Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Belgische buurgemeenten

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #31
  Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
  Is er bekend wie het beton levert? Verdienen Nederlandse buurgemeenten ook aan dit projekt?
  Geen idee, zal er eens opletten als ik er langs rij wie het beton levert. Of Nederlandse gemeenten eraan verdienen; nee dat denk ik niet. Denk eerlijk gezegd van niet aangezien België een land is vol van de betonfabrikanten.

  Dit project is voornamelijk om de haven van Antwerpen beter bereikbaar te maken vanuit het achterland. De bruggen van het Albertkanaal zijn allemaal al verbreed en opgehoogd en deze van Briegden is de laatste. Eerder gingen Kanne en Vroenhoven al voor.
  Last edited by Equinox; 19 april 2012, 10:32.

  Opmerking


  • #32
   Drugscontroles langs Belgische grens


   In Vroenhoven, Riemst, Lanaken en Voeren houdt de politie woensdag een drugscontrole.

   De controles net over de grens bij Maastricht worden gehouden door Belgische agenten van de lokale politie en de federale politie. Het ministerie in België heeft extra agenten vrijgemaakt om de drugsoverlast te beperken. De Belgische grensgemeenten zijn bang dat de drugshandel zich verplaatst naar hun grondgebied nu de wietpas is ingevoerd en buitenlanders niet meer welkom zijn in de coffeeshops. Daarom zijn er extra controles.l1.nl

   Opmerking


   • #33
    Oorspronkelijk geplaatst door Equinox Bekijk bericht
    Drugscontroles langs Belgische grens


    In Vroenhoven, Riemst, Lanaken en Voeren houdt de politie woensdag een drugscontrole.

    De controles net over de grens bij Maastricht worden gehouden door Belgische agenten van de lokale politie en de federale politie. Het ministerie in België heeft extra agenten vrijgemaakt om de drugsoverlast te beperken. De Belgische grensgemeenten zijn bang dat de drugshandel zich verplaatst naar hun grondgebied nu de wietpas is ingevoerd en buitenlanders niet meer welkom zijn in de coffeeshops. Daarom zijn er extra controles.l1.nl
    Toch een beetje eigen-schuld-dikke-bult-consequentie.
    De leefs mer eine kier .

    Opmerking


    • #34
     Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
     Toch een beetje eigen-schuld-dikke-bult-consequentie.
     Inderdaad breur samen optrekken willen ze niet.(gemeenten)
     nee liever buiten hun deur
     Bijvoorbeeld Maastricht.

     Opmerking


     • #35
      Oorspronkelijk geplaatst door klaas Bekijk bericht
      Inderdaad breur samen optrekken willen ze niet.(gemeenten)
      nee liever buiten hun deur
      Bijvoorbeeld Maastricht.
      Samen optrekken? Met wat? Met het gedogen van drugs? Het probleem afschuiven op anderen die het niet gedogen, dacht het niet.

      Daarnaast wilden ook Meerssen, Eijsden het niet dus wat eigen schuld.
      Retour afzender!

      Opmerking


      • #36
       Amper drugs gevonden bij controles

       06:29 hbvl.be

       Slechts één op tien drugscontroles in de Limburgse grensstreek was woensdag positief. Blijkbaar zijn de kopers en dealers op hun hoede, na de vele aankondigingen over de strenge controles.

       “Wij hebben woensdag gerichte controles uitgevoerd. Veertig voertuigen zijn doorzocht. Amper vier controles, of één op tien, waren positief. Dat is een mager resultaat. Normaal is één op vier à vijf controles positief”, zegt commissaris Loyens van de politiezone Lanaken.
       “We hebben ook een zeer kleine hoeveelheid cannabis en paddo’s in beslag genomen. Eén rijbewijs is ingetrokken, omdat de bestuurder onder invloed was.”
       In Bilzen bleek woensdag geen enkele controle positief. De volgende dagen wordt het toezicht op het grensverkeer verdergezet.

       Opmerking


       • #37
        Ook politiezone LAMA alert voor de ontwikkelingen rond wietpas.

        02/05

        Ingestuurd door arnold roberts

        Het was een zonovergoten maar bewogen dag voor de klanten van de coffeeshops in Maastricht. Precies op de dag, dat i.v.m. 1 mei naar gewoonte de Duitsers en Belgen naar de stad afgezakt kwamen en het daardoor in het centrum kopen lopen was, werd het ook de dag dat de wietpas ingevoerd werd en buitenlandse drugstoeristen niet meer welkom zijn in de Nederlandse coffeeshops. Tussen al die ‘gewenste’ toeristen liepen de ‘ongewenste’ toeristen een demonstratie, vanaf het station naar de Markt voor het stadhuis, waar op dat moment burgemeester Hoes een verklaring aflegde voor de verzamelde pers uit binnen- en buitenland.
        Niet alleen de buitenlanders, maar ook de ingezetenen lieten met een schril en oorverdovend fluitconcert weten, het niet eens te zijn met de bestuurlijke verandering van het gedoogbleid en de invoering van de wietpas.

