegenwoordigd is en de andere Maastrichtse fracties niet of nauwelijks, uitgezonderd dhr. Limpens op plaats 2 van de VVD-lijst, intrigeert mij wel.
        Is het CDA nu zo slim, zijn de andere partijen zo laks of is het allemaal toch niet wat het lijkt???

        PvdA
        Een zéér oplettende lezer heeft mij, via mail, erop gewezen dat lijst 3, Water Natuurlijk, een redelijk groot PvdA gehalte heeft.
        De nummer 2, Jacqueline Aelen, is PvdA fractievoorzitster in Roerdalen en de nummers 4 en 7, respectievelijk Marianne de Broeder en Liesbeth van Binnebeke, zijn prominente PvdA'ers in Maastricht.
        Marianne den Broeder stond bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen op plaats 8 van de Maastrichtse PvdA-lijst (57 stemmen) en Liesbeth van Binnebeke is secretaris van de Maastrichtse PvdA.

        Seniorenpartij
        Ik vind ik het wel interessant om er achter te komen waarom bijvoorbeeld de huidige fractievoorzitter van de Seniorenpartij te Maastricht (SPM), dhr. Sabel, zich niet herkiesbaar stelt voor een nieuwe periode in het algemeen bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas.

        GroenLinks en Partij Veilig Maastricht
        Wat mij ook verbaast is dat bijvoorbeeld DE partij voor het milieu, GroenLinks, ogenschijnlijk geen gooi doet naar een zetel in het algemeen bestuur van het Waterschap.
        Dat is toch raar, niet?
        En de lokale partij PVM?
        Deze partij heeft zich in mei/juni 2012 bijvoorbeeld ook heel sterk gemaakt voor de problemen met de kerncentrale Tihange, samen met de LPM en de huidige Maastrichtse Volkspartij en o.a. gesteund door GroenLinks.
        Waarom dan geen kandidaat voor het Waterschap leveren?

        Komende dinsdag 3 maart 2015, tijdens de raadsavond in Maastricht, zal ik daar eens naar vragen en het jullie laten weten.
        Last edited by Pier; 1 maart 2015, 16:33.
        Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

        Opmerking


        • #5
          Op 18 maart 2015 zijn de verkiezingen “voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas”.
          Deze verkiezingen vallen, volgens mij voor het eerst, maar eerlijk gezegd heb ik er geen idee van, samen met de verkiezingen van de Provinciale Staten.))
          (citaat van Dhr Pier)..

          Men mag dan wel niet veel limburgse kandidaten aantreffen (bij waterschap)
          Des te meer doet het mij genoegen diverse Maastrichtenaren aan te treffen bij ((de provinciale staten))
          Zeker uit de hoek SP.
          Met name de motor en mentor van Gunther oa Mevr Leny Eyssen..
          Waarvan na mijn bescheiden mening SP zijn monsterzege aan te danken heeft.
          uiteraard zullen de meningen daar over verdeelt zijn
          gr Ton Wijkman.

          Opmerking


          • #6
            Jo Maes (Water Natuurlijk Roer en Overmaas) is geen onbekende voor mij. O.a. deels opgeleid, werkzaam geweest in Maastricht, een goede onderhandelaar en bestuurder met brede ervaring, Het Maastrichtenaar zijn is voor mij geen reden om op een kandidaat te stemmen. Water houdt zich niet aan grenzen.

            Opmerking


            • #7
              De boerenslimheid van het CDA (1)

              Al ongeveer 14 dagen loop ik te tobben over het feit of het door het CDA meedoen aan de waterschapsverkiezingen van 18 maart 2015 onder de naam "Waterbelangen" nu zo ontzettend slim is of dat dit het juist een foutieve keuze is?

              Ik weet het echt niet.
              Is het meedoen, al dan niet bewust onder valse vlag, een slimme manier om (voormalige?) zwaargewichten aan een leuke bestuursfunctie te helpen en hun onervaren actieve leden juist bestuurskennis te laten opdoen?
              En zo ja, is daar iets mis mee?

