Bij deze een nieuwe topic geopend voor de gemeenteraadsverkiezingen van Maastricht op 16 maart 2022.

Nieuwe Partijen die deel wensen te nemen aan deze gemeenteraadsverkiezingen moesten zich uiterlijk op maandag 20 december 2021 aanmelden.

In Maastricht hebben zich 4 nieuwe partijen/groeperingen laten registreren, te weten:

Maastrichtse Ondernemers Partij (noot Pier: nog geen eigen site van deze partij gevonden, maar is een partij van o.a. het huidige raadslid Simona Maassen )
Maastricht Vooruit (https://www.maastrichtvooruit.nl/) - Opmerkelijk dat op die pagina geen enkele naam van een oprichter cq potentiele kandidaat staat, wel het adres
RE:SET (https://resetmaastricht.nl/) - Een partij met het huidige raadslid Alexander Lurvink en lijkt mn. gericht op (buitenlandse) studenten.
Groep Gunther Maastricht (https://www.groepgunther.nl/) - Groep rond het huidige raadslid en oud SP-gemeenteraadslid/fractievoorzitter John Gunther(Bron: www.kiesraad.nl)

In Maastricht zijn 39 raadszetels te verdelen.
Als ik goed geteld heb zullen 17 (!!) partijen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht.
Dat zijn buiten de reeds zittende partijen in de gemeenteraad (CDA, SPM, GroenLinks, D66, PvdA, VVD, SP, PVM, PVV, SAB, 50PLUS en LPM), de vier hier bovengenoemde partijen/groeperingen en Forum voor Democratie (FvD).

Het huidige raadslid, Imgriet Habets (lijst Imgriet Habets), heeft de partijnaam Lokaal-Limburg aangemeld, maar ziet - voor zover ik weet - af van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.