Misschien liggen ze der nog, de konijnsbouten in de aanbieding na de feestdagen.
twee stuks verpakt voor 3 euro bij de Jumbo. ( p.s. ik zag de actuele prijs een maand later en die is niet zo gunstig meer, over de 6€ gestegen )
- een zakje wokgroenten met champignons
- blikje tomatenblokjes met knoflook
- zout en zwarte peper + 2 jeneverbessen en 1 laurierblad
- scheutje olijfolie (geel dus voor braden geschikt)
- luikse stroop
- Creuset stoofketel
- 1/2 litertje kokend water
- kleine aardappels in de schil schrobben/wassen en vierendelen
1- de stoofketel even verwarmen en de scheut olijf olie erin, je ziet als de olie heet is trekt die draden (middelmatige hitte Inductie stand 5)
2- de bouten droogdeppen met wat keuken papier en gelijk na het zouten en peperen in de ketel <> om even mooi scherp en kort aan te braden, pas omdraaien als die bout los komt van de ketel bodem.
3- dan de wokgroenten erbij en die geschikt verdelen met je spatel let even op de hitte, het moet niet verbranden. Laat die groenten even fruiten circa 2 minuten.
4- het blikje tomatenblokjes erbij doen en nadat je die even terug verdeelt met de spatel en aan de kook brengt doe je er ook die halve liter kokend water erbij.
5- de aardappel kwartjes toevoegen die lekker langzaam de smaak aannemen en gaar worden daarna deed ik er nog een dessertlepeltje luikse stroop doorheen roeren.
6- als het even aan de kook was, hitte omlaag naar sudderstand (inductie 3) en de deksel van de stoofketel met een klein kiertje der op leggen.
7- 75 minuten laten stoven en dan de haard uit en nog eens 15 minuten laten rusten in de stoofketel.
Op een groot bord met één of twee bouten per persoon en een goede pollepel van de saus met groenten en aardappel kwartjes ernaast.
p.s. de overgebleven saus in je stoofketel is natuurlijk de volgende dag heel lekker als je die voorzichtig opwarmt en met gekookte spagetti erdoor gemengd opdient.
smakelijk
twee stuks verpakt voor 3 euro bij de Jumbo. ( p.s. ik zag de actuele prijs een maand later en die is niet zo gunstig meer, over de 6€ gestegen )
- een zakje wokgroenten met champignons
- blikje tomatenblokjes met knoflook
- zout en zwarte peper + 2 jeneverbessen en 1 laurierblad
- scheutje olijfolie (geel dus voor braden geschikt)
- luikse stroop
- Creuset stoofketel
- 1/2 litertje kokend water
- kleine aardappels in de schil schrobben/wassen en vierendelen
1- de stoofketel even verwarmen en de scheut olijf olie erin, je ziet als de olie heet is trekt die draden (middelmatige hitte Inductie stand 5)
2- de bouten droogdeppen met wat keuken papier en gelijk na het zouten en peperen in de ketel <> om even mooi scherp en kort aan te braden, pas omdraaien als die bout los komt van de ketel bodem.
3- dan de wokgroenten erbij en die geschikt verdelen met je spatel let even op de hitte, het moet niet verbranden. Laat die groenten even fruiten circa 2 minuten.
4- het blikje tomatenblokjes erbij doen en nadat je die even terug verdeelt met de spatel en aan de kook brengt doe je er ook die halve liter kokend water erbij.
5- de aardappel kwartjes toevoegen die lekker langzaam de smaak aannemen en gaar worden daarna deed ik er nog een dessertlepeltje luikse stroop doorheen roeren.
6- als het even aan de kook was, hitte omlaag naar sudderstand (inductie 3) en de deksel van de stoofketel met een klein kiertje der op leggen.
7- 75 minuten laten stoven en dan de haard uit en nog eens 15 minuten laten rusten in de stoofketel.
Op een groot bord met één of twee bouten per persoon en een goede pollepel van de saus met groenten en aardappel kwartjes ernaast.
p.s. de overgebleven saus in je stoofketel is natuurlijk de volgende dag heel lekker als je die voorzichtig opwarmt en met gekookte spagetti erdoor gemengd opdient.
smakelijk
Opmerking