Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Kliklijn voor drugsoverlast Maastricht

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #16
    Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
    "Je moet er iets aan doen". Klopt; heb ik ervaring mee en sommigen weten dat. Maar daar wil ik verder niet over uitwijden. Mogen we concluderen dat de angst niet moet regeren ?
    zjus

    Opmerking


    • #17
      'Aanpak drugsrunners faalt'

      De aanpak van drugsrunners is ‘dweilen met de kraan open'. Dat stelt burgemeester Onno Hoes van Maastricht.

      Maastricht/Venlo
      Door Hans Goossen

      Uit het onderzoek Snelle Jongens, uitgevoerd in opdracht van de politie Limburg-Zuid, blijkt dat voor elke drugsrunner die in Maastricht wordt opgepakt weer een nieuwe klaarstaat, licht de woordvoerder van de burgemeester toe.

      De huidige aanpak sorteert geen effect, aldus Hoes, die zondagavond in het tv-programma Brandpunt pleitte voor een nationale aanpak van het probleem. Nu blijft het bij symptoombestrijding op lokaal niveau. Ook acht hij een discussie over zwaardere straffen voor drugskoeriers op zijn plaats.

      In Maastricht zouden 300 tot 400 drugsrunners actief zijn. Zij vormen de laatste schakel in de drugshandel en zorgen regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties in en rond Maastricht. Het merendeel van de koeriers kent een Marokkaanse achtergrond en is afkomstig uit Rotterdam, Gouda en Utrecht. Hoes vindt dat de aanpak van drugsrunners in die steden al moet beginnen. Hij volgt daarmee de aanbeveling van het onderzoek Snelle Jongens. Dat is volgens de woordvoerder van Hoes "de wetenschappelijke onderbouwing van bij ons al levende buikgevoelens. Wij kunnen dit niet alleen oplossen.”
      Burgemeester Hubert Bruls van Venlo valt zijn collega bij als het gaat om een betere aanpak van de organisaties die de koeriers ronselen. In aanpak van alleen drugsrunners ziet hij minder. "Als die aanpak in Rotterdam slaagt, komen ze wel weer ergens anders vandaan. limburger.nl

      Opmerking

      Bezig...
      X