Wat is er mis met eigengemaakte bitterballen?
Ingrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees
- 75 gr boter
- 100 gr bloem
- 2 eierdooiers
- 1 dl room
- 3 tl selderijzout
- 5 dl vleesbouillon
- cayennepeper, nootmuskaat
- paneermeel
- 4 gr gelatine
Voorbereiding
Verhit het frituur op 180 graden
Bereidingswijze
- Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken.
- Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij.
- Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
- Meng de eidooiers met de room, roer nu het ei-roommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!!
- Klop het eiwit los met wat olie.
- Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel.
- Bak de bitterbalen in ca 5 minuten
Opmerking