Aankondiging

Sluiten

Financiële situatie van ons forum (april 2025)


Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,

Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.

In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.

Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.

Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!

Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.

In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.

Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.

Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.

Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.

Het stichtingsbestuur MestreechOnline

Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan

Meer lezen
Minder zien

Zuurkool in de oven

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Zuurkool in de oven

    Geen 'mestreechs' recept, maar heel geschikt als half-winterse maaltijd of bodempje voor een dag stappen met Carnaval. Kost weinig voorbereiding en blijft dagen goed in de koelkast, om van de diepvries maar niet te spreken.

    Ingrediënten benodigd voor 2-3 personen:

    * 300 gr. gehakt. Alles is goed; zelf gebruik ik runder- of half-om-half, maar ik denk dat het ook best kan met andere gemalen vleessoorten.
    * 2-3 grote gele uien
    * 1 pond zuurkool
    * aardappelpuree
    * braadspul
    * eventueel paneermeel

    Vet een grote en hoge ovenschotel dun in met braadspul.
    - Leg het rauwe gehakt onderin als eerste laag;
    - kruid daarop met zout en peper naar smaak
    - snij de uien in ringen en braad die even aan in een koekenpan tot ze glazig en een beetje bruin kleuren.
    - leg de aangekleurde uien op het gehakt.
    - leg daarop een dikke laag uitgelekte zuurkool; ik kook de voorgekookte supermarkt-zuurkool altijd eerst nog driekwart uur meer, met een handje in de vijzel geplette jeneverbessen en zwarte peperkorrels. Daarvan houd ik altijd een kleine portie over (de overschotel is nét te krap). Dat gaat in de diepvries, want komt goed van pas bij een andere maaltijd.
    - tot slot de aardappelpuree eroverheen; het lekkerst is zelfgemaakte, maar 1-1 1/2 zakje poeder uit een pakje doet het ook prima.
    - strooi er eventueel nog wat paneermeel (naturel!) overheen en leg hier en daar een dotje braadspul.

    Intussen heb je de oven voorverwarmd op 180 graden.
    Zet de ovenschotel erin en laat 25-30 minuten braden. Als er wat vocht borrelt langs de bovenkant, is het eten klaar. Bij het opscheppen diep insteken en met een vork erbij krijg je een mooie 'taartpunt' op je bord. En als dat niet lukt: never mind. Smullen maar.

    Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
    O ja, nog even, tijdens koude dagen giet ik het hete water af in de gesloten gootsteen, die warmte komt uw energie rekening te goede, dus laat het afkoelen in de gootsteen en pas dan laat je het weglopen. Alle centen tellen mee
    En laat de oven nog maar even openstaan terwijl hij afkoelt. Het lichtje gaat al snel uit en jij geniet van nog wat extra warmte in huis.​
    Last edited by Ingrid M.H.Evers; 2 maart 2025, 12:19.

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
    En laat de oven nog maar even openstaan terwijl hij afkoelt. Het lichtje gaat al snel uit en jij geniet van nog wat extra warmte in huis.​.​
    Uiteraard

    ik ga het proberen, het klinkt goed. Maar wat is braadspul?

    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

    Opmerking


    • #3
      Braadspul is whatever je gebruikt in de keuken om te braden en bakken. Van een ouderwets pakje Blue Band (in mijn prille jeugd 44 guldencent) tot Becel Original c.q. broertjes/zusjes daarvan.
      Voor dit recept is (olijf)olie niet geschikt, lijkt me.

      Opmerking


      • #4
        oké

        komt goed
        Iets te oud voor re-educatie
        iets te jong voor afdanking
        m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

        Opmerking

        Bezig...
        X