        De buitenlanders woedend dat zij de shop niet meer in mochten en vanaf nu droog komen te staan, tenzij zij hun roesmiddelen gaan verkrijgen op de niet gedoogde en dus criminele plaatsen en de ingezetenen omdat zij het niet wenselijk vinden om zich te registreren in een coffeeshop en niet weten wat er allemaal met hun privégegevens gedaan wordt.

        Het is niet de eerste keer dat Maastricht zo’n drastische ingreep in haar drugsbeleid toepast. In 1994 werd het zo genaamde ‘Junkenpark’ op de oostelijke Maasoever aangepakt en werd het park afgezet, waardoor het niet meer toegankelijk was voor gebruikers. Belgen werden toen over de grens gezet in Smeermaas, die er alles aan deden om weer terug te komen in het centrum van Maastricht. Later ging men metadon uitdelen in een methadonbus onder de Noorderbrug, Het park werd vanaf die dag ontoegankelijk gemaakt en later kreeg het een herindeling.

        Een groot aantal klanten, die afgelopen dinsdag 1 mei, de tocht naar het stadhuis had gedaan bleef urenlang op de Markt staan en scandeerden leuzen zoals “Hoes naar hoes”, maar ook hadden zij het over de geaardheid van de burgemeester, daarbij opgehitst door een van de initiatiefnemers van deze actie, die met de megafoon plaats had mogen nemen op de trappen van het stadhuis, totdat hij gemaand werd, door een portier van een coffeeshop uit de Annalaan, om zich te beperken tot de wietpas.
        Deze portier zou later een petitie aan Burgemeester Hoes overhandigen waarin 316 van 322 bezochte ondernemers in Maastricht hun handtekening hadden gezet uit protest met de genomen maatregel, de andere 6 konden of mochten niet ondertekenen omdat het personeel was en niet bevoegd was om de petitie te ondertekenen.

        Tussen de demonstranten met de de vele teksten op spandoek en bordjes stond Bastiaen, één Belg uit Scherpenheuvel die de Belgische vlag, voorzien van wietplanten, met zich meedroeg. Door zijn opvallende verschijning kreeg Bastiaen de gehele pers over zich heen, om zijn uitleg over het wietconflict te geven.
        Alle coffeeshops sloten op 1 mei de deuren voor iedereen, omdat ze geen ledenlijst hadden aangelegd voor ingezetenen en dus in overtreding zouden zijn als ze klanten over de vloer zouden krijgen, enkel de Easy Going van coffeeshopvoorzitter Josemans ging een uurtje open om een officiële waarschuwing van gemeente te verkrijgen om zodoende een rechtsgang te verkrijgen.

        Zoals het er nu naar uitziet gaan de shops voor veertien dagen sluiten en hebben de shophouders hun personeel zogezegd ontslagen. “We hebben vrijdag een vergadering”, zei een verkoopster van coffeeshop Smokey, die op dit moment samen met 359 collega’s op 30 april ontslagen werd.
        Nu reeds waren de gevolgen te zien in het centrum en vingen heel wat mannen en vrouwen bot. De straatleveranties vinden nu al plaats in Maastricht.
        De uitbaters van de coffeeshops hebben dit gewild of ongewild in de hand gewerkt doordat ze niet wensen over te gaan tot het invoeren van de Wietpas. hbvl.be

        Opmerking


        • #38
         Bussen Lanaken blijven in remise


         Buschauffeurs van de Belgische vervoerder De Lijn zijn donderdagmorgen in Lanaken spontaan in staking gegaan.

         Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. De chauffeurs protesteren daarmee tegen het ontslag van een collega. Omdat de bussen in de remise zijn blijven staan, is het openbaar vervoer in de omgeving van Lanaken ontregeld. l1.nl

         ===

         Chauffeurs De Lijn Lanaken staken omwille van ontslag collega

         Vakbonden en directie van De Lijn onderhandelen over een oplossing voor de spontane staking die donderdag in de stelplaats in Lanaken is uitgebroken. Chauffeurs hebben daar geweigerd uit te rijden omdat een collega werd ontslagen. "Er zijn fouten gebeurd, maar ontslag is een brug te ver", vindt ACOD-secretaris Willy Claes.