              Ik persoonlijk neig er naar dat het boerenslimheid is.
              Reden dus om op onderzoek uit te gaan en de lezer het laatste woord te geven.

              Nog even een opmerking over de term "boerenslimheid".
              Als ik CDA'er was zou ik het als een compliment beschouwen. Het is absoluut geen negatieve kwalificatie zoals blijkt.
              Last edited by Pier; 11 maart 2015, 22:11.
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • #8
                De Boerenslimheid van het CDA (2)

                De reacties van PVM, GroenLinks en Pvda



                Om antwoord te krijgen stelde op mijn vraag naar de de vermeende boerenslimheid van het CDA, stelde ik die vraag (per mail) aan een vijftal Maastrichtse partijen, te weten de Seniorenpartij (SPM), het CDA zelf natuurlijk, de PvdA, GroenLinks en de Partij Veilig Maastricht (PVM)

                PVM
                De Waterschappen gaan o.a. over onze (Maastrichtse) veiligheid mbt het drinkwater en de bescherming tegen hoog water. Bovendien ligt Maastricht in het stroomgebied van Tihange. Als het daar misgaat zal Maastricht dit zeker merken en stoomt mogelijk gelekt (licht) radioactief water letterlijk door onze binnenstad.
                Al vrij snel reageerde de fractievoorzitster van de Partij Veilig Maastricht (PVM), Esmiralda Thieme.
                Volgens Esmiralda Thieme hebben de waterschapsverkiezingen echter geen of weinig toegevoegde waarde en zijn ze politiek niet erg interessant.
                Om die redenen is er dus geen lid van de PVM kandidaat voor het Waterschap.

                GroenLinks
                Gert-Jan Krabbendam, de fractievoorzitter van GroenLinks in Maastricht, liet weten dat GroenLinks niet op eigen initiatief mee doet aan de Waterschapsverkiezingen, omdat ze met allerlei verschillende belangengroeperingen en politieke partijen, o.a. de PvdA en D66, de handen ineen hebben geslagen.
                “Afzonderlijk deelnemen aan die verkiezingen zou afbreuk doen aan die samenwerking, die in 2008 leidde tot de grootste partij bij de Waterschapsverkiezingen, Water Natuurlijk. Bovendien wil GroenLinks de Waterschapsverkiezingen niet politiseren.
                Dat verklaart ook een beetje het verschil met “Waterbelangen”, wat in feite gewoon het CDA schijnt te zijn. Omdat er al zoveel groeperingen betrokken zijn bij Water Natuurlijk, moet je de lijst ook een beetje onderling verdelen. Er doen dus wel GroenLinksers mee, Zij die wel op die lijst staan, zijn serieus kandidaten.”

                PvdA
                Frans Bastiaens, de fractievoorzitter van de PvdA te Maastricht, gaf aan dat hij in principe niet de meest aangewezen persoon was om commentaar te geven op de waterschapsverkiezingen en daarom slechts iets algemeens kon vertellen.
                Bastiaens: “GroenLinks, D66 en de PvdA doen in ons waterschap Roer en Overmaas niet mee.
                Zij (onder)steunen Water Natuurlijk uitdrukkelijk in menskracht door kandidaten te leveren voor de lijst in dit waterschap. Water Natuurlijk is een groene waterpartij; veel natuur en milieuclubs ondersteunen deze partij.
                Het CDA doet mee als Waterbelang en is zeer gericht op agrariërs.
                De waterschappen zitten een beetje apart in elkaar. Er zijn geborgde zetels en vrije zetels. We kunnen nu voor de vrije zetels onze stem uitbrengen. De geborgde zetels worden ingevuld door bijv. KvK en boerenorganisaties, milieuorganisaties komen er daar wat karig vanaf. Voor het evenwicht zorgt een partij als Water Natuurlijk. CDA / Waterbelang steunen zoals gezegd meer de boerenbelangen.
                Op korte termijn komt er een mail van PvdA Gewest Limburg met alle PvdA waterschapskandidaten”

                Voor meer inhoudelijke vragen over het Waterschapsverkiezingen verwees Frans Bastiaens naar mn. Liesbeth van Binnebeke, secretaris van PvdA Maastricht en tevens nummer 7 op de lijst van Water Natuurlijk.


