Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Buurtbudgetten anno 2012/2014: hoe nu verder?

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • ingrijpen

    Oorspronkelijk geplaatst door Ton
    Nu gaat Mevr Damsma ingrijpen...
    Ook bij de buurtplatforms waar haar partijgenoten bijzitten??
    of niet!!:035:
    Als politiek, bestuur en bewonersinitiatieven teveel met elkaar vervlochten raken, komt men in kwesties waar men moet ingrijpen in een lastig parket te zitten.
    Uiteindelijk schiet hier niemand iets mee op, maar toch kan men het niet laten van de suikerpot af te blijven, de suikerpot van aanzien, invloed en macht.

    Opmerking


    • Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
      Als politiek, bestuur en bewonersinitiatieven teveel met elkaar vervlochten raken, komt men in kwesties waar men moet ingrijpen in een lastig parket te zitten.
      Uiteindelijk schiet hier niemand iets mee op, maar toch kan men het niet laten van de suikerpot af te blijven, de suikerpot van aanzien, invloed en macht.
      Een fraai staaltje van doofpot politiek o.a. te lezen in Maastricht Dichtbij,

      [ maastricht dichtbij ]


      Ondertussen blijven we onwetend wat er zich werkelijk heeft afgespeeld. Feit is wel dar de boekhouding niet op orde was en een platform is dat zich geen rekenschap geeft van haar verantwoordelijkheid. Zodat de burgers het kunnen volgen en weten wat er met hun eigen buurtgelden gebeurd. D'66 wethouder, mensen het is een kwestie van vertrouwen, alles mooi op tijd ingeleverd, alleen het administratiekantoor moet de cijfers even splitsen.
      Last edited by ; 13 mei 2013, 22:55.

      Opmerking


      • Brief van wethouder Damsma (D66)



        Opmerking


        • Reactie Maria Essers: MAASTRICHT - De vijf politieke partijen in de Maastrichtse gemeenteraad die vorige maand bij de wethouder aan de bel trokken over vermeende onrechtmatigheden met buurtbudgetten en Vogelaargelden door het buurtplatform Argus, voeren bij gebrek aan kennis een oorlog die is gebaseerd op persoonlijke en politieke vetes. Zij doen dit over de rug van betrokken burgers en (onbezoldigde) vrijwilligers.
          [ Maastricht.Dichtbij ]


          .
          Last edited by ; 14 mei 2013, 12:06. Reden: aanvulling

          Opmerking


          • Het verwijt aan de politieke partijen zou het betreffende buurtplatform ook aan zichzelf kunnen maken. Toch? Waarom zo moeilijk doen met informatieverstrekking, transparantie en verantwoording. Welke stichting in Nederland n.b. zo kort bij haar achterban kan zich deze wijze van verantwoording nog permiteren?

            Opmerking


            • Eerst eens even kijken hoe staatssecretaris Frans Weekers gered wordt of niet ten koste van ?

              Opmerking


              • Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
                Eerst eens even kijken hoe staatssecretaris Frans Weekers gered wordt of niet ten koste van ?
                Het is een beetje offtopic, om nu Weekers hier bij te halen, maar in Weert waar hij vandaan komt hadden deze toestanden zich niet kunnen voordoen, als ik de spelregels bekijk. Laat Maastricht daar eens in de leer gaan, op naar Weert.

                [ spelregels weert ]

                Opmerking


                • Oorspronkelijk geplaatst door Ton
                  Het antwoord

                  Geachte heer

                  Op verzoek van burgemeester Hoes laat ik u weten, dat hij kennis genomen heeft van de inhoud van uw mailbericht.

                  Met vriendelijke groet,




                  .............. | secretaresse Burgemeester
                  Gemeente Maastricht
                  In wezen een correct antwoord

                  Opmerking


                  • Rekenkamer

                    Cynisch gezien is het natuurlijk ook een uitermate geschikte manier om werkverschaffing. Het controleren van de controle, de rekenkamer onderzoekt de rekenkamer.
                    Interessant is te weten te komen, waarom adviezen niet of slecht worden opgevolgd, hoewel hoe korter bij de waarheid hoe banaler het antwoord daarop zou kunnen zijn: het niet handelen conform de afspraken, regels e.d.

                    Opmerking


                    • Ceramique

                      Buurtplatform Ceramique dreigt met stoppen. In de media verschenen de laatste week berichten over het buurtplatform Ceramique. Het buurtplatform klaagt over het terugdraaien van de periodieke contacten met ambtenaren van buurtgericht werken tot 1x per jaar via een rondgang. Zie verder het artikel in Maastricht Aktueel. Ook is er ongenoegen dat men geen antwoord krijgt op een brief van 31 maart. In deze brief staat het volgende citaat.

                      Er zal een sfeer ontstaan van roepende individuele burgers, die vervolgens door het ambtelijk apparaat vakkundig met een kluitje het riet in worden gestuurd.
                      Zo te zien zijn het niet alleen 'lastige burgers' die genegeerd worden, maar ook een constructief (mee)werkend buurtplatform, (zodra men met kritiek komt?)
                      Zo krijgen ze het bij Buurtgericht Werken opnieuw voor de kiezen, nu ook de gemeenteraad bij monde van het CDA begint te mopperen over de gang van zaken.