         "Het gaat om een individueel dossier tegen een chauffeur die blijkbaar niet altijd voor 100 procent zijn werk goed heeft gedaan", weet de vakbondsman. "Na een aantal waarschuwingen heeft de directie geoordeeld dat de maat vol was en werd de chauffeur ontslagen. Zijn collega's pikken dit echter niet en hebben spontaan het werk neergelegd."         "Zelf zijn we niet tussengekomen en beletten we ook niemand om toch aan de slag te gaan. De collega's willen echter solidair zijn omdat ze vinden dat ontslag een brug te ver is. Het moet het ultieme middel zijn om iemand te sanctioneren, en dat is in deze blijkbaar al vroeger gebeurd".

         Dat de chauffeur lid is van de socialistische vakbond, speelt volgens de afgevaardigde geen rol. "De betwisting gaat niet over een beschermd statuut, of wat dan ook." De collega's van het ACV zijn gevraagd om solidair te zijn. "Het gaat om een lijvig dossier, dat ik echter niet voldoende ken om het te beoordelen", aldus ACV-secretaris Geert Witterzeel. "Wij houden onze mensen ter plaatse, die beter weten waar het over gaat, niet tegen om mee te doen". hbvl.be

         Opmerking


         • #39
          Overvallers stelen auto en juwelen
          Een vrouw van 62 en een man van 70 uit het Belgische Vroenhoven zijn overvallen in hun woning.

          Drie gewapende en gemaskerde mannen kwamen maandagochtend rond 2 uur hun slaapkamer binnen en hielden het koppel onder schot. Ze bonden de vrouw vast.
          Ze gingen er vandoor met een auto, geld en juwelen. Ook namen ze de banden mee met beelden van de bewakingscamera's.

          Bron: L1 nieuws.
          De leefs mer eine kier .

          Opmerking


          • #40
           Nieuwe brug voor Briegden door de laatste sluis gepasseerd in Genk

           inShare

           12/06 Briegden / hbvl.be Ingestuurd door nico vrancken


           De nieuwe brug voor Briegden is de laatste sluis gepasseerd in Genk op maandagavond. De sleepboot Annieen duwboot Asterix leiden alles in goede banen want het was daar even millimeterwerk. De brug was bijna net zo breed als de sluis. Van daaruit ging het richting Zutendaal en Eigenbilzen waar de brug aangemeerd zal blijven tot dinsdag in de late namiddag om dan richting Briegden te varen en dan in de late avond gelost te worden op de oever naast het kanaal.

           Opmerking


           • #41
            transport nieuwe brug Briegden.

            http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=KK56t-Mot-c
            Last edited by Ton; 14 juni 2012, 10:01.

            Opmerking


            • #42
             Vul het onderwerp van je bericht in !

             Algemene opmerking: vul het onderwerp van je bericht in. Dan is het duidelijker waar het bericht over gaat en kan de zoekmachine van MO meer resultaten produceren.
             De leefs mer eine kier .

             Opmerking


             • #43
              Man verliest envelop met 10.000 euro

              Een man uit het Belgisch-Limburgse Bilzen heeft een envelop verloren met 10.000 euro erin.


              Hij had het geld afgehaald bij een bank in het centrum van de stad om het naar een andere bank te brengen. Met de envelop op zak maakte hij nog enkele tussenstops in een café en enkele winkels.
              Toen hij bij de bank aankwam, was die al gesloten. Eenmaal thuis zag hij dat de envelop verdwenen was.

              Bron L1 Nieuws.
              De leefs mer eine kier .

              Opmerking


              • #44
               Geldloper

               In Nederland schrijven we dit soort bedragen gewoon over van de ene bank naar de andere .
               De leefs mer eine kier .

               Opmerking


               • #45
                Het betere verhaaltje

                Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
                Een man uit het Belgisch-Limburgse Bilzen heeft een envelop verloren met 10.000 euro erin.

                Met de envelop op zak maakte hij nog enkele tussenstops in een café en enkele winkels.
                Bier is duur tegenwoordig, ondanks dat gaf de man diverse rondjes. Tournee General!

                Toen hij bij de bank aankwam, was die al gesloten. Eenmaal thuis zag hij dat de envelop verdwenen was.

                Bron L1 Nieuws.
                Toen hij thuis kwam ging hij slapen en de dag erna een flinke kater en plastic zakken van C&A rijker besloot hij aangifte te doen.

                Opmerking

                Bezig...
                X