Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #16
  Bij een discussie als deze kom ik altijd uit bij de volgende constatering: waar hebben we het hier eigenlijk over, waar wordt al die drukte over gemaakt en dan blijkt dat het vooral een politiek probleem is.
  En @klaas dit kost handenvol geld en levert niets op. Met het geld van de drugbestrijding kan je heel wat duurzame landbouw opzetten tegen de honger en ondervoeding van kindertjes.

  Opmerking


  • #17
   Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
   En @klaas dit kost handenvol geld en levert niets op. Met het geld van de drugbestrijding kan je heel wat duurzame landbouw opzetten tegen de honger en ondervoeding van kindertjes.
   Drugsbestrijding en het hele politieke circus erom heen kost handen vol geld. De handel in (soft)drugs is evenwel zeer lucratief. De Nederlandse consumptiemarkt voor softdrugs heeft (volgens studies van het CRI) een geschatte omzet van 800 miljoen, waarvan de helft voor rekening van de Nederwiet komt.

   Opmerking


   • #18
    Iedereen vergeet schijnbaar de tijd voordat er coffieshops waren in Maastricht.
    Toen was Maastricht ook al een "drugsstad" .
    Dat weet iedereen die toen uitging in Maastricht.

    En dat er niets door de overheid aan verdient word is ook niet juist ,
    wil wel eens graag cijfers zien wat coffieshops aan loonbelasting en omzet belasting betalen wie weet daar iets over ?

    De bestrijding van drugsrunners dat kost veel geld maar ik vind drugsrunners en coffieshops nog altijd twee verschillenden onderwerpen.

    Zelf denk als er strakjes geen coffieshops meer zijn de drugsrunners er wel nog zijn .

    Opmerking


    • #19
     Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht
     wil wel eens graag cijfers zien wat coffieshops aan loonbelasting en omzet belasting betalen wie weet daar iets over ?
     Meneer Marc Josemans, voorzitter/woordvoerder van de VOCM die kan je een hoop vertellen maar ik weet niet of hij dat doet. ik kan je maar een beetje vertellen en ik doe dat dan ook.

     Er werken ongeveer 4500 personen in de coffeeshopbranche. Over de verkoop van softdrugs betaalt de coffeeshop geen omzetbelasting (btw) omdat deze heffing over verbodenhandel op grond van Europese-jurisprudentie niet is toegestaan. Er wordt ook geen accijns op geheven. Er wordt wel inkomstenbelasting in de hoogste schijf geheven op coffeeshops. Officiële en exacte cijfers zijn daarover natuurlijk niet bekend Schattingen, op landelijke basis, betreffende circa 650 coffeeshops, spreken over een omzet van 2 miljard en over verkoop van 280.000 kilo softdrugs per jaar.
     Last edited by Painterartist; 24 maart 2012, 09:38.

     Opmerking


     • #20
      Deel gemeenteraad eist spoedberaad na uitspraak Raad van State over coffeeshop      Is Maastricht de weg kwijt in het coffeeshop-dossier? Archieffoto ANP

      Een extra commissie Algemene Zaken & Middelen na afloop van de reguliere raadsvergadering. Dan moet er nogal wat aan de hand zijn, zou je zeggen, en volgens een deel van de Maastrichtse gemeenteraad is dat ook zo. D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen, SP en PVM zijn naar eigen zeggen not amused over het feit dat de Raad van State het dossier Köbbesweg (onderdeel van het jaren geleden in gang gezette spreidingsplan coffeeshops) vernietigd heeft. Ze willen komende dinsdag na afloop van de raadsvergadering opheldering over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tevens vragen de partijen zich af of er nog enige reparatie mogelijk is.
      De Raad van State verwees gisteren het bestemmingsplan waarmee de gemeente een vastiging van een coffeecorner nabij de grens met Eijsden-Margraten had willen regelen naar de prullenmand. Volgens de rechters is een coffeeshop strikt genomen een illegale instelling (ondanks het gedoogbeleid), waarvan de vestiging nooit kan worden vastgelegd in een bestemmingsplan. Ook had de gemeente volgens de Raad van State Maastricht moeten wachten op de wietpas, die net als ‘operatie coffeecorner’ is bedoeld om de overlast rond coffeeshops in te dammen.
      ,,Feitelijk is het dossier dus weer terug bij af”, concluderen D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen, SP en PVM in een gezamenlijk persbericht dat is opgesteld door D66-raadslid Richard Schoffeleers.
      De partijen zeggen ‘nogal verbaasd’ over deze conclusie van de Raad van State. Drie jaar geleden (na een eerdere vernietiging door de Rechtbank Maastricht) was immers verzekerd dat het dossier nu goed zou worden uitgezocht en 'rechtbankproof' zou zijn, stellen ze. ,,Dit blijkt dus wederom niet het geval. Partijen zijn not amused over deze gang van zaken. De kosten van het voortraject, inclusief juridische bijstand beginnen toch aardig de pan uit te rijzen.”

