Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Stadsbestuur 2022-2026

Sluiten
This topic has been answered.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Raadsvergadering dinsdag 20 december 2022 -- wordt gealloceerd aan deze topic!

  Een week geleden, op 20 december 2022, was de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad in Maastricht.
  Deze raadsvergadering, inclusief de agenda, is HIER terug te kijken!

  Een paar kleine bijzonderheden.
  De raad werd voorgezeten door de plaatsvervangende voorzitter, Jos Gorren (SAB ).
  Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake vierde haar zilveren bruiloft en was daarom afwezig.
  Ik moet zeggen dat Jos Gorren en niet slecht deed

  Even kwam nog een vraag van Claudia DeMAS (D66, fractievoorzitster), of de plv. voorzitter, Jos Gorren, wel mag meestemmen?
  Dat mag, maar Jos Gorren kiest er zelf voor om wel mee te stemmen, maar niet deel te nemen aan de inhoudelijke bespreking van de stukken.

  Alloceren
  Wie weet wat bedoeld wordt met: "gealloceerde gelden" en "Het alloceren en spenderen van een bedrag van vijf miljoen"?
  Pier weet/wist het in elk geval niet en moest even googelen.
  "Alloceren" betekent "toewijzen".
  Het blijkt een correct Nederlands woord te zijn, maar wordt hoofdzakelijk in Vlaanderen gebruikt!

  Hoe kom ik op dit stukje taalonderwijs?
  De SP (Stephanie Bom) diende een amendement (zie HIER) en een motie (zie HIER} in bij de behandeling van agendapunt 8, "Bestuursrapportage 2022". Dit amendement en de motie werden mede ingediend namens 50Plus en M:OED.
  Overigens spreekt ons stadsbestuur niet van een Bestuursrapportage, maar over "Berapp".

  Dit onbegrijpelijke taalgebruik is kennelijk onuitroeibaar.
  Over tig maanden vraagt het stadsbestuur zich waarschijnlijk af hoe het toch mogelijk is dat "het grote publiek" geen interesse heeft in de (lokale) politiek en zal er waarschijnlijk een Plan van Aanpak komen om de college, raadsleden en ambtenarij te wijzen op het belang van jip-en-janneketaal!!
  Foei..... Stepanie Blom, Bennie van Est (50Plus) en Martin van Rooij (M:OED) dat jullie dit taalgebruik alloceren aan de raadsvergaderingen, te meer omdat uitgerekend Stephanie Blom in een van de eerste zinnen in de toelichting op dit amendement erop wijst dat "juist de SP, 50Plus en M:OED opkomen voor die mensen in de samenleving die het wat moeilijker hebben".

  Waarom M:OED deze deugd gealloceerd krijgt is mij een raadsel, maar prima

  Ik herhaal en zeg vaker dat het volgen van de (lokale) politiek een vorm van cabaret is.
  Maar soms ga zelfs ik wel eens twijfelen of dat zo is, maar als er dan woorden worden gealloceerd in een RIB bij een berapp, weet ik zeker dat ik een gratis avondje cabaret krijg voorgeschoteld .
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • Vlaams in de gemeenteraad?

   Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
   Raadsvergadering dinsdag 20 december 2022 -- wordt gealloceerd aan deze topic!
   eyeopener (= openbaring, verrassing): een afkorting voor luie mensen die hun taal niet waarderen en hun achterban al helemaal niet.

   Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
   Dit onbegrijpelijke taalgebruik is kennelijk onuitroeibaar. Over tig maanden vraagt het stadsbestuur zich waarschijnlijk af hoe het toch mogelijk is dat "het grote publiek" geen interesse heeft in de (lokale) politiek en zal er waarschijnlijk een Plan van Aanpak komen om de college, raadsleden en ambtenarij te wijzen op het belang van jip-en-janneketaal!
   Dat is helemaal niet nodig, Pier. In de jaren 1990 redigeerde ik voor de Open Universiteit een driedelige cursus ter verbetering van het taalgebruik dat ambtenaren bezigden in rapporten. Ik ben de titel even kwijt, maar er ligt dus ergens al zo'n cursus. En als ambtenaren dat kunnen leren (en hopelijk ook leerden), zal het de gemeenteraad een kleine dertig jaar later ook wel lukken. Mits de wil er is, maar zou het daar nou net niet aan ontbreken? Want het is natuurlijk veel interessanter om met een moeilijk, pompeus woord te komen, waarvan dan 90% de betekenis niet kent, maar niet om uitleg durft te vragen, omdat men vreest voor dom te worden versleten. heette dat vroeger: iemand met grote woorden overbluffen of intimideren.

   Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
   Ik herhaal en zeg vaker dat het volgen van de (lokale) politiek een vorm van cabaret is. Maar soms ga zelfs ik wel eens twijfelen of dat zo is, maar als er dan woorden worden gealloceerd in een RIB bij een berapp, weet ik zeker dat ik een gratis avondje cabaret krijg voorgeschoteld .
   Ik ben blij dat je je amuseert, Pier, maar ik vind het zelf diep droevig.
   Staat tegenover dat ik nu al enkele partijen kan wegstrepen voor de volgende verkiezingen. Met dank!

   PS. Wat was ook weer een RIB?
   Last edited by Ingrid M.H.Evers; 28 december 2022, 22:36.

   Opmerking


   • Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers
    (..) PS. Wat was ook weer een RIB?
    In de Berapp wordt verwezen naar de RIB om vervolgens in een amendement en een motie het te hebben over alloceren van gelden......

    Oftewel in jip-en janneketaal.

    In de Beleidsrapportage woordt verwezen naar de RaadsInformatieBrief om vervolgens een voorstel te doen voor een aanpassing (amendement) en een extra toevoeging te vragen van het college (motie) om extra gelden toe te wijzen......

    Op het werk heb ik "simp" (Simplifed Integrated Modulare Prose) liggen.
    Ik zal daar morgen eens naar kijken. Dat zijn zinnen die je in elke mogelijke vorm gewoon kunt overschrijven en die niemand begrijpt!
    Zeg maar

    Ik gebruik die zinnen heel soms in een Plan van Aanpak in de wetenschap dat niemand durft te vragen wat ik bedoel te zeggen!
    En als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het Plannen van Aanpak
    Maar dat terzijde.
    Last edited by Pier; 29 december 2022, 13:41.
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

    Opmerking


    • Mark Mlders (GL): "GroenLinks hoort als tweede partij van de stad in het Maastrichtse college"

     De koude trotserend, de thermometer wees -5 graden aan, ging ik maandagavond, 12 december 2022, op weg naar een ontmoeting met de kersverse fractievoorzitter van GroenLinks, Mark Mulders (36).

     Mark is afkomstig uit een liefdevolle familie uit Kerkrade en groeide op in een gebied dat tegenwoordig Parkstad heet.
     Hij was van jongs af aan al geinteresseerd in politiek. Hij kon gefascineerd kijken naar urenlange debatten.
     Toch was er niet direct de behoefte om zelf politiek actief te worden, of was het toch stiekem een jongensdroom?
     Een paar jaar geleden maakte zijn leidinggevende de volgende opmerking tijdens een werkbezoek aan de Tweede Kamer.
     Mark, ik zie jou nog eens de politiek in gaan!

     Het zaadje was gepland en langzaam ontkiemde het. In de zomer van 2021 was het zover en meldde Mark, al jaren lid van GroenLinks, zich bij de kandidatencommissie van GL in Maastricht met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Hij had als nieuwkomer een plek 8 of 9 verwacht.
     Het werd uiteindelijk, tegen alle verwachtingen in, plek 4. De hoogste nieuwkomer. Een jongensdroom leek uit te komen.


