Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

A2 tunnel Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Openheid van zaken gevraagd.

  Volgens Maastricht dichtbij heeft Wethouder Albert Nuss (PvdA, Mobiliteit) tunnelbouwer Avenue2 gesommeerd om openheid van zaken te geven over het ontslag van acht Portugese werknemers die vorig jaar tegenover Dagblad de Limburger hun beklag deden over vermeende misstanden bij de uitbetaling. Daarnaast heeft hij als voorzitter van de stuurgroep A2 de partijen bij elkaar geroepen in het kader van wat hij noemt ‘hoor en wederhoor’, zo verklaart hij tegenover dichtbij.nl en Telegraaf TV.

  Opmerking


  • dag van de bouw - zaterdag 24 mei 2014, 10.00 tot 16.00 uur

   Altijd al een kijkje willen nemen in de tunnelbouwkuip? Is de tunneltrein een echt trein? Hoe wordt beton gestort? Wat is wapening? Wilt u graag antwoord op deze vragen of heeft u andere vragen, kom dan naar de Dag van de Bouw op zaterdag 24 mei. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is bouwplaats Geusselt toegankelijk voor bezoekers. Tijdens een wandeltocht door de noordelijke toerit van de tunnel komt u van alles te weten over de
   bouw, maar ook over de bijbehorende viaducten, bruggen en krijgt u een eerste impressie van de bovengrondse herinrichting. Daarnaast zijn er verschillende machines aanwezig die u van dichtbij kunt bekijken. Denk hierbij aan een betonpomp, vrachtwagen of shovel. De andere projectlocaties zijn niet toegankelijk. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

   Er is geen leeftijdsgrens gesteld. Iedereen is welkom. Houdt u er wel rekening mee dat er diverse trappen in het traject zijn.
   bron : http://www.a2maastricht.nl/dvdb2014
   Fallor ergo sum

   Opmerking


   • Last edited by Breur; 9 maart 2015, 18:41.

    Opmerking


    • aha ton had hem ook al ontdekt...
     wel saai hè zo'n tunnel?
     Iets te oud voor re-educatie
     iets te jong voor afdanking
     m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

     Opmerking


     • a2maastricht.nl


      Opmerking


      • a2maastricht.nl
       Opmerking


       • a2maastricht.nl
        Opmerking


        • Kruising Scharnerweg weer open. Onderloper.

         Sedert afgelopen weekend is de kruising A2/Scharnerweg weer geopend voor het verkeer. Afslaand verkeer is nog altijd een probleem, dus het blijft oppassen bij het oversteken.


         Opmerking


         • Rondom het Koningsplein N2 Maastricht 2015.

          Opmerking


          • Het pre schetsontwerp ter herinrichting Koning-Oranje-Park. September 2014:


           Last edited by Breur; 10 maart 2015, 13:33.

           Opmerking


           • Het herdenkingsmonument staat ingetekend (binnen rode cirkel) voor de nieuw aan te leggen rotonde "kruising" Scharnerweg N2 en komt zo geïsoleerd te liggen tussen verkeerswegen en verwordt tot standbeeld. Inmiddels is een klankbordwerkgroep opgericht ter realisering van schets naar uiteindelijke inrichting.

            "Hierbij richten wij ons op kansen en mogelijkheden". Bron: Gemeente Maastricht.

            Opmerking


            • Ik zie daar al iedereen staan tijdens de herdenking, wat een miserabele plaats. Deze oplossing getuigt niet erg van respect voor de gevallenen van ons vrijheid!
             Kompleminte

             Toller

             Opmerking


             • Beste MO'ers, het is nog maar een pré-schetsontwerp. Ik heb begrepen dat verplaatsing van het bevrijdingsmonument niet erg waarschijnlijk (meer) is.

              De Wereld gaat aan Vlijt ten onder

              Max Dendermonde

              Opmerking


              • Oorspronkelijk geplaatst door Karel de Kale Bekijk bericht
               Beste MO'ers, het is nog maar een pré-schetsontwerp. Ik heb begrepen dat verplaatsing van het bevrijdingsmonument niet erg waarschijnlijk (meer) is.
               Als ervaringsdeskundige in o.a. buurtprojecten zittend afwisselend aan beide kanten van de tafel, heb ik vaker gezien dat zelf een pré-ontwerp ten volle werd gerealiseerd ondanks goed beargumenteerde en breed gedragen inspraak ter wijziging of andere aanpak van het project aangegeven door klankbordgroepen of welke naam men ook bedacht had teneinde te voldoen aan het zgn. democratische proces. Over het totale plan ter herinrichting bestaat niet veel onenigheid. De ingeplande horecavoorziening gepland achter de Koningspleinflat (zuidzijde) levert discussie op alsmede de loop van de ingetekende paden. De plek van het bevrijdingsmonument - geëvolueerd tot plek voor herdenking slachtoffers van alle soorten van geweld - is echter beeld- en functie bepalend en daardoor een belangrijk element in de totaliteit van het betreffende gebied. Beter loos alarm dan een vergeten alarm.

               Opmerking


               • Beste Breur, het is/was zeker geen loos alarm. Ik zal hier later wellicht nog met nadere informatie op terugkomen.
                De Wereld gaat aan Vlijt ten onder

                Max Dendermonde

                Opmerking

                Bezig...
                X