      http://maastricht.dichtbij.nl/stad/d...ver-coffeeshop

      Opmerking


      • #21
       Wat maakt het uit de kosten de gemeente,
       dus wij betalen de kosten wel.

       De gewone burger..

       Opmerking


       • #22
        Meerderheid raad Maastricht voor proefproces rond wietpas

        MAASTRICHT - Een meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad vind dat het college van burgemeester en wethouders snel duidelijkheid moet geven over de juridische haalbaarheid van een proefproces rond de invoering van de wietpas. Dat is de strekking van een motie die vanavond ter sprake komt tijdens de raadsvergadering.
        Volgens D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen Mestreech en de Partij Veilig Maastricht (samen goed voor 21 van de 39 zetels) kunnen juridische fouten rond het eventuele sluiten van een coffeeshop, leiden tot enorme schadeclaims.
        Geen sluiting voordat de rechter heeft gesproken
        Volgens de partijen die de motie steunen, is het van het grootste belang dat de invoering van de pas - in Maastricht per 1 mei - voordat er handhavend wordt opgetreden eerst juridisch wordt getoetst. De partijen roepen het college dan ook op om, zodra na 1 mei blijkt dat een coffeeshop zich niet aan de nieuwe richtlijnen houdt, naar de rechter te stappen alvorens tot sluiting over te gaan. ,,De coffeeshop waartegen het proefproces wordt gevoerd conform de geldende wet- en regelgeving een besluit te overhandigen ten aanzien van de overtreding van het I-criterium (het beginsel dat een coffeeshop alleen mag verkopen aan ingezetenen, red.), maar deze sanctie niet ten uitvoer te leggen”, aldus de motie die vanavond wordt ingediend.
        'Burgers hebben recht op duidelijkheid'
        Volgens de partijen hebben de burgers van Maastricht er op om op korte termijn te weten of de wietpas juridisch haalbaar is. Ze wijzen er verder op dat uitkomsten van de juridische haalbaarheid van de wietpas van invloed zijn op het wel of niet doorzetten van het spreidingsplan coffeeshops.
        http://maastricht.dichtbij.nl/stad/m...s-rond-wietpas

        Dit had toch al veel eerder kunnen gebeuren naar mijn mening .

        Opmerking


        • #23
         Topadvocaat Spong ziet ook geen heil in wietpas         "De wietpas invoeren kan helemaal niet. Dat moeten jullie in Maastricht toch weten, in de stad waar het Verdrag van Maastricht, is getekend. Een verdrag waarin we het vrije verkeer van personen, goederen en diensten zo belangrijk vinden. Dan kun je toch geen Belgen of Fransen of wie dan ook uitsluiten?"
         Dat zei de bekende strafpleiter Gerard Spong uit Amsterdam gisteravond in Maastricht. De advocaat was in de stad voor een lezing voor lokale ondernemers. Spong betoogde dat Maastricht de coffeeshops helemaal niet kwijt wil, omdat zo veel mensen er aan verdienen. "U als ondernemer geeft het misschien niet zo snel toe, maar de miljoen bezoekers van de coffeeshops spenderen veel geld in de stad. Stelt u zich maar voor. Eén miljoen bezoekers die allemaal wel een kop koffie, thee of cola drinken of iets eten. En wat dacht u van de coffeeshops? Die moeten eens in de zoveel tijd geschilderd worden, of er moet een kleine verbouwing gebeuren. Dat doen lokale ondernemers," zo hield hij de ondernemers voor.
         foto: Jean Pierre Geusens