     (Verkiezingsfilmpje van GroenLinks Maastricht is met toestemming geplaatst)

     Toch viel Mark, opmerkelijk genoeg, na de verkiezingen volledig buiten de boot.
     GroenLinks haalde weliswaar 4 zetels, maar de nummers 6 en 10, respectievelijk Kim Rekko en Anne Lucas, passeerden Mark met voorkeursstemmen.

     Vervolgens speelde er van alles bij GroenLinks. GL viel buiten het college en de nummers 1, 2 en 3 van de oorspronkelijke kandidatenlijst bedankten - in de loop van maanden om uiteenlopende redenen - voor hun zetel in de gemeenteraad.
     En zo kwam het dat eind september 2022 Mark plotseling gemeenteraadslid werd alsmede fractievoorzitter van GL in Maastricht.

     In de afgelopen maanden heb ik vaker contact gehad met Mark. Meestal ging het dan over schriftelijke vragen die GL had ingediend.
     Bijvoorbeeld vragen om in Maastricht de winnaar van de RSM Wealerronde te huldigen in een trui die recht doet aan de acceptatie van LHBTI'ers in de wielersport
     of Keti Koti.

     Wat Mark siert is dat hij luistert naar (mijn) kritiek, het daar uiteraard grotendeels niet mee eens is, en vervolgens heel gepassioneerd uitlegt waarom deze vragen zijn ingediend. Uiteindelijk ontstaat er wel een mooie discussie met wederzijds respect, maar met verschil van mening.

     Onvermijdelijk komt tijdens ons 2 uur durend gesprek ter sprake dat GL niet in het huidige college zit.
     Mark:
     "Het feit dat we niet in het college zitten is bijzonder jammer. GroenLinks hoort als tweede partij van de stad in het Maastrichtse college. Maar zaken zijn helaas gelopen zoals ze zijn gelopen. Aan ons de opdracht om constructief oppositie te voeren.
     Waar mogelijk zoeken wij de samenwerking met alle partijen op zowel oppositie alsmede coalitie maar bijvoorbeeld met D66 en Volt (allebei coalitie-partijen) hebben we in de afgelopen drie maanden prettig samengewerkt."


     Ik vraag Mark, als nieuwkomer en gelijk fractievoorzitter, of hij ook hard kan zijn met het nemen van minder populaire beslissingen?
     "Ik heb ervaring met leidinggeven. Ik geef leiding bij een sociaal maatschappelijke instelling en ben deels ook ZZP'er. Ik werk veel met vrijwilligers in een operationele / leidinggevende rol. Dit heb ik o.a. tot deze zomer 4,5 jaar gedaan bij de Nederlandse Dansdagen. Ik probeer tussen de mensen en vrijwilligers te staan en ben absoluut geen top-down manager. Ik ga voor de dialoog en gelijkwaardigheid. Maar soms, heel soms, moet er iets gedaan en/of geregeld worden en lukt het niet direct zoals het moet met de operationeel aanwezige medewerkers en vrijwilligers. Ja, ook dan moet ik soms hard zijn. Maar ik streef er altijd naar dat eenieder zich senang voelt."

     Tot slot vraag ik Mark of hij ook denkt aan een plaats als wethouder in het college als die mogelijkheid er komt?
     "Daar ben ik nu absoluut niet mee bezig. Echt niet! Vergeet niet dat ik pas 2,5 maand raadslid en fractievoorzitter ben! Eerst ga ik met GroenLinks onze weg vinden vanuit de oppositie in de gemeenteraad. Weet je wat, stel mij die vraag in november 2025 nog eens. Dan geef ik je daar eerlijk antwoord op, uiteraard na overleg met mijn partij!"

     Mark weet opvallend veel data van vergaderingen, mails, gesprekken en antwoorden van bijvoorbeeld het college uit zijn hoofd. Er zijn niet zoveel mensen die dat beheersen, maar met die vaardigheid kom je heel ver in discussies, zeker als het gaat om het uitwisselen van argumenten en feiten!

