Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Geruchtmakende levensdelicten

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #31
  Dat moet nog blijken Haas; ik heb nog geen enkele overlijdensakte kunnen vinden betreffende betrokkenen in 1712. Nu kan het zijn dat van geëxecuteerden geen overlijdensakte werd opgemaakt. Die van pater Vinck heb ik ook nog niet kunnen vinden. Een vonnis verving eind 18de eeuw de overlijdensakte in de registers van de burgerlijke stand.
  Is jullie tak in 1715 uit het paradijs gestuurd?
  Last edited by Breur; 24 december 2014, 20:54.
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking


  • #32
   Sterker nog, wij zijn daar nooit geweest......(zie je reactie nu pas).
   I am not a complete idiot. Some parts are missing

   Opmerking


   • #33
    Op 29 januari 1788 vond er in het stadhuis aan de Markt een krijgsraad plaats. Vijf misdadigers van het Regiment van Generaal Majoor Van Monster werden daar veroordeeld. Zij hadden namelijk op 8 en 9 november 1788 in Den Bosch, revolte, roof en plunderingen gepleegd. Drie van deze vijf misdadigers werden terstond op het marktplein opgehangen. De vierde werd met een strop om zijn nek 'strenglijk' gegeseld en vervolgens gebrandmerkt. De vijfde werd alleen 'strenglijk' gegeseld. Hierna werden deze twee uit de stad verbannen.
    Kompleminte

    Toller

    Opmerking


    • #34
     Joannes VAN HOOREN: doodgestoken.

     Joannes overleed 16 mei 1831, 35 jaar oud te Maastricht. Hij werd doodgestoken omstreeks vijf uur des namiddags te Maastricht.
     Hij was een zoon van Joannes VAN HOOREN (reeds overleden) en Maria NIJSTEN (groenvrouw van beroep in 1831).

     Joannes werd gedoopt 10 januari 1796 te Maastricht parochie St. Catharina. Hij huwde Maria Helena CLAESSENS ( dochter van Maria Catharina CLAESSENS) 12 december 1822 te Maastricht.
     Hij werd begraven op 16 mei 1831 te Maastricht.
     Bij overlijden was hij woonachtig in de Gubbelstraat no. 1715. De aangevers van het overlijden waren Andries VAN DER BROEK, woonachtig te Maastricht, karrenlader, 37 jaar oud, nabuur van de overledene en Josef GLASHOUWER, woonachtig te Maastricht, dagloner, 44 jaar oud, bekende van de overledenen.
     Jean liet een vrouw en 6 kinderen na.
     De leefs mer eine kier .

     Opmerking

     Bezig...
     X