Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

A2 in Wyckerpoort en Koningspark

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Breur
  replied
  Parkeerplekken of busstop?

  Na asfaltering van de Noormannensingel heeft men bij het Koningsplein parkeervakken "getekend" bij de bushalte. Foutje?

  Het wordt tijd dat zich eens een groep ervaringsdeskundigen met het gedoe over het verkeer gaat bezighouden in Maastricht

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Update werkzaamheden A2 omgeving Koningsplein.

  Last edited by Breur; 18 december 2014, 10:28.

  Leave a comment:


 • Avenue2
  replied
  Voortgangsberichten A2 Maastricht

  Wil je op de hoogte worden gehouden van de actuele en toekomstige werkzaamheden? Abonneer je dan via onze website, www.a2maastricht.nl, op onze voortgangberichten en ontvang wekelijks een update.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door El Loco
  Ik weet dat het wat anders is als je er middenin woont, Breur, maar als buitenstaander zie ik toch vooral een prettig ogende, gevarieerde stadswijk, waar van alles gaande is (maar waar niet?). Dat rijtje herenhuizen langs het Koningsplein, in het verlengde van de Noormannensingel, heb ik altijd een beetje Parijs-achtig gevonden, beetje Neuilly.
  Klopt El Loco. De overlast was ook maar tijdelijk en op termijn wordt het een schitterend stukje "Wijk". De vinger aan de pols houden, levert toch soms nog net iets meer op.

  Nu is Wittevrouweveld (Oostermaas) aan de beurt wat betreft het verleggen van bepaalde nutsvoorzieningen. Wij hopen dat onze correspondent ter plekke (?) ons op de hoogte houdt.

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Ik weet dat het wat anders is als je er middenin woont, Breur, maar als buitenstaander zie ik toch vooral een prettig ogende, gevarieerde stadswijk, waar van alles gaande is (maar waar niet?). Dat rijtje herenhuizen langs het Koningsplein, in het verlengde van de Noormannensingel, heb ik altijd een beetje Parijs-achtig gevonden, beetje Neuilly.


  (Foto: Breur)
  Last edited by El Loco; 30 juli 2011, 13:58.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Overzicht in beeld.

  Een overzicht van de voorbereidende werkzaamheden t.b.v. de ondertunneling A2 omgeving Koningsplein/Noormannensingel/PPW gedurende de periode februari 2011 tot juli 2011.

  Een proeftunnelproject. Energieleidingen en andere nutsvoorzieningen moesten worden verlegd. De buurt kreeg te maken met geluidsoverlast, hevige trillingen en veel stof. De communicatie van het projectbureau A2 Maastricht naar de buurt toe was niet altijd optimaal. De vooraf bedachte tijdelijke verkeersmaatregelen bleken in de praktijk niet altijd goed doordacht te zijn. De aangewezen alternatieve parkeerplek t.b.v. de buurtbewoners was een misser van de eerste orde. De bereikbaarheid van de hulpdiensten was niet optimaal. Er werd asbest gevonden en wat resten oudere bebouwing. Uiteindelijk werd de klus binnen de tijdsplanning geklaard.

  Daarbij kwam nog eens een ontzettende overlast van de lindebomen, het weinig buurtbetrokken zijn van het St. Maartenscollege - het slechte verkeersgedrag van de leerlingen wordt beloond door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Noormannensingel en de problemen rondom verkoop en bestemming van het leegstaand schoolgebouw Stercollege in de PPW. Men plant hier studentenhuisvesting. De buurt zelf is daar absoluut niet gecharmeerd door en en er zal nog wel een potje gevreigeld/geprocedeerd worden in de nabije toekomst.

  Last edited by Breur; 18 december 2014, 10:28.

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Sloop Viaductweg

  (Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst door El Loco op zaterdag 2 juli 2011, 12:32. Door een server-crash op 25 juli j.l. ging het bericht verloren, vandaar dat ik het nu terugplaats.)