     Na afloop van ons gesprek kan ik niet anders dan constateren dat het gedachtegoed van GroenLinks in Maastricht in goede handen is bij Mark. Hij is gedreven en gepassioneerd en eenmaal op dreef is hij niet te stoppen.
     Last edited by Pier; 20 maart 2023, 17:27. Reden: Tekst aangevuld, nadat delen van de tekst niet meer leesbaar waren. Mogelijk n.a.v. een bug bij een update medio maart 2023!
     Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

     Opmerking


     • Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
      Vlaams in de gemeenteraad?
      Staat tegenover dat ik nu al enkele partijen kan wegstrepen voor de volgende verkiezingen. Met dank!
      van de Dieren
      SP socialistische partij krijgt +S erbij en wordt S+SP (senioren geloven nog in socialisme
      Iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afdanking
      m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

      Opmerking


      • Alloceren

       Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
       Alloceren
       Wie weet wat bedoeld wordt met: "gealloceerde gelden" en "Het alloceren en spenderen van een bedrag van vijf miljoen"?
       Pier weet/wist het in elk geval niet en moest even googelen.
       "Alloceren" betekent "toewijzen".
       Het blijkt een correct Nederlands woord te zijn, maar wordt hoofdzakelijk in Vlaanderen gebruikt!
       "Ken jij het woord 'alloceren' en gebruik je dat ooit?"

       Met kerende post het antwoord:

       "Neen, Ingrid, ik moet eerlijk toegeven dat ik dat woord niet ken. Colloceren wel. Alloceren staat niet in mijn (oude!) Van Dale. Colloceren trouwens ook niet. Wel allocatie en collocatie. Allocatie betekent toewijzing, logisch (vanuit mijn Latijnkennis), als men het weet: een plaats geven, toewijzen. Hier in Vlaanderen gebruikt en kent men dat niet."

       'Ik vind het toch een vreemd woord. Alloceren is in het Frans "allouer". Allocation is correct. Het zou kunnen dat alloceren ontstaan is / gebezigd wordt in het jargon van Brusselse tweetalige (?) administratie (kringen die ik niet frequenteer). Decennialang heeft men daar Franse woorden letterlijk "vervlaamst".'

       Mijn conclusie: alloceren is geen Nederlands, maar een bastaardwoord dat we zouden moeten verbannen uit de raadsvergaderingen.
       Last edited by Ingrid M.H.Evers; 31 december 2022, 11:26.

       Opmerking


       • Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
        Alloceren
        (..)
        Mijn conclusie: alloceren is geen Nederlands, maar een bastaardwoord dat we zouden moeten verbannen uit de raadsvergaderingen.
        k heb inmiddels enkele reacties binnen van gemeenteraadsleden.
        Unaniem zeggen ze dat ze zich weleens onbewust schuldig hebben gemaakt cq maken aan het vakjargon dan wel gebruik van te moeilijke woorden.
        Ze erkennen allen dat "alloceren" of iets dergelijks eigenlijk niet kan en zeggen toe erop te letten om in de toekomst meer begrijpelijk te discussiren.

        Bennie van Est (50PLUS), mede indiener van het bewuste amendement en motie van de SP: "Terecht is de opmerking over het vakjargon met betrekking tot allocceren. Ik zal me aantrekken en in de toekomst proberen hierop te letten."
        Last edited by Pier; 5 april 2023, 15:18. Reden: Tekst deeld verlorem gegaan bij mupdate maart 2023. Tekst teruggeplaatst
        Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

        Opmerking


        • Alloceren
         Wie weet wat bedoeld wordt met: "gealloceerde gelden" en "Het alloceren en spenderen van een bedrag van vijf miljoen"?
         Pier weet/wist het in elk geval niet en moest even googelen.
         "Alloceren" betekent "toewijzen".
         Het blijkt een correct Nederlands woord te zijn, maar wordt hoofdzakelijk in Vlaanderen gebruikt!?
         Ik ken het woord alloceren al een eeuwigheid, het is in de ict een begrip voor het toewijzen van bestanden aan een plek op een opslagmedium via een tabel, de File Allocation Table. Alloceren komt dus van allocatie en de c moet worden uitgesproken als een k, hoewel je dat voor een e niet verwacht.