         http://maastricht.dichtbij.nl/112/to...n-heil-wietpas

         Opmerking


         • #24
          di 27 mrt 2012, 21:55

          Hoes weigert proefproces tegen wietpas

          MAASTRICHT - De gemeenteraad van Maastricht wil dat de gemeente een proefproces gaat voeren tegen invoering van de wietpas. De raad nam dinsdagavond een motie met deze strekking aan. Maar burgemeester Onno Hoes (VVD) weigert deze motie uit te voeren, liet hij de raad weten.

          Het proefproces moet duidelijk maken of het weren van buitenlanders uit coffeeshops juridisch wel is toegestaan. Hoes wil echter gewoon de wet strikt handhaven. Na 1 mei geldt de wietpas voor alle coffeeshops in het zuiden van Nederland.
          De Maastrichtse coffeeshops spannen binnenkort een kort geding aan tegen de invoering van de wietpas. Als dat niet het gewenste resultaat oplevert, willen ook zij een proefproces uitlokken.

          http://www.telegraaf.nl/binnenland/1...wietpas__.html
          Last edited by Pier; 16 december 2014, 21:09. Reden: Foto verwijderd ivm ontbreken auteursrechten

          Opmerking


          • #25
           Dit gaat nog heel spannend worden. Je weet nooit wat de rechter gaat beslissen. In het geval van de Köbbesweg was de gemeenteraad not amused, toen de rechter de locatie afwees. Er staan grote belangen op het spel zowel voor de gemeente als voor de coffeshopexploitanten. Het zou wel eens voor een van de partijen alles of niets kunnen worden. Wat weegt zwaarder vrij verkeer en gelijke rechten of het terugdringen van de lokale overlast vanwege de aanzuigende werking op de illegale handel in en rondom de stad ?

           Opmerking


           • #26
            Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht
            Topadvocaat Spong ziet ook geen heil in wietpas            "De wietpas invoeren kan helemaal niet. Dat moeten jullie in Maastricht toch weten, in de stad waar het Verdrag van Maastricht, is getekend. Een verdrag waarin we het vrije verkeer van personen, goederen en diensten zo belangrijk vinden. Dan kun je toch geen Belgen of Fransen of wie dan ook uitsluiten?"
            Dat zei de bekende strafpleiter Gerard Spong uit Amsterdam gisteravond in Maastricht. De advocaat was in de stad voor een lezing voor lokale ondernemers. Spong betoogde dat Maastricht de coffeeshops helemaal niet kwijt wil, omdat zo veel mensen er aan verdienen. "U als ondernemer geeft het misschien niet zo snel toe, maar de miljoen bezoekers van de coffeeshops spenderen veel geld in de stad. Stelt u zich maar voor. Eén miljoen bezoekers die allemaal wel een kop koffie, thee of cola drinken of iets eten. En wat dacht u van de coffeeshops? Die moeten eens in de zoveel tijd geschilderd worden, of er moet een kleine verbouwing gebeuren. Dat doen lokale ondernemers," zo hield hij de ondernemers voor.
            foto: Jean Pierre Geusens

            http://maastricht.dichtbij.nl/112/to...n-heil-wietpas
            Zo is het Dhr Spong.

            kassa/kassa/kassa..

            Opmerking


            • #27
             Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
             Dit gaat nog heel spannend worden. Je weet nooit wat de rechter gaat beslissen. In het geval van de Köbbesweg was de gemeenteraad not amused, toen de rechter de locatie afwees. Er staan grote belangen op het spel zowel voor de gemeente als voor de coffeshopexploitanten. Het zou wel eens voor een van de partijen alles of niets kunnen worden. Wat weegt zwaarder vrij verkeer en gelijke rechten of het terugdringen van de lokale overlast vanwege de aanzuigende werking op de illegale handel in en rondom de stad ?
             Het gaat er om wat de rechters vinden .
             Of alle regeltjes netjes worden na geleeft.