                Heldere antwoorden dus van deze 3 partijen.
                Kennelijk zien zij het Waterschap Roer en Overmaas ook niet als kweekvijver, een leuke zinspeling in deze, voor aanstormde talenten en hebben zijn niet de behoefte om actieve leden, zowel in het belang van de partij en/of het belang van het betreffende lid, voor te dragen voor een (gekozen!) bestuursfunctie.

                Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                Opmerking


                • #9
                  De boerenslimheid van het CDA (3)

                  Reactie Seniorenpartij, dhr. Sabel

                  Een zéér uitvoerige reactie mocht ik tegemoet zien van de fractievoorzitter van de Seniorenpartij (SPM), dhr. Ed Sabel.
                  Dhr. Sabel was de afgelopen 6 jaar lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Roer en Overmaas.
                  Als dus iemand weet hoe het Waterschap functioneert is het wel dhr. Sabel.
                  Daar staat echter tegenover dat dhr. Sabel op 18 maart 2015 niet meer verkiesbaar is.

                  Ed Sabel: “Ik heb mij in 2008 gekandideerd als onafhankelijk lid, dus niet namens Seniorenpartij, bij Waterbelang.
                  Dat is een CDA club, waar lokalen in konden meedoen.
                  Ik stond in 2008 op plek nr. 7, maar kreeg, op de lijsttrekker na, de meeste stemmen en heb zodoende als nieuweling plaats genomen in het Waterschapsbestuur.
                  In 2008 konden voor het eerst politieke groeperingen meedoen.
                  Het CDA speelde daar slim op in.
                  De fracties Waterbelang (van CDA huize) waren feitelijk de dominante factor in het waterschapsbestuur.
                  Aangezien er ook nog geborgde zetels zijn (bestuursleden op basis van belanghebbende organisaties zoals LLTB, KVK, grote industrieën, natuurorganisaties en landeigenaren) hebben de agrariërs in het bestuur de overhand.
                  Dat is historisch verklaarbaar, maar uit democratisch oogpunt niet gewenst.
                  Aangezien het CDA van oorsprong de belangen van agrariërs vertegenwoordigt, was dit in mijn ogen een behoorlijke oververtegenwoordiging. Dat gevaar bestaat nu nog steeds.”


                  Per 1 maart 2015 is dhr. Sabel gestopt met zijn werkzaamheden bij het Waterschap.
                  Dhr, Sabel geeft aan dat het om praktische redenen onmogelijkheid is om gelijktijdig lid van de Maastrichtse gemeenteraad EN lid van het bestuur van Waterschap te zijn, omdat beide organen op dinsdagavond vergaderen.
                  “Een aantal jaren geleden hebben dhr. Limpens (VVD) en ik aan de voorzitter van het Waterschap gevraagd om de vergadertijden terug naar de ochtend te brengen.
                  Daar is vanwege teveel weerstand uit het Algemeen Bestuur geen gevolg aan gegeven. Er is wel met dinsdagen geschoven om ons enigszins te gerieven.


                  Stemadvies
                  Dhr. Sabel geeft ons wel nog een gratis stemadvies mee.
                  “Wat ik heel jammer vind is het feit dat de nieuwe lichting bij Waterbelang elke deskundigheid en ervaring op Wetenschapsgebied mist. Daarmee doe je de gemeenschap geen recht.
                  Want - let op - in het Waterschap speelt politiek GEEN enkele rol. Het is een louter functioneel orgaan. Als ik de Maastrichtse lijsten zie vind ik het bijzonder jammer dat alleen Paul Limpens (VVD) met kennis en ervaring op de lijst te vinden is.

