Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Geusseltbad

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #76
    Foto-update

    Het begint ergens op te lijken. Vooral het wedstrijdbad is toch wel imposant onder dat hoge plafond. Ook de omgeving wordt nu aangepakt.
















    (bron: http://www.maastricht.nl/web/Home/Ho...d-in-beeld.htm)

    Opmerking


    • #77
      Ziet er inderdaad goed uit El Loco.

      Kwam er gisteren voorbij en even gekeken daar ter plaatsen.

      Daar vorige week nog even met kleindochter in Dousberg ben wezen
      zwemmen in buitenbad heb ik er toch een hard hoofd in of men bij het nieuw zwembad kan voorzien van de nodige plaats bij buitenbad zoals bv bij dousberg.

      Wacht het af als "ligweide" ook af is .

      Opmerking


      • #78
        Leuke foto's El Loco.

        Je moest eens op een warme zomerdag naar Dousberg gaan en voor de lol eens kijken wat daar allemaal ligt.

        Vooral dit bad sluiten als het nieuwe bad geopend wordt. Waarom Dousberg niet gewoon open laten zodat de 'massa' zich wat spreidt en het niet een mierennest wordt.

        Overigens is de Dousberg vele malen mooier en ligt deze niet in de A2 omgeving (lawaai? stof?). Nee, in dat nieuwe bad zal ik niet gaan zwemmen.

        Wellicht overbodig maar ik verwijs ook nog even naar mijn eerdere post tegen de toegevoegde waarde van dit "prestigebad"

        Opmerking


        • #79
          Oorspronkelijk geplaatst door Equinox Bekijk bericht
          Leuke foto's El Loco.

          Je moest eens op een warme zomerdag naar Dousberg gaan en voor de lol eens kijken wat daar allemaal ligt.

          Vooral dit bad sluiten als het nieuwe bad geopend wordt. Waarom Dousberg niet gewoon open laten zodat de 'massa' zich wat spreidt en het niet een mierennest wordt.

          Overigens is de Dousberg vele malen mooier en ligt deze niet in de A2 omgeving (lawaai? stof?). Nee, in dat nieuwe bad zal ik niet gaan zwemmen.

          Wellicht overbodig maar ik verwijs ook nog even naar mijn eerdere post tegen de toegevoegde waarde van dit "prestigebad"
          Moet wel zeggen dat nu al te merken is dat Dousberg weg gaat of dat men niet van plan is dit bad te behouden.
          Het is er al een stuk minder op onderhoud gebied.

          Opmerking


          • #80
            Opening zwembad ongewis

            NIEUWBOUW Maastricht wil niks liever dan een datum noemen, maar er zijn te veel onzekerheden
            door onze verslaggevers - Dagblad De Limburger van 11 augustus 2012.

            MAASTRICHT – Het is nog altijd ongewis wanneer het nieuwe Geusseltzwembad in gebruik kan worden genomen. Een opleverdatum moet nog worden vastgesteld. De gemeente koerst nog steeds op opening eind dit jaar.

            Als de planning klopt, worden de verschillende bassins in het nieuwe complex vanaf 20 augustus gevuld met water. Daar zijn drie weken voor uitgetrokken. Als dat is gebeurd, volgt een periode waarin allerlei technische systemen moeten worden opgestart en getest. Dat vergt maximaal twee maanden, zei een woordvoerder van het gemeentebestuur gisteren. „Het liefst zouden we een datum noemen, al was het maar om een feestje te kunnen organiseren. Maar dat is onverstandig, omdat er nog te veel onzekerheden zijn.”

            Na de bouwvakantie wordt in elk geval begonnen met het toegankelijk maken van de accommodatie: bestrating en andere voorzieningen rond het gebouw.

            Het Geusseltbad zou afgelopen voorjaar in gebruik worden genomen, maar dat is om meerdere redenen niet gelukt. De zwembadbouw heeft onder meer te lijden onder het euvel van scheefstaande buitengevels. Dat mankement leidde tot een rechtszaak tussen gemeente (opdrachtgever) en aannemer. De bouwfirma moet het bestek volgen en de gevelbekleding op de afgesproken manier aanbrengen. Dat zou achttien weken extra bouwtijd vergen, claimde de aannemer tijdens de rechtzaak.

            Zo lang het Geusseltbad niet is opgeleverd, moet Maastricht de huidige verouderde baden Dousberg, Heer en Vijverdal openhouden. Zwembad Mosaqua polste vergeefs of het een aantal doelgroepzwemmers kon onderbrengen in het Geusseltbad, omdat het Gulpense bad in oktober voor zeven maanden dicht gaat voor een verbouwing. De Mosaqua-zwemmers kunnen nu tijdelijk terecht in Euverem.