                      ...
                      Misschien is de tijd dan toch rijp als betrokken burgers zelf aan de slag gaan met plannen voor hun eigen leefomgeving. Gevraagd en ongevraagd advies geven en zaken aankaarten en oppakken.
                      En met een Bureau Gemeentegericht Werken om zo het beetje betrokkenheid bij ambtenaren wat er nog is en wat nog financieel haalbaar is te stimuleren. Met maandelijks of jaarlijks (?) een rondgang door het Mosea Forum
                      Last edited by ; 29 juni 2013, 10:22.

                      Opmerking


                      • Bestuur Stichting Buurtplatform Ceramique legt haar functies neer.

                        Bestuur Stichting Buurtplatform Ceramique legt haar functies neer (04:44):

                        Opmerking


                        • kwestie ceramique

                          In de Limburger van afgelopen zaterdag (20juli) stond een interview met de voorzitter van Buurtplatform Ceramique, Sjo Serpenti. 'Geen spin zonder web'. Men kan zich niet vinden in het nieuwe gemeentelijke beleid inzake buurtgericht, wat betreft een aantal wijken de vaste contacten nagenoeg tot nul reduceert wat vergaderingen en rondgangen met de gemeente betreft. De buurtvoorzitter valt m.n. over de gang van zaken citaat: we kregen na een half jaar een nietszeggend briefje, waarin simpel wordt gesteld dat wij als goeddraaiend buurtplatform in de 'groene categorie' onze eigen boontjes prima kunnen doppen".
                          Wat had de gemeente anders moeten doen vraagt de journalist: "Maar er is, en niet voor het ėerst , óver ons gesproken en niet met ons... We kregen een presentatie waar alles al beklonken was".
                          W.b. een actievere rol van de burger kan zeker werken, maar dan moet de overheid wel blijven steunen, waar dat nodig is. aldus de scheidende voorzitter.

                          eigen commentaar:
                          typisch een voorbeeld van ambtelijke en bestuurlijke arrogantie, jarenlang buurten d.m.v. een geldverslindende fopspeen van zgn. buurtgericht werken aan het handje houden en vervolgens onvoorbereidt, de stekker eruit..., omdat het geld op is. De gemeente heeft verzaakt burgers in de betere jaren hierop voor te bereiden. Men had van begin af aan de koers wat kunnen verleggen met duidelijke en heldere spelregels en verantwoordelijkheden en vooral met een andere mentaliteit. Gelukkig is de 'burger wél weer aan zet', hetzij gedwongen.
                          Last edited by ; 23 juli 2013, 12:31.

                          Opmerking


                          • xxx aan de maas..

                            Hij begon zacht en langzaam ter spreken. 'Deze stad is een grot van porselein,' zei hij,'een labyrint van belangen. En als je zelf een belang hebt, botst dat al gauw met de belangen van een ander. En dan geldt de wet van de sterkste. Zo gaat dat al eeuwen en zo zal het altijd gaan. De dragers van het wettelijk gezag, de politie, de rechters, de politici, zijn niets meer en niets minder dan individuen met hun eigen belangen die zich wapenen met het wetboek of de wapenstok om zich te mengen in de machtsstrijd. Ze staan niet boven de partijen, zij zijn zelf partij. En daarom krijg je in deze stad niets gedaan zonder de juiste bondgenoten. En zelfs met de juiste bondgenoten krijg je niets gedaan. Verandering is per definitie een bedreiging voor andermans zaken. Het is uit ieders belang dat alles blijft zoals het nu is. Nou ja ik wil jullie niet ontmoedigen. Maar zo is het wel. Ik moet nu gaan. Die drankjes zijn betaald, hè. Denk erom.
                            (citaat uit: La Superba, auteur IIja Leonard Pfeijffer, roman uitgerverij de Arbeiderspers)
                            - om verwarring te voorkomen, het citaat handelt niet over Maastricht, maar over de stad Genua....
                            Last edited by ; 23 juli 2013, 15:20.

                            Opmerking


                            • Oorspronkelijk geplaatst door Ton
                              Oorspronkelijk geplaatst door Breur

                              Bestuur Stichting Buurtplatform Ceramique legt haar functies neer (04:44):
                              (15-07-2013)

                              Oorspronkelijk geplaats door Ton .

                              Er volgen nog wel meer Breur.
                              Ook is vorige week de secretaris van belangenvereniging Sint Pietersberg
                              uit het platform luchtkwaliteit gestapt.
                              15-07-2013.

                              Weer eentje ,de Voorzitter van buurtplatform Jekerkwartier legt zijn functie neer.

                              (Reden verschil van inzicht)
                              Deels oud nieuws. Benieuwd naar de werkelijke motieven van de opstappers.

                              Dit is ook al bekend, toch nog maar even hier plaatsen.

                              Opmerking


                              • Oorspronkelijk geplaatst door Ton
                                Mag wel zo zijn. (deels oud nieuws)
                                Maar buurtplatform jekerkwartier wordt ook nog ondersteunt door twee adviseurs.
                                En niet zo kleintje
                                oa Henk van de Voort Voorzitter van( Vrienden binnenstad Maastricht)
                                en Titia Baeten.
                                Ondanks of dankzij de adviseurs?

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X