Aankondiging

Sluiten

Financiële situatie van ons forum (april 2025)


Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,

Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.

In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.

Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.

Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!

Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.

In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.

Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.

Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.

Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.

Het stichtingsbestuur MestreechOnline

Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan

Meer lezen
Minder zien

Kaw Sop

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Kaw Sop

    Dit keer hoef je niet te koken, het zal wel warm genoeg zijn Maandag en Dinsdag 18-7-2022.

    Dus Kaw Sop: Gazpacho
    Basilicum uit de tuin twee a drie steeltjes met bladeren per persoon.
    Een halve sjalot (klein) per persoon
    Twee a drie tomaten per persoon (indien de pitten groen zijn ontpit ze)
    Teentje knoflook per persoon (of iets minder als je er niet van houdt)
    Een heel goede groene olijfolie (vierge of wel koud geperst)
    Een paar chili droge vlokken of vers gesneden chili (die vlokken moeten even tijd hebben om te trekken) probeer met een schone lepel zelf of de scherpte past!
    Een snufje zout (of ansjovis) en natuurlijk vers gemalen of gestampte zwarte peper.

    Als je nu een mooie foodprocessor hebt kun je het er allemaal in doen. Maar niet te fijn mixen.
    Als je een passe vite hebt dan neem die met de grofste rasp.
    Als je enkel een goed scherp groenten mes hebt neem je dat. En moet dus een tijdje snipperen en kleinsnijden.

    Doe alles nadien in een vooraf gekoelde soepkom. En garneer naar hartenlust in die soepkom of plaats het voor de eters ernaast om hun eigen porties te nemen.
    Paar ringetjes olijven, paar snufjes geraspte parmesaan of pecorino (kan ook gekruimde Feta zijn (mocht je een goede anjovis hebben snijdt hem klein en vervang daarmee het genoemde zout).
    Een lekker getoaste broodschijf of de echte Italiaanse panini schijfjes die je na het roosteren met een rauw teentje knoflook hebt ingewreven. ( als je geen knoflook lust dan neem je die niet)







    Bestanden bijvoegen
    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

  • #2
    Ik heb hier helemaal geen verstand van, maar toch een vraagje.

    Moet dat alles niet eerst gekookt worden en hoeveel water heb je nodig per persoon?
    Uiteraard alvorens het koud te serveren!
    Of stel ik nu een ontzettend domme vraag?
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

    Opmerking


    • #3
      Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
      Moet dat alles niet eerst gekookt worden en hoeveel water heb je nodig per persoon?
      Uiteraard alvorens het koud te serveren! Of stel ik nu een ontzettend domme vraag?
      Last edited by Ingrid M.H.Evers; 17 juli 2022, 16:04.

      Opmerking


      • #4
        Inderdaad alleen het vocht uit de producten zelf is genoeg......... het is geen waterige soep maar je mag aanlengen.
        Een Prosecco is dan de betere keus

        p.s. staafmixer Prima
        p.s. 2 Het kan ook met rode paprika maar dan moet je wel even schillen want de huid van de paprika rauw kan bij sommige mensen maagklachten veroorzaken.
        Last edited by Antonius; 18 juli 2022, 09:42. Reden: p.s.2
        Iets te oud voor re-educatie
        iets te jong voor afdanking
        m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

        Opmerking


        • #5
          Een tweede KAW SOP, is met Zucchini op zijn Italiaans of ookwel op zijn Frans Courgette

          Echter deze koken we vooraf wel maar niet heel lang of heel heftig. Eten doen we hem koud.
          Dus dat kun je voorbereiden en zelfs in de koelkast 2~a 3 dagen en in de diepvries een maand bewaren.

          per persoon een volwassen Zucchini Zucchini geeft behoorlijk wat vocht en indien gewassen kun je de schil gewoon meegebruiken
          Alle Zucchini raspen in stukje of schaven in slierten (welk apparaat je ervoor hebt)
          Een soeppan met twee eetlepels olijfolie verwarmen.
          De Sjalot toevoegen en al een beetje glazig laten worden, niet aanbruinen dus let op je temperatuur
          De Zucchini toevoegen en langzaam omroeren (houten lepel) als die pan een beetje begint te dampen de kruiden erbij.
          De Pepermolen er een paar tours overheen.
          Het water erbij en kort laten opkoken.
          De glazen wijn erbij en dat kort verwarmen maar niet meer opkoken, mag je geen alcohol dan neem je het alcoholvrije druivensap maar dan moet je een half glas per persoon gebruiken daar die anders te zoet wordt en is een scheutje wijnazijn niet verkeerd bij het afsmaken.

          Afsmaken met een fijn zout, het mag als het nog warm in de soepketel is een heel klein beetje krachtiger smaken dan we het straks koud oplepelen.
          Maar mag je geen zout dan neem verse Dille als smakelijke zoutvervanger. Sommigen kennen hun zoutvervanger al zelf wel, moet wel passen bij de soep
          Laten afkoelen en dan in de koelkast of vriezer.

          Opdienen met een vers groen blaadje versneden Salie dat stopt ook onmiddellijk het zweten bij deze tropische temperaturen
          Iets te oud voor re-educatie
          iets te jong voor afdanking
          m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

          Opmerking

          Bezig...
          X