         De wereld is inmiddels een gigantische archipel geworden van vakgebieden met eigen termen. Het zijn echt eilanden. Soms weet met op de ene niet dat hetzelfde woord ook op een ander eiland gebruikt wordt. De Neerlandicus verstaat onder contaminatie iets anders dan de laborant, hoewel het fundament hetzelfde is. En als die woorden in Nederland gebruikt worden, vallen ze allemaal onder de Nederlandse taal, ook als ze (nog) niet zijn opgenomen in een officile lijst. En oh, wat is die taal rijk.

         Dat neemt niet weg dat het onzinnig is om bastaardwoorden te verbieden. Wat onderscheid is nodig tussen vaktermen (laat de automonteur alsjeblieft het woord carburateur of radiateur gebruiken) en onnodige vermoeilijking. En dat geldt voor de politicus en ook voor de arts of specialist.
         Last edited by Pier; 5 april 2023, 15:20. Reden: Tekst deels verloren gegaan bij update maart 2023. Teruggeplaatst

         Opmerking


         • Oorspronkelijk geplaatst door Peter Scheele Bekijk bericht
          Ik ken het woord alloceren al een eeuwigheid, het is in de ict een begrip voor het toewijzen van bestanden aan een plek op een opslagmedium via een tabel, de File Allocation Table. Alloceren komt dus van allocatie en de c moet worden uitgesproken als een k, hoewel je dat voor een e niet verwacht.
          Waaruit blijkt, dat het woord afkomstig is van een zelfstandig naamwoord, zowel in het Frans, Nederlands als Engels. En nu zijn er dus twee vernederlandste werkwoordsvormen, die noch in het Frans, noch in het Engels bestaan: 'alloseren' en 'allokeren'. Die te verbieden, is niet productief. In de ICT-wereld is 'allokeren' kennelijk een helder begrip. Maar 'alloseren' verbannen (niet verbieden) uit de beraadslagingen van de gemeenteraad, lijkt mij nog altijd een nuttige zaak, als men tenminste begrepen wil worden.

          Overigens zou deze discussie bij eventuele voortzetting beter kunnen worden verplaatst naar een ander draadje.

          Opmerking


          • Gemeenteraad wijst huidige bouwplannen Jodenstraat 7 voorlopig af.

           Niet zelden schrijf ik dat gemeenteraadsvergaderingen een paar uur gratis cabaret zijn.
           Ik kan daar intens van genieten.
           Maar.... ik kan ook genieten van een goed inhoudelijk debat.
           Afgelopen dinsdag, 10 januari 2023, tijdens de domeinvergadering Fysiek werd ik op mijn wenken bedient. (Zie Agenda).

           Bij agendapunt 'Ontwerp verklaring van geen bedenkingen 11 appartementen Jodenstraat 7' ging het o.a. om de vraag of een bouwvergunning ingeleverd in augustus 2021, na een wijziging van het gemeentelijkbeleid in december 2021, getoetst moet worden naar de maatstaven van het moment van indiening (ex tunc) dan wel naar de maatstaven van nu (ex nunc).
           Los daarvan vinden sommige partijen dat de 11 (studenten-)appartementen sowieso qua huurprijs veel te duur zijn en dat dit per definitie in strijd is met het beleid van de gemeente(raad).