                  Op lijst 4 (ook Waterbelang) nummer 1 staat Margon Nusteling.
                  Zij heeft minstens 2 periodes ervaring bij het Waterschap en ik vind haar een prima kandidaat. Jammer dat er op de Maastrichtse lijst niet één persoon staat met enige Waterschaps ervaring."


                  Nu ben ik toch geneigd, de reactie van dhr. Sabel lezende en wetende dat dhr. Sabel inmiddels de fractievoorzitter is van de grootste Maastrichtse partij, dat het geen kwaad kan om (bestuurs)ervaring op te doen bij bijvoorbeeld het Waterschap.
                  Toch heeft ook de Seniorenpartij niemand gekandideerd vor het Waterschap en lijkt het erop dat het CDA in dat gat is gesprongen.

                  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                  Opmerking


                  • #10
                    De boerenslimheid van het CDA (4)

                    Een reactie van het CDA

                    Om bovenstaand beeld compleet te krijgen is een reactie van het CDA natuurlijk onmisbaar.
                    Een uitvoerige reactie, maar gevoelsmatig heb ik de indruk dat het CDA een beetje "met de handrem erop" reageerde.

                    Ik ging met mijn oprechte vraag naar de fractievoorzitster van het CDA Maastricht, Vivianne Heijnen.
                    Hoewel Vivianne Heijnen lijstduwster is van Waterbelang Maastricht, schoof zij, wellicht begrijpelijk, de vraag door naar de lijsttrekker, Jim Janssen.
                    Jim Janssen is voormalig raadslid en fractievoorzitter van het CDA Maastricht, was in 2010 zelfs enige tijd wethouder in Maastricht en van 2013, na de bestuurscrisis in Meerssen, tot voorbij de verkiezingen van 2014 wethouder in Meerssen.
                    Kortom een bestuurlijk zwaargewicht bij de lokale CDA-afdeling.

                    Jim Janssen: “De Waterschappen zijn (onder meer door het grote belang in Nederland van waterwerken en –keringen) een van de oudste bestuursorganen (de eerste “Hoogheemraadschap van Rijnland” werd opgericht in 1255). Ze vormen letterlijk de basis van het poldermodel: van oudsher hebben waterschappen de taak namens de bewoners van een bepaald gebied de waterhuishouding te regelen. De waterhuishouding is de waterschappen belegd, onder andere om te voorkomen dat gemeenten wateroverlast op hun eigen gebied voorkomen door maatregelen die de overlast naar buurgemeenten verplaatsten.
                    Ondanks de leeftijd en het belang ervan zijn ze echter ook de meest onbekende en verst van de burger afstaande democratische organen. Blijkbaar hebben de waterschappen hun zaken zodanig in orde dat de burger voldoende vertrouwen heeft dat het daarmee voldoende is afgedekt. Helaas is dit niet helemaal waar! Waterbelang Maastricht is van mening dat het bestuur een belangrijke democratische taak heeft te vervullen in het stellen van kaders en het controleren op de uitvoering daarvan. Dat dit nodig blijft blijkt uit de verschillende belangen en de discussies op het gebied van waterhuishouding tussen de agrarische sector, de industrie en de natuurorganisaties (realiseren van vistrappen, herontwikkeling van de Jeker, gebruik koelwater en lozen van afvalwater, etc.). Afwegingen waarover het bestuur van het waterschap zich dient uit te spreken. En neem eens de recente overstroming in het centrum van Meerssen door hevige regenbuien; gelukkig hebben we in Maastricht dit soort zaken inmiddels wel onder controle, maar de overlast in Heer (onder de Kerk) kunnen zich de meesten nog wel herinneren. “Droge voeten”, zoals dat heet, is ook een aandachtsgebied van de waterschappen.

