Terug naar het eerste Preuvenemint
Zo als ik elders al schreef was het voor de horecaondernemers tijdens de eerste preuveneminten best wel een hele tour om iets voor (minder dan) een gulden "op tafel" de brengen. Er werd dan ook erg creatief gedacht. Op het allereerste preuvenemint werden er o.a. "champignons a la escargots" aan de man gebracht. Noodgedwongen is dit gerecht (door wijlen Jos Schieffer van v/h 't Klaoske) ontstaan. Noodgedwongen omdat escargots te duur waren. Het recept werd op een papiertje bij een portie champignons mee gegeven.
Het recept (voor 4 personen):
24 middelgrote champignons - 300 gram roomboter - 1 eetlepel extra vierge olijfolie -3 sjalotjes - 1 bosje peterselie - 5 teentjes knoflook - zout, peper - geraspte kaas
Knoflookteentjes schillen en zeer fijn hakken. Schil de sjalotjes en hak deze eveneens fijn. Was de peterselie en hak een deel fijn. Roer de roomboter zacht en meng er de knoflook, sjalotjes en peterselie doorheen. Breng het mengsel met wat zout en peper verder op smaak. Bestrijk een ovenvaste schaal met een mengsel van olijfolie en boter. Borstel de champignons schoon. Haal er de stelen vanaf. Vul de champignons met het mengsel en plaats ze in de schaal. Zet deze 30 minuten in een oven van 200 graden C. bestrooi de champignons spaarzaam met kaas. Garneren met een klein takje peterselie. Direct uitserveren!
Zo als ik elders al schreef was het voor de horecaondernemers tijdens de eerste preuveneminten best wel een hele tour om iets voor (minder dan) een gulden "op tafel" de brengen. Er werd dan ook erg creatief gedacht. Op het allereerste preuvenemint werden er o.a. "champignons a la escargots" aan de man gebracht. Noodgedwongen is dit gerecht (door wijlen Jos Schieffer van v/h 't Klaoske) ontstaan. Noodgedwongen omdat escargots te duur waren. Het recept werd op een papiertje bij een portie champignons mee gegeven.
Het recept (voor 4 personen):
24 middelgrote champignons - 300 gram roomboter - 1 eetlepel extra vierge olijfolie -3 sjalotjes - 1 bosje peterselie - 5 teentjes knoflook - zout, peper - geraspte kaas
Knoflookteentjes schillen en zeer fijn hakken. Schil de sjalotjes en hak deze eveneens fijn. Was de peterselie en hak een deel fijn. Roer de roomboter zacht en meng er de knoflook, sjalotjes en peterselie doorheen. Breng het mengsel met wat zout en peper verder op smaak. Bestrijk een ovenvaste schaal met een mengsel van olijfolie en boter. Borstel de champignons schoon. Haal er de stelen vanaf. Vul de champignons met het mengsel en plaats ze in de schaal. Zet deze 30 minuten in een oven van 200 graden C. bestrooi de champignons spaarzaam met kaas. Garneren met een klein takje peterselie. Direct uitserveren!
Opmerking