Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Oorlogsgraven in Maastricht en omstreken

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #46
    Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
    Wie is dan nu wel de eigenaar?
    De eigenaar/rechthebbende is bekend, maar de communicatie gaat door omstandigheden geweldig moeizaam. En ja, tenzij men er iets op weet te vinden, komen de kosten van herstel, naar ik denk te weten, voor diezelfde eigenaar. Maar ik kan er naast zitten. Ik geloof dat Jef Bartelet zich enkele jaren geleden al bereid verklaard heeft indien mogelijk de zaken tegen kostprijs op te lossen met zijn werkgroep. Maar de eigenaar moet dat dan wel willen bekostigen.

    Opmerking


    • #47
      Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
      Ik geloof dat Jef Bartelet zich enkele jaren geleden al bereid verklaard heeft indien mogelijk de zaken tegen kostprijs op te lossen met zijn werkgroep. Maar de eigenaar moet dat dan wel willen bekostigen.
      Wij hebben als werkgroep in het kader van het oorlogsgravenproject wel kleine en eenvoudige reparaties uitgevoerd (verzakte of losgeraakte onderdelen teruggelegd of vastgeplakt), maar in dit geval komt toch wel iets anders bij kijken Voor deze ingewikkelde dakreparatie zal de familie Regout toch echt een specialist moeten inschakelen.
      Kiek ins nao bove !
      http://www.maastrichtsegevelstenen.nl

      Opmerking


      • #48
        Verdwenen oorlogsgraf herontdekt.
        De werkgroep oorlogsgraven had voor corona een probleem met graf Q 220.

        Daar was iets vreemds mee.

        Twee jaar geleden stond het blijkbaar herbruikte graf op het punt geruimd te worden en hadden we al toestemming van de begraafplaatsbeheerder verkregen om eens achter die plaat te kijken.
        Maar uitgesteld door corona hebben wij gisteren pas die voorzetsteen voorzichtig verwijderd en inderdaad kwam toen zoals we eigenlijk al vermoedden en hoopten de oorspronkelijke inscriptie van Barbara Mayer (1886-1941, wonende Gildenweg 1) tevoorschijn, nog bijna helemaal gaaf.

        Nu nog de cementresten links wegkappen en de letters zwart maken.

        Wat verder interessant zou zijn is te weten of er nog nakomelingen van Barbara Mayer zijn die we kunnen vertellen dat het graf van hun grootmoeder / overgrootmoeder is teruggevonden. Misschien dat die via MO te achterhalen zijn?

        Werkgroep Maastrichtse oorlogsgraven.

        Click image for larger version

Name:	IMG_2606-knip.jpg
Views:	127
Size:	231,6 KB
ID:	104121

        Click image for larger version

Name:	IMG_2636-knip.jpg
Views:	117
Size:	474,5 KB
ID:	104122

        Kiek ins nao bove !
        http://www.maastrichtsegevelstenen.nl

        Opmerking


        • #49

          Opmerking


          • #50
            Beste forumleden,

            Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb het graf van marinier Hendrik van Wunnik, uit Maastricht. Hij is in de meidagen van 1940 gesneuveld in Rotterdam en ligt begraven op de begraafplaats aan de Tongerseweg. Hendrik, zijn moeder en familie, waren woonachtig aan de Csaar Peterstraat in Maastricht. Graag zou ik in contact komen met familie van deze marinier. Mocht u familie kennen van Hendrik van Wunnik, laat dan svp een bericht achter op dit forum. Alvast veel dank voor uw hulp.
            Groet, Noël Claessens zz0.pknwys0rmfpzz

            Opmerking


            • #51
              Oorspronkelijk geplaatst door Noel Claessens Bekijk bericht
              (...)

              Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb het graf van marinier Hendrik van Wunnik, uit Maastricht. (...)
              Groet, Noël Claessens zz0.pknwys0rmfpzz
              Welkom Noel,

              Helaas kan ik u met uw vraag (nog) niet helpen, maar wat moet ik mij voorstellen met "ik heb het graf van..." ?
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • #52
                Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
                "ik heb het graf van..." ?
                Mogelijk heeft dhr. Claessens de grafrechten gekocht en wordt hij tzt in dit zelfde graf ter aarde besteld? Ik weet dat iets dergelijk op het kerkhof van Sint Pieter Boven mogelijk is, maar dat het ook geldt voor de Algemene Begraafplaats is nieuw voor mij.

                Opmerking


                • #53
                  Dag Pier, middels de Stichting Oorlogsgraven, is het graf van Hendrik van Wunnik, aan mij toegewezen. Op bepaalde dagen zal ik een bloemetje bij zijn graf zetten. Echter, ik zou ook graag in contact komen met zijn nabestaanden. Hendrik had meerdere broers en zussen. Wellicht dat de kinderen van deze familieleden in of rondom Maastricht wonen. Mocht u iemand van de familie kennen, kunt u mij in contact brengen met hun. Groet, Noël.

                  Opmerking


                  • #54
                    Ik geloof nu te weten hoe het in elkaar zit. Mijnheer Claessens is vrijwilliger bij de Stichting Oorlogsgraven en heeft het graf geadopteerd om het te onderhouden en zo mogelijk meer te weten te komen over de gevallene. We kennen hier in Maastricht zo'n procedure natuurlijk allemaal van het beleid bij de militaire begraafplaats in Margraten..
                    Nu nog familieleden van Hendrik van Wunnik. Op wiewaswie.nl kan ik hem niet vinden. Het overlijden is daar kennelijk nog niet ingevoerd. Het zou handig zijn als de achternaam van moeder en de namen van broers en zussen bekend zouden zijn.

                    https://oorlogsgravenstichting.nl/adoptie
                    Last edited by Ingrid M.H.Evers; 9 september 2023, 22:43.

                    Opmerking


                    • #55
                      Toch gevonden: het overlijden is pas op 4 augustus 1942 geregistreerd.

                      Hendricus Ludovicus van Wunnik, geboren te Maastricht, leeftijd 20, overleden op 15 mei 1940 te Rotterdam. Vader Joseph van Wunnik (geboren 1876, overlijdt 1949, 73 jaar oud), moeder Philomena Gulikers (geboren 1876, overlijdt 1961, 84 jaar oud).
                      Vader was vormer in de aardewerkindustrie. Het echtpaar had tenminste twaalf kinderen waarvan en vier niet volwassen werden. Hendrik was volgens het bevolkingsregister van 1890 een nakomertje, kennelijk geboren omstreeks 1920. Een eerder kind van dezelfde naam werd geboren en overleed in 1902.
                      Aangezien die eerdere broers en zusters voor de oorlog huwden, zal een zoektocht naar familieleden onder de derde, zo niet vierde generatie moeten plaats vinden. ​

                      Opmerking


                      • #56
                        Dank. Inmiddels zijn alle broers en zussen bekend bij mij. Daarnaast hebben drie familieleden toegezegd contact met mij te willen. Dan krijg ik meer info over Hendricus. Lijkt me ook geweldig om contact te onderhouden met de familie. En inderdaad, ik zorg voor het graf. Groet, Noël

                        Opmerking

                        Bezig...
                        X