  De sloop van flats ten behoeve van het A2-project is in volle gang. Aan de Viaductweg in Wyckerpoort-Noord wordt een flatgebouw, na asbestverwijdering , beetje bij beetje afgebroken. Men probeert zoveel mogelijk afbraakmateriaal te recyclen.


  Asbestverwijdering (foto: www.a2maastricht.nl)


  Een medewerker van Strukton haalt hout uit sloopwoning (foto: Rob Oostwegel, DDL)


  Graafmachine met puinknijper aan het werk (foto: Rob Oostwegel, DDL)

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  De locatie op kaart.

  In de cirkel de locatie van de restanten.
  Bestanden bijvoegen

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Resten oude bebouwing zichtbaar.

  Tijdens de werkzaamheden Noormannensingel t.b.v. de verlegging van kabels en rioleringen zagen de restanten van voormalige bebouwing aan de Scharnerweg het daglicht.

  Last edited by Breur; 18 december 2014, 10:27.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Update proefprojekt A2 Noormannensingel te Maastricht.

  Situatie op 19 maart 2011:

  Last edited by Breur; 21 december 2014, 14:42.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  I Woongebouw Maartenspoort, architect Jo Coenen. Geen onderdeel Avenue2-plannen. Bouwstart: 2009 (uitgesteld)
  I zal - zoals het er nu uitziet - op afgeslankte wijze worden uitgevoerd. Minder woningen, geen supermarkt, geen woontoren.

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Nieuwbouw + erfgoed Parklaan

  Een gedetailleerd overzicht van alle nieuwbouwplannen langs de Rooseveltlaan/Parklaan en Viaductweg in Wyckerpoort volgens de plannen van Avenue2. Ook de Levensschool Pater Forti, die tot het erfgoed gerekend wordt, is te zien (B). Op het vogelvluchtkaartje hieronder zijn de bouwvolumes aangegeven, op de plattegrond daaronder wordt de hoogte van elk pand aangegeven door de kleur: hoe donkerder, hoe hoger.

  Het is verbazingwekkend hoe gedetailleerd alles al is uitgetekend. Van elk perceel lijkt al vast te liggen wat voor soort bebouwing er komt, hoe hoog het gebouw wordt, hoeveel woningen of hoeveel vierkante meter kantooroppervlak er komt en wanneer er gestart wordt met de bouw. Misschien zijn de impressies die hier eerder getoond werden, toch minder vrijblijvend dan gedacht...

  Belangrijk: als de plannen inderdaad zo worden uitgevoerd, wordt in 2019 begonnen met de bouw van het hoekpand Prof. Cobbenhagenstraat/Rooseveltlaan tegenover de O.L.V. van Lourdeskerk (H) en komen er boven 'chez renee' 15 appartementen. Zal ik er vast één voor mezelf reserveren?  Wyckerpoort: A t/m K (voor Wittevrouwenveld 1 t/m 11, zie aldaar)
  A Blok A3: onbekend
  B Vm. Levensschool Pater Forti, Theo Boosten, 1959. Herontwikkeling tot 1800m² kantoor. Bouwstart: 2011
  C Blok B5: woontoren met 96 appartementen. Bouwstart: 2021
  D Blok B8: 35 appartementen, waarvan 14 in oostelijk hoekgebouw; 19 grondgebonden woningen; 16 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2018
  E Blok B7: 15 appartementen in zuidoostelijk hoekgebouw; 14 grondgebonden woningen; 18 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2018
  F Blok B5: 19 grondgebonden woningen; 18 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2017
  G Blok B3: 34 appartementen, waarvan 24 in noordelijk en 10 in zuidelijk woongebouw; 12 grondgebonden woningen; 24 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2017
  H Blok B1: 28 appartementen, waarvan 15 in zuidoostelijk hoekgebouw; 16 grondgebonden woningen; 36 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2019
  I Woongebouw Maartenspoort, architect Jo Coenen. Geen onderdeel Avenue2-plannen. Bouwstart: 2009 (uitgesteld)
  J Blok G: 48 appartementen; 17 grondgebonden woningen, waaronder 3 woon/werkwoningen; 30 boven/benedenwoningen. Bouwstart: 2022
  K Koningspark: (nog) geen onderdeel Avenue2-plannen

