Jazeker, dan worden ze lekker knapperig en als finishing touch veel zout, het liefst grove zeezout
Aankondiging
Sluiten
Financiële situatie van ons forum (april 2025)
Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,
Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.
In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.
Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.
Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!
Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.
In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.
Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.
Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.
Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.
Het stichtingsbestuur MestreechOnline
Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan
Meer lezen
Minder zien
Eerste Limburgse FEBO in Maastricht
Sluiten
X
-
Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht(..) Zo meteen ontdekken ze ook nog, dat je er hash uit kunt trekken :(.
(..)
3 gram per vakje.....
Oorspronkelijk geplaatst door Dorus(..) De lekkerste frieten bak ik zelf. Mooi snijden, in een bak warm water leggen zodat een groot gedeelte zetmeel uit de aardappelen verdwijnt dan goed afdrogen en het liefst bakken in de oude emaille frituurpan met frituurvet van het merk Ossenwit. ( frituurvet op basis van rundvet, bijna alle belgische frituren gebruiken dat, daarom zijn de frieten in Belgie zo lekker) (..)
En dan bakken op het gas en niet meer in de fritespan?Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Opmerking
-
Wat verdwenen friettenten:
Madame Hopeloos op st Pieter (observantenweg0
Frituur in de Pieterstraat, die had van die ouderwetse alkoofjes waar je kon zitten, gingen wij met Carnaval altijd naar toe. De eerste keer in mijn cowboy(girl) pakje met ;n let op: 'n WITTE cowboyhoed
Opmerking
-
Erg leuk
Erg leuk deze website! Dit artikel staat ook op mijn website [www .maastricht.nieuws. nl] Ik ben er pas mee van start gegaan. Hierop kun je iedere dag het laatste nieuws uit en over Maastricht vinden. Ik heb me meteen aangemeld bij dit forum, en zal het zeker in de gaten houden. Erg sjoen al die foto's vaan us Mestreech.
Met vriendelijke groeten,
Cindy V
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door cindyv Bekijk berichtHierop kun je iedere dag het laatste nieuws uit en over Maastricht vinden.
Opmerking
-
Beste El Loco,
Zo klinkt het erg negatief. De zoveelste kloon ben ik niet. De rest komt niet uit Zuid-Limburg. Ik ben juist erg blij met de ondersteuning van nieuws.nl De nieuwsberichten krijg ik niet aangeleverd, deze zoek ik zelf. Ik ben erg trots op mijn stad en vindt het super om dit te gaan doen en dat is waar het voor mij om gaat.
Met vriendelijke groeten,
CindyLast edited by cindyv; 4 februari 2011, 15:06.
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door cindyv Bekijk berichtErg leuk deze website! Dit artikel staat ook op mijn website [www .maastricht.nieuws. nl] Ik ben er pas mee van start gegaan. Hierop kun je iedere dag het laatste nieuws uit en over Maastricht vinden. Ik heb me meteen aangemeld bij dit forum, en zal het zeker in de gaten houden. Erg sjoen al die foto's vaan us Mestreech.
Met vriendelijke groeten,
Cindy V
Cindyv,
Welkom op Mestreech-online.
Leuk om weer een actief lid erbij te hebben.
Ik heb even op jouw site gekeken.
Ziet er heel mooi en professioneel uit.
Mijn complimeten !
Maar inhoudelijk vind ik de artikelen wel erg zwak.
Ik hoop dat daar nog aan gewerkt wordt.
En nu weer naar de fritures......Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk berichtBack to topic graag... Frituren, dus!
Zijn er twee op Malberg, waarvan één werkelijk goed?
Er hing een bordje aan de muur:
''Wie veel werkt, maakt veel fouten. Wie minder werkt, maakt minder fouten.
Ik ken mensen die geen fouten maken'''.I am not a complete idiot. Some parts are missing
Opmerking
-
Klopt Haas.
Siem op de Arrestruwe is, volgens mij, de bekendste friture in Malberg.
Maar er zit ook nog een friture onder de flat van het Malbergplein.
Maar nu men ik dat de naam "Malbergplein" is veranderd. Dat even terzijde.
In die friture onder die flat dus, daar zat jaren geleden, als ik mij niet vergis, Gerrit Gerecht (what's in a name !?!) in.
Voordat Gerrit de friture overnam, was hij huismeester in de oude Entre Deux.Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Opmerking
-
Tuutsje van Teunsje
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk berichtEn Teunsje op de Wijcker Brugstraat, klopt heb ik inderdaad onlangs gezien. Maar die is dus heel nieuw. Dus dat is geen "klassieker" en is die 's avonds open?
Nog een leuke bijkomstigheid: op één van de schermen achter de toonbank worden historische films over Maastricht vertoond. Terwijl ik mijn frietsje zoervleis naar binnen werkte, zag ik een historisch bezoek van koningin Wilhelmina en de watersnood in Borgharen/Itteren voorbij komen.
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door El Loco Bekijk berichtOm even terug te keren naar het oorspronkelijke onderwerp: het gaat toch echt gebeuren. En dat in één van de meest impossante panden op de Markt :(
Dus als Monumenten commissie en Welstand commissie echt zorg dragen voor de bouwkunst, moeten volgens mij zelfs de dubbele entree deuren zo blijven als ze nu zijn en mag er geen trekautomaat aan de gevel komen.
Febo is landelijk sowieso in strijd met de regels Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) gezien die trekautomaten. Dus geen gevels aanpassen en geen trekautomaten, ook binnen niet.
mvgIets te oud voor re-educatie
iets te jong voor afdanking
m.a.w. een stoer Mestreechter joonk
Opmerking
Opmerking