Dit keer hoef je niet te koken, het zal wel warm genoeg zijn Maandag en Dinsdag 18-7-2022.
Dus Kaw Sop: Gazpacho
Basilicum uit de tuin twee a drie steeltjes met bladeren per persoon.
Een halve sjalot (klein) per persoon
Twee a drie tomaten per persoon (indien de pitten groen zijn ontpit ze)
Teentje knoflook per persoon (of iets minder als je er niet van houdt)
Een heel goede groene olijfolie (vierge of wel koud geperst)
Een paar chili droge vlokken of vers gesneden chili (die vlokken moeten even tijd hebben om te trekken) probeer met een schone lepel zelf of de scherpte past!
Een snufje zout (of ansjovis) en natuurlijk vers gemalen of gestampte zwarte peper.
Als je nu een mooie foodprocessor hebt kun je het er allemaal in doen. Maar niet te fijn mixen.
Als je een passe vite hebt dan neem die met de grofste rasp.
Als je enkel een goed scherp groenten mes hebt neem je dat. En moet dus een tijdje snipperen en kleinsnijden.
Doe alles nadien in een vooraf gekoelde soepkom. En garneer naar hartenlust in die soepkom of plaats het voor de eters ernaast om hun eigen porties te nemen.
Paar ringetjes olijven, paar snufjes geraspte parmesaan of pecorino (kan ook gekruimde Feta zijn (mocht je een goede anjovis hebben snijdt hem klein en vervang daarmee het genoemde zout).
Een lekker getoaste broodschijf of de echte Italiaanse panini schijfjes die je na het roosteren met een rauw teentje knoflook hebt ingewreven. ( als je geen knoflook lust dan neem je die niet)
Dus Kaw Sop: Gazpacho
Basilicum uit de tuin twee a drie steeltjes met bladeren per persoon.
Een halve sjalot (klein) per persoon
Twee a drie tomaten per persoon (indien de pitten groen zijn ontpit ze)
Teentje knoflook per persoon (of iets minder als je er niet van houdt)
Een heel goede groene olijfolie (vierge of wel koud geperst)
Een paar chili droge vlokken of vers gesneden chili (die vlokken moeten even tijd hebben om te trekken) probeer met een schone lepel zelf of de scherpte past!
Een snufje zout (of ansjovis) en natuurlijk vers gemalen of gestampte zwarte peper.
Als je nu een mooie foodprocessor hebt kun je het er allemaal in doen. Maar niet te fijn mixen.
Als je een passe vite hebt dan neem die met de grofste rasp.
Als je enkel een goed scherp groenten mes hebt neem je dat. En moet dus een tijdje snipperen en kleinsnijden.
Doe alles nadien in een vooraf gekoelde soepkom. En garneer naar hartenlust in die soepkom of plaats het voor de eters ernaast om hun eigen porties te nemen.
Paar ringetjes olijven, paar snufjes geraspte parmesaan of pecorino (kan ook gekruimde Feta zijn (mocht je een goede anjovis hebben snijdt hem klein en vervang daarmee het genoemde zout).
Een lekker getoaste broodschijf of de echte Italiaanse panini schijfjes die je na het roosteren met een rauw teentje knoflook hebt ingewreven. ( als je geen knoflook lust dan neem je die niet)
Opmerking