Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

MestreechOnline gaat samenwerken met De Nieuwe Ster

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • MestreechOnline gaat samenwerken met De Nieuwe Ster

  Vanaf 1 maart 2024 werkt ons forum, MestreechOnline, samen met De Nieuwe Ster.

  Click image for larger version

Name:	DNS-logo-CMYK-blauw.png?v=7945da981c.png
Views:	249
Size:	36,4 KB
ID:	106988

  De drie initiatiefnemers van De Nieuwe Ster zijn gepokt en gemazeld in de lokale journalistiek.
  Peter Eberson en Maurice Ubags zijn de oprichters van het destijds razendpopulaire weekblad De Ster. Samen met Maurice van der Linden hebben ze bijna 100 jaar ervaring in de journalistiek. Aangevuld met een team van freelance journalisten en fotografen zorgen zij voor een complete krant.

  De Ster, opgericht in 2004, groeide in korte tijd uit tot de grootste gratis huis-aan-huis bezorgde Gazet van Maastricht met een oplage van 68.000 exemplaren.
  Waarschijnlijk kan iedere Maastrichtenaar, die in 2004 al de krant las, zich nog wel De Ster herinneren. De Ster werd zo goed gelezen dat zelfs de (verplichte) gemeentelijke mededelingen in De Ster werden gepubliceerd.
  In 2007 werd De Ster overgenomen door de Nederlandse Weekbladen Groep (NWG) en in juli 2015 verdween de naam De Ster helemaal.

  Vrijwel gelijktijdig werd in 2004 ook MestreechOnline opgezet door ons huidig bestuurslid Rubke.

  De opmars van MestreechOnline ging iets langzamer……
  Begin deze eeuw schoten de forums als paddenstoelen uit de grond. Ieder zichzelf respecterende groep, buurt, organisatie en (overheids)instelling had binnen de kortste keren een forum.
  Op forums was het gebruikelijk dat iedereen zich, meestal met een nickname, kon aanmelden en dan zijn of haar mening of visie kon verkondigen.
  En dat hebben alle forums geweten. Binnen de kortste keren werd er op vrijwel alle forums vooral gescholden, geklaagd en zelfs bedreigingen geuit tegen alles en iedereen. De gemiddelde levensduur van een forum was daarom niet erg lang of men zag zich genoodzaakt het forum te sluiten.

  Ook MestreechOnline kende aanvankelijk een soortgelijke ontwikkeling.
  Echter door een hele goede moderatie, het aanspreken van (anonieme) forumleden en het destijds organiseren van bijeenkomsten voor alle leden, waardoor de anonimiteit feitelijk werd opgeheven, lukte het MestreechOnline om door te gaan en tot op de dag van vandaag een forum te zijn waar iedereen (anoniem) zijn mening mag geven.
  Een belangrijke graadmeter op MestreechOnline is en blijft dat er streng gelet op het vermelden van bronnen, dan wel de redenen van wetenschap voor een bepaald feit of bewering.

  Nu, twintig jaar later, hebben de wegen van (de stichting) MestreechOnline en de oprichters van De Ster zich (weer) gekruist.

  Op MestreechOnline was en is naast (lokaal) nieuws, politiek en actualiteit, ook de (lokale) geschiedenis een belangrijke pijler.
  Dat blijft uiteraard zo.
  Op zich zal er dan ook inhoudelijk weinig veranderen op ons forum.

  Maar vanaf gisteren, 1 maart 2024, is er dus een nieuw digitaal mediaproject, http://www.denieuwestermaastricht.nl.
  De afgelopen maanden is er met enige regelmaat nagedacht of en hoe MestreechOnline en De Nieuwe Ster elkaar kunnen versterken, maar vooral kunnen aanvullen.

  Gratis registratie
  De bedoeling is dat De Nieuwe Ster, om te beginnen 2x per week, een digitale gratis krant zal publiceren.
  Een registratie bij De Nieuwe Ster is, net als bij MestreechOnline, gratis en kan ieder moment worden beëindigd.
  De leden van MestreechOnline hebben/zullen een e-mail ontvangen met een link waarop zij zich geheel vrijblijvend kunnen aanmelden voor deze nieuwe gratis Maastrichtse krant.

  Er zal een duidelijke link zijn tussen De Nieuwe Ster en MestreechOnline.
  Wil iemand reageren op een artikel in De Nieuwe Ster, dan kan dit via MestreechOnline.

  De Nieuwe Ster en MestreechOnline zijn redactioneel onafhankelijk van elkaar, maar zullen wel hun artikelen – met bronvermelding – kunnen uitwisselen.

  Bestanden bijvoegen
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

 • #2
  Even een wetenswaardigheid.

  Als men zich gratis registreert bij http://www.denieuwestermaastricht.nl krijgt men ter bevestiging een link toegestuurd van De Nieuwe Ster {IMMX} naar het opgegeven e-mailadres.
  De kans is groot dat deze link in de Spambox / Ongewenste e-mailbox terecht komt.
  Als je dus, na het aanmelden bij De Nieuwe Ster, niet per ommegaande ziet dat je een bericht hebt ontvangen van De Nieuwe Ster {IMMX} kijk dan even in de spambox cq ongewenste e-mailbox.
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • #3
   Wat een ontwikkelingen! Ik ben benieuwd Pier, Rubke, Sjefke en Co.

   Opmerking

   Bezig...
   X