Aankondiging

Sluiten

Financiële situatie van ons forum (april 2025)


Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,

Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.

In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.

Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.

Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!

Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.

In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.

Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.

Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.

Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.

Het stichtingsbestuur MestreechOnline

Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan

Meer lezen
Minder zien

Mestreechse Spagetti, Bolognese

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Antonius
    replied
    Voor sommigen is de nieuwe variant (hierboven aangepast) met fijne soepgroenten in plaats van Italiaanse wokgroenten prettiger met tomaten uit blik fruitiger om te eten.
    vandaar de wijziging

    Leave a comment:


  • Antonius
    started a topic Mestreechse Spagetti, Bolognese

    Mestreechse Spagetti, Bolognese

    Mestreechse Spagetti, Bolognese


    Vele van ons kennen dat, of leerden dat pas later kennen in hun jeugd.


    Echter pas in 1982 werd het authentieke recept door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie) voor Bolognese bij de Kamer van Koophandel aldaar gedeponeerd.


    De Macaroni (en de Spagetti van welbekend Merknaam Honig) werd echter voorafgegaan door andere pasta fabrikanten.
    Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin in het Jekerkwartier. / Maastrichtsche Vermicelli- en Macaronifabriek v/h Pagnier fils & Co.



    Ik wist niet beter dan Vermicelli en viste als kleine jongen alle sliertjes uit de vleissop van Oma met deen Sopleepel op zondag ochtend na de heilige mis, bij haar op bezoek zijnde.
    Tot 1973 had ik nog nooit echte Spagetti Bolognese gezien en of gegeten. 9 jaar later is het gepatenteerd.



    Ingredienten volgens de meeste TV koks op publieke openbare omroepen:



    voor 2~3 personen (niet te zwaar niet te vettig)



    - 250 gram half om half gehakt
    - 500 gram roerbak groenten / Kastanje champignons Prei en Rode ui OF 250 gram fijne soepgroenten en 2 uien fijn gesnipperd
    - 250 gram Spagetti nr 3 of nr 5 (koken duurt langer bij 5) voor 2 personen
    - zwarte peper + zout
    - Kardamom poeier
    - Tijm (vers een takje of drie, gedroogd een theelepel)
    - Rosemarijn (vers een takje, gedroogd een halve theelepel)
    - gember poeier een vleugje
    - cayennepeper poeier een vleugje
    - chilipoeier een vleugje
    - Olijfolie geel en een klont echte boter
    - thee lepeltje Balsamico
    - 2 blikjes tomatenblokjes of zelf gepelde en klein gesneden

    de hoeveelheden zul je al met al zelf wel in de vingers krijgen al naar gelang je dit gerecht vaker maakt
    let op ik heb het hier boven gewijzigd


    - MIJN speciale variant met een mooie schijf gorgonzola die we in de Sugo laten smelten als de Spaghetti er bij komt (zwaarder en iets vettiger)



    Bereiding:



    Groote vlakke Pan/Sauteuse zie afbeelding
    - grootste gaspit pan verhitten
    - een mooie scheut olijfolie als die pan al warm is erin geven met een klont echte boter
    - de roerbak groenten of fijne soepgroenten erin en langzaam zwenken totdat het echt goed gefruit is en heet is
    - het vooraf uit de koelkast genomen gehakt (dus niet meer koelkast koud) met een vork in het middenBron vermelding: Ik zelf en foto van mijn Kookplaat welke nu een inductieplaat geworden is
    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Antonius; 24 december 2020, 11:44.
Bezig...
X