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Sloopplan A2

  Hieronder het sloopschema voor Wyckerpoort-Noord (links op het kaartje) en Wittevrouwenveld-Noord (rechts). De groengekleurde bouwblokken worden het eerst gesloopt. Interessant is dat een aantal gebouwen (okergeel en oranje) pas ná het gereedkomen van de tunnel worden gesloopt. De sloop van deze flats is dus niet noodzakelijk voor de bouw van de tunnel, maar hangt samen met andere aspecten binnen het Avenue2-plan.

  De hierboven beschreven Levensschool 'Pater Forti' is te zien bij de Geusseltkruising (Kolonel Millerstraat).

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
  De oude laan met bomen is verworden tot een parkeerplek: kuilen met asfaltresten en junkafval. Het Koningsplein wordt maar één keer per jaar gebruikt om iets te organiseren: Dodenherdenking. Voor de rest van het jaar ligt deze plek er troosteloos bij. (...) Voor de verslaafden en dealers zijj deze deelbuurten al jaren een ideale speelplek. Dit beloofd niet veel goeds voor de toekomst. Goed onderhoud is minstens even belangrijk, zelfs belangrijker dan aanleggen.
  Je hebt wel gelijk, Breur, Wyckerpoort is er de laatste jaren bekaaid af gekomen. En da's jammer, want Wyckerpoort-Midden en -Zuid zijn gewoon fraaie woonbuurten, die op zich alles mee hebben: mooie, groene straten, afwisselende bebouwing, veel ruime woningen en qua voorzieningen lekker dicht bij Wyck en Céramique. Veel meer dan wat onderhoud en toezicht (bij een station heb je altijd junks) is er eigenlijk niet nodig. Des te ergerlijk dat dat niet voldoende gebeurd.

  Wyckerpoort-Noord is een ander verhaal en zit qua problematiek dichter bij Wittevrouwenveld en Nazareth. Het is misschien goed dat vrijwel alle sloop en nieuwbouw in Wyckerpoort-Noord plaatsvindt; daar moest sowieso iets gebeuren. Langs de A2 ten noorden van de Koningspleinflat en langs de Viaductweg zal alle bestaande bebouwing verdwijnen, op één uitzondering na: onderstaand gebouw op de hoek Viaductweg/President Rooseveltlaan.

  De voormalige levensschool 'Pater Forti' uit 1959, volgens de Architectuurgids Maastricht 1895-1995 'een hoogtepunt in het werk van Theo Boosten'. De foto's zijn ietwat ongelukkig genomen en laten het gebouw niet echt tot zijn recht komen.

  Het is te hopen dat de jarenlange bouwoverlast, met name in Wyckerpoort-Noord, zal leiden tot een buurt waar het beter toeven is.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Op het Koningsplein zijn inmiddels in de afgelopen jaren vijf bomen gekapt. Herplanting is een plicht in Maastricht. Maar, niet gebeurd. De oude laan met bomen is verworden tot een parkeerplek: kuilen met asfaltresten en junkafval. Het Koningsplein wordt maar één keer per jaar gebruikt om iets te organiseren: Dodenherdenking. Voor de rest van het jaar ligt deze plek er troosteloos bij. Nu krijgt Wittevrouweveld er weer een speelterrein bij met park. Perfect voor de buurtbewoners. Wijckerveld-Midden (omgeving villa) en Wyckerpoort-Zuid (omgeving Koepelkerk) moeten het al 30 jaar doen zonder een enkele speelgelegenheid voor kinderen. Voor de verslaafden en dealers zijj deze deelbuurten al jaren een ideale speelplek. Dit beloofd niet veel goeds voor de toekomst. Goed onderhoud is minstens even belangrijk, zelfs belangrijker dan aanleggen.
  Bestanden bijvoegen

  Leave a comment:

Bezig...
X