Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Gezelligste kaffee in Mestreech

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Jo1953
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door olijfje
  Is er geen levende ziel meer op dit forum die zich " de Brök" in de Koestraat nog herinnert ? Daar zat ik dus dagelijks toen ik nog jong en wild was
  Jawel hoor..Libér was de kroegbaas (geboren op Bevrijdingsdag..), later bekend als 'de Sjörrek', zit nu op een of ander Spaans eiland,...ernaast was Club 69, een ruige tent waar je al eind jaren 60 achterin hash kon kopen, iets verderop lag de Dolfijn, en Noonk Bér tegenover de Club 69 runde toen nog de Congo Bar, schitterende kroeg!
  Leuke tijden..

  Leave a comment:


 • Harry Veenhof
  replied
  Stadspark Pavlijoen

  El Loco,

  Je zou voor de vraag die je stelde over het wel en wee van het stadspark te raden kunnen gaan bij mijn neef John Vreijderberger, die zijn ouders hebben dit ook beheerd.
  Als ik me niet vergis werkt John bij een optiek op de Kesselskade.

  Succes als je gaat zoeken.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Haas is uiteraard stamgast.

  Leave a comment:


 • parel
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Harry Veenhof Bekijk bericht
  Als oud maastrichtenaar vraag ik me af telt de KNIJNSPIEP niet meer mee in de groep gezeligste cafe's van Maastricht ????
  Harry dan kan ik je van harte geruststellen dit is nog bij veel goede bekende erg in trek.
  Ze hebben er echt vaste klanten, het moet super leuk zijn voor de iets wijzere onder ons

  Leave a comment:


 • Harry Veenhof
  replied
  Kaffee

  Als oud maastrichtenaar vraag ik me af telt de KNIJNSPIEP niet meer mee in de groep gezeligste cafe's van Maastricht ????

  Leave a comment:


 • Mestreech84
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Haas Bekijk bericht
  Ik zie dit nu pas. Klopt het dat hier eerder Obelix, later omgevormd tot Gallië, gevestigd was?

  En zo ja, waren jullie daar eerder ook eigenaar van, of hebben jullie slechts het pand overgenomen?

  Niet dat ik snel reactie verwacht, het enige bericht van Rasma_M dateert immers van begin augustus. Je kunt echter nooit weten.
  Klopt inderdaad!
  Maar Gallië zit al sinds begin 2007 niet meer in dat pand. Tussen 2007 en eind 2010 heeft "Kiwi" in dit pand gezeten. "Kiwi" was overigens een redelijk succes en zij hebben kunnen uitbreiden naar een groot pand op de Ezelenmarkt. Toen is er na een tijdje "Bij David" geweest. Dit Restaurant zag er overigens precies hetzelfde uit als "Kiwi". Het enige verschil was, dat Kiwi alles groen had en "Bij David" roze.

  Groet,

  Mestreech84

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Misschien hebben ze al deze tafeltjes apart meegeteld?
  Bestanden bijvoegen

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Steeds minder cafes

  Het moet niet veel gekker worden.
  Vandaag las ik de Elsevier van 29 jan. 2011 en op blz. 52 staat een katern met de titel:


  Maastricht blijft stad met de meeste kroegen van het land

  (...)

  (...)
  In Maastricht verdwenen tussen het jaar 2000 en 2009 in totaal 127 zaken, bijna 12 procent van het totaal."
  Last edited by Pier; 14 september 2022, 16:56.

  Leave a comment:


 • rikth
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door olijfje
  Café De Karkol mag zich in 2011 de meest gastvrije horecagelegenheid van Nederland noemen. Een opmerking van een Maastrichtenaar op LinkedIn: “Dat wisten wij hier al lang, nu de rest van het land ook.”
  Bron: www.hospitality-management
  En dat is en aubade waard. (21.01.2011 in " De Limburger" )


  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  De naam, Tuf Tuf ken ik ook wel, en wat je zegt, dat klopt ook. Hoorde je er op school niet bij, dan waren er altijd leerlingen die ervoor zorgden dat je ook de Tuf Tuf niet in kwam. Wat dat betreft had de MEAO waar ik op zat, en dan met name de jaargangen van medio jaren 70, een heel bedenkelijke, zeg maar bedroevende, reputatie.

  Ik moet erbij zeggen, die school had toen een hoog Molukkers-gehalte, maar het waren juist niet de Molukkers die ervoor zorgden dat je de Tuf Tuf niet binnen kwam, als je geen meeloper was van het kleine groepje dat het daar voor het zeggen meende te hebben. Vooral een duo, met de initialen S.C. en A.V. (Commerciele richting), meende dat de Tuf Tuf van hun was. Insiders weten precies wie ik bedoel.