             Waarom zijn alle coffieshops NIET van begin afgaan verboden geworden?
             Waarom heeft men dit velen jaren gedoogd ?

             Opmerking


             • #28
              Ik word zo ontzettend doodmoe van die klojomans, die denkt dat ie zo'n mooie branche heeft. Jammergenoeg wist ik al 35 jaar geleden wie hij is, hij zat al op de Mavo met wiet te experimenteren, hij heeft in onze straat gewoond, en zat bij mijn broer in de klas.

              Nou ja, zijn diploma heeft ie geloof ik niet gehaald in het jaar waarin mijn broer dat wel deed.

              Hoe zou dat toch komen?

              Ik snap er dus totaal niets van dat ie al tientallen jaren zijn zaakjes probeert te rechtvaardigen. Helemaal kotsmisselijk werd ik van zijn uitspraak dat Onno Hoes hem geschoffeerd zou hebben.

              Joh, zoek een normale baan, zou ik zeggen. :(:(
              I am not a complete idiot. Some parts are missing

              Opmerking


              • #29
               Oorspronkelijk geplaatst door Haas Bekijk bericht
               Ik word zo ontzettend doodmoe van die klojomans, die denkt dat ie zo'n mooie branche heeft. Jammergenoeg wist ik al 35 jaar geleden wie hij is, hij zat al op de Mavo met wiet te experimenteren, hij heeft in onze straat gewoond, en zat bij mijn broer in de klas.

               Nou ja, zijn diploma heeft ie geloof ik niet gehaald in het jaar waarin mijn broer dat wel deed.

               Hoe zou dat toch komen?

               Ik snap er dus totaal niets van dat ie al tientallen jaren zijn zaakjes probeert te rechtvaardigen. Helemaal kotsmisselijk werd ik van zijn uitspraak dat Onno Hoes hem geschoffeerd zou hebben.

               Joh, zoek een normale baan, zou ik zeggen. :(:(
               Beste Haas praat eens met iemand van CAD ,
               Mensen met hoge baantje zefs directeuren ook hier in Maastricht gebruiken drugs .
               Zijn het daarom mensen om kotsmisselijk van teworden?

               Zelf ben ook geen voorstander van drugs in welke vorm dan ook .
               Maar klojomans zal toch in iedergeval zijn papieren hebben gehaald om zijn shop tekunnen openen.

               Ik personelijk vind de grootste klojoos die dit alles jaren hebben toe gestaan (coffieshops) van zulke mensen word ik kotsmisselijk

               Opmerking


               • #30
                Nog even een reactie op Mr. Gerard Spong. Als er een sector is die goed verdient aan de handel in drugs, dan is het wel de advocatuur. Niet zozeer in directe zin, ....?, maar wel aan de figuren die met justitie in aanraking komen en graag uit het gevang willen blijven. Jaarlijks wordt een hele stoet bediend van klein tot groot, tot presidenten (Bouterse) aan toe. En de advocatuur laat zich goed betalen, immers de bedrijfstak bezit rijkelijk over een goed gevulde oorlogskast. Zolang overheden het maar zo zo houden en niet werken aan een legaal circuit, kan men nog in lengte van jaren doorgaan.

                De heer Spong vergeet ook dat een relatief kleine stad als Maastricht, of een grensregio, onmogelijk een achterland kan bedienen tot aan Parijs. Het is meegenomen als de toeristen niet alleen coffeshops bezoeken, om ook een terrasje mee te pikken of een jurkje te kopen. Het is minder leuk als men kilo-adresjes in de buurt gaat afrijden al of niet gelokt door runnertjes uit Goude en Rotterdam.
                De druk op de regio is te groot gebleken dhr. Spong, u kent dit verschijnsel toch ook in Amsterdam, het is toch niets voor niets dat u daar uw kantoor heeft, waarschijnlijk in een pand aan de gracht. Overigens Spong is een sympathieke vent.
                Last edited by ; 29 maart 2012, 17:31. Reden: Taalfouten en aanvulling

                Opmerking

                Bezig...
                X