            Opmerking


            • #81
              http://maastricht.dichtbij.nl/sport/...en-springplank





              Sfeerimpressie van het nog lege Geusseltbad. Foto's Maastricht.dichtbij/Cindy Verhoef

              MAASTRICHT – Blijft de vraag: komt en nu wel of geen duikplank in het nieuwe hypermoderne Geusseltbad. Nee, antwoordde Maurice Bockting (directeur sportzaken bij de gemeente Maastricht) vanmiddag gedecideerd op de vraag van een journalist of er in het toekomstige waterparadijs nu een springplank is voorzien of niet. Want hij miste ze, constateerde de verslaggever - net als zijn collega's wandelde hij rond met blauwe slofjes om zijn schoenen - terwijl hij om zich heen spiedde.
              Ook uit de woorden van wethouder van Gerdo van Grootheest (GroenLinks, Sportzaken) viel af te leiden dat hij niet echt staat te springen om een springplank. ,,Wie van de duikplank wil, moet maar naar Mosaqua”, verwees hij liefhebbers van een stevige duik naar het bekende subtropisch zwemparadijs in Gulpen.
              Toch was de vraag van de journalist nog niet zo gek: op de site van de gemeente Maastricht staat wel degelijk vermeld dat het nieuwe zwembad een springplank krijgt: één van drie meter maar liefst, zodat ook dubbele salto’s tot de mogelijkheden behoren. Maar het kan natuurlijk zijn dat de springplank vanwege de hoge kosten uit de plannen is geschrapt. Of dat de aannemer heeft verzuimd de voorziening aan te brengen, wat voor de gemeente weer aanleiding zou kunnen zijn naar de rechter te stappen.
              Alle gekheid op een stokje: springplank of geen springplank, de bouw van het Geusseltbad is inmiddels dusdanig ver gevorderd dat de zwembaden dezer dagen voor het eerst worden gevuld. De e regionale pers had vandaag de eer om alvast een kijkje te komen nemen in het duurzaamste zwembad van Nederland. Die duurzaamheid komt tot uiting in de situering op de locatie, het gebruik van materialen en de toepassing van grondwater als warmtebron voor het zwembad. Het elektraverbruik wordt gekoppeld aan waterkrachtenergie van Electrabel als energieleverancier van de gemeente Maastricht en waarvoor een zogenoemd groencertificaat is afgegeven. Het energieverbruik is dan volledig duurzaam.
              Eén zwembad voor iedereen (uitgezonderd degenen die graag van de duikplank springen).. Dat is kort gezegd het idee achter het nieuwe, 25 mlijoen euro kostende bad die de bestaande verouderde zwembaden Dousberg, Heer en Vijverdal vervangt. Het bad zit vol met technische snufjes, zoals censoren die tijdens wedstrijden tijden vastleggen en een systeem dat alarm slaat als iemand dreigt te verdrinken.
              Zelfs aan de plaatselijke liefhebbers van onderwaterhockey is gedacht. Hun speelveld is op de bodem van het wedstrijdbad gemarkeerd aan de hand van blauwe tegels.
              Wanneer het bad precies wordt opgeleverd is op dit moment niet duidelijk omdat er tussen de gemeente en de hoofdaannemer nog een juridische procedure loopt. ,,Hangende die procedure hebben wij besloten geen uitspraken meer te doen over een opleveringsdatum”, aldus wethouder Van Grootheest.
              Het zwembad is zodanig ontworpen dat op warme zomerse dagen het binnenbad door het openzetten van grote schuifdeuren kan worden betrokken bij het buitenbad. Hiermee ontstaat een capaciteit van 2.000 gelijktijdige bezoekers. Ter vergelijking: op piekdagen in de zomer komen er in zwembad Dousberg circa 1.250 bezoekers.
              Het nieuwe zwembad heeft naast de zwemzalen diverse faciliterende functies. Hierbij valt te denken aan kleedruimten, horeca, tribune, verkeersruimten, opslagruimten, technische ruimten.
              Buiten het gebouw is tevens een grote ligweide van circa 7.000 vierkante meter beschikbaar. Deze ligweide is alleen toegankelijk voor betalend publiek en wordt door een greppel fysiek van het Geusseltpark afgescheiden. Door een glooiing in het landschap is deze greppel nauwelijks waarneembaar, terwijl daarmee toch een afscheiding (zonder grote hekwerken) tussen openbaar en niet-openbaar gebied is gecreëerd.
              Ter voorkoming van misverstanden de belangrijkste faciliteiten in het nieuwe zwembad, inclusief de springplank, op een rijtje (bron: de gemeente Maastricht)
              • wedstrijdbad van 25 bij 21 meter
              • doelgroepenbad van 25 bij 12,5 meter
              • zorgbad van 8 bij 25 meter
              • recreatiebad van 260 vierkante meter
              • binnen peuter- en kleuterbad van 80 vierkante meter
              • buitenbad van 350 vierkante meter
              • buiten peuter- en kleuterbad van 62 vierkante meter
              • ligweide van 7000 vierkante meter
              • glijbaan, whirlpool en een- en drie-meter-springplank
              • tribune met vaste zit- en sta-plaatsen
              • horeca (binnen en buiten)
              • vergaderruimten
              • zorgfaciliteiten

              Hmmmm toch een springplank ?
              Als link bekijkt nog foto´s te zien .