                    Kortom, de waterschappen houden zich bezig met vier onderwerpen: waterkering (water buiten houden), droge voeten (water afvoeren), waterkwaliteit (bijvoorbeeld zuiveren van rioolwater voordat het wordt teruggegeven aan de natuur) en waterkwantiteit (tbv natuur en landbouw). Zoals u ziet niet geheel onbelangrijke zaken. Daarom is het jammer dat er zo weinig aandacht voor is en zo als u zelf ook schrijft in uw post: er “geen enkele behoefte om ook maar enige aandacht te besteden aan de verkiezingen voor het Waterschap” is.
                    Dan enige duidelijkheid over de partijen. Zoals u zelf al constateert bestaat er een relatie tussen Waterbelang Maastricht en het CDA. Waterbelang is een middenpartij en veel leden van Waterbelang zijn dan ook lid van het CDA. Maar Waterbelang staat ook open voor anderen. Bijvoorbeeld voor mensen die geen lid zijn van een politieke partij en voor leden van andere partijen zoals inderdaad momenteel de heer Ed Sabel, fractievoorzitter van de Senioren Partij Maastricht. Sabel werd tijdens de vorige waterschapsverkiezingen op de lijst vergezeld door twee andere SPM-ers. Wel zoekt Waterbelang (uiteraard) naar mensen met affiniteit met water en democratische vertegenwoordiging, en indien mogelijk politiek-bestuurlijke ervaring.

                    Overigens is Water Natuurlijk een lijst die bestaat uit leden uit links-progressieve hoek, hoofdzakelijk PvdA (zoals al iemand in reactie op uw post meldt), GroenLinks en D66. Wanneer u dan al de behoefte voelt om te waarschuwen, dan lijkt mij dat ook hierbij op zijn plaats!
                    En ook 50Plus is in die zin niet enkel gevuld met mensen uit ouderenpartijen, ook hier komen andere afkomsten voor.

                    Tja, en of het CDA erg slim is? Ik hoop van wel, maar ik weet dat u die vraag anders bedoelt dan ik hem nu interpreteer. Het antwoord op die vraag laat ik dan ook graag aan u en de lezer over. Het antwoord krijgen we mogelijk een beetje op 18 maart, maar meer nog in de vorm van hopelijk goed en verstandig waterbeleid in de komende bestuursperiode.”

                    Zorgen voor actieve leden (?)
                    Een beetje onbeantwoord de vraag bleef toch of het CDA (Maastricht) een slimme manier heeft gevonden om (voormalige?) zwaargewichten aan een leuke bestuursfunctie te helpen en hun onervaren actieve leden juist bestuurskennis te laten opdoen?
                    Ik blijf me namelijk afvragen wat is er mis aan is om (tijdelijk) functieloze actieve leden voor te dragen bij een verkiezing en/of onervaren leden in stelling te brengen om bestuurservaring op te doen?
                    Je toont als partij aan dat je hart hebt voor je mensen en dat je energie in ze wil steken. Kortom je zorgt voor je actieve leden.
                    Toch lijkt het erop dat de suggestie dat er leden in een bepaalde positie worden gemanoeuvreerd door het CDA verre wordt gehouden.

                    Janssen:”Ik vind het woord zorg in dezen goed gekozen. Jammer genoeg wordt het alleen verkeerd aangewend. Het gaat het CDA niet om zorg voor haar leden, maar om zorg voor de stad, gemeente, waterschap, inwoners, burgers. Dat is immers de rol die iedere partij in de politiek zou moeten spelen; elk met een eigen ideaal over hoe de samenleving zou moeten zijn ingericht, gebaseerd op de eigen partijideologie. En daarom zorgen besturen van die partijen er voor dat ze goede, sterke en gekwalificeerde bestuurders op de juiste posten krijgen. Ik ga er van uit dat dit voor alle partijen geldt.

