Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Oorlogsgraven in Maastricht en omstreken

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #46
  Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
  Wie is dan nu wel de eigenaar?
  De eigenaar/rechthebbende is bekend, maar de communicatie gaat door omstandigheden geweldig moeizaam. En ja, tenzij men er iets op weet te vinden, komen de kosten van herstel, naar ik denk te weten, voor diezelfde eigenaar. Maar ik kan er naast zitten. Ik geloof dat Jef Bartelet zich enkele jaren geleden al bereid verklaard heeft indien mogelijk de zaken tegen kostprijs op te lossen met zijn werkgroep. Maar de eigenaar moet dat dan wel willen bekostigen.

  Opmerking


  • #47
   Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
   Ik geloof dat Jef Bartelet zich enkele jaren geleden al bereid verklaard heeft indien mogelijk de zaken tegen kostprijs op te lossen met zijn werkgroep. Maar de eigenaar moet dat dan wel willen bekostigen.
   Wij hebben als werkgroep in het kader van het oorlogsgravenproject wel kleine en eenvoudige reparaties uitgevoerd (verzakte of losgeraakte onderdelen teruggelegd of vastgeplakt), maar in dit geval komt toch wel iets anders bij kijken Voor deze ingewikkelde dakreparatie zal de familie Regout toch echt een specialist moeten inschakelen.
   Kiek ins nao bove !
   http://www.maastrichtsegevelstenen.nl

   Opmerking


   • #48
    Verdwenen oorlogsgraf herontdekt.
    De werkgroep oorlogsgraven had voor corona een probleem met graf Q 220.

    Daar was iets vreemds mee.
    Niet alleen hoorde de naam op de steen Fien Schön Crapts 1904-1998 niet thuis in het rijtje daar bij de slachtoffers van de bominslag van 27-11-1941; die naam staat ook een beetje verloren in de lege ruimte op de nieuw geplaatste voorzetsteen, alsof daarmee iets groters verborgen moest worden.
    Twee jaar geleden stond het blijkbaar herbruikte graf op het punt geruimd te worden en hadden we al toestemming van de begraafplaatsbeheerder verkregen om eens achter die plaat te kijken.
    Maar uitgesteld door corona hebben wij gisteren pas die voorzetsteen voorzichtig verwijderd en inderdaad kwam toen zoals we eigenlijk al vermoedden en hoopten de oorspronkelijke inscriptie van Barbara Mayer (1886-1941, wonende Gildenweg 1) tevoorschijn, nog bijna helemaal gaaf.
    De voorzetplaat van Fien Schön bewaard en achterop de grafsteen geplakt en het herontdekte graf voorzien van onze ster om er van verzekerd te zijn ruiming per ongeluk te voorkomen.
    Nu nog de cementresten links wegkappen en de letters zwart maken.

    Wat verder interessant zou zijn is te weten of er nog nakomelingen van Barbara Mayer zijn die we kunnen vertellen dat het graf van hun grootmoeder / overgrootmoeder is teruggevonden. Misschien dat die via MO te achterhalen zijn?

    Werkgroep Maastrichtse oorlogsgraven.

    Click image for larger version

Name:	IMG_2606-knip.jpg
Views:	38
Size:	231,6 KB
ID:	104121

    Click image for larger version

Name:	IMG_2636-knip.jpg
Views:	31
Size:	474,5 KB
ID:	104122

    Kiek ins nao bove !
    http://www.maastrichtsegevelstenen.nl

    Opmerking


    • #49
     Beste Jef, er zijn nog levende nabestaanden. Ik zal je een privé bericht sturen.
     De leefs mer eine kier .

     Opmerking

     Bezig...
     X