           Mijn complimenten aan alle partijen en (burger-)raadsleden die met de wethouder Frans Bastiaens in debat gingen, want er werd goed inhoudelijk gedebatteerd.
           Wie het hele debat wil zien verwijs ik naar de link in bovenstaande agenda.
           Wie de problematiek even wil aanhoren verwijs ik naar de prima bijdrage van het SP raadslid Stephanie Blom.
           Bij deze experimenteer ik even of bijgevoegde link ook werkt en specifiek alleen de 1ste bijdrage van Stephanie Blom laat horen.
           Ik heb namelijk ontdekt - waarschijnlijk veel te laat - dat dit mogelijk is. Dus bij deze de specifieke link: https://maastricht.parlaeus.nl/user/...3127/stop=3343Rest mij toch nog een MestreechOnline vraag.
           In de intro van dit debat gaf de wethouder aan dat op de plaats waar de appartementen gepland staan zou in de 18de eeuw een bierbrouwerij zijn geweest en rond de eeuwwisseling (1900) een hoedenmakerij.
           Is dat bekend bij "ons"?
           Last edited by Pier; 14 januari 2023, 08:48.
           Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

           Opmerking


           • Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
            Gemeenteraad wijst huidige bouwplannen Jodenstraat 7 voorlopig af.

            Rest mij toch nog een MestreechOnline vraag.
            In de intro van dit debat gaf de wethouder aan dat op de plaats waar de appartementen gepland staan zou in de 18de eeuw een bierbrouwerij zijn geweest en rond de eeuwwisseling (1900) een hoedenmakerij.
            Is dat bekend bij "ons"?
            Last edited by Breur; 13 januari 2023, 17:27. Reden: Toevoeging.

            Opmerking


            • Volgens het Adresboek 1938 zat Dassen er toen nog altijd, op nr. 3a. Op nr. 1 was het magazijn van Maison Florop gevestigd; op nr. 3 de NV Vebri Rubberindustrie met schoenfournituren.
             Last edited by Ingrid M.H.Evers; 14 januari 2023, 00:52. Reden: correctie

             Opmerking


             • en
              Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers
              Volgens het Adresboek 1938 zat Dassen er toen nog altijd, op nr. 3a. Op nr. 1 was het magazijn van Maison Florop gevestigd; op nr. 3 de NV Vebri Rubberindustrie met schoenfournituren.
              Grappig is dat het nu om Jodenstraat no. 7 gaat, waarvan de wethouder beweert dat daar dus de Bierbrouwerij en de Hoedenfabriek gevestigd was.

              Click image for larger version Name:	5fdec422-4073-4e80-9bda-aa9dbefa7d3e.jpg Views:	0 Size:	52,8 KB ID:	106040

              Niet dat het inhoudelijk waarschijnlijk interessant is, maar wel opmerkelijk!

              Maar, een uitvoerige beschrijving van historische bebouwing is HIER te lezen.
              Deze historische beschouwing is opgemaakt door
              Buro4 | Monument en Ruimte
              Postbus 229
              6040 AE Roermond
              Last edited by Pier; 14 januari 2023, 09:20.
              Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

              Opmerking


              • Jodenstraat 3-7

               Citaat uit de bouwhistorische beschrijving van Buro4, p. 7:

               Het lijkt er op dat het om panden ging ter plekke van de huidige panden Jodenstraat 3 en 7 (nr.5 ontbreekt in de nummeringnr.3 Nadat deze firma stopte, in de jaren vijftig, werd het pand nr.7 particulier bewoond.

               Ik wil niet beweren dat de in dit citaat vermeldde gegevens onjuist zijn: ik gebruik niet dezelfde bronnen en het kadaster is mij nog altijd te ingewikkeld. Op basis van het Register van huisnummers te Maastricht, aangebracht in 1806, 1850 &1888, aangevuld tot 1927 (Gemeentelijke Archiefdienst, Maastricht) en het Adresboek van Maastricht, uitgave 1938 doen zich echter wel enige discrepanties voor:

               Nr. 5 was nog wel aanwezig in 1927 (). Het pand werd in 1938 Nr. 3 bezat in 1927 een gevelsteen met het opschrift 'In den Beer'. Tussen haakjes heeft de opsteller van het register (gemeentearchivaris Blonden?) hieraan toegevoegd: 'succedentium' = vervangend (?).
               Zoals ik al eerder schreef, werd nr. 3 in 1938 bewoond door de 'NV. Vebri Rubberind., schoenfourn.' en was er in dat jaar een nr. 3A, dat gebruikt werd door de 'Hoedenfabriek firma Dassen'.