                    Wat mij persoonlijk betreft, kan ik melden dat het niet nodig is dat mijn partij iets voor mij ‘regelt’. Volgens mij verloopt mijn carrière prima: Ik heb geen slechte naam in bestuurlijk Limburg. Ik ben zelfs voor het wethouderschap in Meerssen gevraagd door Jan Mans, die overigens van een andere partij is (PvdA, pier) nadat hij als waarnemend burgemeester in Maastricht, mij had leren kennen als wethouder. Daarnaast wens ik toe te horen tot de nieuwe generatie integere en competente bestuurders die niet uitgaan van partijbelang en vriendjespolitiek, maar van het algemeen belang. Ik sta ook binnen mijn eigen partij bekend als een kritisch lid.

                    Waterbelang Maastricht had met Henny Hartmann en Ed Sabel goede bestuurders in het DB en AB van het waterschap. Waterbelang Maastricht hoopt hun zetels te kunnen consolideren met de aanstaande verkiezingen, er van uit gaande straks weer goede bestuurders te kunnen leveren voor het bestuur van het waterschap. Ik hoop dan ook dat Waterbelang mij op basis van mijn goede naam en mijn bestuurlijke competenties en ervaring heeft gevraagd lijsttrekker te worden van Waterbelang Maastricht. Datzelfde geldt ook mijn directe opvolgers op de lijst.

                    Wat ons betreft dient kwaliteit de doorslag te geven, niet vriendschap, gemiste raadszetels of andere oneigenlijke sentimenten.”


                    Tja, nu weet ik het nog niet of het CDA nu zo slim is, of dat andere partijen………
                    Hoe dan ook wordt het niet gemakkelijk om volgende week een keuze te maken.


                    50Plus
                    Rest mij nog de retorische vraag wat een partij als 50Plus voor meerwaarde kan hebben bij het Waterschap?
                    Je zou bijna gaan denken dat alleen 50Plus dijken wil bouwen de langer dan 50 jaar mee gaan. Het zal toch niet…….



                    In ieder geval wens ik alle lezers veel wijsheid als ze gaan stemmen voor het Waterschap Roer en Overmaas.
                    Wordt het een (boeren)slimme keuze, een functionele keuze of geen keuze?
                    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                    Opmerking


                    • #11
                      Geweldig bedankt voor deze Waterschapsoverwegingen, Pier. Ze hebben mij geholpen mijn stem te bepalen...

                      Opmerking


                      • #12
                        Waterschapsbelasting.

                        Wie kan mij uitleggen, waarom eigenaren meer waterschapsbelasting betalen dan huurders?

                        Opmerking


                        • #13
                          Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
                          Waterschapsbelasting.

                          Wie kan mij uitleggen, waarom eigenaren meer waterschapsbelasting betalen dan huurders?
                          Ik heb ook een vraag wat ik niet begrijp is dat je btw betaalt over de 12 maandelijkse voorschotten plus btw op leidingwater
                          En dan nog eens btw over het totaal bedrag.

                          Plus het grote verschil waterverbruik 44,11 euro totaal bedrag 160,31euro
                          Last edited by ; 16 maart 2015, 16:11.

                          Opmerking


                          • #14
                            In onze wijk worden veel bolletjes ingekleurd voor beide verkiezingen zag ik. En stonden weliswaar geen files maar de stemhokjes waren niet leeg. De (oranjekleurige) vlaai was nog onaangeroerd. Mijn verzoek om eens voor te proeven werd niet gehonoreerd. Het waterschap was indirect aanwezig in de vorm van koffie en thee. Het was er erg warm binnenshuis en de traag openende deuren gaven nog de gelegenheid een denkmoment te gebruiken bij binnentreden en uittrede.

                            Opmerking


                            • #15
                              En inmiddels is duidelijk dat er enige verwarring is wat betreft de kleurstelling stembussen; waterschappen zijn groen en provincie blauw. Net zoals de stempassen. Logica.

                              Opmerking

                              Bezig...
                              X