              Opmerking


              • #82
                Meh good, 'n sjievel en missjien al daan neet welliech 'n springplaank! WOOHOO, de groetste doelgroep, de Mestreese jäög, zal vaanaof de Mèrret tot aon 't Geusseltbad in de RIJ stoon wachte um nao binne te maage!
                ...

                Roojem, zoe wie 't dr noe nao oetzuut eine groete (deure) flop!

                Kompleminte,

                Merie


                Opmerking


                • #83
                  Krijgste de kans um 'nne kier groet oet te pakke en Mestreech 'n sportieve kwaliteitsinjectie te geve kumste met 'n zwumbad dat NOG onaontrekkeleker is daan de Dousberg noe is.

                  Gemiste kans, num 's n veurbeeld aon Den Bosch:

                  http://www.sportiom.nl/

                  Zwumme (subtropisch, wedstrijd, duuke etc), sjaatste, fitnisse, lasergamen en nog VäöL MIE!

                  Kompleminte,

                  Merie


                  Opmerking


                  • #84
                    Dat klóp wel Merie, mer de prijjze in D'n Bos zien ouch neet mis zoe te zien !
                    Mestreechter Geis mage beleve
                    en dat door te kinne geve.
                    God, wat is dat sjiek ! © Wigo

                    Opmerking


                    • #85
                      è Los keertsje nog altied goojekaoper daan dao in Gullepe (allein 1ne euro deurder op de zoondeg).. en daobij heet 't väöl miejer te beeje!

                      Kompleminte,

                      Merie


                      Opmerking


                      • #86
                        Oorspronkelijk geplaatst door Ton
                        (...)
                        waarom de zwembaden sluiten als het nieuwe zwembad nog niet open is?????????????????

                        Alvorens te reageren in dik gedrukte letters, iets wat in dit geval totaal overbodig is - maar goed -, zou het wellicht verstandig zijn om eens te controleren wanneer de voorjaarsvakantie precies is!

                        Kritiek hebben is gemakkelijk, maar controleer wel eerst van tevoren de feiten.
                        Dat geldt overigens, mijnsinziens, ook voor Maastricht.dichtbij en Dagblad De Limburger, die het persbericht van de Maastrichtse Volkspartij wel hebben gebracht.
                        Ik kreeg het persbericht gisteren ook, maar heb het bewust niet gepubliceerd.
                        Maar goed, ieder zijn mening.
                        Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                        Opmerking


                        • #87
                          Oorspronkelijk geplaatst door Ton
                          Meerdere vragen van Jan Hoen.


                          Jan Hoen van de Maastrichtse Volkspartij (MVP) levert het college van Burgemeester en Wethouders nog een waslijst aan vragen over hoe het nu met de entreekosten voor verschillende – vooral oudere en chronisch zieke – gebruikers is gesteld.
                          Is deze discussie niet al gevoerd en Dhr. Hoen wat laat in het proces vragen stellend?

                          Opmerking


                          • #88
                            Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
                            Is deze discussie niet al gevoerd en Dhr. Hoen wat laat in het proces vragen stellend?
                            Natuurlijk is een deel van die discussie al gevoerd, o.a. door vragen Josephine Dols van het CDA aan het college. Maar het blijft wel een heikel punt, om mensen die er medisch baat bij hebben te zwemmen zó op kosten te jagen. Daarnaast heeft het college nog steeds geen oplossing aangedragen voor dit probleem (absurde tariefverhoging), dus wat mij betreft mogen politici zoveel vragen stellen als nodig is.

                            Opmerking


                            • #89
                              Oorspronkelijk geplaatst door Greune Bekijk bericht
                              dus wat mij betreft mogen politici zoveel vragen stellen als nodig is.
                              Ja, dat is ook weer waar en past in het grotere geheel van bezuinigingen op de medische zorg en dalende inkomsten van de zwakkeren dezer maatschappij.

                              Opmerking


                              • #90
                                De mensen staan doosangsten uit”, aldus Nordhausen.
                                Af en toe is het zeer de moeite waard om artikelen van Maastricht-Dichtbij te lezen. Iemand enig idee wat ik me hierbij moet voorstellen?


                                OT: ik ben het niet altijd eens met Hoen, maar als het allemaal klopt wat hij zegt (is ie overigens zelf poolshoogte gaan nemen in het Geusselt-bad?), dan kan ik me wel iets van zijn kritiek voorstellen.
                                I am not a complete idiot. Some parts are missing

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X