  Toch was het ook t Hofke, waar het nodige te doen was, als je om de een of andere reden de Tuf Tuf niet binnen kwam. En dat was ook het groepje rond bovengenoemde heren, plus hun ''lakeien'' dat daar de dienst uit maakte.


  De MEAO had toen sowieso een bedenkelijke reputatie, vooral met carnaval. De leerlingen trokken toen samen met de leraren in een grote optocht, al lallend en toeterend, de binnenstad in, waarbij ze eerst halt maakten bij friture Willy, midden op het oude Stationsplein. Beter gezegd: tussen het regionale busstation en het Stationsplein in. Daar moest Willy alle zeilen bijzetten om de leerlingen eerst te laten betalen, voordat ze hun bestelling konden plaatsen. Willy had ravenzwart haar, maar of die kleur nog puur natuur was, waag ik te betwijfelen.

  Vervolgens ging een deel naar het Brand's Bierhuis, die waren al te zat om verder te lopen, en degenen die nog redelijk ter been waren, trokken verder naar Charlemagne/de Boterkop en naar het Vrijthof, waar vooral de Old Dutch binnen de kortste keren mudjevol zat.

  Leave a comment:


 • parel
  replied
  Vreemd ik heb heel veel jaren in de Bernardusstraat gewoond heb de opening en de sluiting meegemaakt, en het Hofke was meer een ietwat oudbollig café in mijn herinnering.
  Opa en Oma en zoon Marcel en schoondochter Mia Direcke, ja juist die van een of andere politieke partij, CDA?
  Deze waren de uitbaters bij mij is ruzie niet bekend.

  Wel de Tuf Tuf, daar was het schering en inslag zelfs op de dag van de opening stond de ME klaar en later op de avond heeft de ME ingegrepen.
  De reden was, je kwam er niet in zonder stropdas en dat nam niet iedereen, naderhand heeft juist het publiek de overhand gekregen waar de Tuf Tuf niet op stond te wachten, juist in de locatie was het schering en inslag van vechtpartijen.
  Ieder weekend politie aanwezig en buiten erg rumoerig door de vechtersbazen.
  Nu zit er het * restaurant Tout A Fait
  http://www.toutafait.nl/nl/

  Leave a comment:


 • Robboxxx
  Gast antwoordde
  't Höfke heeft ook nog een tijdje "the Black Hole" geheten. Naar een populaire film uit die tijd.

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Eind jaren 70 was daar vaak ruzie. Destijds (en nu evenmin) was ik geen uitgaander, maar ik hoorde het van mijn klasgenoten, de naam van het cafe komt me slechts bekend voor omdat ze het er steeds over hadden, dat er weer eens een kloppartij was geweest.

  Met mensen van een latere opleiding gingen we weleens naar wat toen de Charleston heette, en ik moet zeggen: er hing daar toen een prettige sfeer.

  Leave a comment:


 • Clio
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Haas Bekijk bericht
  Oh, en t Höfke heette later de Charleston, ze wilden van hun bedenkelijke naam af.
  Alles hierboven (vele postings lang) is mij onbekend. :( Licht me maar niet verder in. Wat me wel intrigeert is de vraag waarom 't Höfke een bedenkelijke naam had?
  Last edited by Clio; 30 oktober 2010, 19:39.

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door lucy Bekijk bericht
  De DJ Inn!! Hè hè, daar komen we eindelijk bij mijn jeugd aan. Maar ik kan me niet herinneren dat daarnaast nog iets zat (toch vóór mijn tijd?). Wel had je die kelder onder de Lucky Luke, maar dat zit op de hoek. Bedoel je Falstaff misschien?
  De kelder onder de Lucky Luke kan ik me ook nog voor de geest halen, en die is eigenlijk niet eens zo gek lang weg. Nou ja, ik weet dat ik een paar keer in de Metro ben geweest, en dat je daar altijd die nacho chips uit een automaat kon halen. Was strategisch midden in de zaak neergezet. Het eten ervan zorgde namelijk automatisch tot een verhoogde drank-consumptie.


  Oh, en t Höfke heette later de Charleston, ze wilden van hun bedenkelijke naam af, en gaven de kroeg daarom een andere naam. Later werd de oude naam weer gebruikt. Voor zover ik weet, heeft het daar begin jaren 80 maar een paar jaar de Charleston geheten. Was dit niet op de plek waar nu de Griek zit? Die is daar halverwege de jaren 80 gekomen, voor zover ik me herinner.
  Last edited by Haas; 30 oktober 2010, 17:35.

  Leave a comment:

Bezig...
X