               Nr. 7 werd in 1938 bewoond door J.A. Ritchi en P. Ritchi. J.A. Ritchi en Co. waren volgens het Adresboek aannemers, tel. 3556. Volgens Delpher dateert de inschrijving in het Handelsregister van januari 1933. Min of meer op dezelfde datum wordt de firma uitgeschreven. Merkwaardig dat zij dan toch nog vermeld staat in het Adresboek 1938.

               De panden zijn waarschijnlijk al voor 1932 samengevoegd, zoals blijkt uit de bovenbouw op de foto van Alexander Simays: https://beeldbank.rhcl.nl/detail.php...309465&index=1. Het is goed mogelijk dat Dassen met al die achterliggende gebouwen geen behoefte had aan een aan de straat gelegen ruimte, zodat zich daar een winkelier kon vestigen.

               De firma Dassen stopte niet al in de jaren 1950. Op 1 maart 1969 adverteert een notaris in verband met de verkoop van de fabriek op nr. 7, die dan kennelijk wordt opgeheven: : https://www.delpher.nl/nl/kranten/vi...00264&rowid=36. Dat betekent niet het einde van het bedrijf, want enkele maanden later gaat op Jodenstraat 3a een deel ervan door als P. Dassen, Groothandel Herenmode: https://www.delpher.nl/nl/kranten/vi...00112&rowid=40. Nog datzelfde jaar wordt het nr. 3.

               Aanvankelijk is het nog 'P. Dassen'. In 1970 wordt het 'Industrie en Handelsonderneming P. Dassen'. De laatste advertentie die ik kan vinden dateert van 11 augustus 1971: een personeels- , geen opheffingsadvertentie, https://www.delpher.nl/nl/kranten/vi...00143&rowid=48
               Last edited by Ingrid M.H.Evers; 14 januari 2023, 13:54. Reden: Correcties en aanvullingen

               Opmerking


               • Was nummer 5 als deur niet die achteringang van het pand aan de kleine staat, Claudia Strater dus geen echt postadres?
                Het opschonen van oude gegevens is JUIST in onze tijd heel lastig als je in de databases van derden terecht bent gekomen.

                Als ik die fouten probeer te herstellen ben ik ook weer heel veel tijd kwijt. Zelfs de Gemeente Maastricht heeft 2 maal een onjuiste BSN gerelateerde woongeschiedenis van mij.
                Daar neem ik me de tijd niet meer voor.

                Zo zou het kunnen zijn dat de notariele gegevens niet juist kadastraal zijn vastgehouden.
                En vooral niet te vergeten dat splitsingen van kadastraal vastgelegde gebouwen/percelen ook per verdieping kunnen hebben plaatsgevonden.
                begane grond bedrijf X en eerste verdieping bedrijf Y.

                Volgens mij had men dat niet goed voorzien qua organisatie en bij de kamer van koophandel.

                Of dat pand nu weer studenten woningen moet worden EN waaraan deze verbouwing moet voldoen is geen politicum maar loepzuivere interpretatie van de bouwregelgeving en vergunninggever die conform bestemmingsplan beoordeeld.​
                Last edited by Pier; 20 maart 2023, 15:25. Reden: Tekst was helemaal weggevallen. Deze herstelt. Mogelijk oorzaak het toevoegen van [color], maar dat is allerminst zeker!
                Iets te oud voor re-educatie
                iets te jong voor afdanking
                m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

                Opmerking

                Bezig...
                X